HdWPhotography

profiel HdWPhotography

Naam

Reviews

1

Foto's & tips

19

Blogs

0

Lid sinds

07 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Bolivia

Fav. stad

Venetië nadat de toeristen verdwenen zijn...

Over mij

Ik ben zeer geïnteresseerd in andere mensen en andere culturen, ik wil het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien en vooral beleven/ ervaren. Ik heb daarom ook niet echt een favoriet land of favoriete stad. Ik heb nog zoveel niet gezien en wil nog zoveel opnieuw bekijken.

Belangrijk voor ons is om op reis te gaan met respect voor het land dat wij bezoeken. Wij zijn te gast en moeten ons daar ook naar gedragen. We vinden het erg leuk om in contact te komen met de lokale mensen en proberen dat ook vaak.

Massatoerisme is niet (altijd) te vermijden en sommige plaatsen moet je ondanks de massa toch gaan bekijken, gewoonweg omdat het er te mooi is om het niet te zien. Maar ook op de plaatsen waar het massatoerisme heeft toegeslagen proberen we vaak van de gebaande paden af te gaan en onze eigen weg te zoeken waardoor we juist vaker in contact komen met locals en ook de mooiste plekjes zien.

Ik ben een hobby fotograaf die het leuk vind om mensen vast te leggen in hun alledaagse leven. Mijn passie ligt bij de zwart wit fotografie, dit kun je oa terugzien op mijn account op Instagram @hdw_black.white.photography. maar daarnaast maak ik vooral tijdens vakanties foto's. De kunst is niet je hele vakantie achter de lens door te brengen. Ik vind het een eer on mijn mooiste vakantiefoto;'s te kunnen delen met andere reisliefhebbers.

Mijn Motto

'Reizen is ook een beetje durven.... niet bang zijn voor wat je tegen kunt komen maar gewoon je gezonde verstand gebruiken'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D300S

Overige

daarnaast gebruik ik vaak mijn iPhone

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "HdWPhotography"

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 01 Nov 2019 | 10:16:43

  Hoi Hanneke, dank je wel voor je antwoord, fijn dat ook jij geen bijdrage geeft voor dieren exploitatie.. gr. anita

 • profile image comment
  Door Indi• geplaatst op 01 Nov 2019 | 09:37:54

  Hoi Hanneke, bedankt voor de waardering voor de zandkastelen!!! Ik ben zelf ook een groot liefhebber van zw fotografie trouwens. Groet Frank

 • profile image comment
  Door Dalix• geplaatst op 16 Oct 2019 | 21:36:11

  Hoi Hanneke,
  Dank je wel voor je mooie compliment voor de foto van Etosha! Vreemd dat je hem niet kan liken of tot favoriet maken. De site doet weer raar de laatste tijd.
  Groetjes,
  Marcel

 • profile image comment
  Door Amkriek• geplaatst op 11 Oct 2019 | 11:45:42

  Hey mede nieuweling, bedankt voor je vriendelijke woorden en mijn foto in je favorieten zetten! Je maakt hele mooie foto's!

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 10 Oct 2019 | 21:16:54

  Geeft niet hoor, is voor iedereen wennen in het begin! Veel plezier!!

 • profile image comment
  Door Ontheroadagain• geplaatst op 10 Oct 2019 | 15:04:16

  Hoi Hanneke, ik snap dat het verwarrend is met dat reageren, ik moest er ook even aan wennen. Komt vast goed!

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 10 Oct 2019 | 14:28:29

  Geen probleem Hanneke, het gaat erom dat je plezier aan de site beleeft!

 • profile image comment
  Door LRison• geplaatst op 10 Oct 2019 | 14:22:43

  Hi Hanneke, welkom op de site, wanneer je de FAQ leest daar staat alles in en weet je hoe het werkt.
  groeten Lou

 • profile image comment
  Door HdWPhotography• geplaatst op 09 Oct 2019 | 14:19:52

  Ok, begrepen, iets te enthousiast aan de slag gegaan....

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 08 Oct 2019 | 14:04:49

  Hoi HdW, welkom op de site! Leuk dat je zo enthousiast foto's plaatst, gebruikelijk is om max 2-3 foto's per dag te plaatsen, dan krijgen al je foto's de aandacht die ze verdienen! Foto's waar nog niet op is gereageerd kun je eventueel weghalen en later plaatsen.
  Veel plezier op de site!

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (19)

'1102615' door HdWPhotography '1102615' door HdWPhotography

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Sicilie, every day...

HdWPhotography

Geweldig mooi, typisch Italiaans eiland, de moeite van het bezoeken waard zeker in combinatie met een trip naar Stromboli. Het eiland met een nog steeds zeer actieve vulkaan.

