Guidowater

'571345' door Guidowater '571345' door Guidowater

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Boze blik

Guidowater

Kirstenbosch botanical gardens in een enorm groot park met prachtige planten en bloemen. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een magneet is voor de meest prachtige vogels. Een vogel liefhebber zoals mij moet hier dan ook een keer geweest zijn. Toen ik las dat er vaak ook uilen te zien zijn werd ik wel enthousiast. Echter is het zoeken in zo'n enorm park natuurlijk wel een uitdaging. als je echter vind en ze blijken ook nog eens op ooghoogte niet ver van het pad te zitten dan kan je dag niet meer stuk. De uilen zijn gewend aan toeristen blijkbaar want ze blijven gewoon zitten. Als je te dichtbij komt laten we wel even zien dat ze dit niet leuk vinden. Deze boze blik kreef ik toen ik een fraaie close up niet kon weerstaan. Dichterbij komen leek mij niet verstandig.

'571344' door Guidowater '571344' door Guidowater

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kaapstad wat ben je..

Guidowater

Kaapstad... van alle steden waar we geweest zijn al jaren met stip aan de top. Onze reizen door Afrika beginnen of eindigen altijd in deze stad. We beginnen met het plannen van een route en de magie trekt ons toch elke keer weer terug. Inmiddels zijn we hier 3 keer geweest maar nog nooit bezochten we dezelfde dingen. Er is in en rondom kaapstad zoveel te zien dat je hier makkelijk 1 a 2 weken kan verblijven zonder je te vervelen. En dan heb je ook nog fantastische stranden en een uitgaansgebied waar altijd een gezellige sfeer hangt. Deze foto is gemaakt net na zonsondergang. De tafelberg als silhouet achter een door vrolijk licht gekleurde stad. Absoluut een bezoek waard als begin of eind punt van een rondreis of gewoon voor een heerlijke citytrip!

'571343' door Guidowater '571343' door Guidowater

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Groots gevecht

Guidowater

Punda maria restcamp heeft een prachtige kijkhut nabij een waterpoel. Dit camp ligt helemaal in het noorden van het kugerpark en word vaak genegeerd door de massa toeristen. Echter is dit een fantische plek om eens een paar uur te zitten. Olifanten families wisselen elkaar af rond de water poel en diverse andere soorten komen voorbij. Als dan 2 olifanten ook nog voor je neus beginnen te vechten weet je zeker dat je op een fanatische plek zit.

'571341' door Guidowater '571341' door Guidowater

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Purple roller

Guidowater

Iedereen die in Afrika is geweest heeft weleens de prachtige Lilac breasted roller gezien. Het koste mij echter 4 bezoeken aan Afrika voordat ik eindelijk eens een ander lid uit deze familie tegen kwam. Zitten op het prachtige terras van mopani restcamp kwam tijdens de invallende schemering deze "Purple roller" aanvliegen. Snel de camera uit de tas en het eten koud laten worden. Erg apart ook om te zien dat er verder niemand is die zich interesseert voor dit soort natuur schoon. Hopelijk ga ik de volgende keer nog meer leden uit deze "roller " (scharrelaar) familie zien want het zijn prachtige vogels.

'542425' door Guidowater '542425' door Guidowater

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

If eyes could speak..

Guidowater

Als groot natuur en vogel liefhebber stond kirstenbosch botanic garden hoog op mijn verlanglijst. Ik had veel gelezen over de kans om uilen te zien. Omdat het wilde vogels betreft kon er geen vaste locatie gegeven worden en elke dag worden ze ergens anders gezien. Wij hadden het geluk dat we vrijwel meteen nadat we het park binnenkwamen we 2 jonge spotted eagle owls zagen. Een werkelijk schitterende ontmoeting met deze prachtige vogels! De vogels probeerden te slapen en zaten dicht tegen elkaar aan. Wij besloten ze met rust te laten en gingen het prachtige park in met ontzettend veel verschillende vogels. Totaal fotografeerde ik hier 7 verschillende soorten kolibries / sunbirds in 2 uur tijd! En de bloemen in deze tuin zijn echt schitterend. Ook de locatie van de tuin tegen de tafelberg aan maakt het ontzettend bijzonder! Onderweg terug naar de uitgang besloten we nog even bij de uilen plek te kijken en we hebben geluk! Ze zitten nog altijd op hun plekje alleen dit keer heeft 1 van de uilen zijn ogen open. Wat een fantastische ogen heeft dit dier. Ik wist deze foto te maken en ondanks dat ik het krugerpark meer dan een week bezocht vind ik dit toch de meest bijzondere foto. Een bijzondere foto gemaakt op een bijzondere plek. Wat mij betreft mag Kirstenbosch bij niemand ontbreken op de Kaapstad te do list!

'542193' door Guidowater '542193' door Guidowater

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Punda maria waterhole

Guidowater

Eerlijk is eerlijk, de fotograaf is belangrijker dan de apparatuur die je gebruikt. Deze foto had ik vorige jaar echter nooit kunnen maken! Ligt het aan de extra ervaring of aan de nieuwe camera? We zullen het waarschijnlijk nooit weten! Vorig jaar zat ik in Etosha aan de waterholes de zonsondergangen te kijken en kon mijn geluk niet op dat er een kudde olifanten bij stond. Helaas kreeg ik toen de foto's gewoon niet zo mooi als het in werkelijkheid was. Toen we besloten om dit jaar naar Zuid-Afrika te gaan was ik toch wel hoopvol om zo'n scene nogmaals mee te maken. Helaas zijn de waterholes in het kruger nationaal park lang niet zo mooi gelegen als die in Etosha. In Punda Maria restcamp is echter wel een zeer mooie waterhole! In eerste instantie zaten we naar een lege stille plek te kijken maar toen na een tijdje een grote stofwolk aankwam in de achtergrond wisten we dat de olifanten onderweg waren! Een schitterend schouwspel van vechtende, drinkende, wassende en spelende olifanten speelde zich voor onze neus af. Alle leeftijden waren aanwezig en dit alles met een ondergaande zon vanaf de rechterkant van de waterhole gaf het een magisch gevoel. Dit keer kreeg ik alles wel zo op de foto als ik hoopte. Dit is een panorama van 2 groothoek foto's die gelukkig naadloos op elkaar aansloten. Mooiste van deze waterhole was dat we na zonsondergang heerlijk relaxed naar onze tent konden lopen. Wat een geweldige plek!

'542122' door Guidowater '542122' door Guidowater

Zuid-AfrikaKaroo NP

Zuid-AfrikaKaroo NP

Sterrenhemel

Guidowater

Een grote wens van mij is altijd geweest om eens de sterren hemel te fotograferen. Vlak voor onze laatste reis naar Zuid-Afrika kocht ik een nieuwe 7-14 mm lens en één ding was meteen duidelijk. Ik moest een donkere plek vinden bij heldere hemel om deze lens eens te testen. Toen we aankwamen bij ons hotel vlakbij karoo national park zag het weer bericht er veel belovend uit. Een ander gelukje was dat de maan al zeer vroeg op de avond achter de horizon verdween. Perfecte omstandigheden dus voor een nacht opnamen. In overleg met de lodge eigenaar mocht ik hun prive reservaat in het donker in rijden. Het was even zoeken naar een geschikte plek en toen begon het testen. Veel instellingen geprobeerd maar het is ontzettend lastig. Te korte sluitertijd laat niet alle sterren zien en een te lange sluitertijd laat zien dat de sterren bewegen. Kortom domweg vanalles proberen en later zien wat het geworden is. Deze foto vind ik het zelf het beste gelukt. Prachtige sterren hemel met melkweg en de bergen onder in beeld. Doordat de bergen nog net een beetje verlicht worden door de stad beaufort-west vind ik hem erg bijzonder.

'539015' door Guidowater '539015' door Guidowater

Nederland

Nederland

Gouden uurtje in...oo

Guidowater

Binnenkort ga ik weer naar afrika en als mooie voorbereiding leek mij een foto safari door de Oostvaarders plassen wel een goed idee. Samen met een aantal leden van de fotoclub waar ik lid van ben gingen we in een jeep door de Oostvaardersplassen. Een boswachter aan het stuur en een professionele fotograaf om de beste plekjes en tips en trucks te laten zien. We mochten door het afgesloten gebied rijden en dus hadden we de hele dag echt voor ons zelf. Niemand anders komt normaal in dit gebied en dat maakt de safari zo speciaal. We zagen een visarend met prooi, vossen, koningspaarden en als toetje honderden edelherten tijdens een ondergaande zon. Een gouden uurtje zoals ik hem nog nooit eerder meemaakte. Dit is de Oostvaardersplassen op zijn best. Een ideale voorbereiding op een safari door Afrika.

'530894' door Guidowater '530894' door Guidowater

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Friends 4 ever

Guidowater

De titel voor deze foto kan je op een aantal manieren opvatten en allemaal kloppen ze eigenlijk een beetje. Allereerst lijken de 2 vogeltjes vrienden voor het leven. Dit koppeltje bleef maar samen optrekken en begon later zelfs een nest te maken in één van de zand wallen langs het riviertje waar ik bij zat. Ten tweede mijn gevoel met de bijeneters. Een prachtige vogel die na jaren afgestreept kon worden van mijn wensen lijst. Echter is dit één van de weinige vogels die vraagt naar meer. Uren kan je naar ze kijken en het word alleen maar leuker! Als laatste het gebied Extramadura. Wat een heerlijke plek om te zijn als je natuur liefhebber bent. Overal mooie bloemen en groene heuvels. Prachtige vogels in alle soorten en maten. Grote roof vogels in alle soorten en maten en een serene rust die continu over het gebied lijkt te hangen. Voor mij is de Extramadura absoluut een plek om ooit terug te komen. Al is het alleen maar om mijn 2 vrienden voor het leven op het stokje weer eens op te zoeken.

'530716' door Guidowater '530716' door Guidowater

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Bijeneter met bij

Guidowater

Een aantal jaar geleden zag ik voor het eerst een bijeneter in Afrika en raakte gefascineerd door de prachtige kleuren van deze vogel. Helaas kreeg ik hem alleen niet goed op de foto en dus was er altijd de wens om het nog eens te proberen. Dit jaar konden we helaas niet naar Afrika maar toch vond ik een oplossing toen ik in contact kwam met Gertjan en Elly van Finca las Abubillas. Een Nederlands stel dat prachtige huisjes verhuurd en excursies organiseert in de Extremadura. Een gebied dat bekent staat om de vele vogelsoorten die hier komen broeden. Helaas waren al hun huisjes vol geboekt maar de excursies konden ze wel organiseren. Langs een smal beekje hebben ze een paar kijktenten neer gezet met aan de overkant een tak waar vogels op kunnen zitten. Nadat we waren aangekomen duurde het een tijdje voor de eerste vogels op de tak kwamen. Maar geduld word beloond en de ééne na de andere fantastische foto werd op mijn geheugenkaart opgeslagen. Op deze foto doet de Bijeneter letterlijk zijn naam eer aan. Prachtig om te zien hoe de vogels zich gedragen en wat je in een dag allemaal voorbij ziet komen. Volgende keer boeken we eerder en nemen we er een huisje bij want de kans dat we deze plek nog een keer bezoeken is toch wel heel groot!

'530714' door Guidowater '530714' door Guidowater

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Buiten de gebaande...

Guidowater

Daar sta je dan om half 10 's avonds in je eentje op een verlaten weggetje een paar honderd meter hoog. Een paar uur geleden was ik hier ook en toen stond het hier stamp vol met auto's en liepen er overal mensen. Iedereen komt hier voor het kleine eilandje op de foto. Of liever gezegd het kerkje dat erop staat! 's Middags maakte ook wij de wandeling en dat was afzien. Het was zo druk dat we zelfs besloten het laatste stukje omhoog niet meer te doen omdat we er op deze manier simpelweg geen zin meer in hadden. Toen ik vanuit mijn hotelkamer een paar kilometer verder zag dat het best een mooie zonsondergang kon worden besloot ik in de auto te stappen en een mooi plekje te zoeken. Na een kwartiertje rijden vond ik dit plekje met het prachtige uitzicht over de oceaan, het eilandje met het kerkje en d prachtige wolken die één voor één voorbij leken te drijven. Het kerkje is genaamd San Juan de Gaztelugatxe en word veel bezocht. De Spanjaarden geloven dat wanneer je een wens doet en 3 keer aan de bel trekt je wens uitkomt. Mijn wens vanmiddag was een mooie foto te maken en dat kan dus blijkbaar ook zonder te bellen! Je moet dus wel in je eentje een hele tijd staan wachten maar als de zon dan eindelijk begint te zakken heb je ook wat moois. Eigenlijk het enigste mooie moment dat we bij dit kerkje gehad hebben want ga je overdag of begin van de avond dan is er door de duizenden toeristen echt niks aan.

'530073' door Guidowater '530073' door Guidowater

Groot-BrittanniëGibraltar

Groot-BrittanniëGibraltar

The rock van Gibralta

Guidowater

Tijdens onze reis door Spanje en Portugal besloten we nog een extra land aan te doen. Het voor ons totaal onbekende Gibraltar! Een kolonie van het Verenigd Koninkrijk en een wereld op zichzelf. Het is al best bijzonder dat je door douane moet als je Spanje verlaat maar als je dan vervolgens de landingsbaan van het vliegveld over moet rijden om het schier eiland op te komen sta je wel vreemd te kijken. De stad is volledig Engels en alle prijzen worden natuurlijk aangegeven in Ponden. De rode stadsbussen en telefooncellen die zo typerend zijn voor Engeland zijn ook hier van de partij. Er lijken hier vooral veel oudere gepensioneerde Engelsen rond te lopen. Absoluut hoogtepunt (letterlijk) is een tocht naar de top van the rock. Een kabelbaan brengt je in een paar minuten een paar honderd meter omhoog waar het uitzicht fantastisch is. Aan de ene kant (foto) Spanje en aan de andere kant Afrika met Marokko. Ongelofelijk hoe dichtbij Marokko je hier bent maar toch lijkt het zo ver weg. Het natuurgebied boven op de rock is prachtig en er zijn veel bezienswaardigheden zoals grotten en tunnels uit de oorlog die je kan bezoeken. Daarnaast vermaak je jezelf ook prima met de honderden makaak apen die er bovenop rondlopen. Kortom een verrassende maar niet mindere leuke bestemming!

'529907' door Guidowater '529907' door Guidowater

Frankrijk

Frankrijk

Spiegelmeer bij...dag

Guidowater

Omdat jullie enthousiast reageerden op de eerder geplaatste foto vandaag met het spiegelmeer bij zonsopkomst hier een foto die ongeveer een uur later gemaakt werd. elfde plek alleen dit keer zijn de zachte kleuren van de zonsopkomst verdwenen. Ook de compositie is iets anders maar de spiegeling is misschien daarom wel nog mooier en duidelijker zichtbaar. En dit zijn alleen nog maar de landschapsfoto's. Je kunt je hier als wildlife fotograaf ook prima vermaken met de vogels en beverratten. Echter bewaar ik die voor een andere keer.

'529894' door Guidowater '529894' door Guidowater

Frankrijk

Frankrijk

Spiegelmeer in...Zuid

Guidowater

Voor onze kozen we dit jaar voor Spanje en Portugal. Echter moesten we onderweg overnachten omdat het anders te ver rijden in 1 dag zou zijn. Na 1200km gereden te hebben vonden we een motel in de provincie Landes. De bedoeling was om de volgende ochtend vroeg weer door te rijden maar toen ik op bed op mijn telefoon aan het kijken was waar we nou eigenlijk beland waren zag ik iets bijzonders. Op nog geen 5 minuten van het motel ligt een natuurgebied en we besloten daar 's ochtends eerst heen te gaan. Het natuurgebied maison d'Orx ligt in en om een groot meer dat vol ligt met vlonders en kijkhutten. Er zijn ontzettend veel vogels te zien en heel erg veel bever ratten! Deze grote knaagdieren zie je overal om je heen als je door het gebied wandelt. Door het midden van het meer loopt een weg waardoor het meer in 2 delen verdeeld is. Het zuidelijke deel is voor vogelaars en natuurliefhebbers het meest aantrekkelijk. Het water in het zuidelijke deel was nagenoeg spiegelglad en dat zie je zelden bij zo'n groot meer. Deze foto is gemaakt vlak na de zonsopkomst (boven het noordelijke meer beter te zien). Deze plek is voor mijn echt een verborgen Treasure waar ik nooit eerder iets over gelezen had.

'526741' door Guidowater '526741' door Guidowater

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Arizona Kolibries

Guidowater

Casta rica is bij iedereen bekent als walhalla voor kolibries. Wat men echter niet weet dat er een goedkoper alternatief is met net zoveel mooie vogeltjes! Op internet las ik veel over de Kolibries die van juli tot september in grote getalen naar het zuiden van Arizona komen in de Verenigde staten. Natuurlijk ben je altijd een beetje sceptisch als je dan een paar dagen in de planning zet van je reisschema. Eerlijk is eerlijk je moet wel de juiste plekjes vinden maar in de bergen rond Sierra vista zijn deze plekken er in overvloed. Deze foto is gemaakt in de Tuin van "ash canyon B&B" wat werkelijk een droom plek is om de kleine vogeltjes te zien. Het is niet te beschrijven hoeveel vogeltjes er hier continu rondvliegen. Het is net alsof je tussen honderden mini helicoptertjes loopt. Kortom wil je als vogel liefhebber kolibries zien maar is Costa rica te duur? Ga dan eens op zoek in het zuiden van Arizona. Ik zal binnenkort eens een blog schrijven van mijn avontuur met wat meer foto's erbij.

'526731' door Guidowater '526731' door Guidowater

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Detail loos dobberen

Guidowater

Vanuit één van de kijkhutten in de Oostvaardersplassen maakte ik gister ochtend deze foto. Een kuifeend in een grauwe plas water. Het was nog redelijk schemerig buiten en dus moest ik een lange sluitertijd gebruiken om het eendje scherp te krijgen. Een gevolg daarvan was dat de details in de bewegende golven bijna verdwenen.

'526716' door Guidowater '526716' door Guidowater

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Vogelen in de...Oostv

Guidowater

Een hobby van veel mensen is Nederland is Vogelen. Stad en land reizen we af op zoek naar de vele verschillende vogel soorten die ons land rijk is. Ik heb deze bezigheid zelf gecombineerd met fotograferen. Heerlijk is het om die plekjes te vinden waar je rustig zitten kan zoeken naar mooie vogels om ze vervolgens zo goed mogelijk op de foto te zetten. Één van de beste plekken in Nederland hiervoor zijn de Oostvaardersplassen. Er zijn hier legio kijkhutten gebouwd en de hoeveelheid vogels is enorm! Ook zijn er unieke vogelsoorten te zien die op andere plaatsen slechts moeilijk te spotten zijn. Soms kom je thuis zonder die mooie foto maar met die mooie herinnering. Gister ochtend kwam ik echter dol gelukkig thuis toen ik deze foto gemaakt had. Zittend in de kijkhut lande dit Kwikstaartje precies voor mij op een struik. Omdat het water er echter wat grauwig oogt werd het een hele bijzondere compositie. Zo zie je maar dat een veel voorkomend vogeltje als de Kwikstaart toch erg leuk kan zijn!

'526392' door Guidowater '526392' door Guidowater

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Vroege vogel beloning

Guidowater

Ik ben altijd een vroege vogel geweest en dus is het geen enkel probleem om eens om 5 uur mijn bed uit te stappen. Zo ook de ochtend dat ik deze foto in N.p. Maasduinen nam. Een schitterende ochtend met alle kleuren die ik hoopte te krijgen. Toen ik om 9 uur 's ochtends weer naar huis toe reed moest ik ineens denken aan al die mensen die nog niet eens opgestaan waren en dit hebben gemist. Kortom reis niet alleen buiten de gebaande paden maar zeker ook eens buiten de gebaande tijden want zo nu en dan krijg je een fantastische beloning!

'526358' door Guidowater '526358' door Guidowater

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dorre droogte

Guidowater

Etosha is één van de weinige parken waar je wildlife en landschap fotografie goed kan combineren. De dieren lopen 9 van de 10 keer op locaties met schitterende achtergronden. Zo ook deze 2 Wildebeasten (gnoe's) die langs de rand van een grote zout vlakte lopen. Dit is midden op de dag maar gelukkig heb ik niet echt last gehad van het harde licht. In de weide omtrek was helemaal niks te zien en dus liepen de dieren letterlijk in niemandsland. Hoe ze deze enorme warmte en droogte overleven is toch wel een klein mysterie!

'526306' door Guidowater '526306' door Guidowater

BelgiëOost Vlaanderen

BelgiëOost Vlaanderen

Hallerbos

Guidowater

Het Hallerbos is anderhalve maand per jaar een waar kleuren paradijs. Het bos staat vol wilde Hyacinten, narcissen en kleine witte bloemetjes die de bos bodem als een deken bedekken. Op de website van het bos word ook bijgehouden wanneer van welke bloemen verwacht word dat ze beginnen te bloeien. Verwacht werd dat in het paas weekend de eerste hyacinten omhoog zouden komen maar door de regenval was dit helaas niet het geval. Hele stukken bos waren wel bedekt met kleine witte bloemetjes maar de stukken met de hyacinten waren nog groen en kaal. Hier en daar wel 1 bloemetje dat al uitkwam maar niet voldoende voor de kleuren deken. Maar ook zonder bloemen kan je hier prachtige wandelen en foto's maken. Ik vind dit persoonlijk een hele mooie foto maar toch blijft het gevoel overheersen dat al dat groene ook magisch paars had kunnen wezen.... Helaas 1 week te vroeg!

'526226' door Guidowater '526226' door Guidowater

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Achter regen zit...zo

Guidowater

We wilden heel graag een weekendje weg met paasen en dus boekten we een hotel in België. Het hotel ligt in het plaatsje Nijvel op ongeveer 15km onder Brussel. Vorig week schrokken we ons net als iedereen natuurlijk kapot toen we de verschrikkelijke aanslagen in Brussel voorbij zagen komen. In eerste instantie wilde we meteen annuleren maar uiteindelijk besloten we toch te gaan. Deze foto is gemaakt vanaf de top van het monument "de Leeuw van Waterloo". Wat mij betreft een mooie foto en plek die vandaag een dubbelzinnige betekenis krijgt. In 1815 werden hier de Fransen troepen voor het eerst verslagen. Een oorlog die later gewonnen zou worden en aan de basis lag van het moderne België. Laat dit nu ook een teken zijn, na terreur komt de overwinning! Laat dit ook een teken zijn voor de Belgen dat na donkere tijden de zon weer zal schijnen over dit mooie land met vriendelijke bevolking! Op de foto is de zon achter de regen letterlijk te zien en dat maakt het juist zo bijzonder. Laten we allemaal hopen dat deze donkere tijden snel voor altijd voorbij zullen zijn en laten we vooral doorgaan met wat we wilden doen en ons niet laten beïnvloeden door terreur! STRONGER THEN FEAR!

'526075' door Guidowater '526075' door Guidowater

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Hluhluwe zonsopkomst

Guidowater

Tijdens ons bezoek aan Hluhluwe-Imfolozi overnachten we in Mpila camp. Dit kamp is niet omheind en dus kunnen alle dieren 's avonds gewoon door het park lopen. 's avonds zagen we de hyeana's de restjes vlees van de braai eten en de impalas in het licht van onze huisjes liggen. De volgende ochtend reden we bij zonsopkomst meteen het park in en dan kan je niks anders doen dan gewoon stoppen. Een schitterende zonsopkomst die je gewoon niet kan laten schieten. Sommige auto's reden gewoon door naar de plekken waar leeuwen gezien waren maar ik denk dat je niet alleen daarvoor naar Afrika gaat. Dit soort zonsopkomst heb ik tijdens andere reizen slechts zelden gezien maar tijdens een reis door Afrika komt dit toch regelmatig een keer voor. Tip voor iedereen dus vergeet niet te genieten van de mooie moment.

'526074' door Guidowater '526074' door Guidowater

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Halanathi drakensberg

Guidowater

Tijdens het plannen van mijn 2de Zuid-Afrika vond ik veel foto's van een plek genaamd het "Amphitheater" gelegen in Royal natal national park. Dit lag in het rondje dat wij graag wilde rijden en dus gingen we op zoek naar een accommodatie in de omgeving. Via google vond ik al vrij snel "Hlalanathi drakensbergen resort". De foto's op de website zagen er geweldig uit en de prijzen waren erg goed. Het contact met de mensen ging soepel via email en we kregen duidelijke uitleg over de route er naar toe. Toen we maanden later eindelijk aankwamen was alles nog altijd prima geregeld. De dame achter de balie vertelde echter dat ze ons een gratis upgrade hadden gegeven. Het was erg rustig en er was slecht één ander stel gasten op het hele terrein. We waren verplaatst naar de bungalow met het beste uitzicht op Royal natal national park. De accomodatie ligt op een heuvel uitkijkend over een vallei. Er liggen een aantal huisjes uitkijkend over de vallei en zo ook ons nieuwe huisje dat ook nog eens veel groter was! Het uitzicht vanaf ons terras was onbeschrijfelijk! Als de zonsondergang dan ook nog eens meezit met wat mooie wolken dan kan je je geluk niet op! Deze foto is letterlijk vanaf ons terras gemaakt. De rest van de accommodatie is ook uitstekend met een zeer goed restaurant, een klein winkeltje en zeer vriendelijk personeel. De ingang van Royal natal national park is te bereiken via een mooie weg en kost je slechts 20 minuten. Al met al een uitstekend alternatief voor de accommodaties die dichter bij het park liggen!

'525138' door Guidowater '525138' door Guidowater

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Spitzkoppe natural...

Guidowater

Afgelopen week plaatste ik al een andere foto gemaakt bij de Spitzkoppe. Die foto nam ik van onder de natuurlijke boog gericht naar het noorden. Dit keer een foto naar het zuiden waarop het gebied wat duidelijker zichtbaar is. Grote rode rotsblokken maar ook echt enorme granieten blokken van 10 tallen meters hoog. Sommige hebben water poeltjes erop en bij alle mooie punten zijn kampeer plaatsen. Het gebied is ook geweldig voor kinderen omdat het lekker klauteren en klimmen is op de grote rotsblokken. Voor ons was het zelfs nog even een inspanning om onder de natuurlijke boog te komen. Bereid je wel goed voor op warmte! Dit was één van de warmste plekken die wij bezochten tijdens onze reis door Namibië en Botswana.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >