FemkeHoebe

'1063988' door FemkeHoebe '1063988' door FemkeHoebe

ArgentiniëPerito Moreno Gletsjer

ArgentiniëPerito Moreno Gletsjer

Perito Moreno up clos

FemkeHoebe

krakend ijs, fifty shades of blue, donkere onheilspellende wolken, krakende tonen, klotsend water en af en toe een zonnestraal. Dichtbij de gletsjer bevat je pas hoe immens deze is en hoe groots de natuur.

'1063884' door FemkeHoebe '1063884' door FemkeHoebe

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Alpacas op de...Boliv

FemkeHoebe

Een landschap wat je doet denken aan de maan; gortdroog, kleuren varierend van mat grijs tot diep rood. Een enkele plant, een enkel bosje, wat sneeuw op de bergtoppen in de verte. En dan toch bewoond door een van de leukste dieren van de planeet; de Alpaca!

'1063883' door FemkeHoebe '1063883' door FemkeHoebe

OegandaCentral Region

OegandaCentral Region

Shoebill vogel

FemkeHoebe

Tijdens een moeras vogel trip in Uganda op zoek naar de zeldzame Shoebill vogel keek ik om vanuit de houten kano en keek recht in de ogen van dit wonderlijke prehistorische dier. Letterlijk oog in oog met..

'825861' door FemkeHoebe '825861' door FemkeHoebe

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Leerling Monnik nabij

FemkeHoebe

Na een lange fietstocht lag in de velden een oud vergaan klooster waar een enkele leelring monnink woonde. Het leek verlaten maar eenmaal binnen stond dit jongetje een soap te kijken in een achteraf kamertje. De belichaming van het nieuwe, moderne leven versus het oude religieuze.

'552216' door FemkeHoebe '552216' door FemkeHoebe

MyanmarMandalay

MyanmarMandalay

Op de motorbike naar.

FemkeHoebe

Achterop bij mijn motordriver verkende ik de buurt rondom mandalay. Langs houten kloosters, felblauwe pagodes en dit prachtige gele en verweerde en verlaten klooster tussen Inwa en Ava. Monniken in feloranje gewaden steken prachtig af bij het geel.

'552215' door FemkeHoebe '552215' door FemkeHoebe

MyanmarPyin Oo Lwin

MyanmarPyin Oo Lwin

Bezoek de markt in...

FemkeHoebe

Als je in Pyin Oo Lwin bent loont het om de mooie, kleurrijke, drukke, geurende en soms stinkende (het vlees binnengedeelte) markt te bezoeken. De verkopers zijn allemaal even vriendelijk en kijken met dezelfde interesse naar jou als jij naar hen.

'451016' door FemkeHoebe '451016' door FemkeHoebe

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Kerkhof

FemkeHoebe

Zoveel prachtige plekken zo dichtbij huis, Wales is prachtig met zijn vele kliffen, bossen, meren, bergen, valleien. Maar ook de oude kerkjes met de typische grafstenen bijvoorbeeld.

'451014' door FemkeHoebe '451014' door FemkeHoebe

MarokkoFez

MarokkoFez

Pigment in tannerie

FemkeHoebe

de prachtige pigmenten die je s'ochtends vroeg kunt zien in de tanneries in Marokko zijn oogverblindend, de mix van bruin, geel met rood.. prachtig. De mannen in hun bruinte kleding lijken bijna in campouflage, onopvallend ..

'451013' door FemkeHoebe '451013' door FemkeHoebe

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Stilleven; eieren,...

FemkeHoebe

de vele geuren en kleuren tijdens een bezoekje aan een markt kun je enkel terughalen als je er bent geweest. Steeds weer een nieuw schilderij overal waar je gaat en staat..

'451011' door FemkeHoebe '451011' door FemkeHoebe

MarokkoFez

MarokkoFez

Man in Tannerie

FemkeHoebe

Ineens werden we meegenomen in een Tannerie in Fes terwijl veel toeristen vanaf een dakterras toekijken op de werknemers. De geuren, kleuren, stapels huiden, ezeltjes en de hardwerkende mannen.. een ervaring op zich!

'425980' door FemkeHoebe '425980' door FemkeHoebe

OegandaOost Uganda

OegandaOost Uganda

Waterval Sipi Falls

FemkeHoebe

Hier zie je een van de drie watervallen die het gebied van Sipi Falls bekend maken. Via een prachtige wandeling met gidsen die zijn opgegroeid in de kleine dorpjes in deze regio verken je de drie watervallen. Prachtig!

'425978' door FemkeHoebe '425978' door FemkeHoebe

OegandaQueen Elizabeth NP

OegandaQueen Elizabeth NP

Eenzame topi

FemkeHoebe

Prachtige dieren als Topi's, Ugandan Kobs, Kraanvogels, Olifanten, waterbufffels, boomklimmende leeuwen en vele vogels trokken aan mij voorbij in QENP. Zo ook deze eenzame Topi..

'425976' door FemkeHoebe '425976' door FemkeHoebe

OegandaKampala

OegandaKampala

Sloppenmeisje

FemkeHoebe

Dit prachtige meisje in haar mooiste jurkje kwam ik tegen en was meteen door haar gevangen. Zo'n adembenemend mooi meisje, verlegen en zo nieuwsgierig kwam ze naar me toe.

'425975' door FemkeHoebe '425975' door FemkeHoebe

OegandaQueen Elizabeth NP

OegandaQueen Elizabeth NP

Kraanvogels

FemkeHoebe

Deze prachtige kraanvogels dartelden over de velden van het Queen Elizabeth national park tijdens mijn safari met een van de beste vogelspotters uit Uganda, Jonathan.

'481959' door FemkeHoebe '481959' door FemkeHoebe

OegandaKampala

OegandaKampala

Boda boda tour in...k

FemkeHoebe

Veel mensen vinden het spannend om achter op een boda boda te springen in Kampala. Niet vreemd aangezien er veel zijn die rijden als gekken en onbetrouwbare brommers hebben. Ik heb echter een bodadriver ontmoet die ook excursies aanbiedt en je Kampala laat zien zoals je zelf wilt. Oorspronkelijk komt hij uit de slum maar woont nu daarbuiten, hij kan je dus erg goed vertellen over het leven in Kampala en Uganda. Daarnaast kan je hem altijd bellen om je ergens heen te laten brengen. Kan hij zelf niet dan is er wel iemand anders via hem die ook te vertrouwen is! Heel fijn, helemaal als vrouw alleen! Je kunt hem vinden via facebook: Ride with rasul (https://www.facebook.com/ridewithrasul?fref=ts)

'425946' door FemkeHoebe '425946' door FemkeHoebe

OegandaKampala

OegandaKampala

Jongetjes

FemkeHoebe

In de slum in Kampala, Kamwokya Slum, werd ik achtervolgd door deze drie nieuwsgierige jongetjes. Overal waar ik ging kwam ik ze weer tegen hard 'How are you' schreeuwend, knuffelend en lachend.

'425941' door FemkeHoebe '425941' door FemkeHoebe

OegandaKampala

OegandaKampala

Vrouw en baby

FemkeHoebe

mijn wandeling door de sloppen van Kampala hebben grote indruk gemaakt. Niet alleen ik keek om mij heen en was overdonderd door niet alleen de armoede maar ook de geweldige kleuren, de vriendelijkheid van de mensen, de oenhartigheid. Ook zij waren overdonderd door mijn overrompelende witte huid en blonde haar.

'425939' door FemkeHoebe '425939' door FemkeHoebe

Oeganda

Oeganda

Olielampjes

FemkeHoebe

Wat zijn het sterke mensen in Afrika, alles word vervoerd op fietsen, brommers. Ongelooflijk wat je allemaal voorbij ziet komen, heuvel op en heuvel af. Rammelige fietsen, te grote bagage.

'425936' door FemkeHoebe '425936' door FemkeHoebe

Oeganda

Oeganda

Shoebill

FemkeHoebe

TIjdens mijn reis in Uganda ben ik op zoek gegaan naar de Shoebill, een grote reigerachtige vogel zonder enige verwanten in het dierenrijk. Deze vogel leeft maar op een paar plekken in het wild en het was dan ook erg bijzonder dit mannetje van zo dichtbij te kunnen zien. En hij mij.

'425935' door FemkeHoebe '425935' door FemkeHoebe

Oeganda

Oeganda

Boda boda

FemkeHoebe

Bijna iedereen in Uganda maakt gebruik van de zogenaamde boda boda's, de scootertaxi's. Zo ook deze prachtig aangeklede dame op een klein landweggetje vlakbij Kampala.

'425932' door FemkeHoebe '425932' door FemkeHoebe

Oeganda

Oeganda

Meisje in blauw

FemkeHoebe

Na een mooie tocht door de moerassen van Mabamba stond dit meisje in haar prachtige blauwe jurk ons op te wachten. De felle kleur van haar jurkje stak prachtig af tegen de aardetinten.

'425929' door FemkeHoebe '425929' door FemkeHoebe

OegandaWest Uganda

OegandaWest Uganda

Babytje

FemkeHoebe

onderweg naar Queen Elizabeth National park passeerde ik een kleine groente markt aan de rand van de weg. Zoals vele andere kindjes was ook dit kleine babytje onder de indruk van de rare blanke, blonde vrouw die voor haar neus stond.

'425386' door FemkeHoebe '425386' door FemkeHoebe

OegandaKampala

OegandaKampala

Straatleven

FemkeHoebe

Een wandeling door Bukoto area in Kampala brengt je langs kolenboertjes, wasserijtjes, garagemedewerkers en laat duidelijk het leven op straat zien. De rode aarde, gele jerrycans, gekleurde hekken en kleding zijn overal indrukwekkend.

'425385' door FemkeHoebe '425385' door FemkeHoebe

OegandaKampala

OegandaKampala

Man

FemkeHoebe

Als blonde 'toerist' val je natuurlijk ongelooflijk op in Uganda. Veel interesse, vragen 'how are you', een hand schudden. Zo ook deze man die ik tegen kwam op straat in Kampala

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >