Gestreepteolifant

profiel Gestreepteolifant

Naam

wim croes

Reviews

1

Foto's & tips

287

Blogs

3

Lid sinds

19 October 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Ecuador

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Reiziger in alles. Altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere dingen. Mensen en hun omgeving intrigeren mij. Ook nieuwe combinaties. Mijn profielfoto is hier een voorbeeld van. In mijn dagelijkse werk help ik mensen bij veranderingsprocessen wat in feite ook een reis is. Met behulp van foto’s en verhalen neem ik ze mee op die reis wat een soms lastige opgave weer nieuwe energie geeft.

Mijn Motto

'Kinderlijk nieuwsgierig en onderdompelen in het ritme van de plek waar je bent.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Nikon

Model

coolpix P1000

Overige

Fujifilm finepix S Iphone 11 met zoom en groothoek canon powershot A560

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (287)

'460468' door Gestreepteolifant '460468' door Gestreepteolifant

ItaliëGenua

ItaliëGenua

Chaos

Gestreepteolifant

Genua is niet een voor de hand liggende stad voor een stedentrip. Onterecht wat mij betreft. Havensteden zijn sowieso intrigerend. Genua is een stad vol steegjes en verborgen plekjes. Lees vooral ook het boek La superba van Ilja Leonard Pfeijfer. Uren lang ronddwalen en dan uitkomen bij de haven met een geweldige mix van huizen, boten, mensen etc.

'385998' door Gestreepteolifant '385998' door Gestreepteolifant

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Nu in het wit

Gestreepteolifant

De flora en fauna van Ecuador is geweldig. Al eerder plaatste ik een foto van een walvisstaart. Toen wij in de buurt van Isla del la plata voeren waren er een aantal aan spelen. Omdat ik er geen genoeg van kan krijgen deze in het wit

'496862' door Gestreepteolifant '496862' door Gestreepteolifant

EcuadorCuenca

EcuadorCuenca

Uitzicht

Gestreepteolifant

Cuenca is de 3e stad van Ecuador maar veruit de mooiste. De gehele binnenstad is UNESCO. Cuenca ligt prachtig tussen de bergen en het is een aanrader om vanuit de bergen over de stad heen te kijken. Veel prachtige kerken, zoals deze nieuwe kathedraal met zijn blauwe koepels die goed zicht baar is.

Laatste blogs (3)

Ecuador is het land waar op een oppervlakte van ongeveer 7 x Nederland het hele Latijs Amerikaanse continent is terug te vinden. Veel hoogteverschillen en met de reusachtig en imponerende Andes altijd... Lees meer

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (13)

'1092944' door Info@royz.nl '1092944' door Info@royz.nl

IerlandDublin

IerlandDublin

The Library of Trinit

Info@royz.nl

The Library of Trinity College Dublin is een erg mooie bibliotheek in Dublin. Toen ik er was, viel de rij reuze mee maar ik heb me laten vertellen dat het er af en toe bijzonder druk kan zijn. Jammer genoeg kon ik niet naar de 1e verdieping om zo een foto te maken, maar het is me alsnog gelukt om een foto te maken zonder mensen.

'1092276' door Dianadm '1092276' door Dianadm

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Camouflage

Dianadm

Sadhu's zijn een veelvoorkomend verschijnsel in India. In heilige plaatsen zoals Varanasi kom je deze mannen wat vaker tegen dan in de rest van het land. Heel fotogeniek en je ziet ze in allerlei soorten en maten: verheven, stoned, kleurrijk, half naakt of soms zoals hier geheel opgaand in de omgeving. In een nauw achterafstraatje viel deze man totaal niet op. Pas toen ik bijna over hem struikelde, zag ik hem in een nis zitten, goed gecamoufleerd, bijna één met de achtergrond. Toen ik hem voorbij was, draaide ik me om en nam heel snel deze foto. Zelfs 'kleurloos' zijn de sadhu's onweerstaanbaar voor de camera!

'1092101' door Menno Schaefer '1092101' door Menno Schaefer

IJslandVatnajökull

IJslandVatnajökull

De wandelaars in...Ke

Menno Schaefer

IJsland Juni 2016, dit maal hadden we een route via de Westfjorden naar F35 de Kjölur Highland route naar het zuiden uitgekozen. Langs deze route naar het zuiden kom je een afslag naar de F347 tegen welke je naar het prachtige en betoverende gebied brengt dat Kerlingarfjöll heet. Hier kan je als fotograaf helemaal los gaan. We hadden voor deze plek speciaal 1 dag uitgetrokken om hiervan te kunnen genieten. Gelukkig werkte het weer mee en zag het er allemaal prachtig uit. De rit er naar toe is ook geweldig mooi. Wel met een 4x4 want anders red je het echt niet en het is ook verboden om met een 2 wiel aangedreven auto over F wegen te rijden. In dit gebied heb je veel modderbronnen en toen wij er waren lag er nog hier en daar sneeuw. Aan het begin van dit gebied heb je ook een soort van basiskamp waar je wat kan eten en ook nog kan overnachten in leuk punt huisjes. Voor deze foto gekozen omdat dat wandelaars zo mooi aangeven hoe je in dit gebied staat als mens. Klein dus.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier