Gillian

'1129822' door Gillian '1129822' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Pantalica

Gillian

Pantalica in Sicilië is een gebied van ongeveer 80 hectare, begrensd door twee canyons die door twee rivieren veroorzaakt zijn, in het noorden de Calcinara en in het zuiden de Anapo. Je kunt er een prachtige wandeling maken van 9.5 km. over oude paden. Je steekt zowel de Calcinara als de Anapo over, wat afhankelijk van het seizoen een lastig waagstuk kan zijn. Het laatste deel van de wandeling is een beklimming die redelijk vermoeiend kan zijn omdat op de hellingen de zon genadeloos kan branden en in april het al warmer dan 30 graden kan zijn. De wandeling leidt je voor een deel door de necropool Pantalica.

'1129665' door Gillian '1129665' door Gillian

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Uitzicht

Gillian

Deze week een paar heerlijke dagen doorgebracht in de Kustwachttoren van Huisduinen, een 18 meter hoge bakstenen toren op de Zeedijk in Huisduinen. De toren werd gebouwd tussen 1948 en 1949 en verving een ijzeren uitkijktoren voor de kustwacht. Direct na de oplevering werd achter een raam op de derde verdieping een licht ontstoken. Dit vormde samen met de vuurtoren van Kijkduin een lichtenlijn voor de scheepvaart over het Schulpengat. In 1966 is de lichtenlijn verplaatst naar Texel, waar drie schijnwerpers op de torentrans van de Hervormde Kerk in Den Hoorn het hoge licht gingen vormen. Sindsdien brandde er alleen nog een sectorlicht aan de zuidwestzijde van de toren. Dit licht is in 2013 gedoofd. De toren is tot 1990 in gebruik geweest als kustwachtpost. (bron: wiki). Tegenwoordig is de toren in gebruik als uniek vakantieappartement met vanaf de vijfde verdieping een adembenemend uitzicht over land en zee.

'1129526' door Gillian '1129526' door Gillian

ItaliëCatania

ItaliëCatania

Lammeren en geiten

Gillian

De markt van Catania is een van de schilderachtigste van Sicilië. Op de markt zijn tal van producten te koop waar op het vasteland van Italië moeilijk aan te komen is, zoals verse ricotta van schapenkwark of ricotta salata , belegen kaas die heel goed past bij allerlei pastagerechten. Natuurlijk ontbreken ook de groenten- en vleeskramen niet. Op de foto een kraam met lammeren en geitenvlees. Vaak worden bij de slager de karkassen van de lammeren en geiten, in tweeën gedeeld, aan haken gehangen, zodat je bepaalde eigenaardigheden van hun lichaamsstructuur kunt opmerken die hen onderscheiden.

'1129469' door Gillian '1129469' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Onvoltooid

Gillian

Ongeveer 40 km. ten zuidoosten van Trapani in the middle of nowhere ligt in een mooi berglandschap een van de best bewaarde tempels van Sicilië. Van alle Siciliaanse tempels belichaamt dit op een afgelegen plek opgetrokken heiligdom het klassieke ideaal van de Griekse tempelbouwers het meest. Opvallend genoeg is deze tempel niet door Griekse kolonisten gebouwd, maar door de oorspronkelijke inwoners van Sicilië, de Elymeren. De tempel werd tussen 430 en 420 voor Chr. gebouwd, telt 36 Dorische zuilen en is 61 meter lang. Men denkt dat de tempel nooit afgerond is geweest, met name omdat een dak ontbreekt en altijd ontbroken lijkt te zijn.

'1129420' door Gillian '1129420' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Castelbueno

Gillian

Hoog op de San Pietro heuvel staat het Castello del buon aere (kasteel van goede lucht) waarvan de naam van het stadje Castelbueno is afgeleid. De bouw van het kasteel begon in 1613, in opdracht van graaf Francesco I van Ventimiglia over de ruïnes van de oude Byzantijnse stad Ypsigro. Het kasteel herbergde ooit het hof van een van de meest invloedrijke families van de Siciliaanse geschiedenis. Tegenwoordig is het kasteel de zetel van het Civic Museum van Castelbueno met verschillende secties: archeologie, stedenbouw en moderne en hedendaagse kunst.

'1129347' door Gillian '1129347' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Kustplaatsje

Gillian

Castellammare del Golfo is een gezellig Siciliaans kustplaatje aan de Golf di Castellammarre. Het haventje wordt gedomineerd door het castello (kasteel) bij de ingang van de haven. Het haventje is de grootste attractie van het plaatsje, in de ochtend zie je de vissers uitvaren in hun bootjes om ze later te zien terug keren met heerlijk verse vis. In het oude centrum vind je karakteristieke panden, leuke barretjes en goede restaurants. Er is een klein strand vlakbij het centrum. In de zomer komt het sfeervolle haventje echt tot leven; het gebied wordt afgesloten voor verkeer en de diverse barretjes, restaurants en cafés blijven tot na middernacht geopend.

'1129301' door Gillian '1129301' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Siciliaanse barok

Gillian

Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft een barok stadscentrum met spectaculaire gevels, grote pleinen en verrassende doorkijkjes. De barokke pracht is echter aan verval onderhevig. De barokke gebouwen zijn veelal gebouwd van tufsteen, wat zeer kwetsbaar is waardoor veel onderhoud aan de gebouwen vereist is.

'1129176' door Gillian '1129176' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Net getrouwd

Gillian

Een zojuist getrouwd paar daalt de prachtige vrijstaande trap van de kathedraal Santi Nicola e Corrado in Noto af. De kathedraal is een van de prachtige in barokstijl opgetrokken gebouwen In Noto. In 1996 stortte de kathedraal door verkeerde restauratiewerken voor een groot deel in. De restauratie van de kathedraal werd in 2007 afgerond.

'1129155' door Gillian '1129155' door Gillian

Argentinië

Argentinië

De legende van...Gauc

Gillian

Aan de kant van de weg in Argentinië zie je vaak kleine heiligdommen die gemakkelijk te herkennen zijn door veel vlaggen. linten en rode objecten. Het is een zeldzame plaats, heeft geen eigenaar en groeit jaar na jaar met de komst van gelovigen die hier hun offergaven, dankbadges etc. achter laten. Het zijn geen ordelijke plaatsen, in tegendeel, ze zijn enigszins chaotisch en hebben weinig gemeen met een gebedscentrum waar stilte zou moeten heersen. Het zijn de heiligdommen can Gauchito Gil. Volgens de legende was de gaucho Antonio Mermito Gil een landarbeider die op een dag verliefd werd op een rijke dame. Echter dit tot woede van de lokale politiechef die ook op deze dame verliefd was en probeerde haar het hof te maken. Antonio werd gerekruteerd om te gaan vechten in de Correntina burgeroorlog en zo kon de politiechef hem weghouden van de dame. Op een dag liep Antonio echter over omdat hij van mening was dat een oorlog tussen mensen uit hetzelfde land oneerlijk en nutteloos was en keerde terug. Met het excuus om hem als overloper te verklaren werd hij gevangen genomen en tot de doodstraf veroordeeld. De politiechef zelf zou zijn beul zijn, maar wanneer hij hem wil doden vertelt de gauchito hem "als je thuiskomt zal je zoon sterven aan ziekte, maar als je in mijn naam bidt zal hij genezen". Na deze woorden doodt de politiechef hem. Bij thuiskomst komt de politiechef er achter dat zijn zoon stervende is en wanhopig begint hij te bidden totdat de kleine jongen op miraculeuze wijze voor de ogen van de artsen geneest. De politiechef keert terug naar de plek waar hij de gauchito ter dood heeft gebracht en geeft hem een nette begrafenis met het plaatsen van een kruis en een rode vlag. Vanaf dat tijdstip gaat de legende een eigen leven leiden en krijgt een miraculeuze aantrekkingskracht op de mensen en komen velen Gauchito om hulp vragen en blijven de heiligdommen meegroeien met de legende. Het oorspronkelijke heiligdom van Gauchito Gil staat in de stad Mercedes bij de boom waar hij gedood zou moeten zijn en de legende en geschiedenis van Gauchito Gil begon.

'1129148' door Gillian '1129148' door Gillian

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Troosteloos

Gillian

Het vijftiende-eeuwse stadhuis van Gouda, een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland, vormt het decor van een troosteloos marktplein veroorzaakt door de lock-down in corona tijd. Opgestapelde stoelen en terrassen van de restaurants aan het plein zorgen voor een deprimerende sfeer. Normaal een marktplein met terrassen en ontmoetingsplek voor inwoners, toeristen die de wekelijkse kaasmarkt bezoeken en het oude stadshart bevolken, waar een eenzame duif zich afvraagt waarom er niets meer te scharrelen valt tussen de terrassen. Gelukkig keert ook hier het normale leven weer langzaam terug, de terrassen zijn in ere hersteld en inwoners, toeristen en duiven geven het plein weer een ouderwetse indruk.

'1129124' door Gillian '1129124' door Gillian

Argentinië

Argentinië

"pinguïn-highway"

Gillian

De beste tijd om de "pinguïn-highway" in Punta Tombo te bezoeken is januari en februari, wanneer de pinguïns net hun jongen hebben en deze mee naar zee gaan. De mannetjes komen eind augustus begin september met duizenden aan wal om de nesten te maken of hun oude nesten op te zoeken. Daarna komen de vrouwtjes. Ze maken dan hun nesten samen af en broeden gezamenlijk. Wanneer de donslaag verdwenen is gaan de kleintjes in scholen op zwemles. Na zo'n 85 dagen hebben de jongen alles geleerd om in zee te kunnen overleven en eind maart vertrekken ze weer definitief naar zee. Onderweg in het park kan je ook guanuco's, nandu's en Patagonische hazen tegenkomen.

'1129100' door Gillian '1129100' door Gillian

Argentinië

Argentinië

Niet de mooiste

Gillian

Op 220 km. te zuiden van Puerto Madryn ligt Punta Tombo waar honderdduizenden pinguïns en zeevogels leven. Je kunt het alleen bereiken per auto of een excursie ( Te boeken in Puerto Madryn of Trelew). Er loopt een wandelroute door het gebied en zo loop je langs de broedplaatsen, holen en een groet pinguïn-looproute die naar het strand en de zee gaat. Deze looproute wordt ook wel de "pinguïn-highway" genoemd. Je ziet hier alleen de Magelhaen pinguïns. Uiterlijk zijn het niet de mooiste pinguïns, maar het is een prachtig en komisch gezicht al deze waggelende en vriendelijke diertjes.

'1129059' door Gillian '1129059' door Gillian

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Evita

Gillian

Op Cementerio de la Recoleta ligt ook in een eenvoudig familiegraf (Duarte) Evita Peron, de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Peron en first lady van 1946 tot haar dood in 1952. Zij had veel macht en invloed op het regeringsbeleid en had een grote schare bewonderaars onder de armen en de arbeidersklasse van Argentinië. Liefkozend werd zij Evita genoemd. Nog steeds leggen bewonderaars bloemen bij het familiegraf neer. Alle bekende mensen op de begraafplaats kun je vinden op een groot bord bij de ingang.

'1129058' door Gillian '1129058' door Gillian

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Graftombes

Gillian

Cementerio de la Recoleta werd halverwege de 19e eeuw aangelegd en deze begraafplaats in Buenos Aires is het symbool voor talrijke politieke leiders en beroemdheden. Hier staan graftombes en kapelletjes die soms een omvang hebben van enkele woonkamers.. Veel pracht en praal en de meest bekende staatslieden liggen hier begraven. Nu liggen er meer dan 25.000 mensen begraven in 6400 graftombes. Op de foto een glas in lood raam in een van de graftombes.

'1129006' door Gillian '1129006' door Gillian

PolenKrakau

PolenKrakau

Blauwe bessen

Gillian

In augustus 2020 was Polen nog "geel" dus onze in januari geboekte reis kon doorgaan, met inachtneming van de in Polen geldende maatregelen. Die bestonden toen uit afstand houden en het verplicht dragen van een mondkapje in winkels. Toeristen waren er nauwelijks en de terrassen boden volop plek. Op een steenworp afstand van de Oude Stad is de Rynek Kleparski, de markt die het gewone, alledaagse Krakau weerspiegelt en die reeds sinds de 14e eeuw bestaat. Ook hier verplicht het mondkapje op, want de markt is grotendeels overdekt. Je kan er typische Krakauer worst (krakowski) in natuurlijke darm kopen of zuurkool uit het vat. Uit het bos afkomstig zijn de geurige wilde aardbeien , blauwe bessen en bosbessen. Ook specialiteiten van schapenmelk, zoals de beroemde oscypek, gerookte kaas van rauwe melk en verschillende soorten verse kaas. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe en iedereen houdt zich zonder enig probleem aan het dragen van het verplichte mondkapje.

'1128955' door Gillian '1128955' door Gillian

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Op de top

Gillian

Op de top van de Cerro Colorado, een uitgedoofde vulkaan, wordt je verrast met een prachtig uitzicht over de Andes met een keten van de vulkanen Lanin, Villarica en Choshueno. Op de foto zie je de rokende vulkaan Villarica.

'1128925' door Gillian '1128925' door Gillian

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Naar de top

Gillian

Vanuit San Martin de los Andes kan je een geweldige wandeling maken naar de top van de Cerro Colorado. De wandeling begint 14 km. buiten San Martin de los Andes en is 10 km. totaal. Aan het begin van de tocht vind je een kaart en profiel van de wandeling. Voor het bereiken van de top kan je zo'n 2 a 3 uur uittrekken. In ons geval, aan het eind van de winter, lag er nog redelijk veel sneeuw en duurde de tocht iets langer. Het is een redelijk zware wandeling, soms steil bergopwaarts. Op de top heb je een prachtig uitzicht op de omringende besneeuwde Andes toppen en het Lago Lacar.

'1128890' door Gillian '1128890' door Gillian

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Lago Lacar

Gillian

Aan de rand van het Andes gebergte ligt het vriendelijke stadje San Martin de Los Andes. Het is omringd door bossen, enorme bergen met besneeuwde toppen en het ligt aan een strak groot blauw meer, Lago Lacar. Een excursie per boot over het Lago Lacar is een aanrader. Onderweg kom je langs imposante rotsformaties die voor je neus uit het water rijzen. Het is een relaxte tocht over een strak, helder en smaragdblauw water, met om je heen een en al bos en machtige bergen. In Hua Hum krijg je genoeg tijd om te wandelen, langs het water of door de bossen. Op de terugweg bezoek je Quila Quina waar een groot strand is met een confeteria.

'1128844' door Gillian '1128844' door Gillian

VietnamSapa

VietnamSapa

Red Dao (2)

Gillian

De meeste Red Dao die je in Sapa aantreft komen uit Ta Phin, een klein dorpje van De Red Dao gemeenschap. Een Dao paar dat ervoor kiest om met elkaar te trouwen moet een goddelijke raadplegen die hun compatibiliteit beoordeelt op basis van een ritueel met behulp van een kippepoot en hun horoscopen. Tijdens de huwelijksplechtigheid is het gebruikelijk om een stuk touw voor de processie uit te rekken. De bruidegom draagt de bruid op zijn rug en ze moet over een gezegende schaar stappen 0m de drempel naar zijn huis over te stappen.

'1128757' door Gillian '1128757' door Gillian

VietnamSapa

VietnamSapa

Red Dao

Gillian

De Red Dao is een van de 54 etnische groepen die in Vietnam leven. Ze vestigden zich in de 18e eeuw vanuit China in het hooggebergte van Vietnam rond Sapa. Ze brachten hun eigen sociale structuur, taal, kostuums en rituelen met zich mee. Op marktdagen komen zij naar Sapa om hun waren te verkopen. Red Dao vrouwen dragen meestal een lange blouse over een broek. Hun kleding is kleurrijk geborduurd met ontwerpen die aan beide zijden van het materiaal verschijnen. Veel vrouwen scheren hun wenkbrauwen. Ze dragen een opvallende rode driehoekige tulband met zilveren munten en rode kwastjes.

'1128722' door Gillian '1128722' door Gillian

VietnamHo Chi Minh-stad

VietnamHo Chi Minh-stad

Cholon

Gillian

Het bedrijvige hart van Ho Chi Minh-stad en de Chinese wijk is Cholon (Grote Markt). De buurt stond van oudsher bekend als een verzamelplaats van dieven, gokhallen en bordelen, maar deze zedenloosheid is hard de kop ingedrukt. Nu kan je er eindeloos winkelen, je kunt er van alles op de kop tikken. Naast de centrale markthal Binh Tay, viert ook in de straten van Cholon de markthandel hoogtij, waarbij ook talloze kramen met levensmiddelen, zoals deze met vers vlees.

'1128595' door Gillian '1128595' door Gillian

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Te paard

Gillian

Tijdens een stop in Old Tingri kwam deze Tibetaan met hoge snelheid op zijn paardje voorbij. Het lukte nog net hem op de foto te nemen met op de achtergrond de Himalaya keten en de Mount Everest.

'1128577' door Gillian '1128577' door Gillian

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Oponthoud

Gillian

Zoals in mijn vorige foto vermeld, de Manali-Leh road telt zo'n 430 km waarover je zo'n 22 uur doet, mede door 4 van 's werelds hoogste passen die je passeert. Daarnaast kan de weg versperd zijn door aardverschuivingen en wegwerkzaamheden die de reistijd behoorlijk kunnen doen oplopen., zoals hier op de foto. Flexibiliteit is dus wel een vereiste.

'1128562' door Gillian '1128562' door Gillian

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Nieuwsgierig

Gillian

De Manali-Leh Road is zo'n 430 km. lang en de reis over deze weg vergt ongeveer 22 uur. Onderweg zijn nederzettingen van tenten voor stops waar je kunt rusten, iets nuttigen of overnachten. Van oktober tot mei is de weg gesloten en worden de nederzettingen afgebroken. In een van de tenten van zo'n nederzetting waar we iets nuttigden makte we kennis met dit nieuwsgierige stel.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik