Hartog

profiel Hartog

Naam

Reggy Hartog

Reviews

0

Foto's & tips

113

Blogs

0

Lid sinds

03 November 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Thailand

Fav. stad

Bangkok

Over mij

Reis mijn hele leven al, met en zonder camera. 'Going local' (through the backdoor) was en is mijn uitdaging. In Zuid-oost Azië geniet ik vooral: vriendelijke mensen, heerlijk eten en een prachtige natuur. Inmiddels besmet door 'het fotovirus': mooie plaatjes schieten zodat je, eenmaal thuisgekomen, kunt blijven nagenieten.

Mijn Motto

'"Best things in life are for free"'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D50

Overige

Zoomlens Nikon 18/200

Laat een reactie achter

14 reactie(s) bij "Hartog"

 • profile image comment
  Door Joia• geplaatst op 26 Nov 2013 | 22:16:09

  Hoi Reggy,
  Ik denk toch dat jouw shisharokers gewone thee drinken. In de zomer drinkt men eigenlijk geen hibiscus thee (karkadé sokhn), dat is meer iets voor in de winter. De thee wordt dan wel koud gedronken (karkadé berid), maar daar krijg je dan weer niet apart water bij. In de zomer sla ik Upper-Egypt over sinds ik ooit overdag 64 graden C in de schaduw heb meegemaakt. Maar dan willen de Egyptenaren zelf ook het liefst alleen maar bij de airco hangen. En dan heb je ook 's nachts echt wel een airco nodig, veel koeler dan 40 graden C wordt het dan niet.
  Groetjes, Elma

  Bericht aangepast op 10:23:53
 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 08 Jun 2014 | 06:31:39

  Ho, was idd erg warm! Groet Ferdi

  Bericht aangepast op 13:43:22
 • profile image comment
  Door Jan10e• geplaatst op 11 May 2014 | 16:35:09

  Hoi Reggie... had eerlijk gezegd zelf de link met de Dalai Lama niet gemaakt toen ik de foto plaatste. Groet jantine

  Bericht aangepast op 11:16:33
 • profile image comment
  Door Corriebalten• geplaatst op 24 Nov 2013 | 20:12:03

  Dank je wel voor je reactie op mijn foto waterdrager. De bewerking waar ook ik nog mee aan het oefenen ben doe je met photoshop. Ik bewonder je mooie foto's van het land waar ik al n keer of twintig ben geweest! fijne avond

  Bericht aangepast op 00:01:40
 • profile image comment
  Door Ellez• geplaatst op 22 Nov 2013 | 15:37:24

  Hoi Reggy,
  dank je wel voor je reactie op mijn foto. De doek van deze oude man was zwart, dat zie je daar vaker. De gewaden zijn vaak van dat prachtige blauw!
  Groetjes,
  Ellen

  Bericht aangepast op 23:54:08
 • profile image comment
  Door Erictkindt• geplaatst op 10 May 2014 | 08:10:13

  hallo reggy
  dank voor de lovende woorden bij mijn foto's. ik kan je dan ook vertellen dat mijn reisdoel is fotografie. ik ben gepassionneerd door de fotografie en ik kies mijn reizen dan ook in functie daar van. ik reis met mijn vrouw en een plaatselijke individuele reisgids - chauffeur die stopt waar ik het wil. ik hou minder van de toeristische gebouwen en plekken waar "iedereen" soms staat te drummen om de foto te maken die in de brochure van de reisgids staat. ik verkies te gaan waar zelden toeristen komen om zo het lokale beeld te kunnen tonen van de "echte" inwoners die niet "acteren" voor de toeristen; soms kan je echter niets anders dat weet ik wel maar probeer dan een originele invalshoek te vinden
  grtn eric

  Bericht aangepast op 18:51:15
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 27 Feb 2014 | 15:26:47

  Dag Reggy,
  Toen ik terugkwam van een reis naar Bonaire, zag ik dat je mijn foto favoriet hebt gemaakt. Een hele eer zeg. Benin en Togo zijn heel bijzonder, zeker de voodoorituelen zijn indrukwekkend.
  Dank voor je waardering en nog een mooie avond gewenst.
  Hartelijke groet,
  Corrie

  Bericht aangepast op 16:10:04
 • profile image comment
  Door Corriebalten• geplaatst op 29 Jan 2014 | 21:51:59

  dank je wel voor je leuke reactie bij mijn foto 'goede gave', altijd blij mee..fijne avond nog

  Bericht aangepast op 14:38:29
 • profile image comment
  Door Leeu• geplaatst op 26 Jan 2014 | 21:23:21

  Hoi Reggy,
  Daar heb je helemaal gelijk in en dan kan soms een beetje hulp prettig zijn toch?
  Fijne avond nog,
  Paula

  Bericht aangepast op 14:12:42
 • profile image comment
  Door Leeu• geplaatst op 26 Jan 2014 | 18:15:52

  Hoi Reggy,
  Moet je titel niet aangepast worden of vergis ik me je noemt hem Miranet maar moet het geen Minaret zijn? Je kunt het nog aanpassen.
  Groetjes,
  Paula

  Bericht aangepast op 14:11:08
 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 11 Jan 2014 | 18:25:52

  Hahahah idd bootjes schommelen, het maakt de foto er niet minder om hoor!

  Bericht aangepast op 13:17:40
 • profile image comment
  Door Daphnekeune• geplaatst op 30 Nov 2013 | 20:56:54

  Dank je! Sawahs zijn inderdaad geweldig! Ik vond ze al mooi in Nepal, maar toen ik in dit gebied kwam, waren ze nog mooier, voornamelijk doordat er ook echt water in stond. Nu moet ik ze maar eens in Indonesië of Maleisië gaan bekijken! *er is nog zoveel te bezoeken....*
  Gr. Daphne

  Bericht aangepast op 10:14:40
 • profile image comment
  Door Geervannesmeed• geplaatst op 11 Nov 2013 | 20:44:39

  De foto is er niet minder door. Hij is best goed geslaagd. Je wist waarschijnlijk ook niet dat het niet toegestaan is om dieren "in gevangenschap" te plaatsen, maar alleen dieren die écht in dat land voorkomen. Voor mij is dit geen probleem, maar het is eigenlijk vergelijkbaar met een foto van een tijger in de Oostvaardersplassen.
  Je laatst trouwens mooie foto's. Als je actief reageert op andermans foto's zul je er waarschijnlijk ook meer respons op krijgen.
  Veel plezier nog op de site.
  groetjes Gerard

  Bericht aangepast op 09:06:29

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (113)

'419678' door Hartog '419678' door Hartog

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Vrolijke huizen

Hartog

Het eiland Burano ligt vlakbij Venetië en is bekent om het kant en zijn kleurrijke huisjes.het verhaal gaat dat vissers hun huis door deze felle kleuren sneller kunnen zien .

'431227' door Hartog '431227' door Hartog

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Gondola

Hartog

In de vroege ochtend verplaatst deze gondelier zij gondel. De gondel heeft een lengte van 11 meter en weegt ongeveer 600 kilo. Omdat de kanalen in het oude Venetië zo smal waren en meerdere boten elkaar zonder ongemak moesten kunnen passeren, werden de boten in Venetië niet met twee riemen aan weerszijden van de boot, maar met een riem aan stuurboord (rechts) geroeid.

'433642' door Hartog '433642' door Hartog

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Lotusbloem

Hartog

Deze lotusbloem is in het boeddhisme en in het hindoeïsme een zeer belangrijk symbool. De lotus werd het symbool van de leer van het boeddhisme. De lotus heeft zijn wortels in de modder, maar bloeit open in de zuivere open lucht en symboliseert daarom de staat van verlichting en de leer van Boeddha. De lotusbloem symboliseert de ontvouwing van de menselijke geest door het verkrijgen van verlichting of inzicht. Deze foto is genomen in de lotusvijver van de tempel Saraswati in Ubud.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (19)

'474638' door Album-editions '474638' door Album-editions

Nederland

Nederland

Microtips voor macro.

Album-editions

De door mede RR's geplaatste macro-opnamen op de site zijn niet alleen het bekijken meer dan waard maar werken bovendien enorm inspirerend. Wat ik dikwijls wel waarneem is dat macro-opnamen niet de beoogde belichting en scherpte hebben. Met een paar simpele trucs kun je de kwaliteit van je macro-opname nog verder optimaliseren. 1) Scherpte: hoewel de autofocus (op zowel compact als op DSLR) een prachtig hulpmiddel is, zou je bij macrofotografie toch een naar de M-stand (manual/handmatig) moeten omschakelen. Ik heb inmiddels ervaren dat handmatig scherpstellen dé methode is. Zeker als de scherptediepte te gering is, is het kiezen van het optimale scherpstelpunt belangrijk. Als je vanaf statief fotografeert kun je dan zelfs een scherpsteltrapje maken. Stel scherp iets vóór het gewenste punt, maak een opname. Stel vervolgens scherp op een volgend punt en maak weer een opname en herhaal dit totdat je zeker bent dat je échte schepstelpunt binnen de reeks gemaakte opnamen ligt. Om je scherptediepte te vergroten kun je ook een iets hogere ISO waarde kiezen om daarmee licht 'te winnen'. 2)Belichting: vaak zie je bij macro-opnamen ook wat overbelichting ontstaan. Zelf opteer ik bij macro nagenoeg altijd voor onderbelichting (1 á 3 LW). Probeer maar en je zult zien dat je opname meteen meer sfeer krijgt. Bovendien win je weer scherptediepte. Ook kun je ervoor kiezen om een belichtingstrapje te maken en naderhand de beste opname te selecteren! Succes ermee!

'455463' door MiekeDeHaas '455463' door MiekeDeHaas

IJslandOostland

IJslandOostland

Oostfjorden

MiekeDeHaas

Via de Oostfjorden zijn we naar het zuiden gereden, langs de mooie oostkust. Het oosten van IJsland is een erg bergachtig gebied met diepe fjorden. Geologisch gezien is dit het oudste gedeelte van IJsland. Er is hier amper vulkanische of geometrische activiteiten te vinden. Het is een lange tocht maar zeer de moeite waard. Hier zie je de fjord Reydarfjördur. Het is de langste fjord in het oosten. Bij deze fjord ligt een gelijknamig plaatsje.

'453040' door RReintjes '453040' door RReintjes

GriekenlandChios

GriekenlandChios

Spinnenweb

RReintjes

Totaal 1300 kilometer hebben we over het eiland Chios afgelegd. Je kunt wel zeggen dat we bijna alle hoeken en gaten van het eiland ontdekt hebben, maar dat is niet het geval. We kunnen er best nog een keer heen om het restant te ontdekken. Deze molen stond in een klein plaatsje in het uiterste noorden.

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik