Hardom

profiel Hardom

Naam

Harry Dommerholt

Reviews

0

Foto's & tips

1181

Blogs

0

Lid sinds

15 September 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Namibië

Fav. stad

geen

Over mij

Reizen is mijn grootste passie. Fotograferen een uit de hand gelopen hobby. Het liefst reis ik naar plekken met veel natuur. Ik hoop ooit nog tijd (en geld) te hebben om van Alaska naar Vuurland te trekken. Veel van mijn reizen doe ik samen met mijn vrouw Irene. Naast foto's maken we ook video's van onze reizen. Je kunt deze video's vinden op ons youtube kanaal "ANNAMOVIES".

Mijn Motto

'Ontďek zoveel als je kunt'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D 80 ,D7000 en D7500

Overige

Nikon DX 18-135mm; Nikkor AF 70-300mm; nikkon 55-200mm; Sigma 150-500mm; Sigma macro 105 mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1181)

'500094' door Hardom '500094' door Hardom

Colombia

Colombia

Tatacoa woestijn

Hardom

De Tatacoa woestijn , ook bekend onder de naam "Vallei van verdriet", is geen echte woestijn, maar een sterk geërodeerd landschap met droge canyons. Er valt vrij veel neerslag (1000 mm per jaar) echter door de hoge temperatuur is dat water snel verdampt. Tatacoa is genoemd naar een inmiddels uitgestorven slang

'502171' door Hardom '502171' door Hardom

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

Hardom

Machu Picchu is verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De Incastad staat er nog omdat de Spanjaarden hem nooit ontdekt hebben. Pas in 1911 werden de ruïnes door Bingham ontdekt, alhoewel later bleek dat de duitser Berns in 1860 hier al de nodige Inca schatten heeft meegenomen De foto is vlak na zonsopgang genomen. Prominent in beeld de 2740 m hoge blikvanger de Huayna Picchu (jonge berg)

'461072' door Hardom '461072' door Hardom

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Leh-Manali snelweg

Hardom

De Leh-Manali higway is 480 km lang en behoort tot de hoogste wegen ter wereld met passen boven de 5000 meter. De weg is slechts enkele maanden per jaar begaanbaar vanwege sneeuwval in de Himalaya. India is bezig een lange tunnel te bouwen, zodat de weg het hele jaar begaanbaar wordt.

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (6)

'1060327' door ChristaThieme '1060327' door ChristaThieme

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Spectaculaire...zonso

ChristaThieme

Een foto van mijn tot nu toe meest favoriete meer in Canada., Abraham Lake. Niet alleen vanwege deze verrassende zonsopgang die we daar zagen, maar ook omdat het nét buiten het populaire Banff Nationaal Park ligt en daardoor een stuk minder druk bezocht wordt. En dat terwijl je de eerste glimp van het water al kan opvangen binnen 10 minuten rijden vanaf Banff NP. We zijn op het idee gekomen om daar naartoe te gaan doordat we de foto's van Columbus toendertijd helemaal uitgeplozen hebben. Deze tip van Ireen was het beetje omrijden helemaal waard.

'521313' door MiekeDeHaas '521313' door MiekeDeHaas

IJslandOostland

IJslandOostland

Van oost naar zuid

MiekeDeHaas

IJsland is een eiland ten noordwesten van Groot-Brittannië. Het is omringd door de Atlantische Oceaan, de straat van Denemarken (tussen Groenland en IJsland) en de Noordelijke IJszee. Via de bekende ringweg nr. 1 rijden we van oost naar de zuid. Het water van de noordelijke IJszee beukt tegen de rotsen wat een machtig gezicht is. Echt dicht bij de rand van de zee kun je niet komen.... Ha, toch een paadje gevonden die met de auto berijdbaar is, maar officieel mag het natuurlijk niet met een huurauto. Wanneer je hard rijdt, merkt de auto daar niets van!. Wow, en daar stonden we voor de immense en vooral ruige en ongerepte kust. Zo mooi.

'516386' door Jan-Petra '516386' door Jan-Petra

MongoliëNoordwest Mongolie

MongoliëNoordwest Mongolie

Eagle Hunter

Jan-Petra

De bevolking van de provincie Bayan Olgii in het uiterste Noordwesten van Mongolië bestaat voor een groot gedeelte uit Kazachen; een islamitisch nomadenvolk van Turkse afkomst. In de ijskoude Mongoolse winter jagen deze Kazachen met afgerichte steenarenden op marmotten, konijnen, vossen en soms zelfs wolven. Een eeuwenoude traditie die waarschijnlijk rond 940 na Christus is ontstaan. Afgelopen september hebben wij het prachtige Mongolie bezocht en hebben we overnacht bij een eagle hunter familie. Dit is onze gastheer eagle hunter Agalai.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier