Flupke

profiel Flupke

Naam

Eric van Haren

Reviews

0

Foto's & tips

21

Blogs

0

Lid sinds

09 November 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Spanje

Fav. stad

Barcelona en Berlijn

Over mij

Hallo allemaal,
Ik zal me even voorstellen, ik ben Eric kom uit Nijmegen, ben getrouwd en heb twee dochters. Vroeger maakte ik al analoog foto's maar was daar niet zo zeer in geinteresseerd. Wat later ben ik me toch meer gaan verdiepen nadat ik een spiegelreflex(pentax)over kon nemen. Erna heb ik een minolta gekocht(3000) en daarna een d5. Met de komst van digitaal heb ik eerst een Olympus C100 gekocht om te kijken of het me beviel Daar hoefde ik niet lang over na te denken en binnen een jaar had ik een digitale minolta dynax d5. Daar fotografeer ik nu nog mee en mijn wens is een Sony Alpha 700 of 900. (das dus nog ff sparen) Een andere wens is de sigma 10-20mm en ik denk dat die er eerder is dan de body's die wens.

Mijn Motto

'Lekker genieten en veel fotograferen!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Minolta

Model

Konica Minolta Dynax

Overige

Fuiji compact F50

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Flupke"

 • profile image comment
  Door Marcelloromeo• geplaatst op 26 Feb 2010 | 13:39:04

  Heb een foutje gemaakt: het is geen .nl maar:

  www.photo-marcelloromeo.com

  Groeten,
  Marcel

  Bericht aangepast op 03:51:32
 • profile image comment
  Door Marcelloromeo• geplaatst op 21 May 2009 | 21:56:40

  Het F getal geeft in principe wel meer scherptediepte maar zeker bij gebruik van lenzen met kortere brandspuntsafstanden zijn die verschillen niet zo heel erg groot als wat heel vaak gedacht wordt ! Maak proefondervindelijk is een aantal opnamen en je zal zien dat dat wat je wint met een klein F getal vaak niet de moeite waard is terwijl zeker bij uitvergroten een lange sluitertijd altijd z'n tol gaat eisen en opties je objectief al weer flink minder wordt !
  Voor technische vragen kun je altijd bij mij terecht !
  Groeten,
  Marcel.

  Bericht aangepast op 20:49:19
 • profile image comment
  Door Marcelloromeo• geplaatst op 26 Feb 2010 | 12:09:07

  Hoi Eric,

  Mijn website is klaar !
  Je kunt hem zien op www.photo-marcelloromeo.nl
  Als je kijkt kun je onder series de Zilverreiger zien die in stappen een vis vangt in een slide-show.

  Groetjes,
  Marcel

  Bericht aangepast op 19:00:20
 • profile image comment
  Door Woutervelthuis• geplaatst op 25 Nov 2008 | 19:10:47

  Flupke, naar Tibet moet je echt een keer gaan, echt super!

  Bericht aangepast op 13:43:26
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 25 Nov 2008 | 13:53:21

  Hallo Eric,
  welkom op deze reissite met al 3 mooie opnames. We zijn benieuwd naar jouw India-opnames, wij waren er vorig jaar. Dit jaar zijn we in Vietnam geweest, prachtig land.
  Nog veel reisplezier hier, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 13:43:19

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (21)

'135768' door Flupke '135768' door Flupke

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Limfjord

Flupke

Mocht je een keer naar Istrie gaan in Kroatie ga dan vooral hier naar toe. Erg mooi en vanaf iedere zijde een mooi uitzicht op het fjord. Aan het eind van het fjord zit een restaurantje waar je heerlijk bij kan komen van de wandeling.

'135772' door Flupke '135772' door Flupke

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

St Servaasbrug

Flupke

Panorama bestaande uit 5 foto's van de bekende brug aldaar

'135119' door Flupke '135119' door Flupke

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Rovinij

Flupke

Het wordt het Venetie genoemd van Kroatie, en als je hier de zee over zwemt kom je in het echte Venetie

Community updates

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

NIEUWE COLUMBUS-FOTOWEDSTRIJD

28-01-2021 We starten vandaag met een nieuwe fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen, hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 08 | Community-toppers


Radio Kootwijk. Foto: Henk Vanetie
1. Topfoto & -tip: Radio Kootwijk door Henk Vanetie
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Nikikwast

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik