Globetrotterjohn

9
Verenigde Staten New York City
Globetrotterjohn was hier 30 Jun 2013
In New York zijn er genoeg interessante plaatsen te bezoeken, die buiten de toplocaties om gaan. Zo reed ik met de metro naar de Bronx om het huisje van de schrijver Edgar Allen Poe te bezoeken. Poe was daar met zijn vrouw gaan wonen, in wat toen Fordham village heette. Zijn vrouw had TBC opgelopen en de gedachte was dat de frisse buitenlucht de patient zou genezen. Helaas overleed zijn vrouw daar. De plek ligt zeker niet meer in een landelijke omgeving, maar aan drukke autowegen. Het is nu een historisch huis en is te bezoeken als huismuseum. Pas in 1966 werd het een monument en het was bijna aan vandalisme ten prooi gevallen. Samen met zijn vrouw woonde hij eerder in het Brennan Farmhouse in west 84 street and Broadway. Hij schreef hier zijn beroemde gedicht, de Raaf. Op de plek waar het Brennan farmhouse zou hebben gestaan, hangt een plaquette die herinnert aan deze episode. Om meer te weten te komen over Edgar Allen Poe, dien je af te reizen naar Richmond, Virginia. In het old stone house is tegenwoordig het Edgar Allen Poe museum gevestigd. De schrijver overleed onder mysterieuze omstandigheden in Baltimore, Maryland.
Stad
  • buiten de gebaande paden
  • Spannend om in iemands voetsporen te treden
  • Low budget
  • Veel reizen om alle belangrijke Poe plekken te kunnen bezoeken
Review geplaatst op 2019-06-27
9
Bulgarije Varna
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2017
Strandvakantie is hier prima te combineren met een stadsbezoek. Er zijn veel mooie gebouwen, die voor een deel nog gerestaureerd moeten worden. Er is ook voor families het nodige te doen, want er is een aquarium, kleine dierentuin en een Dolfinarium. Het strand is schoon, de zee ook. Er zijn veel beach guards, die fluiten als je te ver de zee in gaat. Elke dag geeft men met verschillende kleuren vlaggen aan, hoe gevaarlijk de zee is om te baden. Er zijn veel restaurants en bars. Je kunt er tot laat in de nacht dansen. De stad heeft veel geschiedenis.
Stad
  • Budget bestemming
  • Aardige mensen
  • In de zomer veel activiteiten
  • Bruikbare informatie is soms schaars
  • Businformatie alleen in Bulgaars
Review geplaatst op 2017-09-25
8
Nederland Rotterdam
Globetrotterjohn was hier 30 Apr 2017
Vlak achter hotel New York, kom je via een loop/fietsbrug op het eiland Katendrecht. Dit was ooit een plek waar heel veel Chinezen verbleven en daarom Chinatown werd gedoopt. Zeelieden kwamen hier voor hun vertier, bij de dames van plezier. De Chinezen en de dames zijn verdwenen. Nu kun je er heerlijk eten en drinken. Een must voor foodies. In de oude Fenix loodsen zit een overdekte markthal, waar ambachtelijk vervaardigde producten worden aangeboden. Verderop zit een hele bijzondere fietsenwinkel voor ebikes.
Stad
  • nog niet platgelopen door toeristen
  • moeilijk toegankelijk voor minder validen
Review geplaatst op 2017-06-05
9
Verenigde Staten Bisbee
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2010
Arizona is een schitterende staat en natuurlijk bekend vanwege zijn natuurschoon. Het is echter ook een staat waar veel mijnbouw plaatsvond. Bisbee, vlakbij de grens met Mexico is zo'n stad. In de Queen mine werd heel veel koper gedolven, en op het hoogtepunt van zijn bestaan begin 20e eeuw, woonden er dan ook 20.000 mensen. Het stadje is de moeite van het bezoeken waard, omdat je een tocht door de Queen Mine kan maken met een oude trein.(Copper Queen mine tours) Het stadje telt heel veel oude gebouwen uit het begin van de 20e eeuw. Je kunt logeren in een oud hotel, zoals bijvoorbeeld het Copper Queen hotel en er is een saloon en goed restaurant. Natuurlijk moet je even een drankje gaan drinken in Stock exchange. In een paar dagen kun je een heel goed idee krijgen van het karakter van het leven in een typische Amerikaanse stad.
Stad
  • Authentieke sfeer
  • Mooie architectuur
  • goed te combineren met bezoek aan Tombstone
  • culturele activiteiten
  • de kosten van een overnachting kunnen oplopen
Review geplaatst op 2016-10-16
9
Bulgarije
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2017
Strandvakantie is hier prima te combineren met een stadsbezoek. Er zijn veel mooie gebouwen, die voor een deel nog gerestaureerd moeten worden. Er is ook voor families het nodige te doen, want er is een aquarium, kleine dierentuin en een Dolfinarium. Het strand is schoon, de zee ook. Er zijn veel beach guards, die fluiten als je te ver de zee in gaat. Elke dag geeft men met verschillende kleuren vlaggen aan, hoe gevaarlijk de zee is om te baden. Er zijn veel restaurants en bars. Je kunt er tot laat in de nacht dansen. De stad heeft veel geschiedenis.
Land
  • Budget bestemming
  • Aardige mensen
  • In de zomer veel activiteiten
  • Bruikbare informatie is soms schaars
  • Businformatie alleen in Bulgaars
Review geplaatst op 2017-09-25
8
Nederland
Globetrotterjohn was hier 30 Apr 2017
Vlak achter hotel New York, kom je via een loop/fietsbrug op het eiland Katendrecht. Dit was ooit een plek waar heel veel Chinezen verbleven en daarom Chinatown werd gedoopt. Zeelieden kwamen hier voor hun vertier, bij de dames van plezier. De Chinezen en de dames zijn verdwenen. Nu kun je er heerlijk eten en drinken. Een must voor foodies. In de oude Fenix loodsen zit een overdekte markthal, waar ambachtelijk vervaardigde producten worden aangeboden. Verderop zit een hele bijzondere fietsenwinkel voor ebikes.
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • nog niet platgelopen door toeristen
  • moeilijk toegankelijk voor minder validen
Review geplaatst op 2017-06-05
10
Spanje Barcelona
Globetrotterjohn was hier 31 May 2016
Dit hele oude Romaanse Kerkje, straalt nog de rust uit van echte christelijke devotie. Het heeft jaren lang buiten de stadsmuren gelegen, waardoor het een doelwit was van allerlei plunderingen. Er wordt aangenomen dat de kerk uit 911 dateert. De kerk bevindt zich in de wijk Raval en kwam in de 14e eeuw binnen de bescherming van de stad te liggen. Het heeft meerdere bestemmingen gehad, zoals een school. Het is sedert de 19e eeuw een nationaal monument. Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd. Op 100 meter afstand zit een leuk café met terras, waar je rustig kan zitten en de bewoners van deze wijk kan observeren, voor of na je bezoek aan de kerk.
Stad
  • Mooie plek om te mediteren
  • mooie foto's maken
  • beperkte openingstijden
Review geplaatst op 2016-12-04
9
Verenigde Staten
Globetrotterjohn was hier 31 Aug 2010
Arizona is een schitterende staat en natuurlijk bekend vanwege zijn natuurschoon. Het is echter ook een staat waar veel mijnbouw plaatsvond. Bisbee, vlakbij de grens met Mexico is zo'n stad. In de Queen mine werd heel veel koper gedolven, en op het hoogtepunt van zijn bestaan begin 20e eeuw, woonden er dan ook 20.000 mensen. Het stadje is de moeite van het bezoeken waard, omdat je een tocht door de Queen Mine kan maken met een oude trein.(Copper Queen mine tours) Het stadje telt heel veel oude gebouwen uit het begin van de 20e eeuw. Je kunt logeren in een oud hotel, zoals bijvoorbeeld het Copper Queen hotel en er is een saloon en goed restaurant. Natuurlijk moet je even een drankje gaan drinken in Stock exchange. In een paar dagen kun je een heel goed idee krijgen van het karakter van het leven in een typische Amerikaanse stad.
Land
  • Authentieke sfeer
  • Mooie architectuur
  • goed te combineren met bezoek aan Tombstone
  • culturele activiteiten
  • de kosten van een overnachting kunnen oplopen
Review geplaatst op 2016-10-16

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >