Graaf

8
Turkije Istanbul
Graaf was hier 01 Mar 2012
Mooie tocht is de Gouden Hoorn op naar Eyüp Sultan, een van de heiligste plaatsen van Istanbul. Je vertrekt van Eminönü, vlakbij de Galatabrug. De lokale veerboot vertrekt 1x per uur en kost 2 TL naar de laatste halte. Bij Eyüp stap je uit bij de oude Galatabrug (in 1910 door de Duitsers gebouwd en na de vervanging in 1992 hierheen gesleept, ligt nu onder een blauw-groene verflaag te verkommeren) en dan is het zo’n 10 minuten lopen naar de moskee van Eyüp. Onderweg passeer je een straatje vol met kraampjes met religieuze souvenirs en de Sultansgraven. Vrouwen moeten in de moskee hun hoofd en benen bedekt hebben, en moeten direct naast de ingang de trap op naar boven, of buiten blijven. Voorbij de moskee kun je over de grote begraafplaats de heuvel op lopen naar het Pierre Loti café. Mooie wandeling met prachtige uitzichten over Eyüp, Istanbul en de Gouden Hoorn. Je kunt ook met een kabelbaan naar boven, dit is helaas wel erg toeristisch en het terras van het café is ook drukbezocht. Het café is genoemd naar zijn beroemdste gast schrijver Pierre Loti (1850-1923) die hier een aantal beroemde romantische boeken geschreven heeft. Kijk nog even binnen naar de authentieke inrichting, foto’s en lithografieën, en het keukentje met prachtige tegelkachel en kolen gestookte boiler. Terug over de begraafplaats naar beneden kun je ook nog even de wijk inlopen, hier vind je nog een gezellige winkelstraat en voldoende eetgelegenheden. Dan weer met de veerboot terug naar Eminönü.
Stad
  • Omgeving van Eyüp Sultan nauwelijks toeristen
  • Mooie wandeling over de begraafplaats
  • Jammer dat het restaurant zó toeristisch is.
Review geplaatst op 2020-05-30
9
Sri Lanka delft-eiland
Graaf was hier 01 Oct 2016
Een bezoek aan Delft eiland is vooralsnog een reis terug in de tijd van het koloniale verleden. Delft Eiland is het meest westelijke eiland van Sri Lanka. Het noordelijke puntje van dit eiland ligt slechts 42 kilometer van Indië verwijderd. Vanuit Jaffna moet je eerst een eind rijden naar de haven op een ander schiereiland en dan is het nog ruim anderhalf uur met de boot. Dit eiland dankt zijn naam uit de tijd dat de Hollanders daar zaten in de 17de eeuw, en er was veel ruzie met Portugezen en Spanjaarden. In alles hier kun je nog het koloniale verleden zien, op dit eiland is vooral veel Nederlandse invloed zichtbaar. Er zijn nog wat ruïnes van Hollandse forten te zien. De hoofdstad van Delft eiland bestaat uit wel 3 straten, met paar winkeltjes. En er is een echt postkantoor, waar nog een aantal stenen duiventillen staan. Er zijn op dit eiland (nog) geen accommodaties voor toeristen, wel worden er al wat excursies aangeboden. Er worden ook alleen nog maar dagtochten vanuit Jaffna georganiseerd. Een aantal van de lokale bewoners ontvangt wel groepjes toeristen in hun tuin, om wat meer inkomsten te genereren, ze bakken dan heerlijke lokale snacks bij een drankje. Belangrijkste bron van leven is de visserij rondom de eilanden. Het haventje huisvest een paar lokale vissersboten en één keer per dag komt de veerboot uit Jaffna.
Regio
  • Je wordt met open armen ontvangen door de lokale bevolking
  • Nog heel rustig, nauwelijks toerisme
  • Lange zit op kleine motorboot
Review geplaatst op 2020-05-30
9
Turkije bosporus
Graaf was hier 01 Mar 2012
Als je voor het eerst een trip naar Istanbul maakt, dan ben je vooral druk met het bezoeken van de bekende highlights. Heb je wat meer tijd dan is een boottocht over de Bosporus aan te raden. Als je langs de kade van Eminönü loopt wordt je overladen met aanbiedingen voor de Bosporus tour, erg leuk, je kunt op meerdere locaties kaarten kopen (kost ca. 10 TL pp) en ieder uur instappen voor een ca. 2 uur durende boottocht langs de bezienswaardigheden aan de Europese oever tot de 2de Bosporusbrug en dan weer terug langs de Aziatische zijde en de Leandertoren naar de Galatabrug. Als je nog een hele dag over hebt neem dan een ‘full Bosphorus tour’, kaarten koop je o.a. bij het eerste gebouw vanaf de Galatabrug voor 25 TL pp. Je vaart dan om 10:30 uur, deze veerboot doet onderweg nog een 5-tal stops tot je na ruim 1,5 uur bij het dorpje Anadolu Kavaği vlak voor de Zwarte Zee bent. De veerboot blijft hier bijna 3 uur liggen wachten en in die tijd heb je de gelegenheid om naar de ruïne van het Yoros kasteel (uit de Romeinse tijd) boven op de berg te lopen. Boven heb je een magnifiek uitzicht over de Bosporus en de Zwarte Zee. Onderweg heerlijk vis (of iets anders) eten bij een van de vele restaurantjes met een magnifiek uitzicht op het terras alvorens terug af te dalen naar de boot die ligt te wachten om je om 3 uur ’s middags terug te brengen naar Istanbul.
Regio
  • heerlijke boottocht, + mooie wandeling met prachtige uitzichten
  • iets anders dan door de stad slenteren
  • kan wel druk zijn, met vnl. lokale toeristen.
Review geplaatst op 2020-05-07
8
Turkije Istanbul
Graaf was hier 01 Mar 2012
De Galatatoren: Je komt niet direct in de wijk Beyoğlu terecht bij een trip naar Istanbul, en als je er komt is het vaak het Taksim-plein, het toeristen-trammetje of de grote moderne winkelstraat. De Galatatoren zie je overal prominent bovenuit steken als je in de omgeving van de Galatabrug bent, maar niet iedereen komt er in de buurt om hem van dichtbij te bekijken, laat staan te beklimmen. Je bereikt de toren lopend vanaf Taksim. Je kunt met de lift (bijna) naar boven, dan nog 2 trappen, en dan heb je een fenomenaal 360° uitzicht over Istanbul. Het entreebedrag voor de lift in de toren bedraagt 13 TL. In de toren een is een café-restaurant en een nachtclub-restaurant met elke avond een Turkse show. De Galatatoren is in 528 als houten vuurtoren gebouwd. In 1348 door de Genuese Christea Turris herbouwd. In 1453 in het bezit van het Ottomaanse keizerrijk en in die periode behoorlijk gehavend en in 1510 gerestaureerd. Aan de basis zijn de muren wel 3,75 meter dik, maar aan de top nog slechts 20 cm. Na een grondige restauratie die 3 jaar duurde werd de huidige toren in 1967 geopend.
Stad
  • Magnifiek uitzicht over de stad, de Bosporus en de Gouden Hoorn.
  • Leuke omgeving
  • Niet veel toeristen
  • niet rolstoeltoegankelijk
Review geplaatst op 2020-04-13
8
China Sichuan en Chongqing
Graaf was hier 01 Jun 2012
Ciqikou, Ancient Chinese Town – pareltje in grauwe saaie wereldstad. Gelegen op een heuvel boven de oever van de Jialing rivier, voordat deze in het centrum van Chongqing in de Yangtze stroomt, ligt de “ancient village” Ci Qi Kou vroeger Long Yin. Het ligt 14 kilometer ten westen van het stadscentrum en bestrijkt zo’n 1,2 vierkante kilometer. De geschiedenis van Ciqikou gaat meer dan 1700 jaar terug, gebouwd tijdens de Song Dynastie en tijdens de Ming en Qing Dynastieën (1368-1911) was het beroemd om zijn porselein. Vanwege het belang van de porseleinindustrie werd de naam Long Yin veranderd in Ci Qi Kou, wat letterlijk vertaald porselein dorp betekent. Het was vroeger ook een belangrijke handelsplaats aan de rivier. De meeste huizen stammen uit de Ming en Qing Dynastieën, en herbergen mooie staaltjes van Chinese architectuur. Verdere attracties hier zijn de meer dan honderd tea-bars, kunstenaars studio’s en Shu borduur workshops. Het assortiment en kwaliteit van de kunstwerken en borduursels is zo groot, dat de keuze voor een souvenir wel heel erg moeilijk wordt. Er zijn volop restaurants met lokale specialiteiten te vinden en in de vele tea-bars kun je het echte lokale samenzijn ervaren. Ciqikou waar je nog het traditionele Chinese leven van eeuwen geleden kunt ervaren is een groot contrast met de grote stad Chonqing die continue verandert en groeit. Daarom is Ciqikou in 1998 uitgeroepen tot een beschermd cultureel erfgoed.
Regio
  • géén westerse toeristen
  • prachtig stukje authentiek China
  • kost wat moeite om het te vinden
Review geplaatst op 2020-03-15
9
Noorwegen Oslo
Graaf was hier 01 Jun 2012
De stad Oslo heeft prachtige natuurgebieden rondom die nog binnen de stadsgrenzen liggen, sommigen zo eindeloos groot dat je echt een goede wandelkaart nodig hebt. Aan de oostkant van de stad (ga met de metro lijn3 naar Skullerud, dan loop je zo het bos in) heb je een heel groot bosgebied met bergen, rotsen en meren, waar je met een stadsplattegrond nog kilometers kunt lopen. Blijf wel op of in de buurt van de gemarkeerde paden en wandelroutes, je wilt hier niet verdwalen. Als je bij Skullerud het bos in gaat heb je gelijk al een klein meertje Skraperudvannet, hier komen ook veel Noren om te recreëren. Een stukje verder lopen heb je het Nøklevann, een prachtig meer, omringd door bergen. In de bossen zijn veel gemarkeerde wandelingen uitgezet. Je kunt hier uren lopen zonder een mens tegen te komen, en dat zelfs in de stad! Verder ligt er in het oosten van de stad ook nog het Østensjø-vannet, hiervoor neem je metro lijn3 naar het zuiden en stap je uit bij Ulsrud, dan nog een klein stukje lopen naar het meer. Hier kun je prachtig omheen lopen, waarbij je nog langs eeuwenoude typische Noorse houten huizen loopt en aan de westkant moet je een heuse berg over. In dit meer vind je een grote verscheidenheid van bijzondere eenden en vogelsoorten. En als je nog niet genoeg hebt dan vind je in het westen van de stad nog het Bogstadvannet (buslijn 41 komt erlangs, en tram 1 Skogen iets verder lopen). Kortom Oslo is een unieke stad als het gaat om meren binnen de stadsgrenzen.
Stad
  • prachtige, rustige wandelgebieden
  • geweldig veel meren binnen de stadsgrenzen
  • aantal meren veel te groot voor rondwandelen
Review geplaatst op 2020-03-11
10
Mexico Chiapas - Palenque
Graaf was hier 01 Jan 2011
De ruïnes van Palenque is een van de mooiste archeologische sites. Slechts 15% van de hele Maya stad is nu pas uit de jungle vrijgemaakt. De overige gebouwen, waarvan veel nog niet eens ontdekt zijn, laten ze onder de aarde zitten, voor het nageslacht, omdat ze ook nog geen manier gevonden hebben om ze goed te preserveren. De meeste tempels en het paleis mogen beklommen worden, wat een fenomenaal uitzicht biedt. We hadden daar een geweldige gids, Ernesto, hij vertelt ontzettend boeiend en legt ook uit waarom de Maya’s de steden ooit verlaten hebben. De bouwstijl van de Maya’s was zijn tijd ver vooruit. Voor de gebouwen gebruikten ze kalksteen en voor het maken van cement hadden ze veel hout nodig. Tussen 700 en 900 na Chr. was de hele jungle van het (sub)tropisch regenwoud verdwenen, en wolken die vanuit de oceaan kwamen trokken nu over, i.p.v. leeg te regenen. Door de droogte ontstond voedseltekort en de Maya’s verlieten hun steden en werden krijgers die de bergen in trokken. Na zo’n 50-60 jaar was de jungle wel weer teruggegroeid, maar de Maya’s keerden nooit weer terug uit angst voor de goden. Een van de mooiste gebouwen is de Tempel de Inscripties, een grote graftombe van koning Pakal, en er zijn ook nog resten van 6 jonge mensen gevonden begraven op de drempel, waarschijnlijk zijn ze geofferd. Op het terrein is ook nog een museum, waar je o.a. de deksel van de graftombe van koning Pakal kunt zien, en nog heel veel Maya beelden.
Highlight
  • inclusief museum
  • ook wandelen door de jungle
  • goede gidsen die geweldig veel vertellen
  • geen
Review geplaatst op 2020-03-11
10
Sri Lanka delft-eiland
Graaf was hier 01 Nov 2016
Noord Sri Lanka is pas de laatste paar jaren te bezoeken voor toeristen, sinds er eindelijk vrede is met de Tamil in het noorden. Druppelsgewijs beginnen hier nu wat toeristen te komen, maar een bezoek aan Delft eiland is vooralsnog een reis terug in de tijd van het koloniale verleden. Delft Eiland is het meest westelijke eiland van Sri Lanka. Het noordelijke puntje van dit eiland ligt slechts 42 kilometer van Indië verwijderd. Vanuit Jaffna een eind rijden naar de haven op een ander schiereiland en dan is het nog ruim anderhalf uur met de boot. Dit eiland dankt zijn naam uit de tijd dat de Hollanders daar zaten in de 17de eeuw, en er was veel ruzie met Portugezen en Spanjaarden. In alles hier kun je nog het koloniale verleden zien, vooral veel Nederlandse invloed. Er zijn nog wat ruïnes van Hollandse forten te zien. De hoofdstad van Delft eiland bestaat uit wel 3 straten, met paar winkeltjes, en een echt postkantoor, waar nog een aantal stenen duiventillen staan. Er zijn op dit eiland geen accommodaties voor toeristen, wel worden er al wat excursies aangeboden. Er worden ook alleen maar dagtochten vanuit Jaffna georganiseerd. Een aantal van de lokale bewoners ontvangt wel groepjes toeristen in hun tuin, om wat meer inkomsten te genereren, ze bakken dan heerlijke lokale snacks bij een drankje. Belangrijkste bron van leven is de visserij rondom de eilanden. Het haventje huisvest een paar lokale vissersboten en één keer per dag komt de veerboot uit Jaffna.
Regio
  • vriendelijke bevolking
  • toeristen zijn heel welkom hier
  • heel rustig, weinig toeristen
  • je kunt maar één dagje blijven
  • voor diëten zelf eten meenemen
Review geplaatst op 2020-03-08
10
Turkije Cappadocië
Graaf was hier 01 Nov 2010
De mooiste streek van Turkije die je niet mag missen in Centaal Anatolië. De landstreek Cappadocië is een van de grootste natuurwonderen, de streek is meer dan 30 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Het bestaat uit tufsteen en kalksteen die met een verschillende snelheid zijn geërodeerd tot een bijzonder grillig landschap. In deze typische tufsteenkegels zijn veel woningen en kerken uitgehakt die tot de jaren ’50 van de vorige eeuw nog bewoond werden. (een enkele wordt nog steeds bewoond, en is soms ook te bezoeken) In Göreme staat een openluchtmuseum met een groot aantal grotkerken die je nog kunt bezoeken sommige met prachtige Byzantijnse Fresco’s. Er zijn ook nog een aantal ondergrondse steden te bezoeken (je moet geen engtevrees of last van je rug hebben, want je moet door nauwe gangen kruipen). Deze hele landstreek staat inmiddels op de UNESCO’s werelderfgoedlijst. Ik vind Cappadocië de mooiste streek van Turkije om te bezoeken. Ook heel erg mooi om te doen is een ballonvaart maken bij zonsopkomst!
Highlight
  • Sprookjesachtig mooi
  • Voor liefhebbers van bizarre landschappen
  • Je mag beschilderde kerken niet fotograferen
Review geplaatst op 2020-02-20
8
Noorwegen Troms
Graaf was hier 31 Dec 2019
Arctic Polar Park in Bardu is een heel bijzonder soort dierentuin; de dieren uit arctisch en subarctisch gebied leven hier in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden, hun “kooien” zijn volledig natuurlijke gebieden zo groot als voetbalvelden. Je wordt begeleid door een enthousiaste gids die allerlei wetenswaardigheden over lynxen, wolven, muskusossen, elanden, herten, rendieren en beren hier kunnen vertellen. Ook worden een aantal dieren bijgevoerd, zodat je ze dan goed kunt zien. Mits ze door de weersomstandigheden tevoorschijn willen komen. Het blijven echter wel volledig wilde dieren en je mag dan ook niet te dicht bij de omheining komen. Tegen extra betaling van zo’n € 150 mag je mee naar binnen met het voeren van de lynxen, zodat de fotografen foto’s kunnen maken zonder hekken erop. Je mag echter geen stap voorbij de begeleiders zetten. Dit geld wordt door de stichting goed gebruikt voor de dieren, voor bestudering en observering en onderhoud van het park. Het park ligt zo'n 50-60 km ten noordoosten van Narvik. Bardu is een gemeente in de Noorse provincie Troms og Finnmark. De gemeente telt zo’n 4000 inwoners. Het administratief centrum is in Setermoen. Bardu is de enige gemeente in Troms die nergens aan zee grenst en wordt daarom de 'binnenlandsgemeente' in Troms genoemd.
Regio
  • Wildlife bekijken in een natuurlijke omgeving.
  • Sommige dieren moeilijk te fotograferen achter gaas.
Review geplaatst op 2020-02-06
9
Noorwegen vesteralen
Graaf was hier 31 Dec 2019
In het uiterste noorden van de provincie Nordland ligt een sprookjesachtige eilandengroep: Vesterålen. De ruige natuur, de hoge bergen en ongerepte bergweiden met op de achtergrond indrukwekkende fjorden maken Vesterålen tot een van de mooiste gebieden in Noord Noorwegen binnen de poolcirkel. Vesterålen ligt direct ten noorden van de Lofoten en in het oosten ligt Ofoten met Narvik en ook het vliegveld Evenes. De eilandengroep bestaat uit vele kleine eilanden en vier grote: Andøya, Langøya, Hinnøya en Hadseløya. De bijzondere natuurgebieden, uitgestrekte hellingen, het prachtige witte strand bij Bleik en idyllische vissersdorpjes maken een vakantie hier een reis om nooit te vergeten. Je kunt hier geweldige excursies maken zoals walvissen spotten en zeearenden voeren en fotograferen vanaf een RIB-boot. Ook de Samen bezoeken en de rendierfarm vlakbij Sortland bezoeken. Ook is dit een ideaal gebied om het noorderlicht te spotten omdat je ver van grote steden en lichtvervuiling bent.
Regio
  • Heerlijk rustig, de meeste toeristen gaan naar de Lofoten.
  • van 25 november tot 15 januari geen zonlicht!
Review geplaatst op 2020-01-31
8
Groot-Brittannië Glasgow
Graaf was hier 30 Jun 2019
Art tour in Glasgow De mooiste stadswandeling door de grootste stad van Schotland, is de Mural Trail. Een tour langs prachtig kunstzinnig beschilderde gebouwen in Glasgow. Bij de tourist information in Buchanan Street kun je een plattegrond (en/of boekje) krijgen van de Mural Trail, met de locaties en informatie over deze street-art schilderijen. Ze liggen vrijwel allemaal in het centrum, en het is geweldig leuk om op deze manier het stadscentrum te bekijken als een levensgrote galerie. Je kunt de tour ook met een gids lopen, deze kan nog veel meer over de kunst vertellen. De stad is heel trots op zijn street-art, en de schilderijen zullen ook niet door vandalen beklad worden. Je kunt alles in ongeveer 4 uur uitgebreid bekijken.
Stad
  • vriendelijke behulpzame bevolking
  • leuke stad voor stedentrip
  • enkele schilderijen verdwenen door verbouwing
Review geplaatst op 2019-07-12
8
Spanje minas-de-rio-tinto
Graaf was hier 30 Apr 2019
De omgeving van Minas de Rio Tinto, in west Andalusië, is een paradijs voor fotografen. In dit gebied is veel open mijnbouw. Hele bergen worden afgegraven om koper te winnen en daarna achtergelaten. De grond zit vol mineralen ook ijzer, zwavel, mangaan, zilver die het riviertje Rio Tinto die hier even ten noorden van Nerva ontspringt, prachtige kleuren geeft wanneer het over de mineraalrijke rotsen stroomt. De rivier lijkt alle kleuren te hebben van knal-rood, oranje, geel, paars, groen en blauw. Ook de stenen hebben prachtige kleuren. Fotograferen kun je hier eindeloos, vele landschappen en detailopnames in en om het water. Oefenen met grijsfilters en sluitertijden voor fraaie verstilling van het water. Ook liefhebbers van Urbex fotografie kunnen hier aan hun trekken komen. Nordic Vision heeft een georganiseerde fotoreis hierheen. O.l.v. een fotograaf, die je naar de mooiste plekjes brengt, en je persoonlijk begeleidt om de mooiste foto’s te maken. Ook heeft hij een excursie geregeld naar de Gruta de las Maravillas, prachtige druipsteengrotten onder de stad Aracena, waar je normaal niet mag fotograferen. Je krijgt 2 uur de tijd om met statief de mooiste opnames te maken. We overnachten in hotel Atalaya in Minas de Rio Tinto, en twee keer per dag heerlijk Spaans eten in een van de restaurants hier. Ook kun je in Aracena de beste Iberico ham kopen van deze streek, in deze stad is ook een ham museum.
Regio
  • heerlijke gastronomie
  • veel variatie voor fotografie, bijzonder surrealistische landschappen.
  • je hebt wel een auto nodig om op de locaties te komen.
Review geplaatst op 2019-06-27
10
Tibet Mount Kailash
Graaf was hier 22 Oct 2017
De Mount Kailash is met 6714 meter lang niet de hoogste top van de Himalaya. Maar voor Hindoe’s, Boeddhisten, Jaïnisten en Bön is dit de meest heilige berg ter wereld. Hij mag ook absoluut niet beklommen worden, je kunt alleen de kora (heilige rondgang) om deze berg in 3 dagen lopen. Van deze berg ontspringen 4 belangrijke rivieren, de Indus, Sutlej, Ganges en Brahmaputra, een in iedere windrichting. Overnachten doe je in Darchen bij een van de herbergen met bed & breakfast, eten kun je bij Pectopah, het beste restaurant van het dorp. Vanwege strenge censuur mag je niet alleen naar kloosters in de omgeving wandelen. Even ten zuiden van de Mt. Kailash vind je het heilige Manasarovar meer (4550 m), het hoogstgelegen zoetwatermeer ter wereld, ernaast ligt het ziltige meer van Rakshastal.
Highlight
  • Uniek berggebied, rustig.
  • Chinezen zijn bezig een asfaltweg rond de berg aan te leggen.
  • Ontmoedigingsbeleid van de Chinese Overheid.
Review geplaatst op 2017-10-23
9
Oezbekistan Samarkand
Graaf was hier 31 Aug 2017
De mooiste stedentrips maak je in Oezbekistan, want hier ga je niet heen voor het natuurschoon, maar alleen voor de cultuur, de indrukwekkende geschiedenis van de oude Zijderoute. Hier vind je de mooie sprookjesachtige steden zoals beschreven in de sprookjes van 1001 nacht. Samarqand spant de kroon, deze voormalige hoofdstad van het machtige Rijk van Amir Temur in de 14de en 15de eeuw, heeft een enorme pracht aan de mooiste met majolica betegelde bouwwerken. Als 2de en 3de staan de oude binnenstad van Bukhara, en Khiva met zijn geheel ommuurde centrum op de lijst. Er is hier zó veel moois te zien, je raakt niet uitgekeken. Al deze steden staan dus ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. In Buchara en Khiva kun je alle moois makkelijk te voet bereiken. Samarqand is groter, hier kun je je voeten wat sparen door heel gemakkelijk taxi’s nemen voor slechts een paar dubbeltjes per rit, ook kun je met een electro-bus Tashkent Avenue op en neer voor ca. 10 cent per rit.
Stad
  • alle bezienswaardigheden keurig onderhouden
  • prettige stad om te vertoeven
  • veel souvenirverkopers in medressa's
Review geplaatst op 2017-10-03

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik