Hartog

'563676' door Hartog '563676' door Hartog

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Paal visser

Hartog

Lijkt mij niet de meest comfortabel manier om te vissen en ik hoop maar dat hij niet een hele grote vis vangt.Ik heb ook nog nooit een foto gezien van een paal visser die vis aan de haak geslagen had .Maar mij levert het een mooi plaatje op.

'563642' door Hartog '563642' door Hartog

Sri LankaColombo

Sri LankaColombo

Oog in oog

Hartog

Tijdens een boottocht door de Hollandse kanalen van Negombo zag ik deze aalscholver een vis vangen .Om hem rustig te kunnen opeten vloog hij voor onze boot weg.

'563636' door Hartog '563636' door Hartog

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Varaan

Hartog

Om zo dicht bij deze varaan te komen moest ik wel wat angst overwinnen maar omdat ik wist dat ze niet gevaarlijk zijn voor mensen zoals de komodo varaan durfde ik wel deze foto te nemen ik stond wel schrap om snel weg te rennen dat de tong waar dit beest mee ruikt zo mooi op de foto zou staan was een mazzeltje.

'452082' door Hartog '452082' door Hartog

MarokkoFez

MarokkoFez

Man met capuchon

Hartog

Deze oude man kwam ik tegen in de medina van Fez. Al wandelend passeerden wij elkaar en het lukte mij om snel een foto van hem te nemen.

'447088' door Hartog '447088' door Hartog

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Monnik in venster 2

Hartog

In een van de 32 tempels die Luang Prabang rijk is zit deze jonge monnik in het raamkozijn. Tijdens de Boeddhistische lente zij er veel jonge mannen die voor een periode van 3 maanden in de tempel wonen om zich in het Boeddhisme te verdiepen.zij wonen dan op het tempel terrein.

'447085' door Hartog '447085' door Hartog

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Monnik in venster

Hartog

In een van de 32 tempels die Luang Prabang rijk is zit deze jonge monnik in het raamkozijn. Tijdens de Boeddhistische lente zij er veel jonge mannen die voor een periode van 3 maanden in de tempel wonen om zich in het Boeddhisme te verdiepen.zij wonen dan op het tempel terrein.

'447027' door Hartog '447027' door Hartog

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Kampvuur

Hartog

De avond valt in de woestijn. Na het eten in ons kamp wordt er muziek gemaakt. Maar eerst moeten de trommels gestemd worden bij het kampvuur. Het is nog swingende avond geworden met zang en dans.

'446553' door Hartog '446553' door Hartog

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Elfenbankje

Hartog

In de vroege ochtendnevel fietste ik afgelopen week langs deze paddenstoelen. Ze waren zo groot, het leken wel bloemkolen. Ik was deze ochtend vroeg op om een zonsopgang vast te leggen maar dit was mijn mooiste plaat van afgelopen week.

'445141' door Hartog '445141' door Hartog

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Moeder met kind

Hartog

In de vroege ochtend geeft deze jonge moeder haar kind te eten Deze vrouw behoort tot de Hmong gemeenschap in de bergen rondom Luang Prabang.Sticky Rice maakt standaard onderdeel uit van het ontbijt in Laos.

'436235' door Hartog '436235' door Hartog

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Man in sawah

Hartog

Tijdens het wandelen door de sawah kom je op de mooiste plekken,dat is genieten. Rijstvelden kom je overal tegen in Azië Je zou rijst wel 'De witte motor van Azië kunnen noemen.

'433642' door Hartog '433642' door Hartog

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Lotusbloem

Hartog

Deze lotusbloem is in het boeddhisme en in het hindoeïsme een zeer belangrijk symbool. De lotus werd het symbool van de leer van het boeddhisme. De lotus heeft zijn wortels in de modder, maar bloeit open in de zuivere open lucht en symboliseert daarom de staat van verlichting en de leer van Boeddha. De lotusbloem symboliseert de ontvouwing van de menselijke geest door het verkrijgen van verlichting of inzicht. Deze foto is genomen in de lotusvijver van de tempel Saraswati in Ubud.

'433495' door Hartog '433495' door Hartog

IndonesiëJava

IndonesiëJava

In de sawa

Hartog

Wandelend over de sawah van Bogor zag ik de verte al de felle gele kleur van deze dame. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat deze dame al op leeftijd was. Zij vertelde mij destijds dat ze 73 jaar oud was (deze foto is 7 jaar jaar geleden genomen). Nu zou ze 80 jaar moeten zijn, zou ze nog in de sawah werken?

'432621' door Hartog '432621' door Hartog

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vrolijke vrienden

Hartog

Als de middelbare school in Ubud uitgaat zie ik deze vrienden lopen. Uit hun vrolijke uitstraling maak ik op dat ze veel lol hebben met elkaar.

'432119' door Hartog '432119' door Hartog

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Voeten in de klei

Hartog

Tijdens een wandeling door de sawa's van Bogor kwam ik deze vrouw tegen .Ik vind het altijd genieten om te voet de omgeving te verkennen.

'431442' door Hartog '431442' door Hartog

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Stille gracht

Hartog

In deze stille gracht in Venetië wacht deze gondelier op passagiers. Mij zal hij niet als klant krijgen, want 80 euro voor 20 minuten varen is ruim boven mijn budget.

'431313' door Hartog '431313' door Hartog

ThailandKoh Chang Archipel

ThailandKoh Chang Archipel

Eitje

Hartog

Thaise eierverkoper op het strand van Candellicht baech op Koh Samed. Verder verkoopt hij gedroogde inktvis van de gril.Zijn koopwaar is vooral bestemt voor de lokale bevolking.

'431227' door Hartog '431227' door Hartog

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Gondola

Hartog

In de vroege ochtend verplaatst deze gondelier zij gondel. De gondel heeft een lengte van 11 meter en weegt ongeveer 600 kilo. Omdat de kanalen in het oude Venetië zo smal waren en meerdere boten elkaar zonder ongemak moesten kunnen passeren, werden de boten in Venetië niet met twee riemen aan weerszijden van de boot, maar met een riem aan stuurboord (rechts) geroeid.

'429935' door Hartog '429935' door Hartog

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Crematie

Hartog

Bij het Bali-hindoeisme gelooft men dat een persoon na de dood weer terugkeert in een menselijke gedaante. Om die hergeboorte te garanderen en de ziel los te maken van het lichaam is het van belang dat een overleden persoon wordt gecremeerd. Op de dag van de crematie wordt het lichaam gedragen in een kleurrijke toren van bamboe, hout en papier. Hoe hoger de status van de overledene, hoe hoger de toren. Uit de toren hangt een lang wit doek die door familie wordt vastgehouden om de band met de overledene te symboliseren. Op weg naar de begraafplaats wordt bij elk kruispunt rondjes gedraaid om te voorkomen dat de ziel van de overledene terugkeert in het lichaam. Uiteindelijk wordt het lichaam in een houten sarcofaag gelegd. De sarcofaag en de toren worden vervolgens apart verbrand. Tijdens het hele gebeuren wordt geen traan gelaten omdat anders de ziel moeite zou hebben met vertrekken. Bron: Wikipedia .

'429837' door Hartog '429837' door Hartog

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Chinese tempel

Hartog

Deze vrouw steekt wierook aan in de Chinese tempel in de Chinatown van Bangkok. Deze wijk is een bezoek waard, hier staat ook de tempel Wat Traimit met de grote gouden Boeddha. Ook heb je daar Sampeng lane: smalle marktstraatjes waar van alles te koop is, een drukte van belang.

'429763' door Hartog '429763' door Hartog

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bananenboot

Hartog

Een kleurrijke drijvende frituur ( wok) waarin bananen worden gebakken. Zij verwachten weer een grote hoeveelheid mensen als je al dat eten ziet.Op de floatingmarkt van Damnoen Saduak blijf je foto's nemen.

'429386' door Hartog '429386' door Hartog

EgypteAswan

EgypteAswan

Avondmarkt

Hartog

Op de avondmarkt van Aswan heb je echt het gevoel dat je in een andere wereld bent. In de zomer is het zelfs in de avond nog 40 graden. Tijdens de ramadan komt het daar extra tot leven.

'429301' door Hartog '429301' door Hartog

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Nijloever

Hartog

Tijdens een cruise op de Nijl is het heerlijk plaatjes schieten. Het wisselende landschap en het dagelijkse leven glijdt aan je voorbij.Een luxe manier van reizen.

'429227' door Hartog '429227' door Hartog

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Karnak

Hartog

Indrukwekkend zijn de tempels in Egypte vooral hoe groot ze zijn. De man op de voorgrond met zijn bezem in de hand heeft er meer dan een dagtaak aan om het daar schoon te houden.

'428723' door Hartog '428723' door Hartog

ThailandKo Pha Ngan

ThailandKo Pha Ngan

Palmbomen

Hartog

Op het mooie eiland Koh Phangan vind je veel kokosplantages. Het eiland is ontdekt door hippies die met de boten meevaarden die de kokosnoten vervoerden.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik