HdWPhotography

profiel HdWPhotography

Naam

Reviews

1

Foto's & tips

19

Blogs

0

Lid sinds

07 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Bolivia

Fav. stad

Venetië nadat de toeristen verdwenen zijn...

Over mij

Ik ben zeer geïnteresseerd in andere mensen en andere culturen, ik wil het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien en vooral beleven/ ervaren. Ik heb daarom ook niet echt een favoriet land of favoriete stad. Ik heb nog zoveel niet gezien en wil nog zoveel opnieuw bekijken.

Belangrijk voor ons is om op reis te gaan met respect voor het land dat wij bezoeken. Wij zijn te gast en moeten ons daar ook naar gedragen. We vinden het erg leuk om in contact te komen met de lokale mensen en proberen dat ook vaak.

Massatoerisme is niet (altijd) te vermijden en sommige plaatsen moet je ondanks de massa toch gaan bekijken, gewoonweg omdat het er te mooi is om het niet te zien. Maar ook op de plaatsen waar het massatoerisme heeft toegeslagen proberen we vaak van de gebaande paden af te gaan en onze eigen weg te zoeken waardoor we juist vaker in contact komen met locals en ook de mooiste plekjes zien.

Ik ben een hobby fotograaf die het leuk vind om mensen vast te leggen in hun alledaagse leven. Mijn passie ligt bij de zwart wit fotografie, dit kun je oa terugzien op mijn account op Instagram @hdw_black.white.photography. maar daarnaast maak ik vooral tijdens vakanties foto's. De kunst is niet je hele vakantie achter de lens door te brengen. Ik vind het een eer on mijn mooiste vakantiefoto;'s te kunnen delen met andere reisliefhebbers.

Mijn Motto

'Reizen is ook een beetje durven.... niet bang zijn voor wat je tegen kunt komen maar gewoon je gezonde verstand gebruiken'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D300S

Overige

daarnaast gebruik ik vaak mijn iPhone

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (19)

'1102615' door HdWPhotography '1102615' door HdWPhotography

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Sicilie, every day...

HdWPhotography

Geweldig mooi, typisch Italiaans eiland, de moeite van het bezoeken waard zeker in combinatie met een trip naar Stromboli. Het eiland met een nog steeds zeer actieve vulkaan.

'1103993' door HdWPhotography '1103993' door HdWPhotography

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

There’s always a...li

HdWPhotography

Aya Sophia Istanbul Tijdens een van onze vele bezoeken aan het schitterende Istanbul waren we deze keer in de Aya Sophia, in een ver verleden gebouwd als kerk maar latere eeuwen in gebruik genomen als moskee. Tegenwoordig is het een prachtige museum dat zeker het bezoeken waard is. Het is er echter wel altijd behoorlijk druk want de meeste toeristen slaan deze plek niet over. En in deze drukke omgeving, vol met rumoerige toeristen heeft deze persoon een plekje van rust gevonden. Het beeld maakte grote indruk op me en betekent vandaag de dag nog steeds veel voor me. Istanbul zelf is een geweldig mooie stad, waar voor iedereen iets te vinden is, cultureel is er een overvloedig aanbod, teveel om op te noemen. Voor fotografen is het een walhalla, er is voor iedereen wel iets: van straatfotografie, portretten, gebouwen tot natuur rondom de grote Bosporusrivier. Ook dit gebied zou ik zeker niet overslaan bij een bezoek aan Istanbul. En nadat je alle must sees gezien hebt, die zeker de moeite waard zijn, ga dan ook eens van de gebaande paden af en bezoek het Istanbul van de inwoners. Na 5 bezoeken zijn wij er nog steeds niet uitgekeken en ondanks wat mensen soms zeggen, over het algemeen is de bevolking van Istanbul heel vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben er tot nu toe alleen maar leuke ervaringen opgedaan.

'1102777' door HdWPhotography '1102777' door HdWPhotography

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Leven in de ruige...n

HdWPhotography

Tijdens onze rondreis in Marokko hebben we de bekende steden aangedaan maar we zijn ook door het Atlasgebergte gekomen. Een pracht ruig landschap, redelijk onbegaanbaar, er waren enkele wegen van matige. slechte kwaliteit maar het uitzicht is fantastisch. En daar midden in die ruige natuur heeft een man van losse rotsblokken eigenhandig een huisje gebouwd. Hij leeft van wat de natuur hem daar te bieden heeft. Geen stromen water, geen electra, geen voorzieningen zoals wij die kennen. Respect!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (9)

'1103996' door Indi '1103996' door Indi

Marokko

Marokko

Aït-Ben-Haddou

Indi

Een must-see als je een rondreis door Marokko maakt. Prachtig behouden gebleven, zeer fotogeniek en ik had geluk dat het licht heel warm was. De Ksar van Aït-Ben-Haddou – een groep uit leem opgetrokken huizen omgeven door hoge muren – is een goed voorbeeld van een traditionele leefomgeving in het Pre-Sahara gebied ten zuiden van het Atlas gebergte. De huizen staan dicht op elkaar binnen de verdedigingsmuren, die worden versterkt door hoektorens. Sommige huizen zijn bescheiden, anderen lijken op kleine stedelijke kastelen met hoge hoektorens en de bovenste delen versierd met motieven in baksteen. Aït-Ben-Haddou ligt in de provincie Ouarzazate en geeft een goed beeld van de aarden bouwtechnieken in de pre-Sahara. De oudste constructies lijken niet vroeger dan de 17e eeuw te zijn, hoewel hun structuur en techniek al eerder werden toegepast in de valleien van Zuid-Marokko.

'1103378' door Menno Schaefer '1103378' door Menno Schaefer

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Grizzly cubs

Menno Schaefer

Tijdens de zalmtrek in Alaska zie je een giga hoeveel zalmen de rivieren optrekken. Dit op zich is al een prachtig beeld om te zien. Maar als je dan getrakteerd word op twee kleiine grizzly cubs is het helemaal feest. De vis werd door moeders half doodgebeten waarna de kleintjes deze gingen vangen en stoer er mee vandoor gingen. Een onwijs mooi schouwspel waarbij je soms vergeet foto's te maken. Gelukkig toch wat beelden kunnen maken.

'1103337' door Indi '1103337' door Indi

MarokkoFès

MarokkoFès

Karakteristieke pose

Indi

Op mijn jacht naar portretten let ik ook vaak op de houding van mensen. Het ir prachtig om mensen te observeren in allerlei situaties. Deze man viel mij op door de hand die zijn hoofd ondersteund en een soort pistoolgebaar maakt. Ik zou graag hebben geweten wat er in de man zijn hoofd omgaat, is ie aan het denken, aan het doezelen, aan het bidden? Hel=t leverde in ieder geval een mooi plaatje op van een karakteristieke pose!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier