Esthers

'1140333' door Esthers '1140333' door Esthers

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Processie Virgen...Ur

Esthers

In Salta in het noorden van Argentinië vinden regelmatig op zondag religieuze processies plaats. Wij troffen het toen wij door Salta wandelden dat men net bezig was zich klaar te maken voor de processie voor Virgen Urkupina. De tocht begon bij een kerk en eindigde na zo'n 1,5 uur bij een bar waarna de drank rijkelijk vloeide.

'1140226' door Esthers '1140226' door Esthers

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Cone de Arita.

Esthers

Terug van een roadtrip door het Noord Westen van Argentinië zie ik dat de site nog steeds actief is, dus gaan we nog even door met een foto te plaatsen. We hebben met een 4x4 met gids (zonder gids is dit gedeelte van la Puna niet aan te raden) door een ongerept stuk van ''La Puna'' in de Andes gereden en midden op de zoutvlakte van Salar de Arizaro kom je deze Cone de Arita tegen. Het is een soort natuurlijke piramide en bestaat uit vulkanisch gesteente en zout en ligt op zo'n 70 km. van het mijnbouw stadje Tolar Grande.

'1139380' door Esthers '1139380' door Esthers

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Afscheid!

Esthers

De laatste foto en dan wel een van ons meest bijzondere reis die we tot nu toe gemaakt hebben, een expeditie naar de Falkland eilanden, South Georgia en Antarctica. Een kinband pinguin in de sneeuw die valt op Half Moon eiland. We zijn aan land gegaan met een zodiac voor een verkennende wandeling. Het was de laatste landing voor we weer terug met de boot terug zouden varen via de Drake Passage naar Ushuaia in Argentinië. Dit was ons afscheid van de Zuidpool en nu nemen we ook afscheid van de Columbus community. We willen iedereen bedanken voor de leuke reactie’s, commentaren op de foto’s en contacten gedurende de bijna 15 jaar dat we op de site actief zijn geweest. Hoop jullie op een of andere manier nog eens te spreken/zien of volgen, je kunt ons blijven volgen op instagram. We gaan de community missen!

'1139305' door Esthers '1139305' door Esthers

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Varlaam klooster

Esthers

Het klooster van Varlaam is een van de 6 bewoonde Meteora kloosters die je kunt bezoeken in het binnenland van Griekenland bij de plaatsjes Kalamba en Kastraki. Het is het een na grootste klooster binnenin vind je een klein museum. Wij waren hier na een regenachtige nacht, de bewolking hangt nog laag, wat een mysterieus effect heeft op het klooster. Meer info/openingstijden etc. op meteora.com.

'1139168' door Esthers '1139168' door Esthers

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Ragusa by night.

Esthers

Tot we zelf weer op reis gaan en de community denk ik tijdens onze vakantie stopt, wat ik jammer vind, blijf ik nog even foto's posten. Dit is Ragusa Ibla, het oude gedeelte van het mooie barokstadje, deze foto is genomen van een standpunt waar je een prachtig uitzicht hebt op het oude gedeelte. In het oude gedeelte kun je heerlijk rondstruinen door de straatjes rond de Duomo en je hebt er enkele lekkere restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Loop je van het nieuwe gedeelte van de stad naar het oude gedeelte bereid je voor op flink wat trap treden.

'1138380' door Esthers '1138380' door Esthers

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Parkeren in Syracuse.

Esthers

Het valt op Sicilië niet mee om een parkeerplek te vinden voor je auto. Je bent het beste af als je hier heen gaat om de kleinste wagen te huren. Deze fiat 500 had een plekje gevonden in het oude stadsdeel Ortigia in Syracuse wat voor het grootste deel autovrij is. Ortigia is een eilandje wat met bruggen verbonden is aan Syracuse. Je kan dit stadsdeel het beste te voet verkennen. Bij de bruggen zijn parkeerplaatsen waar je de auto kwijt kunt. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, leuke winkels en overal heb je restaurantjes en terrasjes. Het Piazza del Duomo is het belangrijkste plein met haar mooie barokke kathedraal en gebouwen.

'1138212' door Esthers '1138212' door Esthers

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Uitbarsting Etna...vu

Esthers

Wat een geluk hadden we tijdens ons weekje roadtrippen op Sicilië. De Etna barstte uit. Vanaf Etna Nord konden we op 26 mei 2022 tijdens een avondexcursie tot 2900 meter hoogte komen en dit bijzondere schouwspel bewonderen. Hoe later het werd, hoe mooier de kleuren.

'1137785' door Esthers '1137785' door Esthers

OmanNizwah

OmanNizwah

Geitenmarkt

Esthers

Deze jongen is blij met de 2 jonge geitjes die zijn vader zojuist op de geitenmarkt in Nizwa gekocht heeft. Deze markt wordt wekelijks op vrijdag gehouden tussen 07.00 en 09.00 uur. Wij waren hier om 06.30 uur en het was al een drukte van belang. In het centrum kan je op dit tijdstip ook terecht op de groente/vlees/vismarkt. Onder een afdak zitten de potentiele kopers te kijken en te onderhandelen met de verkopers die met hun geiten rondjes lopen. Het bieden gaat d.m.v. hard roepen over en weer en als men overeenstemming heeft over de prijs wordt er cash afgerekend en wisselt de geit van eigenaar.

'1137390' door Esthers '1137390' door Esthers

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Wereld pinguin dag!

Esthers

Het is vandaag wereld pinguin dag, 25 april en ik wil graag deze foto delen van een ezelspinguin die net haar jongen gevoerd heeft. We zijn eind november/ begin december 2017 op expeditie en gaan aan land bij Godthul op South Georgia waar deze pinguins aan het broeden zijn.

'1137196' door Esthers '1137196' door Esthers

OmanNizwah

OmanNizwah

Komen er nog klanten?

Esthers

Deze jongen kijkt buiten de poort van de Souq al Gharbi in Nizwa of er nog klanten komen. Zijn vader heeft een winkel in de souq en kon nog wel wat klanten gebruiken.

'1137051' door Esthers '1137051' door Esthers

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Dadelpalm plantage

Esthers

Aan de voet van het Hajar gebergte ligt de 400 jaar oude stad Al Hamra. Je hebt hier een oud en nieuw stadsgedeelte en daar tussenin ligt deze mooie dadel palm plantage waar je heerlijk door heen kunt wandelen.

'1136679' door Esthers '1136679' door Esthers

Oman

Oman

Avondmarkt.

Esthers

In Nizwa heb je naast de beroemde geitenmarkt op vrijdag ook een groente/fruit/vismarkt. De avond voor de geitenmarkt was men alles al aan het klaar zetten want na het ochtend gebed en voor dat de zon opkomt de volgende dag is het hier al hartstikke druk met omani's. Wees er vroeg bij, de geitenmarkt begint om 07.00 uur, de groentemarkt is al druk vanaf 06.00 uur.

'1136652' door Esthers '1136652' door Esthers

OmanDhofar

OmanDhofar

Wadi Darbat

Esthers

In het zuiden van Oman in de regio Dhofar vind je Wadi Darbat. Het is een populaire wadi die het hele jaar druk bezocht wordt door de Omani's die daar veelal aan het picknicken zijn. Het is er groen door de vele regen die er valt in de zomerperiode en je spot hier veel kamelen, koeien, geiten en ezels! Het is terecht een oase in de woestijn en een leuk uitstapje vanuit Salalah.

'1136451' door Esthers '1136451' door Esthers

OmanWahiba Sands

OmanWahiba Sands

Het schip van de...wo

Esthers

Hij viel bijna niet op, dit schip van de woestijn. Tussen de rode en gele kleurschakeringen stond hij daar ineens eenzaam en verlaten midden in de zandduinen van de Wahiba Sands. Het is een makkelijk te bereiken woestijngebied waar je met je 4x4 enkele pistes kunt berijden of met een ervaren omani kunt gaan dune bashen. Ook leuk is om met een kameel de zonsondergang te gaan bekijken vanaf een duintop.

'1136309' door Esthers '1136309' door Esthers

OmanNizwah

OmanNizwah

Even bijkletsen.

Esthers

Aan het eind van de dag kletsen deze 2 mannen even bij in de Souk van Nizwa. Het is eind februari al behoorlijk warm, een goede 30 graden iedere dag. Oman is pas weer enkele maanden open voor toeristen i.v.m. covid, het was nog lekker rustig hier.

'1135452' door Esthers '1135452' door Esthers

IJslandWestland

IJslandWestland

Nacht-hike

Esthers

Al op de eerste dag dat we in IJsland zijn aangekomen begint de 's-avonds om 22.00 uur de vulkaan op Reykjanes weer vuur te spuwen. Hij was net een aantal uren gestopt toen de hotel receptionist in Grindavik op de deur van onze kamer kwam kloppen met de mededeling dat de vulkaan weer actief was geworden. We zijn direct heen gegaan, op zo'n kwartiertje rijden. Vanaf de parkeerplaats was het nog een stevige hike van zo'n 1,5 uur voor we bij het uitzichtpunt waren in het donker. We waren niet de enige, het was druk met hikers op de berg. Wat een spektakel! De berg af was moeilijker dan de berg op, in het donker met hoofdlamp op, struikelend en glijdend over stenen naar beneden. Moe maar voldaan lagen we halverwege de nacht uitgeteld in ons bed.

'1135131' door Esthers '1135131' door Esthers

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Naar huis!

Esthers

Na een dag werken in de drijvende tuinen op het Inle meer in Myanmar peddelen deze mannen weer naar huis. Ze wonen in de dorpen op palen die je vindt rondom en in het meer. Veel huizen zijn door middel van bruggetjes aan elkaar verbonden en de straten zijn smalle kanalen. Het is erg leuk om hier met een bootje door heen te varen en te proeven van het dorpsleven.

'1134905' door Esthers '1134905' door Esthers

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

IJstunnel

Esthers

Op het moment dat wij bij het strand van Diamond beach bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón aankomen, ligt het vol met meters hoge ijsbergen/schotsen. Zo zien we deze ijsschots waarin een groot tunnel gat zit. Wil je hier optimaal genieten dan zou ik in de buurt overnachten zodat je bij zonsopkomst en ondergang hier kunt gaan kijken. Het ene moment ligt het strand vol met ijsschotsen en een paar uur later kan het allemaal alweer weg zijn. Dus treur niet als het strand leeg is bij aankomst, zolang er schotsen drijven in het meer, kunnen ze na een uurtje alweer op het strand liggen.

'1134290' door Esthers '1134290' door Esthers

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Strandhuisjes Texel

Esthers

Fris blauwe strandhuisjes op het strand van Texel. Heerlijk om van te dromen tijdens deze lockdown winter. Deze huisjes worden in het najaar van het strand gehaald en in het voorjaar kan je hier weer gebruik van maken.

'1134006' door Esthers '1134006' door Esthers

VietnamSapa

VietnamSapa

Vrolijk!

Esthers

In Sapa in het noorden van Vietnam, dichtbij de grens met China kun je leuke trekkings en wandelingen maken. Wij hebben vanuit het dorp een wandeling naar de Cat Cat watervallen gemaakt. Onderweg kom je prachtige rijstvelden en vergezichten in de vallei tegen. Wij troffen deze vrolijke dame aan in een koolzaadveld waar zij door haar familie werd gefotografeerd!

'1133782' door Esthers '1133782' door Esthers

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zeelandbrug

Esthers

De Zeelandbrug van onderen gefotografeerd vanuit Colijnsplaat. Onze langste brug in Nederland, meer dan 5 km. lang, heeft een bijzondere architectuur en is een favoriet onderwerp van fotografen.

'1133602' door Esthers '1133602' door Esthers

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Zonsondergang bij...M

Esthers

Na een regenachtige dag arriveren we met de auto bij de Meteora kloosters in het binnenland van Griekenland. Einde van de dag klaarde het weer op en zagen we deze mooie zonsondergang. Deze 7 mooi gerestaureerde kloosters liggen op imposante rotsformaties en kun je bezoeken. Op meteora.com kun je de openingstijden en meer info vinden.

'1133268' door Esthers '1133268' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Pacific Gold Studios

Esthers

De Pacific Gold Studios was de 1e opname studio in de Stille Zuidzee vroeger. Of het nu nog in gebruik is dat weten we niet. We vonden dit een mooi plaatje om te fotograferen met de 2 relaxte lokale bewoners van het dorp die hier rustig zitten te bellen en het krantje te lezen.

'1133024' door Esthers '1133024' door Esthers

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

De smeltende gletsjer

Esthers

Als je in IJsland bent en je rijdt de off road route 550, de Kaldidalur, of zoals de IJslanders de route zelf noemen, de cold valley road, dan kun je een afslag nemen naar de het basis kamp Klaki. Van hieruit vertrekken er monstertrucks voor een excursie ''into the glacier''. Deze auto's rijden de langjökull gletsjer op naar een gletsjer grot. Dit hebben wij niet gedaan. Bij het basiskamp hebben we onze auto geparkeerd en zijn de smeltende gletsjer een stukje opgelopen. Hier kun je duidelijk zien hoe rap deze gletsjer smelt. Er staan een paar bordjes met diverse jaartallen waaraan je kunt zien hoe snel deze gletsjer zich terug trekt.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier