ElsB

'270709' door ElsB '270709' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Arch Porte d'Aval,..

ElsB

Étretat is een schilderachtig stadje omgeven door tot wel 70 meter hoge witte kliffen, waaronder door weer, wind en water uitgesleten natuurlijke bogen. Twee van de drie bogen (Arches) zijn vanuit de stad te zien. De Arch Porte d'Aval (hier op de foto) en de Arch Porte d'Amont. De derde, de Arch Manneporte, kun je alleen bewonderen wanneer je bovenop de kliffen klimt (kan via wandelpaden) of wanneer je bij eb vanaf het strand door een opening (links op de foto) in Arch Porte d'Aval naar het ingesloten volgende strand wandelt.Je kunt je vast wel voorstellen dat de weg daar naar toe heel glibberig kan zijn :-)

'270495' door ElsB '270495' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Gold Beach, Asnelle

ElsB

Mij laatste foto van het zandstrand bij Asnelle, een klein dorpje bij Arromanche. Dit strand is bij eb echt kilometers breed. Je kunt er dan uren wandelen. Het strand is onderdeel van Gold Beach, en maakt deel uit van de invasiestranden in Normandië. Bij ondergaande zon kleurt het strand daadwerkelijk goud.

'270490' door ElsB '270490' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Zandstrand bij Asnell

ElsB

Bij eb is het zandstrand bij Asnelle, een klein dorpje bij Arromanche, echt kilometers breed. Je kunt er dan uren wandelen. Het strand is onderdeel van Gold Beach, en maakt deel uit van de invasiestranden in Normandië. Hier kwamen op 6 juni 1944 de Britten aan land. Deze gebeurtenissen maakt het wandelen daar extra bijzonder, vind ik. Je kunt er echt over lopen mijmeren wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Het maakt zo'n strand toch net even anders

'270382' door ElsB '270382' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Gold Beach, Asnelle

ElsB

Bij eb is het zandstrand bij Asnelle, een klein dorpje bij Arromanche, echt kilometers breed. Je kunt er dan uren wandelen. Het strand is onderdeel van Gold Beach, en maakt deel uit van de invasiestranden in Normandië. De avond dat wij er waren, maakte dit strand zijn bijnaam meer dan waar. Alles leek van goud te zijn.

'270109' door ElsB '270109' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Krijtrotsen Etretat

ElsB

Ingeklemd tussen de steile krijtrotsen ligt het plaatsje Étretat. Er lopen verschillende wandelpaden over deze indrukwekkende kliffen heen, maar bij eb kun je ook beneden rond dabberen. Het is er dan wel glad en glibberig, maar levert weer een heel ander point-of-view :-)

'270052' door ElsB '270052' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Romantisch uitzicht

ElsB

Ingeklemd tussen de steile krijtrotsen ligt het stadje Étretat. Boven op de klif Falaise d'Amont prijkt een mooi kapelletje. Vanaf de rand van deze krijtrots ontvouwt zich een romantisch uitzicht op de andere kliffen, de Falaise d’Aval, de Arche (boog) en de Aiguille creuse (holle naald). Het stelletje op deze foto geniet volop van deze natuurlijke gecreëerde sculpturen.

'269956' door ElsB '269956' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Kapel op krijtrots,..

ElsB

Etretat is een stadje aan de Normandische kust, ingeklemd tussen indrukwekkende steile krijtrotsen. Een imposant en ruig gebied dat vroegere landschapsschilders als Monet, Courbet en Boutin naar het echte Normandië trok. Boven op één van deze krijtrotsen, de Falaise d'Amont, is dit kapelletje te vinden. Ik kan me helemaal voorstellen dat schilders door deze omgeving worden geïnspireerd. Als fotograaf word je dat in ieder geval zeker :-)

'269803' door ElsB '269803' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

'La Manneporte',...Et

ElsB

Het stadje Etretat ligt ingeklemd tussen steile krijtrotsen. Eén van deze rotsen is de imposante boog "La Manneporte". De boog is niet zichtbaar vanaf het strand van Etretat. Je kunt hem alleen bewonderen wanneer je bovenop de kliffen klimt (kan via wandelpaden) of wanneer je bij eb vanaf het strand door een opening in de eerste rotsformatie naar het ingesloten volgende strand wandelt. De Manneporte was ook een van de favoriete onderwerpen van de Franse schilder Claude Monet. Aan de silhouetjes bovenop de 'porte' kun je een inschatting maken van de reusachtigheid van deze rots.

'269730' door ElsB '269730' door ElsB

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Kathedraal in Rouen,.

ElsB

Ook Rouen kent een kathedraal, en wel een hele mooie. De Franse schilder Monet heeft haar talloze malen geschilderd. Het gotische bouwwerk is verrezen op de plaats van een Romaanse voorganger uit de elfde eeuw. Alleen de crypte van de romaanse kerk is deels behouden. In de twaalfde eeuw hebben verschillende vergrotingen en verbouwingen plaats gevonden. Een stadsbrand verwoestte het bouwwerk grotendeels in 1200. De rond 1150 gebouwde Saint-Romain toren overleefde deze ramp. En ook het linkerzijportaal van de façade en een deel van het schip zijn behouden. De herbouw van de kathedraal werd in 1240 voltooid. In de Notre-Dame vinden tot de zestiende eeuw diverse ingrijpende verbouwingen plaats. Daardoor is er geen sprake van homogeniteit.

'269622' door ElsB '269622' door ElsB

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Kathedraal in Amiens,

ElsB

De Notre-Dame kathedraal van Amiens (Picardie, Frankrijk) is uniek. Met afmetingen van 145 meter lang en 42 meter hoog is het de grootste Gotische kathedraal van Frankrijk.

'269492' door ElsB '269492' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

American Cemetry,...C

ElsB

Uitkijkend over het strand van Omaha Beach ligt de 70 hectare grote Americaanse militaire begraafplaats van Colleville sur Mer. Oneindig en kaarsrecht lopen de rijen met duizenden witte, marmeren kruisen over het gazon, met hier en daar een davidsster. In totaal staan er 9.387 gedenktekens. Ondanks de vele bezoekers hangt er een serene rust, ik vind het heel indrukwekkend.

'269450' door ElsB '269450' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Etretat

ElsB

Etretat is een stadje aan de Normandische kust, ingeklemd tussen indrukwekkende steile krijtrotsen. De bijzondere vormen van deze rotsen zijn natuurlijke sculpturen, onder meer beroemd geworden door Monet en Courbet, die ze op hun schilderijen hebben vereeuwigd. De Porte d’Aval is de trots van Étretat, en wordt zelfs als een natuurwonder beschouwd. Het is de rots op de achtergrond "die zijn reuzenbeen in de zee uitstrekt" ( aldus De Maupassant). De Aiguille staat ernaast: een 70 m hoge krijtrots die in de vorm van een obelisk is uitgesleten door de zee en de tand des tijds.

'269380' door ElsB '269380' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Invasiestrand bij...A

ElsB

Bij eb is het zandstrand bij Asnelle, een klein dorpje bij Arromanche, echt kilometers breed. Je kunt er dan uren wandelen. Het strand is onderdeel van Gold Beach, en maakt deel uit van de invasiestranden in Normandië. Hier kwamen op 6 juni 1944 de Britten aan land. Deze gebeurtenissen maakt het wandelen daar extra bijzonder, vind ik. Je kunt er echt over lopen mijmeren wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Het maakt zo'n strand toch net even anders.

'269346' door ElsB '269346' door ElsB

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Kapel op krijtrots in

ElsB

Etretat is een stadje aan de Normandische kust, ingeklemd tussen indrukwekkende steile krijtrotsen. Een imposant en ruig gebied dat vroegere landschapsschilders als Monet, Courbet en Boutin naar het echte Normandië trok. Boven op één van deze krijtrotsen, de Falaise d'Amont, is dit kapelletje te vinden.

'237492' door ElsB '237492' door ElsB

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

El Sagrat Cor

ElsB

El Sagrat Cor is een neogotische kerk van het Heilige Hart die doet denken aan de Sacre Coeur welke in de Parijse wijk Montmartre ligt. De El Sagrat Cor is alleen niet zo groot maar wel iets moderner dan de Parijse look-a-like. De kerk is opgericht in 1886 door St. John Bosco.De kerk staat op de Tibidabo, een berg aan de rand van Barcelona. Als je bovenin de kerk staat, bevind je je op een hoogte van 575,07 meter boven de zeespiegel. Daarmee is het één van de beste plekken om uit te kijken over Catalonië.

'237462' door ElsB '237462' door ElsB

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Tramvia Blau Tibidabo

ElsB

De Tramvia Blau Tibidabo in Barcelona is één van de oudste tramritten in Spanje en daarmee ook één van de weinige oude trams die er nog over zijn aldaar..Het is een attractieve en schilderachtige manier om de berg Tibidabo te bereiken. Tijdens de rit overbrug je een hoogte van 93 meter en een afstand van 1300 meter.

'237281' door ElsB '237281' door ElsB

Frankrijk

Frankrijk

'Hangende huizen'

ElsB

Het meest opvallende aan het in de Vercors gelegen pittoreske dorpje Pont-en-Royans zijn de kleurrijke 'maisons suspendues'. Deze 'hangende huizen' zijn hoog boven de steile oevers van de rivier de Bourne gebouwd. Een prachtig gezicht.

'237278' door ElsB '237278' door ElsB

Frankrijk

Frankrijk

Maisons suspendues

ElsB

Het meest opvallende aan het in de Vercors gelegen pittoreske dorpje Pont-en-Royans zijn de kleurrijke 'maisons suspendues'. Deze 'hangende huizen' zijn hoog boven de steile oevers van de rivier de Bourne gebouwd. Een prachtig gezicht.

'236971' door ElsB '236971' door ElsB

Frankrijk

Frankrijk

Pont-en-Royans

ElsB

Pont-en-Royans is een pittoresk dorp in de Vercors aan de rand van de Drome. Het dorp ligt aan de route Napoleon die in de Vercors geheel door de gorges (overhangende bergen) loopt.Het is zeker de moeite waard om doorheen te rijden.

'228489' door ElsB '228489' door ElsB

NederlandGroningen

NederlandGroningen

IJzig koud

ElsB

Je zou haast denken dat deze foto in Alaska is gemaakt maar het zijn de sneeuw en de ijzige wind, die het strand in Schiermonnikoog omtoveren in dit on-Nederlands aandoend landschap.

'223535' door ElsB '223535' door ElsB

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Lauwersmeer

ElsB

Het Lauwersmeer (Groningen), grotendeels bevroren. In combinatie met de ondergaande zon levert dit een prachtig kleurenspel op, bijna magisch. Op deze manier mag voor mij de winter in Nederland wel blijven :-)

'223116' door ElsB '223116' door ElsB

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koud!

ElsB

29 december 2009. Een winterse wandeling door de bossen bij Lauwersoog, Groningen. Het is koud. Het heeft flink gevroren, er staat een straffe wind en er is sneeuw op komst. De natuur op zijn winters mooist: je komt af en toe een eenzame wandelaar tegen die de kou trotseert, voor de rest is het er stil en vind je alleen de sporen van heel veel konijnen en ook wat reeën in de rijp op de paden. Mooi!

'223091' door ElsB '223091' door ElsB

Nederland

Nederland

Sneeuwstrand...Schier

ElsB

30 december 2009 op het strand in Schiermonnikoog: kou, ijzige wind en sneeuw zorgden voor deze desolate verlaten aanblik. Zo zie je een strand toch niet vaak. Maak ik meteen van deze gelegenheid gebruik om jullie allemaal een goed, gezond en creatief 2010 te wensen, en uiteraard veel succes in de competitie ;-)

'221625' door ElsB '221625' door ElsB

Frankrijk

Frankrijk

Sunset

ElsB

Een zonsondergang in Beauvoir-en-Royans, een klein plaatsje aan de Isère (Zuid-Frankijk), levert een wahalla aan kleuren op. Dat is echt puur genieten dus!! Door de ruïnes en stadsbogen is het hier sprookjesachtig mooi.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 29 | Community toppers

Toppers van week 30 zullen maandag a.s. bekend worden gemaakt.

Hamnoy, lieflijk en ruig. Foto: Agrotewal

1. Topreview: Kirgizië door Graaf
2. Topfoto & tip: Hamnoy, lieflijk en ruig door Agrotewal
3. Topblog: Naar Soedan! door Dianadm
4. Communitylid van de week: MirandaNoomen
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik