HansSteman

'226908' door HansSteman '226908' door HansSteman

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Nationale vogel van..

HansSteman

De Grijze Lijster is de nationale vogel van Costa Rica. Je zou denken waarom niet een wat meer spectaculaire vogel, er zijn er genoeg in dit land. Maar nee er is gekozen voor de vogel die het mooiste kan zingen.

'226724' door HansSteman '226724' door HansSteman

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Roodkeel Anolis

HansSteman

De Roodkeel Anolis dankt zijn naam aan een rode keelzak.Ze zijn ongeveer 20 cm groot. Dit exemplaar is een vrouwtje, dit is te zien aan de bruine strepen op de rug.

'226411' door HansSteman '226411' door HansSteman

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Slapend kikkertje

HansSteman

Ook kikkertjes moeten ook slapen. Je zou het niet zeggen maar dit is een Roodoog Boomkikkertje. Van de kenmerkende rode pootjes en z'n rode ogen is niets te zien.

'226091' door HansSteman '226091' door HansSteman

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Bruine pelikaan

HansSteman

Tijdens een boot tochtje op Golfo de Nicoya kwamen we deze Pelikaan tegen. Van de acht gemaakte foto's was alleen deze scherp genoeg. Het valt niet mee om ze zo uit de lucht te schieten.

'225169' door HansSteman '225169' door HansSteman

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Luipaardkikker

HansSteman

Deze Luipaard kikker (10cm) was een prima fotomodel. Bleef minuten lang zitten zodat we op het gemak foto's konden maken. Deze kikker komt algemeen voor in Costa Rica.

'225160' door HansSteman '225160' door HansSteman

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Gehoornde Groene...Le

HansSteman

Gehoornde Groene Leguaan vreemde naam voor een dier wat toch een heel andere kleur heeft. Maar volgens de geleerden is dit toch echt de naam van deze leguaan. Onze gids vertelde dat als ze wat ouder worden ze van kleur veranderen.

'224815' door HansSteman '224815' door HansSteman

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Agapad

HansSteman

Deze pad is echt enorm groot, 20 cm ongeveer en kunnen tot 1200 gram wegen. In de boeken ben ik veel verschillende namen tegen gekomen zoals: Reuzenpad, Zeepad of (suiker)Rietpad.

'224757' door HansSteman '224757' door HansSteman

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Helmbasilsk

HansSteman

De Helmbasilisk wordt ook wel Jezus Christus hagedis genoemd. Hij/zij is instaat om een meter of twintig over het water te lopen, vandaar de naam.

'224756' door HansSteman '224756' door HansSteman

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Kastanje specht

HansSteman

Deze schitterende kastanje specht zat gedurende mijn verblijf in Turtel Beach Lodge in de buurt van Tortuguero dagelijks in dezelfde bomen er lustig op los te hakken.

'224483' door HansSteman '224483' door HansSteman

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Luipaard kikker

HansSteman

Voor deze luipaard kikker (10cm) moest ik plat op de buik gaan liggen. Hij of zij bleef mooi zitten tot de foto genomen was. Wat een schoonheid!

'224482' door HansSteman '224482' door HansSteman

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Boomkikkertje

HansSteman

De Misfit leaf frog is dit, een nederlandse naam heb ik nog niet gevonden. Na een flinke regen bij zat dit kikkertje (5cm) een beetje bij te komen in de zon.

'224477' door HansSteman '224477' door HansSteman

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Een echt gif kikkertj

HansSteman

Tijdens een wandeling in de buurt van Bribri vlak bij de grens met Panama kwam ik dit kikkertje tegen. Granular pijl gif kikker is naam van dit kikkertje en is iets meer dan 2 cm groot. Op de rug draagt dit kikkertje een kikkervisje naar het hart van een bromelia waar water in staat. Hier groeien ze uit tot kikkers.Mannetjes kunnen er wel 6 dragen, vrouwtjes een of twee.

'473565' door HansSteman '473565' door HansSteman

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Je eigen prive bounty

HansSteman

Vlak buiten Quepos richting Manuel Antonio sla je rechts af het bord vanHotel Villa Teca. Tegen over de ingang van Villa Teca loopt een pad naar beneden. Volg dit een ongeveer een 20 min. De kwaliteit van het pad is sterk wisselend en het gaat nogal op en neer. Aan het eind sla je rechts af. Na een klauterpartij van een paar minuten sta je op een klein strandje. Geweldig. De kans is erg groot dat je de enige bent. Ga er wel naar toe bij laag water, anders is het strandje wel erg klein.

'211359' door HansSteman '211359' door HansSteman

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Even een sigaretje

HansSteman

Bij een traditionele begravenis in Tana Toraja was het voor deze man tijd voor een sigaretje. Deze begravenissen duren dagen lang, er worden varkens en buffels geslacht. Dit alles vind plaats in een speciaal gebouwd dorp.(scan van een dia)

'211357' door HansSteman '211357' door HansSteman

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Vrouw op de markt van

HansSteman

Deze vrouw zit op de markt van Makassar groente te verkopen, diep in gedachte. En wij ons maar druk maken dat we misschien tot 67 moeten werken. De meeste mensen in de wereld moeten, zoals deze vrouw, werken tot ze er bij neer vallen.

'210741' door HansSteman '210741' door HansSteman

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Twee traditionele...v

HansSteman

Deze twee vrouwen hadden alleen maar oog voor de begrafenis die zich voor hun neus afspeelde. Gamelan muziek, dansers en een optocht van de nabestaande en de overledene.

'210733' door HansSteman '210733' door HansSteman

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Net lekker in bad...g

HansSteman

Tijdens een wandelingetje door een door dorpje langs de kust van Sumbawa kwam deze vrouw met haar kind achter het huis te voorschijn. Zo te zien net lekker in bad geweest en weer lekker opgefrist. (in gescande dia)

'210726' door HansSteman '210726' door HansSteman

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Pottenbakster

HansSteman

In een dorpje hebben een groep vrouwen een coöperatie opgericht. Ze maken deze waterkruiken en ook andere potten en schalen helemaal met de hand zonder hulp van een pottenbakkerswiel. (in gescande foto)

'210714' door HansSteman '210714' door HansSteman

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Komodovaraan

HansSteman

Ze kunnen 150 kilo wegen en 3 meter lang worden maar deze was maar een meter of 2. Lang zat, tussen de varaan en de toeschouwers staat alleen maar een man met een stok.( in gescande dia)

'210569' door HansSteman '210569' door HansSteman

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Kepulauan Seribu

HansSteman

45 km uit de kust bij Jakarta liggen de Kepulauan Seribu (duizend eilanden). Zoveel zijn het er niet, 106 om het precies zijn. In de koloniale tijd waren hier scheepswerven en een gevangenis. Nu komen de inwoners van Jakarta in het weekend hier na toe om wat frisse lucht in te ademen en te relaxen.(ingescande dia)

'210567' door HansSteman '210567' door HansSteman

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Kepulauan Seribu)

HansSteman

45 km uit de kust bij Jakarta liggen de Kepulauan Seribu (duizend eilanden). Zoveel zijn het er niet, 106 om het precies zijn. In de koloniale tijd waren hier scheepswerven en een gevangenis. Nu komen de inwoners van Jakarta in het weekend hier na toe om wat frisse lucht in te ademen en te relaxen. (ingescande dia)

'207665' door HansSteman '207665' door HansSteman

ItaliëRome

ItaliëRome

Markt opPiazza Campo.

HansSteman

Op de markt van Piazza Campo di Fioro kun je mooie portretten maken. Deze man zat op zijn gemak artisjokken klaar te maken voor de handel.

'207664' door HansSteman '207664' door HansSteman

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Sint Pieterplein

HansSteman

Sint Pieters plein vanaf de dome van de Sint Pieter. Het is al eindeloos veel gefotografeerd maar het blijft een geweldig uitzicht zeker als de zon zo mee werkt.

'207659' door HansSteman '207659' door HansSteman

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Zwitserse garde

HansSteman

Prelaten die het Vaticaan willen betreden worden bij deze soldaat van de zwitserse garde staande gehouden. Bij binnenkomst gaat de hellebaard naar beneden, na inspectie van de papieren mogen ze deze gevaarlijk uitziende soldaat passeren.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik