Guidowater

10
Zuid-Afrika Kaapstad
Guidowater was hier 31 Aug 2017
Kaapstad een magische plek die ons gegrepen heeft en niet meer los laat. Elke keer als we naar Afrika gaan komt deze stad terug in de route. Er is hier zoveel te doen dat het bijna een vakantie op zichzelf waard is. Wij zijn nu 3 keer in deze stad geweest maar nog nooit bezochten we dezelfde dingen. Het beste kan je een auto huren want binnen een uur rijden heb je echt een enorm scala aan prachtige bezienswaardigheden. De tafelberg, kaap de goede hoop, robben eiland, boulders bech pinguins, wijn proeven in stellenbosch of franschoek, kisrtenbosch botanische tuinen etc. etc. Of je nou van cultuur, natuur of lekker eten houd kaapstad heeft het allemaal in of vlek om zich heen.
Stad
 • veel te doen
 • prachtige ligging
 • zeer goede restaurants
 • makkelijk zelf rond te rijden
 • natuur en cultuur in overvloed
 • fantastische bezienswaardigheden binnen uur
 • sommige punten veel toeristen
 • hotels worden steeds duurder
Review geplaatst op 2018-01-27 Door Guidowater
9
Zuid-Afrika
Guidowater was hier 31 Aug 2017
Het kruger park kan soms een vervelende plek zijn. Massa's toeristen proberen elkaar te verdringen om vooraan te staan. Dit geld echter vooral voor het zuiderlijke deel van het park. Kom je boven de grens letaba -> phalaborwa dan waan je je in een andere wereld. Een oase van rust en nog altijd prachtige natuur. Het noorden is wat minder populair omdat we naar het schijn minder wildlife is dan in het zuiden. Ik moet toegeven dat dit ook zo is maar wat je vind heb je vaak ook lange tijd voor jezelf. Voor ons was het noordelijke deel echt een verademing en we voelden ons echt in Afrika. De camps zijn prachtig gelegen langs meren en rivieren dus wildlife kan rustig gezien worden vanaf de restaurants in de parken. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de restaurants in het noordelijke deel erg matig zijn. In het zuiden hebben ze de starbucks en pizzerias maar in het noorden is het toch allemaal wat primitiever. Dit maakt de safari ervaring daar in tegen juist weer intenser. Wat in het noorden que groot wild minder is word overigens gecompenseerd door vogels. Ben je in vogelaar dan is het noordelijke deel van kruger nationel park een must. Vooral de omgeving om punda maria kan in de juiste tijd van het jaar een schitterende plek zijn. Voor een vogel liefhebber zoals mij een fantastische plek buiten de gebaande paden van het kruger park ver weg van de massa's toeristen in het zuiden.
Land
 • goede kijkhut
 • mooi gelegen accomodatie
 • waterhole nabij kamp
 • weg van de massas toeristen
 • slecht restaurant
 • minder wildlife dan in zuidelijke deel kruger
Review geplaatst op 2018-01-27 Door Guidowater

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 29 | Community toppers

Toppers van week 30 zullen maandag a.s. bekend worden gemaakt.

Hamnoy, lieflijk en ruig. Foto: Agrotewal

1. Topreview: Kirgizië door Graaf
2. Topfoto & tip: Hamnoy, lieflijk en ruig door Agrotewal
3. Topblog: Naar Soedan! door Dianadm
4. Communitylid van de week: MirandaNoomen
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik