Graaf

'1120093' door Graaf '1120093' door Graaf

VietnamSapa

VietnamSapa

Na de oogst

Graaf

De rijst-terrassen in de omgeving van Sa Pa staan er kaal bij, nadat de rijst geoogst is en elders ligt te drogen. Dit is voorlopig even mijn laatste foto, want ik ga morgen op vakantie, een rondreis door zuid Italië en Sicilië. Hoop niet dat er op het laatste moment nog iets tussen zal komen, nu noord en zuid Holland een code rood hebben gekregen. Dus nog even afwachten of ik begin oktober foto's van prachtige streken kan plaatsen of foto's van een quarantaine.

'1119982' door Graaf '1119982' door Graaf

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Berggeiten

Graaf

Moeder en kind van de alpensteenbok hebben even tijd voor elkaar. De alpensteenbok (Capra ibex) is een evenhoevig zoogdier uit de familie der holhoornigen (Bovidae), en een van de negen recente soorten uit het geslacht van de geiten (Capra). Alpensteenbokken worden aangetroffen in hooggebergten op hoogten tussen de 1.600 en 3.200 meter.

'1119909' door Graaf '1119909' door Graaf

IndiaKerala

IndiaKerala

Kaf van het koren...s

Graaf

Na de rijstoogst wordt eerst alles gedroogd, vervolgens worden de korrels uit de halmen geslagen, en daarna moeten alle overige vliesjes er nog tussen uit. Dat doen de vrouwen door steeds een schep rijst te nemen en dit in de wind langzaam uitschudden; de rijst valt weer recht naar beneden en de vliesjes waaien weg.

'1119908' door Graaf '1119908' door Graaf

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Haven van Bruinisse

Graaf

Wakker worden op een regenachtige dag, op een zeiljacht in de haven van Bruinisse. In het haventje ligt een gigantische mossel, een kunstwerk wat de voornaamste bron van inkomsten uit dit dorp weergeeft.

'1119876' door Graaf '1119876' door Graaf

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Bromo

Graaf

Deze krater, waar de rook uit komt, is de enige echte Bromo vulkaan. Op heel veel plaatjes wordt het (naamloze) bergje ernaast, of de hogere vulkaan in de verte als Bromo vulkaan aangeduid. Maar het gaat om de rokende krater links, het geheel ligt in een groot, lang opgedroogd kratermeer (nu grote zwarte vlakte) en wordt weer omgeven door hoge bergen en andere vulkanen. Hier zie je allerlei auto's dwars doorheen rijden, en er staat ook een tempel. Om de rand van de krater te bereiken en in de diepte te kunnen kijken, moet je nog een behoorlijk stuk klimmen.

'1119808' door Graaf '1119808' door Graaf

Chinakham

Chinakham

Bekijks

Graaf

Als je met een groepsreis een dorp gaat bekijken trek je zelf ook veel bekijks. In het Tibetaanse dorp Xiangcheng zagen we deze man met kleindochter op de rug, het langslopende volk bekijken. De kleine meid draagt een Chinese broek voor zindelijkheidstraining (geen luiers nodig),

'1119782' door Graaf '1119782' door Graaf

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Oude Gracht bij Nacht

Graaf

Vanuit de kano in de Oude Gracht een blik op het Stadhuis en de Stadhuisbrug, links zie je het terras van Humphrey's restaurant en erboven links vind je de Winkel van Sinkel.

'1119781' door Graaf '1119781' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vrijdagavond

Graaf

Vrijdagavond nog even een bezoekje gebracht aan de tuin van een vriend in het dorp. Net op het moment dat de zon onderging boven de weilanden van 's Graveland - Kortenhoef.

'1119720' door Graaf '1119720' door Graaf

VietnamTam Coc

VietnamTam Coc

Halong Bay van het...

Graaf

Stukje uit mijn reisverslag: We hebben een excursie naar Tam Coc, ongeveer 3 uur rijden naar de stad Ninh Binh, waar het toeristische gebied ligt. Dit is een prachtig stuk Karstgebergte wat wel Halong Bay van het binnenland genoemd wordt. We varen 1 ½ uur met 2 personen in een bootje wat door 2 personen geroeid wordt, de achterste peddelt 2 roeispanen met de voeten en de ander peddelt opzij mee. Het is een lange file roeibootjes achter elkaar door het prachtige gebied. Op het eindpunt halverwege een serie opdringerige parlevinkers, en op de terugweg begint de vrouw in onze boot haar hele voorraad borduurwerken uit te pakken en probeert wat te verkopen. Ik had wel een T-shirt willen kopen, maar vond die van haar niet mooi, dan toch maar een veel te dure tas gekocht om van het gezeur af te zijn. Ze zei “zelf geborduurd”, maar er stond wel Hoi An op, dus die komt gewoon ergens uit een fabriek. Als we terug zijn hebben we een heerlijk lunchbuffet en dan gaan we met z’n allen nog een stukje door het landschap fietsen naar de Bich Dong Pagoda, een tempel in de rotsen. Dan moeten we nog weer 3 uur terugrijden en zijn om 6 uur terug bij het hotel in Hanoi

'1119719' door Graaf '1119719' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Gesluierde...zonsonde

Graaf

Deze week ook weer een aantal mooie zonsondergangen gezien, maar heb dan net geen camera bij me. Deze met sluierbewolking ervoor heb ik alweer een hele tijd geleden gemaakt.

'1119710' door Graaf '1119710' door Graaf

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Blauwborst

Graaf

De blauwborst is een zangvogel uit dezelfde familie als de nachtegaal. Zit vaak in rietkragen en overwintert rond de Middellandse Zee en in noord west Afrika.

'1119636' door Graaf '1119636' door Graaf

Noorwegenvesteralen

Noorwegenvesteralen

Winterlandschap

Graaf

Vesterålen ligt direct ten noorden van Lofoten en in het oosten ligt Ofoten met Narvik De eilandengroep bestaat uit vele kleine eilanden en vier grote: Andøya, Langøya, Hinnøya en Hadseløya. Dit mooie winterlandschap is op het noordelijke deel van Langøya in de omgeving van Myra.

'1119635' door Graaf '1119635' door Graaf

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Burj Khalifa in blauw

Graaf

Burj Khalifa in Dubai heeft sinds de voltooiing in 2010 de titel van 's werelds hoogste gebouw. Met 163 verdiepingen staat deze indrukwekkende wolkenkrabber op 828 meter hoogte. De ontwerpers van het gebouw, Skidmore, Owings en Merill, waren geen onbekenden van hoge torens. Zij ontwierpen namelijk ook de Chicago Willis Tower en het One World Trade Center in New York. De Burj Khalifa, het gebouw in de Verenigde Arabische Emiraten omvat kantoren, wooneenheden en het Armani Hotel met 304 kamers. Het was ook beroemd tijdens een hartverscheurende scène in “Mission Impossible: Ghost Protocol”. Vanaf 2014 is de Burj Khalifa bovendien de thuisbasis van het hoogste observatiedek ter wereld. Als je vanuit de overweldigende wolkenkrabber uit de eerste hand uitzicht wilt ervaren, kunt u kaartjes kopen voor de 148e en 125e verdieping. In een virtuele vogelvlucht maak je een tour door Dubai door middel van interactieve uitzichten.

'1119588' door Graaf '1119588' door Graaf

Tibet

Tibet

Geiser

Graaf

Op het Tibetaans Plateau vind je zo’n 500 – 600 kilometer ten westen van Lhasa, een gebied met een aantal heetwaterbronnen. Dit zijn de Tagejia geisers.

'1119587' door Graaf '1119587' door Graaf

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kanoën op de Oude...G

Graaf

Een leuke activiteit was een nachtelijke kanotocht door het centrum van Utrecht. Afgelopen zomer wekelijks op vrijdagavond. Heerlijk om op een prachtige zomeravond te doen, overal zitten mensen langs het water, de terrasjes langs de Oude Gracht zitten allemaal vol. De bruggen zijn onder sfeervol verlicht. De start was vanaf 21:00 uur t.h.v. nr. 273 en je vaart eerst buitenom langs de Singels en de Maliebaan en je komt terug door de Oude Gracht in het centrum van de stad. Reserveren via de website www.kanoverhuurutrecht.nl Dus zou je dit volgend jaar ook willen doen, noteer deze tip in je agenda.

'1119552' door Graaf '1119552' door Graaf

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Botter-top

Graaf

Enkele jaren geleden met een botter (groot zeilschip) een mooie zeiltocht over het IJsselmeer gemaakt. Langs Marken, Volendam, Amsterdam, Almere en Pampus. Prima zeilweer, zon en een stevige wind.

'1119551' door Graaf '1119551' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Verkoeling zoeken

Graaf

De hittegolf was heerlijk voor ons, lekker naar buiten, fietsen en van de omgeving genieten. De koeien in de weilanden hadden er iets andere gedachten over, zij zochten liever de verkoeling op, en gingen massaal in de sloten staan.

'1119444' door Graaf '1119444' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Kleurenstroom

Graaf

De bovenloop van de Rio Tinto is een heel klein kabbelend beekje. In de droge periode leek het bijna stil te staan, maar daardoor kon je ook mooi spelen met de reflecties in het water.

'1119443' door Graaf '1119443' door Graaf

VietnamSapa

VietnamSapa

Natuurlijke afwaterin

Graaf

In de omgeving van Sapa heb je veel rijstterrassen in de meest prachtige landschappen. Momenteel was net de laatste oogst er af gehaald en stonden ze leeg voor de winter. Het water erin schitterde mooi in het zonlicht. Je kunt hier prachtig wandelen en van dorpje naar dorpje trekken.

'1119372' door Graaf '1119372' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Galappeltjes??

Graaf

Tijdens de wandeling op de heide tussen Laren en Hilversum zagen we opeens een beukenboom staan die helemaal vol zat met deze dingetjes. Het lijken wel kleine galappeltjes (eitjes van de galwesp) maar bij mijn weten komen die allen op eikebladeren voor. Weet iemand wat dit is?

'1119344' door Graaf '1119344' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Dopheide

Graaf

We hebben een mooie wandeling over de hei gemaakt, de Westerheide tussen Hilversum en Laren, vanaf de dagcamping waar je ruime parkeergelegenheid hebt. Tussen de bloeiende heide spotten we nog een mooi dopheide plantje in bloei (die eigenlijk 1 à 2 maanden eerder in bloei staat).

'1119340' door Graaf '1119340' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Molens langs de Vecht

Graaf

Ik vind het geweldig om een fietstocht langs de Vecht te maken; langs de ene kant heen naar Weesp, prachtig stukje door het oude centrum van Weesp en dan langs de andere kant terug. Als je langs de 's Gravelandse weg even stopt heb je uitzicht op de 2 molens die hier staan, De Eendragt en De Vriendschap. De laatste (rechts op de foto) is te bezichtigen, en hier kun je ook allerlei soorten meel kopen. De Eendragt is privé en niet te bezichtigen.

'1119192' door Graaf '1119192' door Graaf

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Afgedankt

Graaf

Wat je allemaal niet tegen kunt komen als een grote rommelmarkt aan het einde van een dag opgeruimd moet worden. Dan zit je zomaar ergens op straat.

'1119185' door Graaf '1119185' door Graaf

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Papaverveld

Graaf

Een foto van al wat langer geleden, toen ik in het begin van de zomer door noord Frankrijk reed. Op de kleine weggetjes kun je wel even stoppen voor een foto als je zulke mooie velden voorbij ziet komen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik