Emmmy

'411236' door Emmmy '411236' door Emmmy

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

De zon zien zakken in

Emmmy

Taganga; een klein vissersdorpje op een half uurtje rijden vanaf Santa Marta. Wij kozen dit als vertrekbasis voor het Tayrona National Park. Hoewel Taganga zich in snel tempo ontwikkelt van rustig vissersdorp naar een toeristisch gebeuren, heeft het nog steeds een gemoedelijke uitstraling. Heerlijk toch, hoe dit stel stilzwijgend het ondergaan van de zon afwacht...

'410898' door Emmmy '410898' door Emmmy

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Toerist in eigen land

Emmmy

Colombia wordt nog niet echt overladen met hordes buitenlandse toeristen en op veel plekken kom je dan ook voornamelijk Colombianen tegen. Cartagena is wel een kleine uitzondering op de regel en binnen de poorten van de ommuurde stad zie je nog best wat "gringo's" rondlopen. Op de muur zelf vind je echter vooral Colombiaanse stelletjes die de privacy opzoeken in de kanonsgaten. Her en der een groepje vrienden dat een balletje over schopt. Tijdens onze wandeling over de muur, liepen we tegen deze mensen aan (vermoedelijk familie) waarbij het kroost op de foto werd gezet. Ik nam een foto van deze foto.

'410079' door Emmmy '410079' door Emmmy

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Zwevende verschijning

Emmmy

Al wandelend door de straten van het koloniale Cartagena, viel mijn oog ineens op deze 'zwevende' verschijning. Nieuwsgierig liep ik er wat rondjes omheen en bestudeerde de constructie, terwijl ik ondertussen met argusogen werd bekeken door een tweetal studenten (vermoedelijk van de kunstacademie) dat ernaast op de stoep zat. Ik heb wel een idee hoe het gemaakt is, jullie?

'410067' door Emmmy '410067' door Emmmy

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Koloniaal plein weer.

Emmmy

Cartagena, een oude koloniale stad in Colombia. Heerlijk om door de straten en over kleurrijke pleintjes te slenteren. Gelukkig wordt het ook allemaal goed onderhouden!

'410063' door Emmmy '410063' door Emmmy

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Slenteren door...kolo

Emmmy

Cartagena, een oude koloniale stad in Colombia. Heerlijk om door de straten te slenteren, foto's te maken en af en toe neer te strijken voor een vruchtensapje.

'480683' door Emmmy '480683' door Emmmy

EcuadorCotopaxi NP

EcuadorCotopaxi NP

Met de fiets van de..

Emmmy

Sommige mensen lopen naar de top van de Cotopaxi en sommige mensen fietsen vanaf de top naar beneden :-) Dit laatste wordt aangeboden door [url="http://www.bikingdutchman.com/dutch/index.html" target="_blank"]The Biking Dutchman[/url] en dat is heel goed bevallen! We zijn vanuit Quito vertrokken met een 4-wheeldrive en 6 mountainbikes op het dak. De gids was zeer professioneel en daarnaast super enthousiast en gepassioneerd over zijn werk. Bij de top aangekomen werden onze bikes afgesteld en begonnen we aan de afdaling door het wijdse landschap. Prachtig! Onderweg een hele horde wilde paarden voorbij zien komen, kleine stroompjes overgestoken en geluncht in een desolaat landschap waar alleen het gezoem van een zeldzame vlieg de oorverdovende stilte verbrak. Een echte aanrader! Je kunt kiezen uit een dagtrip of meerdaagse trips. Wij hadden gekozen voor een 2daagse tocht en hebben overnacht bij het Quilotoa kratermeer, om ook hier de volgende ochtend met de fiets af te dalen. We kwamen nu door een echt berglandschap, her en der wat dorpjes doorkruisend en genietend van de locale mensen die hier nog echt in traditionele kleding rond lopen.

'359291' door Emmmy '359291' door Emmmy

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Zonsondergang...Bukit

Emmmy

Na een dag achter op een motorbike maakten we rond zonsondergang een stop in dit weiland op zoek naar vliegende honden. Deze hebben we niet gezien, maar dit was ook echt adembenemend. Deze vrouw was net op het land vuil aan het verbranden en het lijkt net of de rook overgaat in de wolken.

'359290' door Emmmy '359290' door Emmmy

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Zonsondergang...Bukit

Emmmy

Na een lange dag achter op een motorbike werd het haasten naar de canyon van Bukittingi, want dat is dé plek om de zonsondergang te bewonderen. Echter liepen we achter op schema en ging de zon al onder tijdens de 1 na laatste stop ergens in een weiland waar we vliegende honden wilden spotten. Een plaatselijke boer was net vuil aan het verbranden en de rook in combinatie met de gouden gloed van de zon zorgden voor dit mooie plaatje. Misschien wel mooier dan de canyon ;-)

'306865' door Emmmy '306865' door Emmmy

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Flexibele verkoper

Emmmy

Naast de kleurige bloemenmarkt van Bangalore is ook een grote groenten- en fruitmarkt te vinden. Een drukte van vanjewelste! Erg leuk om overheen te struinen en te zien hoe iedereen druk in de weer is. Ook blijf ik me altijd verbazen over de lenigheid van de Indiers. Deze meneer zit er wat dat betreft ook erg flexibel bij ;-)

'306747' door Emmmy '306747' door Emmmy

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Was drogen...

Emmmy

Tijdens een wandeling door de Nilgiri Hills kwamen we af en toe door kleine dorpjes gelegen tussen de theeplantages. Ook daar doen mensen de was en was moet drogen. Niks bijzonders op zich, maar ik heb deze foto genomen omdat ik de kleuren van de was mooi zo mooi vond afsteken met het groen.

'306429' door Emmmy '306429' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Colors of the sky

Emmmy

Dit is echt de laatste foto die ik plaats in de categorie "zonsondergang Zanzibar" ;-) Maar goed, elke minuut veranderde het kleurenpalet weer en alles is even mooi. De zon was hier al onder en de bewolking zorgde voor een mooi kleurrijk tafereel aan de oostkust van Zanzibar. Deze foto is gemaakt in Chwanda Bay, de enige plek aan de oostkust van Zanzibar waar je de zon in het westen in de zee kunt zien zakken.

'306266' door Emmmy '306266' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Zonsondergang Chwaka.

Emmmy

De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Als je aan de prachtige oostkust van Zanzibar zit, zul je dus niet snel een spectaculaire zonsondergang zien, tenzij... je naar Chwaka Bay rijdt. Een baai, met dus ook zicht op het westen. Van een hele reeks fotos van de zondsondergang aldaar heb ik een paar mooiste geselecteerd waar deze er 1 van is. Je ziet nog steeds hoe helder het water overdag moet zijn en hoe wit het zand.

'306204' door Emmmy '306204' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Kleuren van de natuur

Emmmy

Ik heb een voorliefde voor zonsondergangen en hoewel de gemiddelde reiziger ongetwijfeld vergelijkbare foto's in zijn of haar collectie heeft zitten, wil ik deze toch graag plaatsen! Ik vind het altijd weer fascinerend om te zien hoe de natuur zulke mooie kleuren teweeg brengt. Het silhouet van een palmboom op de voorgrond verraadt een tropische bestemming waar de foto genomen is :-)

'305973' door Emmmy '305973' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Tuinpaadje

Emmmy

Aan de relatief rustige oostkust van Zanzibar vond ik een lodge in Paji. Een heerlijke plek en op loopafstand van het prachtige strand. Op deze foto het pad dat ik dagelijks bewandelde.

'305860' door Emmmy '305860' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Bootje op het droge..

Emmmy

Ik had al gehoord dat Zanzibar mooi was, maar eenmaal daar bleek ik in een waar paradijs beland te zijn. Er zijn vele stranden op Zanzibar, waarvan de oostelijke stranden het minst druk. Ook het strand van Paji ligt hier. De getijden zijn wel erg groot en toen ik 's ochtends aankwam kon ik de zee amper zien. Dit bootje kon voorlopig nog niet uit varen...

'305826' door Emmmy '305826' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Strand van Paji,...Za

Emmmy

Ik had al gehoord dat Zanzibar mooi was, maar eenmaal daar bleek ik in een waar paradijs beland te zijn. Er zijn vele stranden op Zanzibar, waarvan de oostelijke stranden het minst druk. Ook het strand van Paji ligt hier. De getijden zijn wel erg groot en toen ik 's ochtends aankwam kon ik de zee amper zien. Wel een mooie mogelijkheid om een foto te maken van het strand!

'305517' door Emmmy '305517' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Drie vrouwen ontleden

Emmmy

Als je in Stonetown bent is een bezoekje aan de vis-, vlees- en kipmarkt zeker de moeite waard. De vrouwen op deze foto verwerken kiprestantjes tot ingredienten voor in de soep. Zo zie je op de foto hoe de vrouw rechts zich ontfermt over de kippenpootjes

'477478' door Emmmy '477478' door Emmmy

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Erg leuke backpackers

Emmmy

Voor een weekje relaxen aan het strand van Zanzibar, had ik een hutje geboekt bij [url="www.teddys-place.com" target="_blank"]Teddy's Place[/url] in Paji. Een echte aanrader zo blijkt! De accommodatie bestaat uit 7 hutjes gemaakt van palmbladeren. Te druk is het er dus nooit, wat het juist heel gemoedelijk maakt. Je leert elkaar snel kennen dus ook voor de alleen reizenden ideaal! Je loopt zo van het terrein via een pad van zand naar de heldere zee. Langs het strand zijn ook restaurants, kitescholen en een duikschool te vinden. Gedurende de hele dag is het heerlijk vertoeven op de iets hoger gelegen veranda waar altijd een aangenaam briesje staat. Teddy's heeft een eigen bar en restaurant (waar je prima kunt eten! En probeer de bananenmilkshake!!) en een paar keer per week wordt er voor entertainment gezorgd, zoals een cocktail-avond op de woensdag (waar ook veel locals op af komen) en een filmavond. Regelen van vervoer vanuit Teddy's is geen probleem en ook het boeken van kleine excursies is geen probleem, zoals het zwemmen met dolfijnen, snorkelen of een tripje naar Jozani Forest. Als je er verder geen problemen mee hebt dat zelfs de vloer in je hutje uit zand bestaat en je douche en toilet moet delen, dan is dit een echte aanrader voor een heerlijke tijd op Zanzibar!!

'295986' door Emmmy '295986' door Emmmy

ItaliëRome

ItaliëRome

Uitzicht op Rome...va

Emmmy

Castillo de Sant'Angelo (Engelenburcht) is een meer dan 18 eeuwen oude burcht in Rome die Hadrianus tijdens zijn leven als graf voor zichzelf en zijn opvolgers liet bouwen. Tegenwoordig is het een bezienswaardigheid die vooral ook een mooi uitzicht biedt op Rome. Ik vond dit raam met het vergeelde gordijntje ervoor wel een nostalgisch plaatje opleveren.

'295374' door Emmmy '295374' door Emmmy

ItaliëRome

ItaliëRome

Romantisch bankje in.

Emmmy

In de herfst zag park Borghese er niet al te florissant meer uit, behalve deze boom die nog volop groen was. Het bankje eronder maakt het plaatje wat mij betreft compleet. Het enige dat misschien nog mist is een verliefd stelletje... ;-)

'295365' door Emmmy '295365' door Emmmy

ItaliëRome

ItaliëRome

Modern tintje in...pi

Emmmy

Reclame aan de muur, moderne vrouw met mobiele telefoon... en dat in een pittoreske setting. Ik heb dit benadrukt door een deel van de foto zwart/ wit te maken en de rest in kleur te laten.

'295359' door Emmmy '295359' door Emmmy

ItaliëRome

ItaliëRome

Colosseum verbloemd..

Emmmy

Tijdens een stedentrip met vriendinnen naar Rome, mocht een bezoek aan het Colosseum uiteraard niet ontbreken. Hoe mooi ook van binnen... ik vind het toch het mooist van een afstand!

'246865' door Emmmy '246865' door Emmmy

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Schoolklasje

Emmmy

Bij een tempel iets buiten Madurai, kwamen we het ene na het andere schoolkasje tegen. Kleine kinderen met te grote tassen, zo schattig! Wel goed om te zien dat er vanuit school zoveel excursies worden gemaakt.

'246520' door Emmmy '246520' door Emmmy

IndiaKerala

IndiaKerala

Onderonsje...

Emmmy

Op een zanderig pleintje in Kollam (India) voerden deze broer en zus ogenschijnlijk een serieus gesprek, terwijl om hen heen iedereen druk in de weer was met de voorbereidingen op het Elephant Temple Festival.