Hermine

profiel Hermine

Naam

Hermine V

Reviews

0

Foto's & tips

188

Blogs

7

Lid sinds

23 September 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Groot-Brittannië

Fav. stad

Brussel, Rotterdam

Over mij

Inspiratie voor het maken van foto's vind ik in wandelingen door de natuur of een stad met culturele / architectonische hoogtepunten.
P.S. Mijn foto's mogen zonder mijn toestemming niet door anderen, voor welk doel dan ook, gebruikt worden.

Mijn Motto

'Ver of dichtbij een reis maakt me altijd blij!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7000

Overige

Nikon en Tamron objectieven.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (188)

'264120' door Hermine '264120' door Hermine

FrankrijkBourgondie

FrankrijkBourgondie

Boeddhistische tempe

Hermine

Dit is de tempel van de 1000 Boeddha's bij le Creusot in de Morvan. De tempel, gebouwd onder toezicht van Lama Sherab en een franse architect, is in 1987 ingewijd. Deze tempel die Dashnag Kagyu Ling genoemd wordt, de tcheuten en de traditionele retraite centra waren de eersten van dit soort die in het Westen gebouwd werden. (Bron: Info.Nu.nl) Het is een architectonisch meesterwerk uniek in Europa met de tempel, de fontein van de weelde, de kleine tempel van het licht, 35 kleine tcheutens. De tempel staat in een park met tussen bomen opgehangen gebedsvlaggen. Ik was hier eind juni dit jaar, uitgebreidere info heb ik bij mijn tip geschreven.

'475593' door Hermine '475593' door Hermine

FrankrijkBourgondie

FrankrijkBourgondie

Tempel van de 1000...

Hermine

Vlak bij le Creusot ongeveer 30 km ten zuiden van Autun staat de tempel van de 1000 Boeddha's. De gemeenschap van Dashnag Kagyu Ling is officieel erkend door de Franse staat in 1995. Zij is opgericht in 1974 door de Tibetaanse meester Kalou Rinpoché (1904-1989). De gemeenschap wordt nu geleid door Lama Seunam. Iedere zomer is er een tentoonstelling. Het traditionele Himalayaanse boeddhisme van Bhutan, Nepal, Tibet, Mongolië of van andere Boeddhistische tradities zoals de Theravada, de Hinayana of de Mahayana wordt met deze tentoonsteling gepromoot. Dashang Kayyu Ling betekent ‘de gelukkige tuin waar de geest gekoppeld wordt aan de Dashang Kagyu leerschool’, welke een van de grote scholen is van het Vajrayana Boeddhisme (het diamanten voertuig). (Bron: Info.Nu.nl) Wij bezochten deze tempel eind juni dit jaar. Onverwacht want we wisten niet dat deze tempel daar stond maar we kwamen er toevallig langs. Het is mogelijk om de tempel te bezoeken en dat hebben we gedaan omdat we erg zijn geïnteresseerd in het Boeddhisme. Wij werden door de bewegwijzering op het idee gebracht. Je kunt de tempel in en een vriendelijke mevrouw geeft uitleg als je dit wil maar je mag alleen door de tempel lopen. Iedere avond om 19.00u is er een ceremonie waar je bij aanwezig mag zijn. De kleuren, wandschilderingen en Boeddhabeelden zijn overweldigend en vergeet ook niet om een kijkje te nemen op het terrein! Er is een informatiecentrum en een winkel. De winkel is op dinsdag gesloten. Het is een bijzondere waarneming om vanaf de 2e verdieping van de tempel het landschap van de Morvan in te kijken. Er worden regelmatig vrijwilligers gevraagd om te helpen bij de werkzaamheden aan de tempel. Je kunt meedoen aan workshops of in retraite gaan en er worden pelgrimstochten georganiseerd. Een goede website voor info: http://www.mille-bouddhas.com/

'322803' door Hermine '322803' door Hermine

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Klifkust bij Ault

Hermine

Een opvallend detail iin het landschap van Noord Frankrijk is de klifkust bij Ault. Zij hebben wel te maken met erosie waardoor soms hele stukken in zee verdwijnen. Ik was er met slecht weer en toen werd het nog eens extra duidelijk dat het niet altijd een pretje is om daar te wonen en zeker niet als je de kans loopt dat je huis in zee stort. Ault is overigens een heel leuk stadje om te bezoeken als je toch op trektocht door Frankrijk bent in Picardië.

Laatste blogs (7)

Wat doe ik hier!? Het zweet breekt me uit en mijn handen zijn zo nat van het angstzweet dat ik mijn houvast dreig te verliezen. Het is niet druk maar omdat ik als versteend sta houd ik de achterop kom... Lees meer

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (18)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (88)

'492762' door Yvonne_lovestotravel '492762' door Yvonne_lovestotravel

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Tempel bij de...parfu

Yvonne_lovestotravel

Vanuit Hanoi hadden mijn vriend en ik een dagtour naar de parfumpagode gedaan, waarbij we eerst bij deze fraaie met mist omgeven tempel uit het jaar 1400 aankwamen. Eerst hier wat rond gekeken, wat gegeten en daarna naar de parfumpagode toe via een klein bootje.

'477107' door Corriedewinter '477107' door Corriedewinter

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Tip met geluid!...Con

Corriedewinter

Eigenlijk wilde ik deze tip bij Nederland plaatsen, want je hoeft niet ver van huis om te genieten van Marokkaanse muziek. Op 11(Utrecht), 12(Rotterdam) en 13 februari(Amsterdam) geven de zonen Van Ouled El Bouazzaoui een concert van Marsaoui en Chaabi muziek. Dit is dansmuziek waar je niet bij stil kunt blijven staan. Wij gingen bijvoorbeeld met deze muziek dansend het Nieuwe jaar in! Dus als je in Marokko, in Casablanca bent: zeker proberen om een voorstelling bij te wonen! De voorstelling in Nederland wordt georganiseerd door MusicDocmaroc; Bij de voorstelling wordt ook de film Aita vertoond, over vrouwelijke troubadours. www.[url="http://www.musicdocmaroc.nl" target="_blank"]musicdocmaroc.nl[/url] Hier hoor je hoe de groep Ouled El Bouazzaoui klinkt: [url="http://www.mazazikou.com/Oulad-El-Bouazzaoui-mp3.php" target="_blank"]mazazikou.com/Oulad-El-Bouazzaoui-mp3.php[/url]

'476490' door Hansdewildt '476490' door Hansdewildt

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

De Rode duinen van...

Hansdewildt

Phan Thiet in Zuid Vietnam ligt op de route van Ho Chi Minhstad naar Nha Trang. Het is een prachtig vissersplaatsje met een mooie haven aan de rivier Phan Thiet. Bij velen bekend om zijn heerlijke vissaus (Nuoc Mam) die nergens zo lekker is als daar. Het is zeker de moeite waard om te bekijken hoe dat deze saus gemaakt wordt, maar de lucht is niet echt prettig en dat is zacht uitgedrukt. In de nabijheid van Phan Thiet ligt het prachtige Mui Ne-strand. Een 20 km lang wit strand en echt een plek om een paar dagen te vertoeven. Landinwaarts liggen de bekende Rode duinen en je gelooft je ogen niet, want ze zijn echt rood. Geweldig om te zien. Deze duinen zijn te bereiken via de doorgaande route van zuid naar noord Vietnam. Eigenlijk niet te missen ! Maar er is een veel mooiere route om naar de Rode duinen te gaan n.l. via het riviertje Suoi Tien. Ja, dat kan echt en het is een geweldige belevenis. Het water in het riviertje staat meestal heel erg laag en het is geweldig om er doorheen te lopen. Met of zonder (water-) schoenen loop je door het rode rivierzand naar de duinen. Als je in het riviertje blijft lopen kom je er vanzelf. Het is niet alleen geweldig om mee te maken, maar het is ook korter en daardoor een veel gebruikte route door de plaatselijke bevolking. Hier kom je Vietnamese kooplui tegen die met manden van het ene dorp naar het andere lopen. Het is (nog) niet toeristisch, omdat de meeste reizigers de gebruikelijk route nemen via de openbare weg. Als je de Rode duinen wilt bezoeken dan moet je echt via dit riviertje gaan. Je loopt tussen prachtige bomen en bossen, langs prachtige rode rotsen, onder bruggetjes door en jaren later heb je het nog steeds over deze route !!! Echt doen !!!!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier