Guanacaste

Guanacaste is een provincie in het noordwesten van Guanacaste, grenzend aan Nicaragua. De provinciale hoofdstad is Liberia. De provincie is rijk aan witte zandstranden, zoals bijvoorbeeld Playa Nacascolo, Playa Escondida, Playa del Coco en Playa Hermosa, waar de baai gesierd wordt door een onbewoond eilandje, dat als je het uit de goede hoek bekijkt, net een olifantenhoofd lijkt te zijn.

Informatie over Guanacaste

Beste foto's & tips van Guanacaste

'498047' door Sandral '498047' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Grot-afdaling

Sandral

Barra Honda N.P.; Wil je een beetje het gevoel krijgen van een speleoloog? Daal dan af , met een bevoegde gids, van een 30 meter lange en steile trap in Cueva Terciópelo. Ik heb al heel wat grotten bezocht, maar nog nooit op deze manier,en het is één van de leukste en spannendste herinneringen aan Costa Rica geworden. Het park heeft 42 grotten (20 zijn er verkent) waarvan er één toegankelijk is voor het publiek.(niet in het regenseizoen) Deze kalksteengrot is alleen te bereiken met een 4x4,en is op zich klein, maar op het diepste punt van 240 meter,zijn er prachtige stalagmieten/tieten te zien. Verder kan je er heerlijk wandelen in het tropische droog bos gebied en wildlife spotten. Het is niet goedkoop (62 dollar /2pers,maart 2015) en onze gids sprak geen woord engels en is niet geschikt voor mensen die last hebben van claustrofobie,hoogtevrees, bang zijn in het donker of jonger zijn dan 10 jaar.

'499384' door Sandral '499384' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

In galop

Sandral

Nosara beach,langs de Pacific Coast. Terug geslenterd, van een heerlijk etentje, naar ons hotel, kwamen deze jongelui ons voorbij denderen. Er zijn op dit strand vele mogelijkheden om jezelf te vermaken.(kite)Surfen.paardrijden,yoga,vissen en eten en drinken binnen loopafstand....en, zoals je ziet, plek voor iedereen!

'346990' door Nancy Carels '346990' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

De Hoofdprijs !

Nancy Carels

Mag ik u presenteren : de beroemdste kikker van Costa Rica > DE ROODOOGBOOMKIKKER. In wakkere toestand heeft ie gigantische rode ogen en als ie slaapt komt er een vlies over zijn ogen. Dit vlies lijkt wel gemaakt van goud. Zowel in wakkere toestand als in slaaptoestand is deze kikker een waar fotomodel. Het probleem is dat ie overdag onder een blad zit te slapen, waardoor je er haast onmogelijk een kunt vinden, want ieder blad omdraaien in het regenwoud en een roodoogboomkikker is net zoiets als de hoofdprijs winnen in de staatsloterij !!

Laat kaart zien