'1103993' door HdWPhotography '1103993' door HdWPhotography

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

There’s always a...li

HdWPhotography

Aya Sophia Istanbul Tijdens een van onze vele bezoeken aan het schitterende Istanbul waren we deze keer in de Aya Sophia, in een ver verleden gebouwd als kerk maar latere eeuwen in gebruik genomen als moskee. Tegenwoordig is het een prachtige museum dat zeker het bezoeken waard is. Het is er echter wel altijd behoorlijk druk want de meeste toeristen slaan deze plek niet over. En in deze drukke omgeving, vol met rumoerige toeristen heeft deze persoon een plekje van rust gevonden. Het beeld maakte grote indruk op me en betekent vandaag de dag nog steeds veel voor me. Istanbul zelf is een geweldig mooie stad, waar voor iedereen iets te vinden is, cultureel is er een overvloedig aanbod, teveel om op te noemen. Voor fotografen is het een walhalla, er is voor iedereen wel iets: van straatfotografie, portretten, gebouwen tot natuur rondom de grote Bosporusrivier. Ook dit gebied zou ik zeker niet overslaan bij een bezoek aan Istanbul. En nadat je alle must sees gezien hebt, die zeker de moeite waard zijn, ga dan ook eens van de gebaande paden af en bezoek het Istanbul van de inwoners. Na 5 bezoeken zijn wij er nog steeds niet uitgekeken en ondanks wat mensen soms zeggen, over het algemeen is de bevolking van Istanbul heel vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben er tot nu toe alleen maar leuke ervaringen opgedaan.

'1102777' door HdWPhotography '1102777' door HdWPhotography

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Leven in de ruige...n

HdWPhotography

Tijdens onze rondreis in Marokko hebben we de bekende steden aangedaan maar we zijn ook door het Atlasgebergte gekomen. Een pracht ruig landschap, redelijk onbegaanbaar, er waren enkele wegen van matige. slechte kwaliteit maar het uitzicht is fantastisch. En daar midden in die ruige natuur heeft een man van losse rotsblokken eigenhandig een huisje gebouwd. Hij leeft van wat de natuur hem daar te bieden heeft. Geen stromen water, geen electra, geen voorzieningen zoals wij die kennen. Respect!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (9)

'1103996' door Indi '1103996' door Indi

Marokko

Marokko

Aït-Ben-Haddou

Indi

Een must-see als je een rondreis door Marokko maakt. Prachtig behouden gebleven, zeer fotogeniek en ik had geluk dat het licht heel warm was. De Ksar van Aït-Ben-Haddou – een groep uit leem opgetrokken huizen omgeven door hoge muren – is een goed voorbeeld van een traditionele leefomgeving in het Pre-Sahara gebied ten zuiden van het Atlas gebergte. De huizen staan dicht op elkaar binnen de verdedigingsmuren, die worden versterkt door hoektorens. Sommige huizen zijn bescheiden, anderen lijken op kleine stedelijke kastelen met hoge hoektorens en de bovenste delen versierd met motieven in baksteen. Aït-Ben-Haddou ligt in de provincie Ouarzazate en geeft een goed beeld van de aarden bouwtechnieken in de pre-Sahara. De oudste constructies lijken niet vroeger dan de 17e eeuw te zijn, hoewel hun structuur en techniek al eerder werden toegepast in de valleien van Zuid-Marokko.

'1103378' door Menno Schaefer '1103378' door Menno Schaefer

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Grizzly cubs

Menno Schaefer

Tijdens de zalmtrek in Alaska zie je een giga hoeveel zalmen de rivieren optrekken. Dit op zich is al een prachtig beeld om te zien. Maar als je dan getrakteerd word op twee kleiine grizzly cubs is het helemaal feest. De vis werd door moeders half doodgebeten waarna de kleintjes deze gingen vangen en stoer er mee vandoor gingen. Een onwijs mooi schouwspel waarbij je soms vergeet foto's te maken. Gelukkig toch wat beelden kunnen maken.

'1103337' door Indi '1103337' door Indi

MarokkoFès

MarokkoFès

Karakteristieke pose

Indi

Op mijn jacht naar portretten let ik ook vaak op de houding van mensen. Het ir prachtig om mensen te observeren in allerlei situaties. Deze man viel mij op door de hand die zijn hoofd ondersteund en een soort pistoolgebaar maakt. Ik zou graag hebben geweten wat er in de man zijn hoofd omgaat, is ie aan het denken, aan het doezelen, aan het bidden? Hel=t leverde in ieder geval een mooi plaatje op van een karakteristieke pose!

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik