HansSteman

profiel HansSteman

Naam

Hans Steman

Reviews

0

Foto's & tips

71

Blogs

0

Lid sinds

12 September 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Antiqua ,Guatemala

Over mij

Fotograferen doe ik al 30 jaar, nu digitaal natuurlijk maar in het verleden vooral dia's. Deze ben ik, vooral in de winter, aan het scannen met de Nikon Coolscan 5000. Wat onderwerpen betreft gaat mijn voorkeur uit naar landschappen, mensen in hun eigen omgeving, steden,en detail foto's vindt ik erg leuk om te doen.

Mijn Motto

'reizen is genieten'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D90

Overige

AF-S DX Nikkor ED VR 16-85mm, AF-S DX Nikkor ED 55-200mm, AF Nikkor 24mm

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "HansSteman"

 • profile image comment
  Door Mbeldman• geplaatst op 27 Jul 2009 | 13:02:59

  hoi Hans,

  Graag gedaan hoor!
  was geen straf om te bekijken :) zitten erg leuke tussen!
  groetjes mirjam

  Bericht aangepast op 12:27:45
 • profile image comment
  Door Mbeldman• geplaatst op 29 Jul 2009 | 07:22:11

  hans,
  ik lees je reactie bij mn eifeltoren..maar uhh..wat bedoel je met door tekenen in de lucht?
  of stel k nu n hele domme vraag? :)
  groetjes

  Bericht aangepast op 22:15:01
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 19 Jan 2013 | 16:13:08

  Jullie herinneren het zich waarschijnlijk nog, vorig jaar en het jaar daar voor, heb ik de mooiste landen door de Columbus reisreporters laten bepalen! Nu ben ik op zoek naar de mooiste steden van de wereld! Ik ben dus op zoek naar steden waar er echt nog een authentieke sfeer hangt en waar je je in een andere wereld waant. Ik kan maar één enkel ding aan jullie, reisfanaten, vragen; WAT ZIJN DE 10 MOOISTE STEDEN VAN DE WERELD?
  Hartelijk dank voor het meewerken aan mijn vorige enquête en op het voorhand bedankt voor het geven van jouw favoriete steden! Hopelijk krijg ik een mooi beeld van DE steden in de wereld.
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 21:50:59
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 30 Apr 2012 | 15:19:34

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 10 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 16:02:10
 • profile image comment
  Door Roosje64• geplaatst op 10 Aug 2009 | 07:07:49

  Hoi Hans,

  Door jouw foto's realiseer ik me dat ik ook nog heel veel dia's heb die ik in kan scannen. Goed plan, inderdaad een perfecte bezigheid voor de wintermaanden!

  Jij hebt er fraaie exemplaren tussen zitten!

  Groet,
  Lia

  Bericht aangepast op 15:53:15
 • profile image comment
  Door Globetrottertje Suus• geplaatst op 05 Aug 2009 | 08:58:45

  Nog even toelichting: ik bedoel met 'opnieuw kaderen' als je van een bepaald deel van je oorspronkelijke foto een uitsnede maakt. Misschien is dat geen goed uitdrukking, want een kader is ook het randje (wit of ander kleurtje) dat je aan je foto kunt geven... beetje dubbel dus. Maar dit was een term die de fotograaf/docent tijdens een fotocursus gebruikte: opnieuw kaderen van je foto's geeft een heel ander effect.
  Dus... Hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb.

  Groetjes,
  SUSAN

  P.S. Nog bedankt voor je leuke reacties op een aantal foto's. Altijd leuk om te zien waarom iemand nou juist die ene foto opvalt/waardeert/mooi vindt...

  Bericht aangepast op 15:51:13
 • profile image comment
  Door LPtje• geplaatst op 11 Jul 2009 | 08:35:58

  Hallo Hans,

  Ik zag wat foto's van je, heb ze meteen allemaal even bekeken. Er zitten heel erg mooie tussen.

  Groetjes

  Ben

  Bericht aangepast op 15:38:49

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (71)

'226908' door HansSteman '226908' door HansSteman

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Nationale vogel van..

HansSteman

De Grijze Lijster is de nationale vogel van Costa Rica. Je zou denken waarom niet een wat meer spectaculaire vogel, er zijn er genoeg in dit land. Maar nee er is gekozen voor de vogel die het mooiste kan zingen.

'191408' door HansSteman '191408' door HansSteman

ItaliëRome

ItaliëRome

Vissen langs de Tiber

HansSteman

Onder de Ponte Sant Angelo zat deze visser in alle rust te vissen. Boven zijn hoofd liepen tegelijkertijd honderden touristen van het Vatikaan naar het centrum van Rome en omgekeerd.

'191640' door HansSteman '191640' door HansSteman

IerlandCork

IerlandCork

Zonsondergang,...Zuid

HansSteman

De eerste avond in Ierland en dan zo'n zonsondergang. Deze foto is gemaakt in het zuid-westen van Ierland, Mizenhead schiereiland, vlak bij het plaatsje Schull. In de verte zie je Clear Island en de Atlantische oceaan. Een geweldig begin van de vakantie!

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik