Gregory

;
profiel Gregory

Naam

Gregor Mecklenfeld

Reviews

0

Foto's & tips

45

Blogs

0

Lid sinds

05 December 2009

Favorieten

Fav. land

Griekenland

Fav. stad

Alle grote steden

Mijn Motto

'Enjoy your holidays because it is a privelege you can do.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Olympus

Model

E3, E520, EPL-3, EPL-5

Overige

Div. types oa. van Canon, Nikon, Fuji, Sony, Samsung en Panasonic.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (45)

'383908' door Gregory '383908' door Gregory

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Fotoshoot in Milaan

Gregory

Milaan is een leuke stad om te bezoeken met een aantal mooie bezienswaardigheden in het centrum maar het is natuurlijk ook de stad van mode en glamour, tijdens het slenteren door de stad kwamen wij in een binnenplein uit waar men druk bezig was met een fotoshoot van een model.

'305106' door Gregory '305106' door Gregory

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Contrast arm rijk

Gregory

In Lissabon kom je eigenlijk overal wel bedelaars tegen, wat voor de Portugezen een "normaal beeld" lijkt te zijn is dat zeer zeker voor mij niet het geval, ik heb vaak medelijden met hun, speciaal met hen die door een of ander lichamelijk gebrek niet meer aan de bak kunnen komen, en worden dan vaak aangewezen om te gaan bedelen. Zo ook deze bedelaar, midden in een winkelstraat en pal naast een chique terras. Geprobeerd om het contrast weer te geven tussen arm en rijk.

'383778' door Gregory '383778' door Gregory

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Historische centrum i

Gregory

Valencia is een hele leuke stad om een paar dagen te vertoeven, met o.a. een historisch centrum in de gotische bouwstijl en met vele steegjes, pleintjes en fonteinen.

Mijn fans (1)

profile image ERo
ERo

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'389259' door Marion59 '389259' door Marion59

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Krijtrotsen

Marion59

een weekendje wandelen langs de kust bij de Somme. Van uit St. Valery sur Somme aan de monding van de Somme, wandlenen we richting het zuiden. We komen langs de krijtrotsen bij Cayeux sur Mer.

'383045' door Leeu '383045' door Leeu

Ethiopië

Ethiopië

Vogel!

Leeu

Het is een mooi gezicht om deze boot zo te zien, echt vakmanschap en de visser gaat er zo handig mee om. Het is echter lastiger om te zien wat voor vogel er boven in het riet zit, als ik nu een goede verrekijker had gehad dan had ik het geweten.

'368322' door Feije '368322' door Feije

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Cowboy, Arizona

Feije

Voor ons europeanen is het vaak volkomen onbegrijpelijk hoe amerikanen in het leven staan. Want hoe kun je in hemelsnaam TEGEN 'obamacare' zijn, het in onze ogen rechtvaardige systeem van gezondheidszorg, waarbij ook de zwaksten worden beschermd? En hoe kun je er VOOR zijn dat iedereen maar met een vuurwapen mag rondlopen, terwijl het land wereldrecordhouder is als het gaat om moorden met vuurwapens? Er zullen vele oorzaken zijn voor dat mentaliteitsverschil, waartoe de herinnering aan de 'cowboy-way-of-life' zeker ook behoort. Vrijheid van handelen, verregaande zelfstandigheid en individualiteit waren altijd hun hoogste waarden in het leven. Ze hebben altijd hun eigen boontjes gedopt, en willen dat blijven doen, ongeacht de consequenties. Ik heb amerikanen gesproken die letterlijk liever een voortijdige dood sterven dan dat zij gebruik maken van een VERPLICHT systeem van gezondheidszorg, opgelegd door in hun ogen elitaire machthebbers aan de andere kant van het land, die nauwelijks weten waar hun staat ligt. Vrijheid om je eigen keuzes te maken, desnoods ten koste van alles. Onbegrijpelijk en intrigerend.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik