GlennHuizinga

'1110428' door GlennHuizinga '1110428' door GlennHuizinga

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Authentieke...connect

GlennHuizinga

Voor mij is reizen meer dan simpelweg het achternajagen van mooie bestemmingen, het is feite een perfecte kans om te leren, reflecteren en groeien als mens. Het schieten van portetten is een goede manier om je open te stellen voor authentieke connecties met de locals, je leert over de cultuur en het is meest oprechte manier om een gevoel bij het land en zijn mensen te krijgen. Wat is jullie manier op een land zo 'echt' mogelijk te ervaren? Ben zeer benieuwd.

'1108064' door GlennHuizinga '1108064' door GlennHuizinga

Sri LankaElla

Sri LankaElla

De befaamde Ella to..

GlennHuizinga

Een van de 4 foto's die ik tijdens deze treinreis heb morgen vastleggen. Door een stekker die verkeerd in het stopcontact zat, waren mijn camera accu's leeg, dit is echt het beste wat je kan gebeuren als je zo'n mooie treinreis als deze van Ella naar Kandy aflegt. Doordat mijn camera leeg was, werd mijn trein reis veel intenser, authentieker en hierdoor neemt het plaats tussen mijn mooiste -en authentiekste reis ervaringen die ik tot dusver heb mogen beleven. Mijn tip is dan ook om je volledig op je omgeving, de mensen en gehele sfeer te focussen tijdens deze geweldige reis door het berglandschap van het prachtige Sri Lanka. Dit is overigens toepasbaar op alle aspecten van het leven die we samen mogen bewandelen op deze mooie aarde.

'1105939' door GlennHuizinga '1105939' door GlennHuizinga

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Ervaar de 'hustle and

GlennHuizinga

Wie het fascinerend vind om de 'hustle and bustle' van het dagelijkse leven te proeven tijdens zijn reis door Sri Lanka moet zeker een kijkje nemen op de Kandy Municipal Market. Je vind hier werkelijk alles, noem het op en ze halen het voor je tevoorschijn. Op de eerste verdieping worden vooral je smaakpapillen op de proef gesteld. Denk aan verse kruiden, fruit, groente, vlees en vis. Op de tweede verdieping vind je textiel van verschillende kwaliteiten, een uiteenlopende variatie aan wierook en eveneens medicijnen. Een wandeling over de authentieke markt kan in het begin best overweldigend zijn, maar als je eenmaal geacclimatiseerd bent de beste manier om het dagelijkse leven in Kandy te ervaren.

'1096534' door GlennHuizinga '1096534' door GlennHuizinga

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

De trots van een...lo

GlennHuizinga

Wanneer je de Wadi Rum in Jordanie bezoekt, zijn de locals trots om het magische Wadi Rum te laten zien. Laat je meenemen in dit geweldige avontuur en verbaas je over het diverse landschap. Met een 4x4 kan je in een korte tijd veel van dit geweldige gebied zien. Onze gids gaf ons de vrijheid om te stoppen waar we wilde, hij poseerde zelfs trots voor ons!

'1094090' door GlennHuizinga '1094090' door GlennHuizinga

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Je weg vinden

GlennHuizinga

De Wadi Rum in Jordanie verleent zich prima voor het maken van landschap fotografie. Met de afwisseling van grote leegtes en dramatisch rotspartijen kijk je werkelijk je ogen uit. Om uit te beelden hoe groot de Wadi Rum is heb ik er voor gekozen om deze kamelen in het beeld te betrekken. Wie ooit de keuze maakt om met een jeep door de Wadi Rum heen te gaan raad ik aan om of zelf een 4x4 te huren. Of te kiezen voor een dag trip of 4 urige trip. Dit gebied is zo ongekend mooi dat je er als natuurliefhebber wel dagen kunt blijven rondhangen.

'1089784' door GlennHuizinga '1089784' door GlennHuizinga

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Experimenteren met...

GlennHuizinga

Op een mooie heldere dag experimenteren met composities is altijd leuk. Het was ook een uitgelezen kans om mijn nieuwe HOYA filters onder de loep te nemen.

'1085564' door GlennHuizinga '1085564' door GlennHuizinga

MarokkoSahara

MarokkoSahara

Wegdromen in de...one

GlennHuizinga

Wegdromen in de oneindigheid die de Sahara te bieden heeft. Wie naar Marokko gaat kan een bezoek aan de Sahara bijna niet overslaan. Wat een fascinerende plek is dit zeg!

'1074098' door GlennHuizinga '1074098' door GlennHuizinga

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Angkor Sunrise

GlennHuizinga

Angkor Wat is een tempel in Angkor, Cambodja dat het grootste religieuze monument ter wereld is . Veel mensen verwarren Angkor (Het hele gebied met tempels) met de hoofdtempel Angkor Wat. De moderne naam Angkor Wat betekent: Tempelstad of Stad der Tempels in Khmer. En Wat betekend de hoofdstad van Angkor.

'1073262' door GlennHuizinga '1073262' door GlennHuizinga

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Tussen de rijstvelden

GlennHuizinga

Off the beaten track tussen de rijstvelden. Iets met het spoor bijster zijn ;) TIP: Kampot en zijn omgeving is zeker de moeite waard. Bezoek een van de vele peper plantage's of ga langs de rijstvelden en neem een kijkje bij de locals. Wij deden dit per scooter, dit beviel ons ontzettend.

'1068823' door GlennHuizinga '1068823' door GlennHuizinga

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

De verschillende...ge

GlennHuizinga

Het draait allemaal om perspectief, alles wat we horen is een mening, geen feit. Alles wat we zien is een perspectief, niet de waarheid. In dit geval wordt perspectief gebruikt als synoniem voor de 216 gezichten die de Bayon tempel telt. De tempel bestaat uit 54 torens met elk 4 gezichten die allen een ander perspectief bieden.

'1066827' door GlennHuizinga '1066827' door GlennHuizinga

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Kampot's finest Peppe

GlennHuizinga

Wie gaat reizen door Cambodja moet zeker een bezoek brengen aan een van de vele peper plantages in Kampot. Kampot peper is een beschermde geografische aanduiding. Kampot peper wordt volledig organisch verbouwt en is vrij van pesticiden en kunstmest. Hierdoor behoort Kampot peper tot de pepers met de beste smaak en aroma's. TIP: Wij zijn naar La Plantation Kampot geweest en hebben hier een gratis rondleiding en proeverij gedaan. Ook hebben wij de zwarte en rode variant gekocht voor mee naar huis, because we love pepper!

'1064385' door GlennHuizinga '1064385' door GlennHuizinga

ThailandBangkok

ThailandBangkok

I see you

GlennHuizinga

Voor wie in Azië is geweest weet hoe leuk een ritje met de TukTuk kan zijn. Pas wel goed op wat je afspreekt en op je spullen. Deze chauffeur hield ons goed in te gaten.

'1064170' door GlennHuizinga '1064170' door GlennHuizinga

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Vrij spel bij Bayon..

GlennHuizinga

Wie het slim aanpakt heeft de indrukwekkende tempels van Angkor vrijwel voor zich zelf. Wanneer je tempels bezoekt is het handig om met je TukTuk chauffeur een route te bespreken, wij deden precies het tegenovergestelde van wat de massa doet en hij ons aanraden. Hierdoor hadden wij vrij spel bij de mooiste tempels van het Angkor complex in Siem Reap.

'1063699' door GlennHuizinga '1063699' door GlennHuizinga

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Vleermuizen verlaten.

GlennHuizinga

Tijdens ons bezoek aan The Killing Cave in Battambang was het contrast groot. Uit de andere grot vlogen namelijk honderd duizenden vleermuizen met zonsondergang. Dit was een fascinerende gezicht zoals op de foto is te zien.

'994803' door GlennHuizinga '994803' door GlennHuizinga

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Een pyramide maar dan

GlennHuizinga

Dit is dan wellicht dicht bij huis, maar even goed zeer indrukwekkend. De Pyramide van Austerlitz is een 36 meter hoge piramide van aarde, in 1804 gebouwd door napoleontische soldaten op de Botterstop, een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug, in de gemeente Woudenberg. Boven op de piramide staat een stenen obelisk uit 1894.

'963463' door GlennHuizinga '963463' door GlennHuizinga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Een andere kijk op de

GlennHuizinga

Van het weekend hebben wij met onze nieuwe DJI Mavic Air de mooie kustlijn van onze geboorte stad Den Helder gefotografeerd. Den Helder is de stad met de meeste zonuren van Nederland, tevens staat er wel altijd veel wind. Voor onze eerste serieuze vlucht met de Drone was het dus gelijk een goede test. Het is echt leuk om vanuit een andere perspectief te kunnen fotograferen, wat vinden jullie van het resultaat?

'913831' door GlennHuizinga '913831' door GlennHuizinga

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Regenboog in Rethymno

GlennHuizinga

Op het eiland Kreta heb je een stad genaamd Rethymnon. Dit is een kleine havenstad met ongeveer 32 duizend inwoners. De oude stad is bijna helemaal gebouwd door Turkse en Venetiaanse overheersers. Rethymnon is een leuke sfeervolle stad waar je heerlijk kunt rond struinen en genieten van de vele leuke eettentjes. Zelf kan je mij altijd wakker maken voor een heerlijke burger. Mijn vriendin is een echte visliefhebber. Dus bij deze de tips! Wil je een burger? Mojo Burgers. Toch liever vis? Zefyros Family Fish Taverna. Oohja we hadden ook nog een regenboog gespot tussendoor ;)

'911252' door GlennHuizinga '911252' door GlennHuizinga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Avondwandeling door d

GlennHuizinga

Gisteravond was het een mooie zomerse avond waarop ik besloot een rondje hard te gaan lopen. Uiteindelijk werd deze hardloopsessie afgesloten met een mooie zonsondergang. Zonsopkomsten en zonsondergangen blijven mij fascineren, er komt geen eind aan deze oneindige cyclus. Dankbaar voor dit mooie moment!

'877351' door GlennHuizinga '877351' door GlennHuizinga

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Tussen de wolken in..

GlennHuizinga

Als je in Marokko bent is een bezoek aan het Atlas Gebergte zeker aan te raden. Het is er kleurrijk en er hangt een serene rust. Als je een uitstap vanuit Marrakesh maakt is deze rust precies het tegenovergestelde van de drukke stad. Tip: Je zou vanuit de stad ook naar de watervallen van Ouzoud kunnen gaan, dit hebben wij niet gedaan omdat wij richting de Sahara gingen.

'873673' door GlennHuizinga '873673' door GlennHuizinga

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Moooo in Gambia

GlennHuizinga

Via een Nederlandse toerist die al jaren in Gambia komt, boeken wij een dagtrip met iemand van de lokale bevolking. De Nederlandse toerist met wie wij aan de praat raken, vertelt dat hij zelf al jaren oude jeeps met vrienden naar Gambia rijdt. De jeeps kunnen ze hier dan ombouwen en gebruiken voor het toerisme. De inkomsten vanuit de uitjes die je via je hotel/resort boekt, komt grotendeels bij de touroperators terecht en ziet de lokale bevolking zelf niets van terug. We hebben een persoonlijke chauffeur en hebben -in overleg- onze eigen tour samengesteld. Onze tourguide Surahata Jammeh is een vriendelijke, goed -maar soms wat snel- Engels sprekende Gambiaan. Een van onze stops is bij het bounty strand Paradise Beach. Hier kregen wij een typisch Gambiaans gerecht met kip, heerlijk eten en relaxen dus. Tijdens het relaxen werd het ineens heel donker in mijn belevingswereld, dit was omdat er uit het niets een schaduw boven mij hing. Deze schaduw was van de koe die op het beeld staat. Zij vond ons blijkbaar maar al te interessant.

'866689' door GlennHuizinga '866689' door GlennHuizinga

MarokkoSahara

MarokkoSahara

Onder moeilijke...oms

GlennHuizinga

Door moeilijke situatie's groeien wij als mens, dit gebeurt vaak onder lastige omstandigheden. Deze bloem in de Sahara laat zien dat er altijd ruimte is om te groeien.

'865315' door GlennHuizinga '865315' door GlennHuizinga

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Oude tram in modern..

GlennHuizinga

Toen wij afgelopen jaar Milaan bezochten kwamen wij er achter dat Milaan niet helemaal onze stad was. Het is heel modern en is volgens ons vooral bekend om zijn Fashion week en je kunt hier dan ook goed shoppen en lekker eten. Zelf zijn wij opzoek gegaan naar wat historie binnen deze moderne stad. In dit beeld is dat in mijn ogen goed te zien. Voor de mensen die Milaan nog willen bezoeken raad ik de wijk Brera aan. Dit is een artistieke wijk met veel leuke eettentjes. Deze wijk is goed te bereiken met bovenstaande tram.

'862778' door GlennHuizinga '862778' door GlennHuizinga

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hartvorming bij de...

GlennHuizinga

Een paar weken geleden de knoop doorgehakt en een investering gedaan in onze eerste camera. Met zoveel keuze kan het nog best lastig zijn. Wordt het een spiegelreflex of toch een systeemcamera, mmm lastig. Na duidelijk in kaart te hebben gebracht voor wat voor soort fotografie we hem gaan gebruiken zijn we dan eindelijke tot de keuze gekomen: de Panasonic Lumix G80. Beide helemaal blij en klaar om de avontuurlijk wereld van fotografie in te stappen. Gisteren was het dan eindelijk zo ver, we gaan er mee op pad. Een van de shots die ik gemaakt heb is een shot van een houten stronk waar mijn oog op het hartvormige gedeelte viel. Op de achtergrond zie je toch de sfeer van de Zaanse Schans. Doordat het zo druk was tijdens ons bezoek kozen wij ervoor om de hordes touristen te vermijden waardoor we hele andere shots kregen. Onze tip voor de Zaanse Schans is om net even anders te kijken naar deze omgeving. En ga vooral tegen de richting in, want tourist in eigenland is toch net even anders ;)

'860246' door GlennHuizinga '860246' door GlennHuizinga

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Kartbaan door het...A

GlennHuizinga

Een rit door het Atlas gebergte in Marokko is nooit saai. Hier kan je van alles tegenkomen als je met de auto op pad gaat. Als je zo naar de foto kijkt zou je denken dat het spreekwoord: zich in allerlei bochten wringen hier vandaan komt. Als je niet gewend bent om onder zulke omstandigheden in het verkeer deel te nemen raden wij het aan om met een tour door het Atlas gebergte te reizen. Wij zaten zelf bij onze excursie te twijfelen om met een tour te gaan, of zelf te gaan rijden. Uiteindelijk hebben wij geluk gehad dat we niet zelf reden. Er was op de terugweg richting Marrakesh namelijk veel sneeuw gevallen (kan vaker voorkomen eind April). Tip: houd hier dus rekening mee. Als je zoals ons al een tijdje niet meer gereden hebt, kun je in lastige situaties belanden. Toch willen wij in de toekomst graag zelf een keer met de auto door het Atlas gebergte rijden, deze berg heeft zoveel mooie stukken wat zorgt voor een avontuurlijke rit en adembenemende uitzichten. Zoals je al leest hebben wij ons ook in allerlei bochten gewrongen om niet zelf hoeven te rijden. :)

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik