Gerardvandorp

profiel Gerardvandorp

Naam

Gerard van Dorp

Reviews

0

Foto's & tips

47

Blogs

0

Lid sinds

21 July 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Lhasa

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5600 en B700

Overige

Nikon 105 mm, 2.8 ED Nikon flitser speed light SB-600. Nikon AF 18-200.ED

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (47)

'442485' door Gerardvandorp '442485' door Gerardvandorp

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Festival

Gerardvandorp

West- Papua, het Baliem festival. Dit is 1 van de vele foto's van oorlog opvoeringen gespeeld tussen de verschillinde dorpen. Moeilijk om een keuze te maken.

'442194' door Gerardvandorp '442194' door Gerardvandorp

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Gezicht van krijger.

Gerardvandorp

Baliem- vallei, 3 daags festival. Honderden mannen en vrouwen verkleed in krijg tenue. Opvoering van schijn gevechten tussen dorpen, een geweldig schouwspel. Als je lang genoeg naar deze foto kijkt, ga je vanzelf wel in een hoekje zitten.

'449889' door Gerardvandorp '449889' door Gerardvandorp

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Poseren

Gerardvandorp

2009, s, morgens om half 5 op de fiets naar de zonsopgang bij Angkor Wat. Ik raad het je aan, niet doen, neem een taxi voor heel de dag. Je bent gesloopt van de hele dag fietsen. Na de zonsopgang ben ik nog enige tijd bij de tempel gebleven en gevraagd of deze 2 monniken op de foto wilden.

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (4)

'472266' door Mireille '472266' door Mireille

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Diverse Sa Caleta!

Mireille

[url="http://www.panoramicearth.com/1318/Ibiza/Sa_Caleta" target="_blank"]Sa Caleta[/url] is een plekje op het eiland waar je op meerdere manieren kunt vermaken, fotogeniek, archeologie, luieren, eten, ruines en gewoon genieten. Zoek je archeologie bezoek dan de ruines van de Feniciërs, een nederzetting uit de 8e eeuw voor Christus. Persoonlijk was ik wat teleurgesteld want het is in mijn ogen te mooi opgeknapt waardoor de authentieke oudheid verloren is gegaan. Voor de liefhebber zeker interessant. Ongeveer 200 jaar later verlieten de Feniciërs deze locatie om Ibiza stad te stichten. De locatie behoort tot het Werelderfgoed. Als je er rondloopt bewonder de mooi kustlijn, zo gek waren die Feniciërs niet met hun locatie keuze. In de naastgelegen baai zijn diverse boothuizen te zien. Terug lopend naar het strand kom je langs de vergane glorie van een oude militaire basis. In 1940 was de [url="http://www.geocities.com/wmfanr1/WMF_2003_3.PDF" target="_blank"]Kustbatterij N-52 [/url]gestationeerd bij Sa Caleta. Gebouwd en gebruikt voornamelijk voor de kustbewaking tijdens de 2e wereld oorlog. Naast de gebouwen ook diverse bunkers die met elkaar zijn verbonden door ondergrondse gangen. O.a. waren er twee kanonnen (of mitrailleurs??) van het type Vickers voor de kustbewaking. In 1956 moesten de kanonnen bijgesteld worden omdat de klif begon af te brokkelen. Het verval lijkt opgepimpt door de ruimschoots aanwezige graffiti. Na je ontdekkingstocht strijk neer bij de authentieke Spaanse Chiringuitos (kleine strandeettentje) restaurant Sa Caleta. Geniet van het uitzicht, het strand, de baai en de klif onder het genot van een drankje een heerlijke lunch aan zee (gespecialiseerd in vis). Het gehele jaar geopend tot 17 uur en frequent bezocht door de eiland bewoners zelf. Natuurlijk is er hier ook het strand waar je je lijf lekker kunt laten strelen door de Middenlandsezee zon na een verfrissing door het helder blauwe water. De achterliggende klifwand zorgt dat het een fotogenieke plek is. Het water is lang ondiep dus ook geschikt voor kinderen.

'470973' door Suzannehulsbos '470973' door Suzannehulsbos

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Salta - Paardrijden -

Suzannehulsbos

Paardrijden is, of je nu al eens eerder op een paard hebt gezeten of niet, echt een aanrader in Argentinie. Ik heb twee dagen op een ranch gelogeerd bij Milagros en Alicia en hun kinderen. Paarden, honden, poezen, kippen, velden met manshoog gras, wolken kleine vlinders die opvliegen als je er langs rijd, heuvels, landweggetjes... Allemaal prachtig. De geuren van de kruiden, met name mint, zijn overweldigend als je op de paard door de velden stapt of zelfs galoppeert! Het huis is oud, een beetje vervallen, en ze hebben nog een oude electrische platenspeler en stapels met dikke oude tango LP's. Aan het huis vast zit een klein kapelletje. Dat het huis niet spik en span schoon is, (het beddengoed wel) wordt ruimschoots goed gemaakt door de mooie en sfeervolle omgeving. www.cabalgatasgauchas.com.ar vrg naar David (75 Euro voor 3 ritten van ca 2 uur, overnachting, 2 x BBQ, en een diner, transfer)

'462003' door Sandral '462003' door Sandral

IerlandDublin

IerlandDublin

Ardaghkelk

Sandral

Als je van Ierland houdt,kan je het National Museum of Archeologie in Dublin niet overslaan.Op de Treasury afdeling staat o.a. deze zwaar verzilverde beker met 2 oren,de Ardaghkelk uit de 8e eeuw na Chr.. Hij is gevonden door de landarbeider Quinn,toen hij aardappels oogstte,die hij in het ringfort Reerasta,bij Ardagh,had geplant. Hij verkocht het voor een paar pond aan de plaatselijke arts.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier