Gekkofan

'1138915' door Gekkofan '1138915' door Gekkofan

NederlandSouth Holland

NederlandSouth Holland

Biesboschverkenning..

Gekkofan

Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. En van een tocht langs de oevers van rijk begroeide kreken tot een trek door polders vol weidevogels of over smalle dijkjes met onverharde laarzenpaden. Een aantal routes zijn alleen per bootje bereikbaar. Houd er verder rekening mee dat De Biesbosch een ruig natuurgebied is waar je soms voor onverwachtse situaties komt te staan: een droogliggende kreek of een ondergelopen wandelpad.

'1138913' door Gekkofan '1138913' door Gekkofan

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Wandeling Poldergebie

Gekkofan

De Biesbosch vlakbij Dordrecht is een belangrijk zoetwatergetijdengebied. Dat betekent dat het land regelmatig onder water loopt en dat je het beste met een boot of kano door dit prachtig gebied kan peddelen. Er zijn verschillende flora en fauna te vinden en misschien kom je wel een bever tegen!

'1138566' door Gekkofan '1138566' door Gekkofan

KroatiëSplit-Dalmatië

KroatiëSplit-Dalmatië

Boottocht op de Cetin

Gekkofan

Het indrukwekkende Biokovo gebergte vind je langs de kust van de Makarska Riviera in Zuid Dalmatië. Wat Biokovo zo uniek maakt, is de steile berghelling zeer dicht bij de kust. Je kan een prachtige boottocht maken door een canyon op de Cetina rivier. De beste manier om dit massief te verkennen.

'1138564' door Gekkofan '1138564' door Gekkofan

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Rond de kathedraal

Gekkofan

Bayonne is een stad in het departement Pyrénées-Atlantiques. De stad ligt op een locatie waar de twee rivieren Nive en Adour samenkomen. Bayonne geldt als de hoofstad van het Franse deel van Baskenland. Prachtige kleurrijke straatjes in de buurt van de kathedraal Sainte-Marie in de binnenstad.

'1137868' door Gekkofan '1137868' door Gekkofan

KroatiëOverig kustgebied

KroatiëOverig kustgebied

Primošten een...parel

Gekkofan

Aan de Dalmatische kust tussen Šibenik en Trogir ligt het schiereilandje Primošten. Primošten wordt door velen gezien als één van de mooiste dorpjes van Dalmatië. Wat het dorpje zo bijzonder maakt is het in zee gelegen schiereiland. Je ziet het schiereiland al liggen vanuit de verte, omringd door een aantal eilandjes. Zeker vanuit de verte is het zeer mooi.

'1137867' door Gekkofan '1137867' door Gekkofan

KroatiëKrka 

KroatiëKrka 

Krka watervallen een.

Gekkofan

Het initiatief om de rivier de Krka tot nationaal park uit te roepen werd gelanceerd in 1971, toen een ruimtelijk plan werd opgesteld met de naam Nationaal Park Krka. De grens van het Nationaal Park Krka strekt zich 50 km uit langs de boven- en middenstroom van de rivier de Krka .De travertijnwatervallen zijn de grote attractie van het Natinal Park. Gewoon adembenemend!

'1137828' door Gekkofan '1137828' door Gekkofan

KroatiëSplit

KroatiëSplit

Fotograferen in het..

Gekkofan

Wat sommige fotografen doen voor de mooiste foto! Dit tafereel deed zich voor in het Paleis van Diocletianus in het begin van de 4e eeuw gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Diocletianus en groeide in de eeuwen daarna uit tot het stadshart van Split. Het paleis vormt een unieke combinatie van Romeinse architectuur en middeleeuwse stedenbouw en staat daarom sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

'1137508' door Gekkofan '1137508' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Reiger in de Polders.

Gekkofan

Op een boogscheut van Antwerpen, in Kruibeke langs de Schelde ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. Geen nood overstromen doet het slechts enkele keren per jaar. Alle andere dagen van het jaar kan je zorgeloos wandelen, fietsen en vissen. Via de paden kan je je laten leiden door een gevarieerd landschap van slikken en schorren, elzenbroekbossen en weidevogelgebied. Vergeet je verrekijker niet om dieren te spotten. Onlangs liep ik bijna een reiger omver !

'1137507' door Gekkofan '1137507' door Gekkofan

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Koninklijke Serres va

Gekkofan

De Wintertuin bij het paleis te Laken fungeert nog steeds als decor voor de ontvangsten van de koning. Elk jaar in de lente worden de serres gedurende twintig dagen gedeeltelijk voor het publiek opengesteld volgens de wens van Leopold II. Deze traditie wordt door alle vorsten die na hem regeerden voortgezet.

'1137506' door Gekkofan '1137506' door Gekkofan

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Koninklijke Serres va

Gekkofan

Van 15 april tot en met 8 mei kan je naar jaarlijkse traditie de Koninklijke Serres van Laken bezoeken. Architect Alphonse Balat, leermeester van Victor Horta, ontwierp vanaf 1873 een serrecomplex dat aansloot bij het in klassieke stijl gebouwde Kasteel in Laken. De serres kregen het silhouet van een glazen stad, ingeplant in een heuvelig parklandschap. Elk jaar slechts een drietal weken open voor het publiek.

'1136164' door Gekkofan '1136164' door Gekkofan

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

Verpozen op de Damse.

Gekkofan

De Damse Vaart is een uniek landschap. Befaamd om zijn statige populierenrijen die her en der feeëriek overhellen. Ruim 200 jaar geleden gaf Napoleon de aanzet om het toenmalige kanalenlandschap grondig te wijzigen tot wat we nu kennen als de Damse Vaart. Met de Lamme Goedzak kan je een tochtje maken op het water langs een deel van de Vaart.

'1136081' door Gekkofan '1136081' door Gekkofan

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Aalscholver in Briell

Gekkofan

Brielle, ook wel Den Briel, is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gelegen op het eiland Voorne. Brielle is gelegen aan het Brielse Meer, een afgedamd gedeelte van de Maas dat zich tot belangrijk recreatiegebied ontwikkeld heeft. Het ligt ten oosten van de oude vaargeul Brielse Gat. En ja daar zag ik plots deze prachtige aalscholver zijn veren drogen in de zon. Leuke ontmoeting.

'1136080' door Gekkofan '1136080' door Gekkofan

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Boeddha na de...zands

Gekkofan

Het strand van Rockanje is een bijzonder mooi strand aan de Noordzeekust. Door zijn unieke ligging, vrijwel geheel op het zuiden gericht, is het strand van Rockanje een waar paradijs voor de echte zon liefhebbers en wandelaars. Tijdens onze wandeling zag ik plots deze Boeddha uit het zand tevoorschijn komen....raar zicht...ik dacht even aan een archeologische opgraving.

'1135918' door Gekkofan '1135918' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Basaltzuilen op Flore

Gekkofan

Flores is het meest westelijke eiland van de Azoren en wordt ook wel het 'eiland van de bloemen' genoemd. Het groene landschap bestaat uit indrukwekkende bergtoppen, vulkanische kratermeren en steile rotskliffen. De Rocha dos Bordões, het visitekaartje van het eiland, is een van de beroemdste natuurlijke monumenten van de Azoren. Het bestaat uit een geheel van verticale basaltzuilen uit gestolde lava. De zuilen lijken wel een reusachtig pijporgel boven op een heuvel.

'1135392' door Gekkofan '1135392' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kalmthoutse heide in.

Gekkofan

De Kalmthoutse Heide wordt – de naam zegt het al – gekenmerkt door heidelandschappen. De Kalmthoutse Heide is een natuurgebied in de Belgische provincie Antwerpen, nabij het dorp Kalmthout en de Nederlandse grens. Het gebied bestaat voornamelijk uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbos. Het natuurreservaat maakt deel uit van een aaneengesloten natuurgebied dat zich aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens uitstrekt en een oppervlakte beslaat van ongeveer 3750 ha.In elk seizoen de moeite.

'1135356' door Gekkofan '1135356' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Tea-time in Porto...F

Gekkofan

Wist je dat de enige theeplantages in Europa op São Miguel te vinden zijn. De plantages van Porto Formoso en Gorreana zijn daarom een extra leuke uitstap en liggen dicht bij elkaar. Het klimaat en de bodem op de Azoren zijn de ideale omstandigheden om theeplanten te laten groeien. De plantage en de theefabriek zijn gratis te bezoeken evenals het proeven van drie soorten thee. Je kan je thee drinken op een mooie veranda met zicht op zee en plantages.

'1135354' door Gekkofan '1135354' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Farol Ponta do Arnel

Gekkofan

Een zeer smalle en bijzonder steile weg leidt naar de vuurtoren van Nordeste bij de Ponta do Arnel; Vanaf het uitkijkplatform van de Miradouro Vista dos Barcos heb je een zeer mooi uitzicht op de vuurtoren.

'1135114' door Gekkofan '1135114' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Draak in Velas op Sao

Gekkofan

Groene bergwanden die boven de zee uittorenen, puntige kliffen en fajãs die de oceaan trotseren. Sao Jorge is ruig en vanaf kronkelende wegen hoog in de bergen kijk je neer op de vele rode daken van Velas. Het rood vormt een sterk contrast met de blauwe oceaan die tegen de kustlijn beukt. De sfeervolle havenstad werd rond 1600 gesticht en pronkt nog steeds in al haar glorie. De patroonheilige van Sao Jorge is natuurlijk Sint Joris. Sint Joris vocht tegen de draak en die vind je ook in de fontein op het dorpsplein van Velas voor de kerk.

'1135064' door Gekkofan '1135064' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Salto do Cabrito

Gekkofan

De opmerkelijke waterval

'1135054' door Gekkofan '1135054' door Gekkofan

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Mooi mistig landschap

Gekkofan

Twee imposante kastelen en een fantastische brok natuur: dat is de erfenis van de adellijke familie de Merode in Westerlo. Samen met de vallei van de Grote Nete, de natuurgebieden het Riet en de Kwarekken en de eindeloze dreven van de Beeltjens vormen ze het decor voor de wandeling "Langs water en kastelen".

'1135004' door Gekkofan '1135004' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

De ruige kustlijn van

Gekkofan

Sao Jorge draait om de wilde natuur. Dankzij het ruige terrein en de natuurlijke schoonheid op Sao Jorge is het een perfect eiland voor een actieve wandelvakantie. Verken de ruige kustlijn met zijn vele kliffen en fajãs. Het is er super rustig omdat het ook nog echt niet toeristisch is.

'1135002' door Gekkofan '1135002' door Gekkofan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Fajã dos Vimes met...

Gekkofan

Fajãs zijn kleine vlakke landtongen ontstaan door grondverzakkingen of lava. Omdat er op het eiland meer dan 40 fajãs te vinden zijn, wordt São Jorge ook wel het “eiland van de fajãs” genoemd. Sommige zijn enkel toegankelijk te voet. De wandelpaden zijn daarom de beste manier om ze te ontdekken. Meestal worden er groenten of fruit geteeld en staan er koeien en enkele huisjes. Eén van de meest opvallende fajãs is de

'1134618' door Gekkofan '1134618' door Gekkofan

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

De Vrijheidsbrug in..

Gekkofan

De Vrijheidsbrug (Szabadság híd) is een van de negen Donaubruggen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Vrijheidsbrug is de zesde brug als men stroomafwaarts gaat. Ze is 331 m lang en 20,1 m breed en dateert uit 1896.De brug is ontworpen door János Feketeházy en werd ter gelegenheid van het millennium van de Hongaarse Landname in 1896 in gebruik genomen. Karakteristiek voor de stalen, groen geverfde brug zijn de beelden van vier roofvogels op de beide torens: de turul is een vogel die een belangrijke rol speelt in de Hongaarse mythologie. Voor mij is deze brug op zijn mooist 's avonds prachtig verlicht!

'1134554' door Gekkofan '1134554' door Gekkofan

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Zeiler op het...Helde

Gekkofan

In de verte dachtb ik een zeiler te ontwaren op het Heldenplein...tot ik dichter kwam. Het Heldenplein "Hősök tere" werd vanaf 1896 aangelegd ter gelegenheid van de viering van de duizendste verjaardag van de Hongaarse "landname". Het plein wordt gedomineerd door het Millenniummonument.In een halve cirkel bevindt zich aan weerszijden van de zuil een zuilengalerij. Hierin staan standbeelden van beroemde Hongaren, de helden uit de Hongaarse geschiedenis. Onder ieder standbeeld is in een reliëf een belangrijke episode uit de geschiedenis van Hongarije weergegeven.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik