Elsbeth

'556309' door Elsbeth '556309' door Elsbeth

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

Voorjaar rondom het..

Elsbeth

Wij gaan vaak op vakantie naar vrienden die in Zwitserland wonen vlakbij het skigebied Verbier. Dit jaar hadden we ervoor gekozen om laat in het seizoen op wintersport te gaan, zodat je een leuke combinatie kunt maken van activiteiten. Naast snowboarden, wandelen, sneeuwracket tocht hebben we bijvoorbeeld ook gemountainbiked. Deze foto is gemaakt terwijl we langs het meer van Genève fietsten net voorbij de mooie stad Montreaux. Een echte aanrader. Het voorjaar was hier al echt begonnen, terwijl je daar hoog op de berg niets van merkt.

'421495' door Elsbeth '421495' door Elsbeth

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Gucci in Dar Mouna

Elsbeth

Deze oudere man van vermoedelijk Berber afkomst heeft wel een heel hippe manier om zijn ogen tegen het felle licht te beschermen. Eigenlijk zie je weinig mensen met een zonnebril door heel Marokko. Soms in de grotere steden. Dus deze man viel mij in het bijzonder op.

'421448' door Elsbeth '421448' door Elsbeth

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Frisse duik met...zon

Elsbeth

Deze jongeman nam nog even een frisse duik in de Jan Thiel Baai. Dit terwijl de zon onderging. Het leven kan zo simpel en mooi zijn.

'421444' door Elsbeth '421444' door Elsbeth

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Leguanenkop

Elsbeth

Op Curacau zijn veel leguanen en hagedissen te spotten. Deze leguaan zat bovenin een struik zodat hij de meeste zon op kon pikken. Wat een ontzettend mooie kop en die stekels zijn echt prehistorisch. Wist je dat leguanen ook op Curacau worden gegeten. Het schijnt naar kip te smaken, maar dan wel met graten. Als je te dichtbij komt gaan ze met hun kop "ja" knikken en dan moet je uitkijken. Ze voelen zich dan bedreigd en kunnen aan gaan vallen. Als ze je eenmaal vast hebben laten ze moeilijk los....

'367458' door Elsbeth '367458' door Elsbeth

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Zonsondergang Lysekil

Elsbeth

Net met de boot vanuit Denemarken overgevaren op zoek naar een plekje voor de nacht komen we uit in Lysekil en zijn we net op tijd voor een schitterende zonsondergang. Vooral het stroompje water op de voorgrond maakt de foto voor mij compleet.

'348609' door Elsbeth '348609' door Elsbeth

Frankrijk

Frankrijk

Geurende rozen

Elsbeth

In het prachtige plaatse Moustiers St Marie in de Gorge de Verdon stonden deze prachtig geurende rozen. Bij een close-up opname zie je past echt hoe mooi ze zijn. Je kan ze bijna ruiken.

'348598' door Elsbeth '348598' door Elsbeth

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Leguaan

Elsbeth

Deze leguaan hield me strak in de gaten. Bij het minste of geringste zou hij denk ik weggevlucht zijn, maar ik had geluk. Hij bleef mooi zitten. Deze beesten doen me echt denken aan de prehistorie, met die stekels enzo, maar toen waren ze wel veel groter.....

'348594' door Elsbeth '348594' door Elsbeth

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Vogel die vist

Elsbeth

Ik zou echt niet weten wat voor een vogel het is. Ik heb nog in allerlei boeken en op internet gezocht. Ik ga ervan uit dat het een visetende watervogel is, maar ik kan niet een soortgelijke vogel vinden. Ik vond het geel rondom zijn oog en snavel erg mooi. Heeft iemand een suggestie?

'348589' door Elsbeth '348589' door Elsbeth

Cuba

Cuba

Zonsondergang Bay of.

Elsbeth

We hadden een prachtige casa particulare in Playa Larga met een veranda direct op het strand van the bay of pigs. Deze foto is overigens gemaakt ergens tussen Playa Larga en Playa Giron. Bay of Pigs is bekend van de mislukte invasie in april 1961 door Cubaanse ballingen, gesteund door de Amerikaanse CIA. De invasie had het doel het communistische bewind onder Fidel Castro omver te werpen. De aanval werd echter afgeslagen en Cuba bleef communistisch.

'348475' door Elsbeth '348475' door Elsbeth

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Basaltblokken

Elsbeth

Deze basaltblokken maken deel uit van een dam welke moet voorkomen dat Nederland onderloopt. Laatst stond het water weer enorm hoog, maar het ging nog net goed. Prachtig die zeskantige blokken met een laagje sneeuw bedekt. Je ziet precies vanuit welke richting de sneeuw kwam.

'348470' door Elsbeth '348470' door Elsbeth

NederlandGelderland

NederlandGelderland

IJsstokjes

Elsbeth

Waal bij Nijmegen. Iedere keer als er een boot voorbij komt ontstaat er een golfslag. In de ochtend was de Waal al een grote stomende massa. Bij iedere golfslag vriest er opnieuw een klein beetje water aan het rietje/ grasje/ plantje vast. Zo ontstaat een dikke laag ijs. Ik vond het mooi om de foto in zwart/ wit te maken.

'348465' door Elsbeth '348465' door Elsbeth

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Sneeuwbloempjes

Elsbeth

Tegenover Nijmegen, langs de Waal een prachtig plaatje met bevroren rijp op de plantjes. Het leken wel wattebollen. Ik had de neiging om de sneeuw eraf te blazen.

'341645' door Elsbeth '341645' door Elsbeth

CubaHavana

CubaHavana

Capital building

Elsbeth

Vanuit deze straat had ik een mooi uitzicht op de capitol building in Havana vieja. De bouw startte in 1926 en was klaar in 1929. Ook is het drukke straatleven te zien. Op de voorgrond zie je kannonen in de grond staan. Zij voorkomen dat auto's door de straat rijden.

'341643' door Elsbeth '341643' door Elsbeth

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Avondlicht over Cuba

Elsbeth

Onderweg met onze huurauto in Pinar del Rio kwamen we door dit landschap gereden. Met dit licht en de koeien op de voorgrond kan de foto niet meer stuk. Op de achtergrond zie je hoge bergen die het landschap doorklieven.

'341640' door Elsbeth '341640' door Elsbeth

CubaHavana

CubaHavana

Krantenverkoop Havana

Elsbeth

Vanuit een Casa Particular gerund door Pepe en Julia hadden we prima zicht op de straat Havana in Havana Vieja. Dit is het oude deel van Havana en is een UNESCO World Heritage Site. In de straten is altijd wat te zien en te doen. Ik bleef foto's maken vanaf mijn balkon. Het grappige aan deze foto was dat de krantenverkoper niet een hele krant verkocht, maar de krant in delen verkocht. De ene wilde bijvoorbeeld alleen de voorkant terwijl een ander alleen maar de sportpagina's wilde hebben. Hierbij moet je je bedenken dat een Cubaan ongeveer $ 20,- per maand verdiend, ongeacht wat je beroep is. Dus een arts verdiend net zoveel als een krantenverkoper, met dank aan het socialisme.

'341624' door Elsbeth '341624' door Elsbeth

CubaVaradero

CubaVaradero

Gierige kalkoengier

Elsbeth

Aan het strand bij Varaderostad zat deze Kalkoengier (Cathartes aura). Net als andere gieren is de kalkoengier een afvalopruimer en eet hij onder andere aangespoelde vis, dode en rottende dieren en fruit. Het is dus een zeer zinvolle gierige gier, die niet of nauwelijks zelf jaagt, maar vooral een opruimer is. Met een spanwijdte van tussen de 140-180 cm is het een enorm beest als hij overvliegt.

'324471' door Elsbeth '324471' door Elsbeth

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Klaproos

Elsbeth

Te voet vanaf Lac de St Croix richting Moustiers St Marie liepen we door een weiland met koren, korenbloemen, margrieten, soort geraniums en prachtige klaprozen. Dit ziet dus de stamper en meeldraden van een klaproos eruit.

'324465' door Elsbeth '324465' door Elsbeth

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Maankleuren

Elsbeth

Aan de zuid-kust van Noorwegen hadden we gelukkig weer beter weer. Dit is ook de reden dat deze foto van de volle maan zo goed gelukt is. Vooral de kleuren waren prachtig! Volle maan blijft mij interesseren. Ik krijg er altijd veel energie van. Jullie ook?

'324455' door Elsbeth '324455' door Elsbeth

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Spiegelend meer

Elsbeth

Een van de prachtige meertjes die je tijdens de wandeling naar de Preikstole tegenkomt. Wij vertrokken pas tegen 15.30 uiur voor een wandeling van ruim vier uur, maar gelukkig blijft het lang licht in de zomer. Voordeel is dat de meeste mensen die we tegenkwamen alweer onderweg waren naar beneden. De foto is heel laag bij het water gemaakt voor een wat ander effect....

'297996' door Elsbeth '297996' door Elsbeth

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Jonge monniken

Elsbeth

Deze jonge monniken zag ik lopen bij het Grand Palace in Bangkok, wat is gebouwd in 1782. Dit kan ook wel kloppen, want binnen de muren bevinden zich naast regeringsgebouwen en residenties ook kloosters waaronder de Koninklijke Kapel van de Emerald Boeddha. Veel jongens in Thailand brengen een aantal maanden door in een klooster. Dit is een deel van hun opvoeding. In het klooster leren ze over Boedha, maar ze krijgen er ook gewoon onderwijs.

'297980' door Elsbeth '297980' door Elsbeth

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Vissersboot

Elsbeth

Tioman is een geweldig AUTOVRIJ eiland aan de zuidoostkust van het schiereiland Maleisië. In dit gebied liggen zo’n 64 eilanden, bewoond en onbewoond. Deze eilandengroep is de locatie waar Expeditie Robinson wordt opgenomen. Aanrader is om over de breedte van het eiland te lopen. Je moet dan behoorlijk klimmen, omdat het een vulkanisch eiland is. In een baai aan de andere kant van het eiland zag ik deze kleurrijke vissersboot net hun tros uitgooien.

'297973' door Elsbeth '297973' door Elsbeth

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Turquoise

Elsbeth

Deze foto is gemaakt in spectaculaire kloof genaamd Torrent de Pareis, in het noordwesten van Mallorca. Bij droog weer kan de grillige kloof bewandeld worden, maar bij regenval loopt alles onder wat het onmogelijk maakt om hier nog te wandelen. Ik was hier in de winter en had geluk dat ik de kloof in kon lopen om een aantal prachtige foto's te maken en zelfs nog even te zwemmen, maar dit was wel erg koud overigens. Met name de kleuren vond ik echt schitterend.

'297902' door Elsbeth '297902' door Elsbeth

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Hottentotten Totem

Elsbeth

De totempalen die in Stanley Park (Vancouver) staan zijn door inheemse Indiaase stammen uit de noordwest kust van Canada gemaakt. De oudste paal is 100 jaar oud. Alle palen zijn replica's van al bestaande totempalen. Een totem is een voorwerp, wezen of dier dat een persoonlijke betekenis voor iemand heeft, en met wie men zich sterk verbonden voelt. Totems worden gebruikt om hun relatie met dieren, geesten, planten en hun omgeving aan te geven. Het idee erachter is de verschillen te tonen tussen mensen, of stammen, en dieren, maar dat integratie en begrip voor de ander nodig is. Door het vast te leggen in deze vorm kan deze informatie van generatie op generatie doorgegeven worden.

'297892' door Elsbeth '297892' door Elsbeth

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Contrast geel / rose

Elsbeth

Vancouver is echt een stad waar je een aantal dagen kan spenderen. Ik zeg dit niet snel, want eigenlijk heb ik een hekel aan steden. Een leuke tip is om fietsen te huren en richting Stanley park te gaan. Stanley park is prachtig en ligt gedeeltelijk aan de zee. In zo'n park zie je dat de natuur ook in een stad aanwezig is van kikkers, tot vogels, zeesterren (ik had geluk dat het eb was) en deze prachtige rode waterlelie die ik in Lost Lagoon aantrof. Van zo'n mooie bloem moet ik gewoon een close-up maken. Met name het contrast tussen het geel en het roze vind ik erg mooi. Zou zo aan een muur kunnen hangen (als je van roze houdt)

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik