Gillian

'1132410' door Gillian '1132410' door Gillian

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Boottocht

Gillian

Vanuit Ushuaia kan je prachtige boottochten maken over het Beagle kanaal. Totaal telt het Beagle kanaal 28 eilandjes, die grotendeels bewoond worden door zeehonden, pinguïns en aalscholvers. De meest interessante boottrip is naar Isla de Los Lobos, Isla de los Pajaros en Isla Bridges. Bovenstaande foto is genomen vanaf Isla Bridges, waar je onder leiding van een gids een prachtige wandeling kunt maken om de bijzonder flora van de omgeving te bekijken.

'1132217' door Gillian '1132217' door Gillian

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Pittige klim

Gillian

Themisgang is een dorpje in de Ladakh Range van de Himalaya keten. Het is gelegen in de rijkste vallei van Ladakh. Abrikozen, appels en noten groeien hier volop. Tijdens onze trekking door de Ladakh Range sloegen wij hier onze tent op, alvorens de volgende dag de steile klim naar de Bongbong La te beginnen. De foto is genomen vanaf de top van de Bongbong La, rechts beneden is nog net een glimp van het dorpje Themisgang te zien.

'1132195' door Gillian '1132195' door Gillian

IndiaHimachal Pradesh

IndiaHimachal Pradesh

Rode bandana

Gillian

Een Tibetaan met een rode bandana om zijn hoofd zal je in Tibet zelf niet zo snel tegenkomen. Een Tibetaan met een rode bandana om zijn hoofd laat blijken dat hij streeft naar het behouden van de Tibetaanse identiteit. De Chinese overheerser beschouwt deze mensen echter als seperatisten die streven naar een onafhankelijk Tibet en ziet ze als een gevaar. De Tibetaan op de foto kan echter met gerust hart de rode bandana dragen, hij bevindt zich in McLeod Ganj in India, het hoofdkantoor van de Tibetaanse regering in ballingschap en de residentie van de 14th Dalai Lama.

'1132116' door Gillian '1132116' door Gillian

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Thiksay

Gillian

Thiksay monastery is een van de grootste monasteries in Ladakh. Het bedekt een hele rotspunt, bedekt met gebouwen in Tibetaanse stijl; het is in feite een compleet "monastic village" met winkels, een school en restaurant. De belangrijkste gompa begint met een gebedshal met een 14 meter hoge Buddha.

'1132094' door Gillian '1132094' door Gillian

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Toegangspoort tot de.

Gillian

Old Tingri in Tibet, gelegen op een hoogte van 4360 meter, is een pittoresk zanderig plaatsje midden in een uitgestrekte vlakte, van waaruit je uitkijkt op de toppen van de Himalaya. Het plaatsje is ongeveer een kilometer lang, aangelegd langs de zijkanten van de Friendship Highway. Het is de toegangspoort tot de Everest-regio vanuit Tibet en bestaat voornamelijk uit wat simpele pensions, restaurants, winkeltjes en reparatiewerkplaatsen.

'1132031' door Gillian '1132031' door Gillian

Groot-BrittanniëSnowdonia NP

Groot-BrittanniëSnowdonia NP

Berucht en beroemd

Gillian

Tijdens onze vakantie in Wales hebben we vele mooi tochten gemaakt. Deze foto is genomen in Snowdonia NP. In Snowdonia kan je wandelen door afwisselende landschappen van bos, weiland, rotsen en bergpaden. Als je wat hoger komt ben je al snel boven de boomgrens. Snowdon is de berg waar het Snowdonia NP omheen ligt. Met 1085 meter niet eens zo hoog, maar het omliggende landschap is berucht en beroemd door de ruigte en schoonheid, terwijl ook het weer hier een uitdaging kan zijn door haar onvoorspelbaarheid.

'1132005' door Gillian '1132005' door Gillian

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Volkswijk

Gillian

In de wijken Alfama en Mouraria in Lissabon wandel je door een doolhof van vaak smalle en steile straatjes. Dit zijn de oude volkswijken van de stad, gebouwd op een heuvel. Het volkse sfeertje hangt er nog steeds, er staan planten buiten op straat, balkonnetjes zijn versierd en de was hangt overal buiten te drogen. In Alfama en Mouraria vindt je gezellige bars en restaurantjes waar met een beetje geluk de eigenaar op zijn gitaar voor je komt zingen. Je vindt er veel street art en graffiti.

'1131996' door Gillian '1131996' door Gillian

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Teatro Greco

Gillian

Ooit werden in het Teatro Greco in Taormina Griekse tragedies en komedies opgevoerd en werd het volk vermaakt met Romeinse gladiatorengevechten. Vanaf wat beschouwd werd als de slechtste plaatsen van het Teatro Greco, de bovenste plaatsen waar voornamelijk het plebs zat, kunt u bij helder weer genieten van een prachtig uitzicht. Ooit was dit anders, een uit twee verdiepingen bestaande decorwand, die door nissen en Corintische zuilen in verschillende vlakken was verdeeld, onttrok het unieke panorama aan het oog. Toen het door aardbevingen beschadigde theater in de 19e eeuw door archeologen werd gerestaureerd, heeft men gelukkig nagelaten de ingestorte decorwand te herbouwen, waardoor bezoeker nu bij helder weer kunnen genieten van het uitzicht op de Etna.

'1131961' door Gillian '1131961' door Gillian

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Route de vin d'Alsace

Gillian

Langs de "Route de vin d'Alsace" ligt een ketting van prachtige dorpjes aaneen geregen. Riquewihr is daar ongetwijfeld een van de mooiste van, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Je vindt er de best bewaarde vakwerkhuizen van de Elzas. Wij waren hier in het voorjaar, gelukkig nog niet zo druk. In de zomer kan het er akelig druk zijn, jaarlijks bezoeken meer dan twee miljoen mensen Riquewihr, dus niet echt een recept om van het dorpje te genieten, maar het is toch wel de moeite waard. Een goed idee is om de auto buiten het dorp te parkeren (wij parkeerden de auto in Beblenheim) om dan naar Riquewihr te lopen door de wijngaarden.

'1131949' door Gillian '1131949' door Gillian

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Vroege vogel

Gillian

Normaal reizen we in onze vakantie, maar eenmaal per jaar laden we de accu op tijdens een zonvakantie. Vaak aan de Rode Zee kust. Steevast sluip ik dan 's ochtends vroeg met een bak koffie de kamer uit om op een stil en verlaten strand te genieten van de zonsopkomst boven de Rode Zee, die elke ochtend weer verrast.

'1131909' door Gillian '1131909' door Gillian

ArgentiniëFitz Roy Range

ArgentiniëFitz Roy Range

Naar de voet..

Gillian

Een van de prachtige tochten die je kunt maken vanuit El Chalten leidt naar de Laguna de los Tres, aan de voet van de Fitz Roy. Het is een tocht van ruim 11 kilometer, waarbij je van 430 meter naar 1150 meter stijgt. Reken wel op ruim 5 uur wandelen. Aan de voet van de Fitz Roy heb je een schitterende kijk op de Fitz Roy, mits het weer goed is. De berg heeft heeft namelijk heel vaak een sluier van sneeuw of wolken om zich

'1131883' door Gillian '1131883' door Gillian

ArgentiniëFitz Roy Range

ArgentiniëFitz Roy Range

Prachtig wandelgebied

Gillian

El Chalten, een gehuchtje van zo'n 400 inwoners ligt aan de voet van de Fitz Roy Range. Het is de uitvalsbasis voor schitterende wandeltochten in en rondom de bergen. In El Chalten zelf is niet veel te doen, want alles draait om wandelen en klimmen. Zomers trekken duizenden natuurliefhebbers naar dit gehuchtje, waar het dan niet makkelijk is om een slaapplaats te vinden. Wij waren hier in oktober, het eind van de Patagonische winter. Het is er dan nog heerlijk rustig en een perfecte tijd voor rustige wandelingen of trektochten.

'1131841' door Gillian '1131841' door Gillian

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

9/11

Gillian

9/11.. Op deze dag een toepasselijke foto...en eigenlijk is een omschrijving bij deze foto niet nodig...daarom zijn precies 150 karakters voldoende..

'1131830' door Gillian '1131830' door Gillian

Iran

Iran

Traditioneel bestaan

Gillian

De vrouw op de foto is een van de nog ongeveer 350 inwoners van het pittoreske bergdorpje Abyaneh in Iran. Gelegen aan de voet van de Karkas berg leeft de bevolking nog een traditioneel bestaan en heeft de originele kleding, taal en gebruiken van voor de Islamitische tijd behouden. De vrouwen dragen felgekleurde bebloemde kledingstukken en witte hoofddoeken.

'1131078' door Gillian '1131078' door Gillian

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Nieuwsgierig

Gillian

Al eeuwenlang komen in de Golfo Nuevo bij Puerto Madryn van half juni tot begin december de walvissen flaneren, paren en werpen. Spectaculair is het om met een boot of catamaran er naar toe te gaan. De excursies zijn aan regels gebonden, zo mogen ze binnen een straal van 100 meter waar walvissen zijn geen motor aan hebben, niet tussen moeder en jong varen, of met de boot tegen de walvissen botsen. De walvissen zijn van zichzelf al nieuwsgierig, zodat ze soms rustig op handafstand langs de boot komen zwemmen. Komen ze langs de boot dan zie je hun enorme bolle kop, waar rond de kaken en snuit veel parasieten zitten. De walvis in de Golfo Nuevo wordt de zuidkaper genoemd. Zij kunnen een lengte hebben van 16 meter en wegen minstens 60 ton.

'1131052' door Gillian '1131052' door Gillian

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Jokhang gompa

Gillian

Jokhang Gompa in Leh is een grote moderne gompa in het centrum van Leh. Gebouwd in 1975, is dit een van de modernste kloosters in Leh. De gebedszaal mist de sfeer, intimiteit en rijke decoraties die te zien zijn in oudere kloosters in Ladakh. Een bonus is echter dat het altijd open is voor bezoekers en veruit de meest toegankelijke gompa is voor iedereen die in Leh verblijft. De gompa is het best te bezoeken in de vroege ochtend, waar je monniken kunt zien samenkomen voor ochtendgebeden.

'1130972' door Gillian '1130972' door Gillian

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Avondrood

Gillian

Op deze foto werpt de dalende zon nog net zijn laatste stralen over Istanbul en zijn nog vaag de contouren van de Süleyman moskee te zien. De foto is genomen van de Galata toren. De Süleyman moskee is gebouwd tussen 1550 en 1557 door de beroemde bouwmeester Sanin, die de bouwers van de Hagia Sophia wilde overtreffen. De moskee springt al meteen in het oog, omdat ze op een heuvel staat.

'1130929' door Gillian '1130929' door Gillian

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Boottocht

Gillian

Vanuit San Martin de Los Andes is het een aanrader een boottocht te maken over het Lago Lacar, een strak, helder en smaragdblauw meer. Het is een relaxte tocht met om je heen een en al bos en machtige bergen. Onderweg zijn verschillende stops met tijd om te wandelen.

'1130878' door Gillian '1130878' door Gillian

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Overstekend wild

Gillian

In Torres de Paine NP hoef je niet verbaasd op te kijken als je struikelt over vele horden guanaco's een karakteristieke bewoner van de Zuid-Amerikaanse hoogvlakten. De guannaco's zijn verwant aan de kameel en zijn wilde dieren, in tegenstelling tot de lama die gedomesticeerd is. Het zijn slanke dieren met lichtbruine rug, witte onderkant, korte staarten, grote hoofden, zeer lange nekken en grote, puntige oren. Ze leven in groepen van maximaal tien vrouwtjes, hun jongen en een dominante mannelijke volwassenen. Vrijgezelle mannetjes vormen hun eigen kuddes, deze kunnen maar liefst 50 of meer dieren omvatten.

'1130795' door Gillian '1130795' door Gillian

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Weg van de zeven mere

Gillian

Een van de mooiste routes van het Noordelijk merengebied in Argentinië wordt Ruta de los Siete Lagos genoemd. Het is de RN 234 van San Martin de los Andes naar Villa la Angostura. Slingerend rij je door de bergen, bossen langs watervalletjes en prachtige transparante meren. De weg, die voor een groot deel uit grind en steentjes bestaat, komt langs zeven meren en laat je volop genieten van de natuur.

'1130777' door Gillian '1130777' door Gillian

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Legende

Gillian

Lago Nahuel Huapi is een meer in het Noordelijk Merengebied bij San Carlos de Bariloche. Het ligt 765 boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van 529 m2. Aan het begin van de 20e eeuw stak het gerucht de kop op dat er een reusachtig schepsel in het meet zou leven, ,plaatselijk bekend als Nahuelito. Dit gerucht is de voortzetting van een oude legende en dateert van voor de verhalen over het monster van Loch Ness. De plaatselijke bevolking (Mapuche) denkt dat er een ander schepsel in het meer leeft, el Cuero zo genoemd wegens zijn gladde huid. In 1922 bezochten leden van de dierentuin van Buenos Aires het Nahuel Huapi meer en probeerden de waarnemingen over het schepsel bevestigd te krijgen, maar ze vonden geen bewijs dat de theorie over een dergelijk wezen zou kunnen bevestigen.

'1130673' door Gillian '1130673' door Gillian

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Opwinding

Gillian

Terwijl wij boven op het terras van Leh View Restaurant, waar je een prachtig uitzicht hebt op Leh en omgeving, een ontbijtje nuttigden, ontstond onder op straat enige opwinding. Recht voor het restaurant stopte een auto waaruit enige monniken stapten, gevolgd door een andere auto waaruit klaarblijkelijk een belangrijke nogal jonge monnik stapte. Deze werd verwelkomd door de monniken uit de eerste auto met hun gyalings terwijl omstanders hun devotie voor hem toonden. Het hele tafereel duurde misschien een minuut, waarop het gehele gezelschap in de tegenover liggende klooster verdween. Was al met al een ontbijtje met een verrassend tintje.

'1130647' door Gillian '1130647' door Gillian

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Paradijselijke...stra

Gillian

Na drie gecancelde reizen vanwege covid-19 (2 x Noorwegen en 1x Egypte) 4 weken terug op het laatste moment een reis naar Curacao geboekt. Niet direct onze eerst keus, maar na zo lange tijd wilden we er wel weer eens op uit. De keus viel op Jan Thiel baai. Voor de rust moet je daar niet zijn, maar het weer en de entourage maakten veel goed. Om de drukte daar te ontlopen een auto gehuurd en de paradijselijke stranden, zoals bv. Draaibooi, Cas Abou en Playa Grandi opgezocht. Heerlijke rustige stranden met soms wit zand en weinig toeristen, ver weg van de drukke toeristenstranden, waar je je echt op een paradijselijk plekje waant. Nu maar hopen dat we weer snel echt op ontdekking kunnen.

'1130590' door Gillian '1130590' door Gillian

Nederlandse Antillenklein-curacao

Nederlandse Antillenklein-curacao

Klein Curacao...vuurt

Gillian

Vanwege de noordoostenwind en enorm sterke stromingen die rond het eiland Klein Curacao kunnen voorkomen ontstond in de negentiende eeuw al de wens om een vuurtoren op het eiland te bouwen. In 1849 werd de Prins Hendrik vuurtoren op Klein Curacao gerealiseerd. Heel lang heeft de scheepvaart hier geen plezier van gehad want alhoewel orkanen in deze regio niet vaak voorkomen werd tijdens een orkaan in 1877 de vuurtoren helemaal verwoest. Vanwege het belang voor de scheepvaart werd de Klein Curacao vuurtoren in 1877 direct herbouwd. Nadat de Klein Curacao vuurtoren in 1913 nogmaals nogmaals is herbouwd is sindsdien het verval begonnen en is de monumentale ruïne ontstaan zoals we deze vandaag de dag kennen.

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik