Gekkofan

'1140862' door Gekkofan '1140862' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Vulcão dos Capelinhos

Gekkofan

Het schiereiland "Península do Capelo", waar de vulkaan Vulcão dos Capelinhos ligt, is ontstaan door lava afkomstig van een rij vulkanen. De uitgespuwde materialen stapelden zich op bij de krateruitgang, waardoor er een eilandje ontstond dat aan het eiland Ilha do Faial vastgroeide. Op de vulkaan Vulcão dos Capelinhos broedt regelmatig de grote stern. De lavastromen in de nattere gebieden zijn begroeid met korstmossen en verschillende soorten kustvegetatie.

'1140861' door Gekkofan '1140861' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Vulcão dos Capelinhos

Gekkofan

De vulkaan Vulcão dos Capelinhos was actief tussen 1957 en 1958. Deze activiteit begon op zee, vlakbij de eilandjes Ilhéus dos Capelinhos, en mondde uit in heftige explosies. De uitgespuwde materialen stapelden zich op bij de krateruitgang, waardoor er een eilandje ontstond dat aan het eiland Ilha do Faial vastgroeide. Vanaf dat moment verloor de vulkaan zijn onderzeese activiteit.

'1140860' door Gekkofan '1140860' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Morro Castelo Branco.

Gekkofan

Ten westen van Castelo Branco rijst een lichtgekleurd, glinsterend, machtig rotsblok van keihard trachiet op uit de zee, de "Morro van Castelo Branco". Het is het restant van een vulkaan die ongeveer 30 miljoen jaar geleden uitbarstte. Het is het broedgebied van talrijke zeevogels.

'1140819' door Gekkofan '1140819' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Poco da Ribeira do...

Gekkofan

Poco da Ribeira do Ferreiro een echt watervallenfestival Een wonderlijke reeks watervallen die over een kraterrand naar beneden vallen. Ook vind je hier het meer Poço das Patas. Het is de meest iconische plek op het eiland. Na een korte hike kom je aan bij een meer waar er maar liefst 10 watervallen van een torenhoge rotswand het water in storten. Machtig om te zien !

'1140526' door Gekkofan '1140526' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

De Caldeirão van...Co

Gekkofan

Zowat de enige grote attractie van het piepklein eiland Corvo is de grote Caldeirão. Een grote kraterkom met twee kleine meertjes. Je kan gewoon afdalen langs een trail wandelpad. Een beetje hiking in de open kraterkom is geweldig. Zelf vier wilde paarden lopen er rond.

'1140525' door Gekkofan '1140525' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Langs de kustlijn van

Gekkofan

Flores het meest westelijke Azoren eilandje is bekend om zijn vele watervallen, maar ook zijn rotsachtige kustlijn is meer dan de moeite. We deden een groot stuk van deze kustlijn met de zodiac vooraleer koers te zetten naar het allerkleinste eilandje Corvo met zijn 400 inwoners.

'1140524' door Gekkofan '1140524' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Met de zodiac naar...

Gekkofan

Reeds drie pogingen om het kleinste Azoreneiland Corvo te bezoeken faalden. Eénmaal de storm Lorenzo en tweemaal vogelspotters uit Amerika die alle tien beschikbare bedden bezetten. Ditmaal is het wel gelukt met een zodiac vanuit het kleine buureiland Flores. Het was magisch als eindelijk Corvo voor mij opdook !!

'1140395' door Gekkofan '1140395' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Montagna de Pico...va

Gekkofan

Tijdens een boottochtje met een lokale vriend deden we de ganse kustlijn tot aan Feiteira. Onverwacht bracht hij de boot vrij dicht bij de rotsrijke kust en tot mijn grote blijdchap begreep ik het maneuver. De Pico vulkaan verscheen in de rotsopening. Magisch!

'1140131' door Gekkofan '1140131' door Gekkofan

KroatiëSplit-Dalmatië

KroatiëSplit-Dalmatië

Zeilen voor de kust..

Gekkofan

Brač is het grootste eiland in Midden-Dalmatië, met verschillende steden, mooie rustige dorpen en een fraai mediterraan landschap van steile kliffen, blauw helder water en bosrijke delen. Met een zeilboot kan je het eiland rond en dit uitzicht is zeker de moeite.

'1140059' door Gekkofan '1140059' door Gekkofan

Kroatië

Kroatië

Jongetje met de...par

Gekkofan

Sibenik is minder bekend als vakantiebestemming dan veel andere steden langs de Kroatische kust, maar zeker niet minder mooi! Veel van de steden in Kroatië kennen een lange geschiedenis en zijn gesticht door de Romeinen of de Grieken. Bij Sibenik is dit niet het geval, de stad werd in de 9e eeuw na Christus gesticht door de Kroaten zelf.

'1140025' door Gekkofan '1140025' door Gekkofan

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Wayan kulit landschap

Gekkofan

Varen met een fluisterboot door de Biesbosch is een echte natuurbeleving! Kabbelend water, zingende vogels en rust. Dat is wat je ervaart als je in een fluisterboot door de Biesbosch vaart. Geen lawaai, geen uitstoot en geen rare geuren. Elektrisch varen is goed voor ons én voor de natuur. Het Nationaal Park De Biesbosch is daarom fan van elektrisch varen!

'1139947' door Gekkofan '1139947' door Gekkofan

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

De Biesbosch op zijn.

Gekkofan

Het Nederlandse Nationaal Park De Biesbosch is een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied. Kenmerkend zijn de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland.Geweldig om te wandelen, varen en suppen !!

'1139945' door Gekkofan '1139945' door Gekkofan

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Het Zwin bij Cadzand

Gekkofan

Het Zwin is een beschermd natuurgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Een heel dynamisch en bijzonder natuurgebied, waar het zeewater bij elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere flora en fauna. Het reservaat is bekend omwille van zijn natuurhistorisch bijzonder waardevolle slikken en schorren. Het Zwin is de internationale luchthaven voor vele vogels, ooievaars zijn hier veel geziene gasten maar ook lepelaars, ganzen, wilde eenden en steltlopers kan je hier spotten.

'1139786' door Gekkofan '1139786' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

StreetArt vastleggen.

Gekkofan

Achter het Station van Berchem-Antwerpen strijkt sinds enkele jaren het internationale streetart festival Meeting of Styles neer. Met zowat 3.000m² streetart is dit in feite een fors openluchtmuseum. Op de drie festivaldagen was er kunst op de muren en kunst om de artisten en hun werk op hun beurt vast te leggen. Een sport op zich. De rest van het jaar kan je de werken gratis bekijken. Meer dan de moeite ook zonder de artisten.

'1139536' door Gekkofan '1139536' door Gekkofan

BelgiëGent

BelgiëGent

Gent verkennen via he

Gekkofan

Gent leeft en is een weekendje weg waard, het is ook een ideale last minute stedentrip. Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat. Een ideale manier om gent te verkennen is via het water. Altijd een andere kijk en zoveel opties om via het water door Gent te varen of te roeien !

'1139410' door Gekkofan '1139410' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Reiger in...Brilschan

Gekkofan

Waarschijnlijk denk je weer eens die reiger. Ja...maar wat valt er op? Veel mensen hebben met dit warme weer een flesje water bij. Deze reiger blijkbaar ook ! Het wordt hoog tijd dat de vijver van Brilschanspark eens grondig plastiekvrij gemaakt wordt. Een echte schande !! Dit prachtige stukje natuur in de nabijheid van de stad Antwerpen is zeker de moeite...maar er is werk aan de winkel om het mooi te houden.

'1139307' door Gekkofan '1139307' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Tall Ships zijn terug

Gekkofan

Vanaf 22 juli hielden The Tall Ships Races voor de zevende keer halt in Antwerpen. Je kon dan de grootste zeilschepen ter wereld bezoeken aan de kaaien en dokken. Op 25 juli vertrokken de schepen weer en zeilen ze om ter snelst naar Aalborg (Denemarken).

'1139235' door Gekkofan '1139235' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Zeilschepen-Fiesta

Gekkofan

Wat een feest aan de Antwerpse kade en de aanpalende dokken. Een honderdtal geweldige zeilschepen met vlag en wimpel zijn van 22 tot 25 juli weer te gast in Antwerpen. Wat een kleur en wat een feest zoveel moois 4 dagen gratis te bewonderen.

'1139234' door Gekkofan '1139234' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Tall Ship Race 2022

Gekkofan

Van 22 tot 25 juli is er in Antwerpen weer "Tall Ship Race". De Tall Ships' Races zijn sinds 1956 jaarlijks terugkerende evenementen waaraan talrijke tallships, zeilschepen van over de gehele wereld deelnemen.Het is verplicht dat de helft van de bemanning tussen de 15 en 25 jaar is. Elk zeilschip of jacht met een lengte over de waterlijn van 9,14 meter en meer mag deelnemen indien het aan de veiligheidseisen voldoet. Tegenwoordig gaat het daarbij vaak om meer dan 100 schepen, waaronder meestal de grootste zeilschepen ter wereld.

'1139194' door Gekkofan '1139194' door Gekkofan

KroatiëOverig kustgebied

KroatiëOverig kustgebied

Straatjes van Trogir

Gekkofan

Trogir is een stad en een haven aan het einde van de baai van de Kaštela, 27 km gelegen van Split. De oude kern is gesitueerd op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo.In 1997 is het oude stadsdeel van Trogir op de werelderfgoedlijst van UNESCO komen te staan. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zoveel kerken zo dicht bij elkaar kunt vinden en Trogir heeft een groot aantal prachtige gebouwen in de Romaanse, Renaissance en Barok stijl en een labyrint aan nauwe straatjes.

'1139193' door Gekkofan '1139193' door Gekkofan

KroatiëOverig kustgebied

KroatiëOverig kustgebied

Boikovo massief langs

Gekkofan

Het indrukwekkende Biokovo gebergte vind je langs de kust van de Makarska Riviera in Zuid Dalmatië. Wat Biokovo zo uniek maakt, is de steile berghelling zeer dicht bij de kust. Dit is iets wat je maar op weinig plekken in Europa vindt. De hoogste bergtop, Sveti Jure, is 1762m hoog, en is de op twee na hoogste bergtop in Kroatië.

'1139192' door Gekkofan '1139192' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Meeting of Styles

Gekkofan

Elk jaar opnieuw is de oude “gasfabriek” in Berchem het decor van het internationale graffiti event ‘Meeting of Styles Belgium’. Het jaarlijkse event trekt nationaal en internationaal talent aan om 3.000 vierkante meter te voorzien van kunst. Deze hotspot moet je gezien hebben! Kom op 19-20 en 21 augustus een kijkje nemen! Locatie Krugerstraat, Minkelersstraat, Vlijtstraat en Uitbreidingsstraat in Berchem.

'1138915' door Gekkofan '1138915' door Gekkofan

NederlandSouth Holland

NederlandSouth Holland

Biesboschverkenning..

Gekkofan

Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. En van een tocht langs de oevers van rijk begroeide kreken tot een trek door polders vol weidevogels of over smalle dijkjes met onverharde laarzenpaden. Een aantal routes zijn alleen per bootje bereikbaar. Houd er verder rekening mee dat De Biesbosch een ruig natuurgebied is waar je soms voor onverwachtse situaties komt te staan: een droogliggende kreek of een ondergelopen wandelpad.

'1138913' door Gekkofan '1138913' door Gekkofan

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Wandeling Poldergebie

Gekkofan

De Biesbosch vlakbij Dordrecht is een belangrijk zoetwatergetijdengebied. Dat betekent dat het land regelmatig onder water loopt en dat je het beste met een boot of kano door dit prachtig gebied kan peddelen. Er zijn verschillende flora en fauna te vinden en misschien kom je wel een bever tegen!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier