Globetrotterjohn

9
Verenigde Staten New York City
Globetrotterjohn was hier 30 Jun 2013
In New York zijn er genoeg interessante plaatsen te bezoeken, die buiten de toplocaties om gaan. Zo reed ik met de metro naar de Bronx om het huisje van de schrijver Edgar Allen Poe te bezoeken. Poe was daar met zijn vrouw gaan wonen, in wat toen Fordham village heette. Zijn vrouw had TBC opgelopen en de gedachte was dat de frisse buitenlucht de patient zou genezen. Helaas overleed zijn vrouw daar. De plek ligt zeker niet meer in een landelijke omgeving, maar aan drukke autowegen. Het is nu een historisch huis en is te bezoeken als huismuseum. Pas in 1966 werd het een monument en het was bijna aan vandalisme ten prooi gevallen. Samen met zijn vrouw woonde hij eerder in het Brennan Farmhouse in west 84 street and Broadway. Hij schreef hier zijn beroemde gedicht, de Raaf. Op de plek waar het Brennan farmhouse zou hebben gestaan, hangt een plaquette die herinnert aan deze episode. Om meer te weten te komen over Edgar Allen Poe, dien je af te reizen naar Richmond, Virginia. In het old stone house is tegenwoordig het Edgar Allen Poe museum gevestigd. De schrijver overleed onder mysterieuze omstandigheden in Baltimore, Maryland.
Stad
  • buiten de gebaande paden
  • Spannend om in iemands voetsporen te treden
  • Low budget
  • Veel reizen om alle belangrijke Poe plekken te kunnen bezoeken
Review geplaatst op 2019-06-27
9
Bulgarije Varna
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2017
Strandvakantie is hier prima te combineren met een stadsbezoek. Er zijn veel mooie gebouwen, die voor een deel nog gerestaureerd moeten worden. Er is ook voor families het nodige te doen, want er is een aquarium, kleine dierentuin en een Dolfinarium. Het strand is schoon, de zee ook. Er zijn veel beach guards, die fluiten als je te ver de zee in gaat. Elke dag geeft men met verschillende kleuren vlaggen aan, hoe gevaarlijk de zee is om te baden. Er zijn veel restaurants en bars. Je kunt er tot laat in de nacht dansen. De stad heeft veel geschiedenis.
Stad
  • Budget bestemming
  • Aardige mensen
  • In de zomer veel activiteiten
  • Bruikbare informatie is soms schaars
  • Businformatie alleen in Bulgaars
Review geplaatst op 2017-09-25
8
Nederland Rotterdam
Globetrotterjohn was hier 30 Apr 2017
Vlak achter hotel New York, kom je via een loop/fietsbrug op het eiland Katendrecht. Dit was ooit een plek waar heel veel Chinezen verbleven en daarom Chinatown werd gedoopt. Zeelieden kwamen hier voor hun vertier, bij de dames van plezier. De Chinezen en de dames zijn verdwenen. Nu kun je er heerlijk eten en drinken. Een must voor foodies. In de oude Fenix loodsen zit een overdekte markthal, waar ambachtelijk vervaardigde producten worden aangeboden. Verderop zit een hele bijzondere fietsenwinkel voor ebikes.
Stad
  • nog niet platgelopen door toeristen
  • moeilijk toegankelijk voor minder validen
Review geplaatst op 2017-06-05
9
Verenigde Staten Bisbee
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2010
Arizona is een schitterende staat en natuurlijk bekend vanwege zijn natuurschoon. Het is echter ook een staat waar veel mijnbouw plaatsvond. Bisbee, vlakbij de grens met Mexico is zo'n stad. In de Queen mine werd heel veel koper gedolven, en op het hoogtepunt van zijn bestaan begin 20e eeuw, woonden er dan ook 20.000 mensen. Het stadje is de moeite van het bezoeken waard, omdat je een tocht door de Queen Mine kan maken met een oude trein.(Copper Queen mine tours) Het stadje telt heel veel oude gebouwen uit het begin van de 20e eeuw. Je kunt logeren in een oud hotel, zoals bijvoorbeeld het Copper Queen hotel en er is een saloon en goed restaurant. Natuurlijk moet je even een drankje gaan drinken in Stock exchange. In een paar dagen kun je een heel goed idee krijgen van het karakter van het leven in een typische Amerikaanse stad.
Stad
  • Authentieke sfeer
  • Mooie architectuur
  • goed te combineren met bezoek aan Tombstone
  • culturele activiteiten
  • de kosten van een overnachting kunnen oplopen
Review geplaatst op 2016-10-16
9
Bulgarije
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2017
Strandvakantie is hier prima te combineren met een stadsbezoek. Er zijn veel mooie gebouwen, die voor een deel nog gerestaureerd moeten worden. Er is ook voor families het nodige te doen, want er is een aquarium, kleine dierentuin en een Dolfinarium. Het strand is schoon, de zee ook. Er zijn veel beach guards, die fluiten als je te ver de zee in gaat. Elke dag geeft men met verschillende kleuren vlaggen aan, hoe gevaarlijk de zee is om te baden. Er zijn veel restaurants en bars. Je kunt er tot laat in de nacht dansen. De stad heeft veel geschiedenis.
Land
  • Budget bestemming
  • Aardige mensen
  • In de zomer veel activiteiten
  • Bruikbare informatie is soms schaars
  • Businformatie alleen in Bulgaars
Review geplaatst op 2017-09-25
8
Nederland
Globetrotterjohn was hier 30 Apr 2017
Vlak achter hotel New York, kom je via een loop/fietsbrug op het eiland Katendrecht. Dit was ooit een plek waar heel veel Chinezen verbleven en daarom Chinatown werd gedoopt. Zeelieden kwamen hier voor hun vertier, bij de dames van plezier. De Chinezen en de dames zijn verdwenen. Nu kun je er heerlijk eten en drinken. Een must voor foodies. In de oude Fenix loodsen zit een overdekte markthal, waar ambachtelijk vervaardigde producten worden aangeboden. Verderop zit een hele bijzondere fietsenwinkel voor ebikes.
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • nog niet platgelopen door toeristen
  • moeilijk toegankelijk voor minder validen
Review geplaatst op 2017-06-05
10
Spanje Barcelona
Globetrotterjohn was hier 31 May 2016
Dit hele oude Romaanse Kerkje, straalt nog de rust uit van echte christelijke devotie. Het heeft jaren lang buiten de stadsmuren gelegen, waardoor het een doelwit was van allerlei plunderingen. Er wordt aangenomen dat de kerk uit 911 dateert. De kerk bevindt zich in de wijk Raval en kwam in de 14e eeuw binnen de bescherming van de stad te liggen. Het heeft meerdere bestemmingen gehad, zoals een school. Het is sedert de 19e eeuw een nationaal monument. Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd. Op 100 meter afstand zit een leuk café met terras, waar je rustig kan zitten en de bewoners van deze wijk kan observeren, voor of na je bezoek aan de kerk.
Stad
  • Mooie plek om te mediteren
  • mooie foto's maken
  • beperkte openingstijden
Review geplaatst op 2016-12-04
9
Verenigde Staten
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2010
Arizona is een schitterende staat en natuurlijk bekend vanwege zijn natuurschoon. Het is echter ook een staat waar veel mijnbouw plaatsvond. Bisbee, vlakbij de grens met Mexico is zo'n stad. In de Queen mine werd heel veel koper gedolven, en op het hoogtepunt van zijn bestaan begin 20e eeuw, woonden er dan ook 20.000 mensen. Het stadje is de moeite van het bezoeken waard, omdat je een tocht door de Queen Mine kan maken met een oude trein.(Copper Queen mine tours) Het stadje telt heel veel oude gebouwen uit het begin van de 20e eeuw. Je kunt logeren in een oud hotel, zoals bijvoorbeeld het Copper Queen hotel en er is een saloon en goed restaurant. Natuurlijk moet je even een drankje gaan drinken in Stock exchange. In een paar dagen kun je een heel goed idee krijgen van het karakter van het leven in een typische Amerikaanse stad.
Land
  • Authentieke sfeer
  • Mooie architectuur
  • goed te combineren met bezoek aan Tombstone
  • culturele activiteiten
  • de kosten van een overnachting kunnen oplopen
Review geplaatst op 2016-10-16

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS
De toppers van week 38 zullen maandag 27/9 bekend worden gemaakt.

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik