FKlaver

profiel FKlaver

Naam

F Klaver

Reviews

0

Foto's & tips

131

Blogs

0

Lid sinds

20 August 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Jamaica

Fav. stad

Berlijn

Over mij

Vanaf mijn tienerjaren is fotografie mijn grootste hobby. Daarnaast hou ik van reizen en natuur.

Als natuurliefhebber krijg je steeds meer waardering voor alle dingen die leven, groeien en bloeien en nog meer voor de ontwerper ervan.
Het vastleggen van beelden stelt je bovendien in staat mooie dingen terug te 'zien' en te 'herbeleven'.

Ook ben ik erg geboeid door de fantastische foto's van anderen. Ik wil mijn techniek graag verbeteren en het kijken naar die foto's is daar beslist een grote hulp bij.

Mijn Motto

'Reizen laat je de mooie buitenkant zien van de paar vierkante kilometer waarin je je het grootste deel van het jaar begeeft.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Overige

Nikon D300s en Fujifilm XT2 Nikkor 105 mm; Nikkor 24-70; Nikkor 70-300.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (131)

'437982' door FKlaver '437982' door FKlaver

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Paradise Island

FKlaver

Een excursie naar Paradise Island brengt je naar een zandbank van fijn wit zand. Vanaf deze vrij kleine plek niet ver van de kust kun je snorkelen of duiken. Gezien de mooie vissen is het best de moeite waard een keer te gaan. Ook de tocht over zee is leuk en duurt ongeveer een half uur.

'435938' door FKlaver '435938' door FKlaver

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Surinaams Huis

FKlaver

Dit is een typisch oud Surinaams huis. Terug te vinden op veel schilderijen die onder andere in Paramaribo worden verkocht. Het is wel duidelijk dat er geen airco aanwezig is, maar alles tegen elkaar open zetten geeft toch een aangename koelte.

'439488' door FKlaver '439488' door FKlaver

MexicoCancun

MexicoCancun

Krerekrere bloem

FKlaver

Krerekrere is de Surinaamse naam van een parkietsoort, maar ook van deze prachtige bloem. Jammer dat deze bloemen niet echt in Nederland voorkomen en blijkbaar ook niet worden geïmporteerd. We zullen het dus moeten doen met foto's ervan.

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (45)

'486153' door Oryx '486153' door Oryx

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Drinkplaas Kgalagadi.

Oryx

In ons favoriete nationale park in Zuid-Afrika, Kgalagadi N.P., zijn diverse drinkplaatsen waar dieren samenkomen. Het mooiste is wanneer je de auto hebt geparkeerd en de motor uitgezet, de stilte... Al die verschillende dieren die komen drinken en weer weggaan maken geen geluid. Alleen de af en aan vliegende vogels hoor je. Op deze foto ook een reuzentrap, de zwaarste vliegende loopvogel.

'477812' door Awesomemore '477812' door Awesomemore

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Walvis spotten vanuit

Awesomemore

Piramides is een piepklein dorp op Peninsula Valdes, de plek om in Argentinie walvissen, orka's, pinguins, struisvogels en wat al niet meer tegen te komen. Vrijwel iedereen bezoekt het schiereiland als dagtrip, maar als de toeristen weg zijn, de avond valt en je bij je tweede bezoek aan het slagertje als een vriend wordt onthaald, dan voel je je echt bueno. Voor de ultieme ervaring kun je een huis huren met uitzicht op de baai. Wanneer je 's ochtends een eitje staat te koken en met een verse koffie in de hand je ogen over de horizon laat dwalen, dan is de kans levensgroot dat je de walvissen ziet. Dat is toch ongeevenaard: walvissen zien vanuit je woonkamer en dan niet op TV. We vonden het huis (in 2007, dus zal nu iets duurder zijn) als volgt: We can offer you a private house full equipated, very nice, with a splendid view to the sea. The house have a double marital room with bathroom and livingroom with diningroom and kitchen. All rooms has view to Pirámides Bay and you can see the whales from the house. The price is 300$ (pesos argentinos) per day for two with breakfast. If you want to booked, just let us know. We can take your reservation by word and we ask for a reconfirmation at your arrival to Argentina. Sincerely yours Mónica Rivademar de Piazzi La Herradura Suites-Puerto Pirámides (02965) 495057 (02965) 15-675223 consultas@laherradurasuites.com.ar laherradurasuites@infovia.com.ar www.laherradurasuites.com.ar Geniet ze!!!!

'477756' door Konne000 '477756' door Konne000

NederlandGroningen

NederlandGroningen

't Zielhoes

Konne000

Ik kan het me haast niet voorstellen, maar mocht iemand de komende tijd het idee krijgen om die lange saaie weg naar Groningen te rijden, om daar een weekend, lang weekend of zelfs een vakantie door te brengen, vergeet dan beslist niet een bezoek te brengen aan de meest noordelijke haven van ons land, n.l. Noordpolderzijl. Daar komt nog bij dat ook het meest noordelijke bruine café, 't Zielhoes, daar staat. Dit Zielhoes ( zeilhuis) is de voormalige sluiswachterswoning aan de voet van de zeedijk gelegen. Binnen is het hartstikke gezellig, maar zomers kun je ook heerlijk op het terras zitten, genietend van een kopje thee, koffie, frisdrankje of biertje/wijntje. Daarnaast een heerlijk vers broodje haring, paling, garnalen, of iets anders en je lunch is ook weer voor elkaar. Het gebouw doet ook diens als officiële trouwlocatie van de gemeente Eemsmond. In 2010 rezen er problemen rond het Zielhoes. Na het overlijden van de uitbaatster annex havenmeester wilde de gemeente Eemsmond het Zielhoes ingrijpend moderniseren. Er ontstond een groot meningsverschil met de Stichting Zielhoes Noordpolderzijl. Vooralsnog heeft de rechter besloten, dat de exploitatie op de huidige voet mag worden voortgezet. Achter de dijk het kleine haventje dat enkel met vloed bereikbaar is. Hier komen plezierjachten binnen, maar vertrekt ook de boot met de vogelwachters/c.q -tellers van de eilanden Rotummeroog en Rottumerplaat. Zoals net gezegd, het Zielhoes blijft zoals het was en rest jullie niets meer daar een bezoek te brengen!! Meer info op www.zielhoes.nl, zie ik jullie nog eens????

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik