Esthers

'1124587' door Esthers '1124587' door Esthers

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Le Mont Saint Michel

Esthers

Le Mont Saint Michel, al veel foto's hiervan langs zien komen op de site. Wij hebben geprobeerd om het klooster te fotograferen vanuit een andere invalshoek. We hadden het geluk dat vanwege corona het in juli 2020 niet druk was in en rondom het klooster en het daardoor zeer de moeite waard was om deze te bezoeken tijdens onze roadtrip die we langs de kust van Normandië en Bretagne hebben gemaakt.

'1124036' door Esthers '1124036' door Esthers

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Scheepswrak...Gouvern

Esthers

Scheepswrak Gouvernoren. Dit voormalig walvisfabrieksschip is gestrand in 1915 bij Enterprise eiland. De voorste 25 meter steekt nog altijd boven het water uit. De baai hier is naar het schip vernoemd. Gouvernoren harbour ligt tussen een groep eilanden die vroeger de thuishaven was van de walvisvaart. Rechts op de foto bij het voormalige aanlegpunt staat nog een pinguin op de wacht.

'1123805' door Esthers '1123805' door Esthers

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Jumping kinband...pin

Esthers

Heerlijk om deze mee zwemmende kinband pinguins zo te zien jumpen naast ons expeditie schip. We zijn in het zuiden van South Georgia en gaan aan de overtocht naar Antarctica beginnen.

'1123422' door Esthers '1123422' door Esthers

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Adélie pinguin

Esthers

Het is december 2017 en we zijn op expeditie naar Antarctica met het Nederlandse expeditieschip ''Plancius''. We zijn met zodiacs aan land gegaan bij Brown Bluff, onze eerste voetstappen op Antarctica en zien hier o.a. deze prachtige Adélie pinguin zich heerlijk in het zonnetje opwarmen.

'1122318' door Esthers '1122318' door Esthers

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Het gezicht van...Nij

Esthers

Het gezicht van Nijmegen staat sinds april 2020 op het eiland Veur Lent met zicht op de skyline van Nijmegen en de Waalburg. Het kunstwerk is bijna 6 meter hoog en gemaakt door de Lentse kunstenaar Andreas Hetfeld. Het is een replica van de romeinse kunsthelm die in 1915 in de rivier de Waal gevonden is. De originele kunsthelm is 24,2 cm. hoog en te bewonderen in het Valkhof Museum in Nijmegen.

'1121633' door Esthers '1121633' door Esthers

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Offer tempel in ...Ra

Esthers

Als je een tijgersafari maakt in Ranthambore National Park vergeet dan niet het Fort met zijn 3 tempels te bezoeken welke midden in het parkt ligt. Dit fort kan je beklimmen met trappen en via diverse toegangspoorten bereik je de top en heb je een prachtig uitzicht over het nationale park. Je vindt hier o.a. een drukbezochte ganesh tempel. Tijdens de klim naar boven kom je diverse offerplaatsjes tegen en brutale apen. De aap op de foto zat even later in Ron zijn nek.

'1120697' door Esthers '1120697' door Esthers

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Prabhu thee kraam

Esthers

De Prabhu thee kraam in Jaisalmer is een begrip in de omgeving. Het is zeer populair onder de lokale bevolking die hier van de vroege ochtend tot de late avond de masala chai en warme masala melk met amandelen komen drinken. 's-avonds ziet het er sfeervoller uit dan overdag.

'1119620' door Esthers '1119620' door Esthers

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Normandische mosselen

Esthers

Dit jaar geen verre reis in de zomer vanwege corona, maar een mooie roadtrip door Normandië en Bretagne. Dit is het dorpje Audresselles aan de Opaalkust in Normandië. Tijdens eb zie je op het strand de met mosselen begroeide rotsen en stenen. In het dorpje zelf is het tussen de middag druk met mossel etende mensen in de lokale visrestaurants.

'1119196' door Esthers '1119196' door Esthers

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Zomer en winter.

Esthers

De dame die in de luwte achter de strandhuisjes zit, is zich al aan het voorbereiden op de komende winter, ze is de trui al aan het breien. Manlief ligt iets verderop languit in de zon, die denkt zeker nog niet aan de winter in Le Tréport.

'1116822' door Esthers '1116822' door Esthers

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Streetfood

Esthers

Vietnam, bekend om zijn street food. We zijn hier in Hanoi, de culinaire hoofdstad. Overal en op iedere hoek van de straat wordt er gekookt en gegeten. De entourage ziet er misschien niet al te fris uit, maakt het eten smaakt voortreffelijk.

'1116661' door Esthers '1116661' door Esthers

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Castelmezzano

Esthers

Castelmezzano heeft een mooie ligging tussen de rotsen in de regio Basilicata en is zeer fotogeniek. Het ligt een beetje afgelegen maar het de moeite waard als je een road trip aan het maken bent om hier een stop te maken. Het dorpje is autovrij en je kunt naar het uitzicht punt fortezza wandelen waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Aan de overkant van het dal ligt het dorpje Pietrapertosa, hemelsbreed 1,5 km. hier vandaan. Alleen met de auto moet je de hele vallei doorrijden, dus ben je een stuk langer onderweg. In Pietrapertosa kun je tussen mei en oktober met een zipline een vlucht maken naar Castelmezzano.

'1115886' door Esthers '1115886' door Esthers

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Blauw!

Esthers

In sommige straatjes in het stukje blauwe stad in Jodhpur doet de kleur blauw bijna pijn aan je ogen. Zeker wanneer het net opnieuw geschilderd is. Het viel ons op dat het blauwe deel steeds minder blauw wordt. Jammer, want het is toch een toeristische trekpleister. Deze 2 dames die voorbij kwamen lopen hebben we natuurlijk even gevraagd om te poseren voor de foto. Wij kwamen in dit deel van Jodhpur maar een handje vol toeristen tegen, in tegenstelling tot het fort waar het file lopen was.

'1115549' door Esthers '1115549' door Esthers

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Vogels bij de Taj...M

Esthers

Vanuit de Mehtab Bagh tuinen, gelegen aan de oever van de Yamuna rivier heb je een prachtig uitzicht op de achterzijde van de Taj Mahal. Bij zonsondergang komen bij de rivier ook vele vogels samen, die luid kwetterend rondvliegen. Wij waren hier op een vrijdag avond, dan is de Taj Mahal gesloten, dus er liep geen publiek rondom de Taj en was het ook rustig in de tuinen.

'1114961' door Esthers '1114961' door Esthers

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Strabrechtse heide

Esthers

Onder de rook van Eindhoven, bij Heeze/Gelderop/Mierlo vindt je de Strabrechtse heide. Een uitgestrekt gebied van ca. 1850 ha. met heide, zandverstuivingen en vennen. Je hebt een weids uitzicht over de heide en kunt hier lekker wandelen en fietsen. Je ziet hier grote schaapskuddes.

'1113771' door Esthers '1113771' door Esthers

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Natuurgebied de...Maa

Esthers

Natuurgebied de Maashorst, gelegen in Oost Brabant, tussen de Gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden. Het gebied bestaat uit bossen/heidevelden, vennen en stuifduinen. Je kunt hier ook een aantal grote grazers spotten, de tauros, wisent en de exmoor pony. Het wordt hier ook wel het oergebied van Brabant genoemd. Het hele gebied is 2400 hectare groot, je kunt hier overal wandelen en fietsen. De foto is gemaakt bij het Klompven in Herperduin, hier halen wij vaak onze frisse neus.

'1113443' door Esthers '1113443' door Esthers

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Wanneer mag het weer?

Esthers

Wanneer mag het weer? Dat zullen de kappers in deze kapperszaak zich ook afvragen in het kleine plaatsje Dudu in Rajasthan. We maakten hier even een stop met de auto om een stukje door de hoofdstraat te wandelen. Wat een vriendelijke mensen allemaal. In dit kleine kapperszaakje vonden ze het geweldig om op de foto te gaan.

'1113223' door Esthers '1113223' door Esthers

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Ochtendlicht

Esthers

Onder de rook van Jodhpur vindt je een aantal bishnoi gemeenschappen. De mensen die hier wonen zijn trouwe aanbidders van de natuur en leven nog zoals vroegere tijden veelal in een uitgestrekt natuurgebied. Men leeft daar volgens de 29 regels van profeet Lord Jhambheswar, bv. men doodt geen dieren, geen dieren eten, geen alcohol etc. De mensen hebben met een minimum aan middelen een bestaan opgebouwd. Wij hebben een zeer gastvrije familie bezocht en werden uitgenodigd om een kopje zelf gebrouwen opium thee te nuttigen.

'1112511' door Esthers '1112511' door Esthers

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Hamn I Senja

Esthers

Hamn I Senja, gelegen op het eiland Senja net boven de Lofoten in het noorden van Noorwegen. Het is een mooie zomerse dag en bij uitstek geschikt om een hike te maken naar een van de omliggende bergtoppen waar je prachtige uitzichten hebt over de omgeving.

'1111614' door Esthers '1111614' door Esthers

Spitsbergen

Spitsbergen

Op verkenning!

Esthers

Een van de expeditieleden verkent met een zodiac de gletsjer wand van de Lilliehookbreen in het noorden van Spitsbergen of dat het veilig genoeg is om met zodiacs deze van dichtbij te gaan bekijken. Toen we hiervoor groen licht kregen sprongen we allemaal in een van de zodiacs om langs deze enorme fel blauwe muur van ijs te varen. Op diverse plekken hoorde we een gerommel en kwamen er stukken ijs naar beneden gevallen die kleine tsunami's veroorzaakten.

'1110783' door Esthers '1110783' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Waterpret!

Esthers

Deze kinderen hebben volop waterpret aan het eind van de middag op de houten steiger in het dorpje Munda op de Salomon eilanden. We maken dagelijks eind van de middag een wandeling door dit lieflijke dorpje. Het toerisme op de Salomon eilanden staat nog in de kinderschoenen en het is heerlijk om de vele eilanden hier te ontdekken.

'1110696' door Esthers '1110696' door Esthers

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Kleermaker

Esthers

Deze kleermaker doet op het moment van de foto nemen goede zaken in zijn kleine atelier in de bazar van Jaisalmer. De klant heeft een echte Rajastahan krulsnor.

'1109519' door Esthers '1109519' door Esthers

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Souvenir...verkoopste

Esthers

Creel, een van de dorpjes waar de Chihuahua al Pacifico stopt op zijn route van Chihuahua naar Los Mochis aan de westkust van Mexico. Je kan het hele treintraject van ca. 670 km in ca. 16 uur afleggen. Maar veel leuker is om uit te stappen op bij een van stop plaatsen en in deze plaatsjes te overnachten. Wij hebben 2 nachten overnacht in Creel wat ligt op 2300 meter hoogte aan de Copper Canyon en vanuit hieruit kun je een aantal leuke dagtrips maken, wandelend, op de fiets of met de auto met gids. Dit meisje op de foto behoort tot de tamahumara indianen verkoopt zelf gemaakte souvenirs aan de toeristen die uit de trein komen. Er lag zelfs nog een beetje sneeuw in februari toen wij er waren.

'1108660' door Esthers '1108660' door Esthers

Noorwegen

Noorwegen

Middernacht op...Hads

Esthers

Op onze rondreis door het noorden van Noorwegen hebben we een nachtje overnacht in Stokmarknes op het eilandje Hadseloya. De lucht klaarde 's-avonds op, we pakten de auto en hebben nog een ritje rondom het eiland gemaakt en konden deze foto maken van de dramatische luchten met de net niet ondergaande zon in de verte.

'1108072' door Esthers '1108072' door Esthers

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Weddell zeehond.

Esthers

Deze weddell zeehond ligt er relaxed bij op Half Moon eiland. Het sneeuwt lichtjes en de zeehond gaat er eens goed voor liggen zodat we hem of haar goed kunnen fotograferen. Deze soort komt alleen voor in het Antarctic gebied. Ze kunnen 2,5 tot 3,5 meter lang worden en tussen de 400 en 600 kg. wegen.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik