Esthers

'1114961' door Esthers '1114961' door Esthers

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Strabrechtse heide

Esthers

Onder de rook van Eindhoven, bij Heeze/Gelderop/Mierlo vindt je de Strabrechtse heide. Een uitgestrekt gebied van ca. 1850 ha. met heide, zandverstuivingen en vennen. Je hebt een weids uitzicht over de heide en kunt hier lekker wandelen en fietsen. Je ziet hier grote schaapskuddes.

'1113771' door Esthers '1113771' door Esthers

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Natuurgebied de...Maa

Esthers

Natuurgebied de Maashorst, gelegen in Oost Brabant, tussen de Gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden. Het gebied bestaat uit bossen/heidevelden, vennen en stuifduinen. Je kunt hier ook een aantal grote grazers spotten, de tauros, wisent en de exmoor pony. Het wordt hier ook wel het oergebied van Brabant genoemd. Het hele gebied is 2400 hectare groot, je kunt hier overal wandelen en fietsen. De foto is gemaakt bij het Klompven in Herperduin, hier halen wij vaak onze frisse neus.

'1113443' door Esthers '1113443' door Esthers

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Wanneer mag het weer?

Esthers

Wanneer mag het weer? Dat zullen de kappers in deze kapperszaak zich ook afvragen in het kleine plaatsje Dudu in Rajasthan. We maakten hier even een stop met de auto om een stukje door de hoofdstraat te wandelen. Wat een vriendelijke mensen allemaal. In dit kleine kapperszaakje vonden ze het geweldig om op de foto te gaan.

'1113223' door Esthers '1113223' door Esthers

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Ochtendlicht

Esthers

Onder de rook van Jodhpur vindt je een aantal bishnoi gemeenschappen. De mensen die hier wonen zijn trouwe aanbidders van de natuur en leven nog zoals vroegere tijden veelal in een uitgestrekt natuurgebied. Men leeft daar volgens de 29 regels van profeet Lord Jhambheswar, bv. men doodt geen dieren, geen dieren eten, geen alcohol etc. De mensen hebben met een minimum aan middelen een bestaan opgebouwd. Wij hebben een zeer gastvrije familie bezocht en werden uitgenodigd om een kopje zelf gebrouwen opium thee te nuttigen.

'1112511' door Esthers '1112511' door Esthers

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Hamn I Senja

Esthers

Hamn I Senja, gelegen op het eiland Senja net boven de Lofoten in het noorden van Noorwegen. Het is een mooie zomerse dag en bij uitstek geschikt om een hike te maken naar een van de omliggende bergtoppen waar je prachtige uitzichten hebt over de omgeving.

'1111614' door Esthers '1111614' door Esthers

Spitsbergen

Spitsbergen

Op verkenning!

Esthers

Een van de expeditieleden verkent met een zodiac de gletsjer wand van de Lilliehookbreen in het noorden van Spitsbergen of dat het veilig genoeg is om met zodiacs deze van dichtbij te gaan bekijken. Toen we hiervoor groen licht kregen sprongen we allemaal in een van de zodiacs om langs deze enorme fel blauwe muur van ijs te varen. Op diverse plekken hoorde we een gerommel en kwamen er stukken ijs naar beneden gevallen die kleine tsunami's veroorzaakten.

'1110783' door Esthers '1110783' door Esthers

SalomonseilandenWestern Province

SalomonseilandenWestern Province

Waterpret!

Esthers

Deze kinderen hebben volop waterpret aan het eind van de middag op de houten steiger in het dorpje Munda op de Salomon eilanden. We maken dagelijks eind van de middag een wandeling door dit lieflijke dorpje. Het toerisme op de Salomon eilanden staat nog in de kinderschoenen en het is heerlijk om de vele eilanden hier te ontdekken.

'1110696' door Esthers '1110696' door Esthers

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Kleermaker

Esthers

Deze kleermaker doet op het moment van de foto nemen goede zaken in zijn kleine atelier in de bazar van Jaisalmer. De klant heeft een echte Rajastahan krulsnor.

'1109519' door Esthers '1109519' door Esthers

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Souvenir...verkoopste

Esthers

Creel, een van de dorpjes waar de Chihuahua al Pacifico stopt op zijn route van Chihuahua naar Los Mochis aan de westkust van Mexico. Je kan het hele treintraject van ca. 670 km in ca. 16 uur afleggen. Maar veel leuker is om uit te stappen op bij een van stop plaatsen en in deze plaatsjes te overnachten. Wij hebben 2 nachten overnacht in Creel wat ligt op 2300 meter hoogte aan de Copper Canyon en vanuit hieruit kun je een aantal leuke dagtrips maken, wandelend, op de fiets of met de auto met gids. Dit meisje op de foto behoort tot de tamahumara indianen verkoopt zelf gemaakte souvenirs aan de toeristen die uit de trein komen. Er lag zelfs nog een beetje sneeuw in februari toen wij er waren.

'1108660' door Esthers '1108660' door Esthers

Noorwegen

Noorwegen

Middernacht op...Hads

Esthers

Op onze rondreis door het noorden van Noorwegen hebben we een nachtje overnacht in Stokmarknes op het eilandje Hadseloya. De lucht klaarde 's-avonds op, we pakten de auto en hebben nog een ritje rondom het eiland gemaakt en konden deze foto maken van de dramatische luchten met de net niet ondergaande zon in de verte.

'1108072' door Esthers '1108072' door Esthers

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Weddell zeehond.

Esthers

Deze weddell zeehond ligt er relaxed bij op Half Moon eiland. Het sneeuwt lichtjes en de zeehond gaat er eens goed voor liggen zodat we hem of haar goed kunnen fotograferen. Deze soort komt alleen voor in het Antarctic gebied. Ze kunnen 2,5 tot 3,5 meter lang worden en tussen de 400 en 600 kg. wegen.

'1107371' door Esthers '1107371' door Esthers

ItaliëCalabrie en Basilicata

ItaliëCalabrie en Basilicata

Matera

Esthers

Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019 was een paar maanden geleden het decor voor opname's van de nieuwste (25ste) James Bond film, No time to die. Een paar weken voordat wij hier waren scheurde Daniel Craig als James Bond in z'n klassieke sportwagen door het centrum (sassi) van het oude Matera. Als de film uitkomt is de verwachting dat het in Matera wel een heel stuk drukker met toeristen zal worden. De stad is gebouwd tegen een helling boven een kloof die gevormd is door de Bassento rivier. Het oude centrum bevat vele grotwoningen, grotkerken, doodlopende straatjes en binnenplaatjes. Erg leuk om hier een dagje rond te kijken.

'1106291' door Esthers '1106291' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Abelam

Esthers

Het is een kleurrijk gebeuren tijdens het yam feest wat we bijwonen in de buurt van het dorpje Maprik. Een man beschilderd in de traditionele kleuren van de lokale Abelam stam zit voor het spirithuis ''haus tambaran". Dit huis is helemaal beschilderd en voorzien van shell money en mooi houtsnijwerk.

'1106175' door Esthers '1106175' door Esthers

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Koninklijk paleis

Esthers

Vanuit de beeldentuin van het Plaza de Oriente kan je 's-avonds het verlichte Koninklijk Paleis mooi fotograferen. En daar wij hier eind november waren is het natuurlijk ook vroeger donker. Het standbeeld op de voorgrond is een 17e eeuws beeld van koning Filips IV. Van maandag t/m donderdag is het koninklijk paleis de laatste 2 uren dat ze open zijn gratis te bezoeken voor EU burgers. Wel je paspoort of legitimatiebewijs meenemen.

'1106096' door Esthers '1106096' door Esthers

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Kristalpaleis in het.

Esthers

Palacio de Cristal. Als je door het grote Retiropark wandelt kom je langs het Palacio de Cristal. Dit paleis ligt een beetje verscholen tussen hoge bomen. Verdwalen kun je hier niet want je bent niet de enige die het park bezoekt. Het paleis wordt nu gebruikt als een dependance van het Reina Sofia museum. Er worden tentoonstellingen gehouden die je gratis kunt bezoeken.

'1106052' door Esthers '1106052' door Esthers

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Café Madrid

Esthers

In het oude centrum in de buurt van de Plaza Mayor vindt je kleine straatjes waar het volop barst van de (tapas) barretjes. Wij vonden Café Madrid vanwege zijn naam een leuke tent waar je een overheerlijke sangria kunt drinken en 's-avonds geeft de neon verlichting een leuk sfeerbeeld.

'1105966' door Esthers '1105966' door Esthers

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Tempel van Debod...Ma

Esthers

Je zou het niet verwachten in Madrid, maar in het kleine park del Oeste staat een Egyptische tempel. Tempel van Debod komt uit het plaatsje Debod in Egypte. De Spanjaarden kregen deze tempel cadeau voor hun hulp bij het verplaatsen van de tempels van Abu Simbel in Egypte. Overdag kun je de tempel ook van binnen bekijken en is zeer de moeite waard. De toegang is gratis. Er staat meestal wel een wachtrij, daar er maar enkele mensen per keer naar binnen kunnen.

'1105839' door Esthers '1105839' door Esthers

SalomonseilandenMarovo lagune

SalomonseilandenMarovo lagune

Skull eiland

Esthers

Skull eiland in de Vonavona lugune. In de volksmond op de Salomond eilanden Nusa Kunda genoemd. Wij bezochten dit eilandje tijdens een boottripje vanuit het dorpje Munda. We vaarden langs een aantal onbewoonde eilandjes voor we hier arriveerden. Onze gids voerde eerst een ritueel uit voor we het eilandje mochten betreden. Het kleine eiland ligt vol met menselijke schedels en schelpgeld. Het is een koraal begraafplaats. De schedels die hier liggen zijn van de chiefs die hier vroeger in dit gebied woonden. De lijken hier werden vroeger niet begraven, maar werden rechtop gezet totdat er alleen botten en de schedel over waren. De schedel van de chiefs werden daarna verwijderd en hier op dit eiland geplaatst. Het ziet er misschien wel een beetje luguber uit, maar was wel erg indrukwekkend. Toen we terug vaarden naar Munda brak er een flinke regenbui en onweer los. Zou dit iets met ons bezoek aan dit eilandje te maken hebben?

'1105695' door Esthers '1105695' door Esthers

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Uitzicht Madrid!

Esthers

In de avond (en natuurlijk ook overdag) heb je vanaf de rooftop bar op de 27ste verdieping in het Riu Plaza Espana hotel aan het Plaza Espana plein een geweldig uitzicht over Madrid. Onder het genot van een drankje is het hier heerlijk toeven. (zie mijn andere foto van het uitzicht overdag, wel van een andere zijde van de stad genomen).

'1105536' door Esthers '1105536' door Esthers

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Rooftop uitzicht...Ma

Esthers

We zijn met het gewonnen vliegticket (van maandthema ontdekkingsreizen) met Air Europa een lang weekend naar Madrid geweest. Madrid is een stad die je het hele jaar kunt bezoeken. Wij hadden er een regendagje tussen zitten, maar er zijn genoeg musea in deze stad te bezoeken waar je de nodige uurtjes in door kunt brengen en er zijn overal leuke tapasbarretjes. Het pas geopende Riu hotel Plaza Espana heeft op de 27ste verdieping een prachtige rooftop bar die voor iedereen toegangelijk is. Hier heb je zoals je kunt zien een geweldig uitzicht over de stad. Je kijkt o.a. uit over het Royal Palace.

'1105383' door Esthers '1105383' door Esthers

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Muskusos

Esthers

In het noorden van Noorwegen kun je muskusossen tegen komen in het Polar Park. Dit is het meest noordelijke dierenpark van de wereld en ligt vlakbij het plaatsje Bardu. De dieren hier leven in hun natuurlijke omgeving, met een beetje geluk zie je hier dus de muskusos en heb je kans om ook een lynx, wolf en bruine beer te zien.

'1104711' door Esthers '1104711' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaNew Britain

Papoea Nieuw GuineaNew Britain

Shell money

Esthers

Op de Duke of York eilanden in Papua Nieuw Guinea wordt nog steeds gebruik gemaakt van de Tabu (shell money) naast de nationale munt Kina. Dit zijn kleine schelpjes welke aan een streng geregen worden. Het Tolai volk gebruikt dit nog bij ceremonie’s, begrafenissen, bruiloften waarbij de mannen hiermee de ouders van de bruid betalen, maar ook als betaalmiddel voor dagelijkse boodschappen als rijst, bakolie, sigaretten etc. Wij waren getuige van een secret festival, helaas arriveerde we te laat om de hele ceremonie mee te maken, maar waren nog wel op tijd om de mensen te zien betalen met deze shell money voor rijst en meel.

'1104301' door Esthers '1104301' door Esthers

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Terug naar de haven

Esthers

Het is het einde van een mooie zomerdag op Senja. De bewolking en flarden mist komen opzetten en de midzomernacht zon laat de lucht al licht oranje kleuren. De bootjes die rond dobberde bij Hamn komen terug naar het haventje.

'1103920' door Esthers '1103920' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Mask festival

Esthers

Ieder jaar begin juli wordt op het eiland East New Britain bij het dorpje Kokopo het Mask festival gehouden. Maskers zijn hier heilig en de meeste die gebruikt worden bij het festival zijn enkele tientallen jaren oud. Elke stam die hier aan meedoet presenteert zich op de ''showground''. De mannen zijn traditioneel gekleed, dragen maskers en indrukwekkende hoofdtooien. Op het ritmisch getrommel van de kundu (trommels met hagedissen huiden) laten ze hun dansen zien. Een spektakel wat 2 dagen duurt.

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik