Felieke

'432803' door Felieke '432803' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Duivel in vuur en vla

Felieke

Ogo Ogo is de dag voor oud en nieuw in Bali. Op deze dag worden duivels en slechte geesten verbrand. Dit gaat gepaard met heftige dans en geschreeuw. In een optocht gaan de poppen van de slechte geesten naar het strand en dan gaat het vuur erin. De dag erna is Nyepi. De dag van de stilte. De slechte geesten die 's nachts verbrand zijn, zweven dan nog boven het eiland. De Balinees gelooft dan, dat als je heel stil bent, de slechte geesten je niet kunnen vinden en verderop gaan kijken. Op deze dag na Ogo Ogo is zelfs de luchthaven dicht... heel bijzonder!

'432796' door Felieke '432796' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Gedaan met de rust va

Felieke

Ogo Ogo is voorafgaand aan het Balinese nieuwjaar. Met Ogo Ogo maken de mensen grote poppen van duivels. Ze houden een optocht met veel dans en geschreeuw. Ze brengen de poppen naar het water (bij voorkeur zee) waar de duivels verbrand worden. Geweldig om mee te maken. De Balinezen lijken altijd een rustig en beheerst volk... behalve tijdens Ogo Ogo. Echt fantastisch!

'432776' door Felieke '432776' door Felieke

Frankrijk

Frankrijk

Cognac

Felieke

In het plaatsje Cognac hebben we een rondleiding gedaan in een cognachuis. Dat is echt een aanrader, ook als je niet zo van Cognac houdt. De geschiedenis is echt leuk en de kelders ruiken heerlijk. Voor de liefhebbers is de, ietwat dure, proeverij een must, mmmmmmm!

'432773' door Felieke '432773' door Felieke

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Rode wangen halen

Felieke

Als je hoofd vol zit met zorgen is er niets beter dan een stevige wandeling maken op een fris strand. Dit strand was heerlijk uitwaaien. Rust, wind, klein zonnetje... fantastisch.

'432771' door Felieke '432771' door Felieke

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Nieuw leven op het...

Felieke

Dit is nieuw leven op het strand bij Soulac sur Mer bij Bordeaux in de buurt. De voorjaarszon deed wonderen. Hoewel het koud was, was het heerlijk op het strand. Ik vond de kleuren zo mooi!

'432767' door Felieke '432767' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vissen op zondag

Felieke

Op de stranden bij Lovina is het aan het einde van de dag en op zondag een drukte van belang. Dit meisje kwam met haar vader aan lopen, trok zich niks aan van de mensen op het strand, zocht een rustig plekje en ging vissen. Zooo relaxed!

'432765' door Felieke '432765' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Blad

Felieke

Tropische tuinen, bloemen, het is prachtig in Bali. Dit is een palmblad en de natuur heeft dit blad prachtig gemaakt en met de zon er op zie je dat heel goed, vind ik.

'432066' door Felieke '432066' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Melasti

Felieke

Melasti is op Bali een heel belangrijk reinigings ceremonie. Mooi om bij te zijn! Heel belangrijk voor de Balinees, hoewel kinderen het toch wel lang vinden duren.

'432064' door Felieke '432064' door Felieke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Man Mo tempel

Felieke

Deze tempel in het midden van Hongkong is een plek om even tot rust te komen, even stil zijn, even een wierookje aansteken en even bij jezelf bedenken wat je nu eigenlijk allemaal aan het doen bent. Mooie plek om naar toe te gaan als je in Hongkong bent.

'432062' door Felieke '432062' door Felieke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Drukkerij

Felieke

Ook dit is Hongkong. Een oud baasje, rokend in zijn oude drukkerijtje. Met een drukpers die je nog zelden ziet. Dat is geweldig van de stad. Het nieuwste van het nieuwste, drukke mensen, mobiele telefoons overal en iedereen. Maar ook de buurtjes met geweldige winkeltjes en bedrijfjes.

'432059' door Felieke '432059' door Felieke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Daar is ons huis...

Felieke

Je zult maar zo staan en moeten zeggen: 'de rechtertoren, 24 hoog, zie je dat raampje wat open staat? Nou, daar woon ik!' Hongkong is geweldig om naar toe te gaan, maar het is ook wel weer goed om weg te kunnen...

'432058' door Felieke '432058' door Felieke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Hongkong skyline

Felieke

De skyline van Hongkong is indrukwekkend. Je kunt met de ferry een leuke, niet te lange trip maken. Tijdens de trip zie je dat ze blijven bouwen en bouwen. Je kunt je niet voorstellen hoe groot deze stad over 10 jaar is.

'419925' door Felieke '419925' door Felieke

ItaliëTurijn

ItaliëTurijn

Verkeersborden

Felieke

Het verkeer in Italie, en dus ook in Turijn, staat bekend om zijn chaos. Dat is toch raar eigenlijk, terwijl alles zo goed en helder gecommuniceerd wordt...? Kijk nou zelf..

'419923' door Felieke '419923' door Felieke

ItaliëTurijn

ItaliëTurijn

Straatjes in Turijn

Felieke

Turijn is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om naar toe te gaan in Italie. Toch is het een leuke stad. Een levendige stad met een rauw randje. Leuke buurtjes met kleine steegjes en straatjes waar je heerlijk in kunt verdwalen.

'417729' door Felieke '417729' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ceremonie

Felieke

Deze man is de mensen in de tempel met heilig water aan het zegenen. Dit is tijdens Kuningan, een grote ceremonie, op Bali. Prachtig om mee te maken.

'417728' door Felieke '417728' door Felieke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Fotomodel

Felieke

Bij Lovina, in de rijstvelden, woont dit mannetje. Hij zou het goed doen als acteur. Hij ging er helemaal voor staan en wilde alle foto's zien achteraf. Hij was net terug van een ceremonie dus helemaal op en top gekleed.

'417713' door Felieke '417713' door Felieke

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Kerst in New Orleans

Felieke

Dus ze zeggen dat New York nooit slaapt maar New Orleans kan er ook wat van... Maar wees voorbereid. 1ste kerstdag is alles dicht, echt alles! Dit was een dag of twee voor kerst.

'417711' door Felieke '417711' door Felieke

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Skyline New Orleans

Felieke

Hier kwamen we via Lake Pontchartrain Causeway bij New Orleans aan, tijdens een roadtrip door de USA. Een bijzondere trip om te maken. Niet de meest gangbare maar wel geweldig. Follow the music!

'417709' door Felieke '417709' door Felieke

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Straatmuzikanten

Felieke

Nergens op de wereld zijn zo veel straatartiesten als in New Orleans. Overal muziek en iedereen heeft een verhaal. Als je Bourbon street een beetje ontwijkt heb je een geweldige tijd in deze stad.

'417697' door Felieke '417697' door Felieke

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Nashville by night

Felieke

Als je van muziek houdt, moet je naar Nashville. Veel musea, studio's die je kunt bezoeken en 's avonds.... overal bandjes! En echt niet alleen country and western. Rock 'n roll!

'417694' door Felieke '417694' door Felieke

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Natchez Trace Parkway

Felieke

De Natchez Trace Parkway gaat van Nashville naar Natchez en is een heerlijke rustige route om te rijden. In de winter in ieder geval. Aanrader!

'379335' door Felieke '379335' door Felieke

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Mississippi delta is.

Felieke

De Mississippi delta is het armste deel van de Verenigde Staten heb ik gelezen. Het heeft wel een rijke muziek historie en dat maakt het mooi om doorheen te reizen. Alles draait er om Blues. Een harde historie wat het land karakter heeft gegeven. Het ziet er wat desolaat uit maar het ontbreekt er niet aan sfeer. En de mensen zijn er veel vriendelijker dan in het rijke Florida. Zet je aan het denken, niet?

'379333' door Felieke '379333' door Felieke

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

We ain't no Ritz

Felieke

We zijn afgelopen winter van Nashville, via Memphis, door de Misssisippi delta naar New Orleans gereden. De muziek achterna. Enkele keren gelezen over de Shak up inn in Clarksdale. Daar geslapen in een soort (oorspronkelijke) Parade achtige sfeer met muziek, bier en burgers. Geweldig! De omgeving is wat desolaat maar daarom misschien wel zo mooi, echt Blues!

'374042' door Felieke '374042' door Felieke

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

De Dom van Florence

Felieke

Een dag in Florence. We gingen vroeg op pad omdat ik echt wat speciale gebouw en musea wilde zien. Ik heb ze niet gezien. Pretparkrijen, wachttijden, toeristen (net als wij overigens), ik werd er een beetje melig van op een gegeven moment. Weet iemand wat de beste tijd is om naar Florence te gaan?

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik