Elisleem

'1116722' door Elisleem '1116722' door Elisleem

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Streetlife rond de...

Elisleem

De Raohe Night Market is één van de bekendere en oudste food markten van Taipei. De markt strekt zich zo'n 600 m uit parallel aan de Keelung Rivier in het oosten van Taipei. De markt start rond een uur of 17u en gaat door tot middernacht. Op deze foto is een zijstraat te zien waar vooral de locals zich te goed doen aan het lekkere eten. De koks halen hun eetwaar buiten, zetten een aantal tafeltjes en stoelen en de locals schuiven aan en eten hun buikje vol. Hoe heerlijk simpel kan eten zijn!

'1116721' door Elisleem '1116721' door Elisleem

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Wagyu beef op de Raoh

Elisleem

De Raohe Night Market is één van de bekendere en oudste foodmarkets van Taipei. De markt strekt zich zo'n 600m uit, parallel aan de Keelung Rivier in het oosten van Taipei. De markt start rond 17u00 en gaat door tot middernacht. Je vindt er allerlei Aziatische specialiteiten maar we merkten vooral veel Japanse invloeden op. Op de foto staat een marktkramer die heerlijk wagyu vlees aan het grillen is. Vijf minuutjes geduld en je kan genieten van een heerlijk mals stukje vlees.

'1116419' door Elisleem '1116419' door Elisleem

JapanTokio

JapanTokio

Streetfood in Memory.

Elisleem

Tokyo, en bij uitbreiding Japan, is gekend voor zijn verrukkelijke eten. In Tokyo vind je ten noorden van het Sinjuku station Mermoy Lane terug, in de volksmond ook wel eens 'Piss Alley' genoemd. In dit steegje vind je verschillende izakaya-style eetplaatsjes terug. Groot zijn ze niet en dikwijls hebben ze enkel een bar. Meestal zijn ze gespecialiseerd in één enkel gerecht. Wandel het steegje door, laat de geuren je tegemoet komen en wacht vervolgens geduldig af tot er een plekje vrijkomt. Eens je zit, kan je al wachtend kijken hoe de chef jouw eten klaarmaakt.

'1116418' door Elisleem '1116418' door Elisleem

JapanKyoto

JapanKyoto

Streetfood op het...G

Elisleem

Het Gion Matsuri-festival is één van Japans grootste festivals en vindt plaats in de maand juli. Tijdens dit 1100 jaar oude festival, ter ere van het zuiveren van het lichaam van ziekten, worden verschillende praalwagens langs een vastgelegd parcours door de stad voortgeduwd. Deze praalwagens kunnen tot wel tientallen meters hoog worden. Dit festival gaat altijd gepaard met heel wat eetstalletjes die worden opgesteld in de afgesloten straten van centraal Kyoto. In één van deze straten trokken we deze foto, waar een local in traditionele klederdracht geduldig wachtte op zijn geroosterde stukje vlees.

'1101819' door Elisleem '1101819' door Elisleem

JapanOkinawa

JapanOkinawa

Pinaisara waterval op

Elisleem

De Pinaisara waterval bevindt zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan. Om de top van deze waterval te bereiken zijn er twee opties: je neemt een gids en kayakt samen met hem naar de voet van de waterval. Vandaar kan je via een korte maar pittige klim naar boven gaan. Deze optie wordt door 99% van de mensen gedaan. Een tweede optie is om vanaf de parking helemaal naar boven te wandelen (reken op meer dan een uur) door de dichte jungle. Her en daar hangt een roze lintje om het pad niet kwijt te raken. Eens boven wordt je echter beloond met een prachtig zicht over de noordzijde van het eiland! Vanaf de top kan je nog afdalen naar de voet van de waterval (zo'n 25 min stappen) om dan helemaal terug te keren naar de parking. Hou er echter rekening mee dat het begin van het 'pad' niet staat aangeduid... Weten waar je moet zoeken is geen overbodig luxe (en tevens waterbestendige schoenen aangezien je in het begin enkele riviertjes moet doorkruisen).

'1101622' door Elisleem '1101622' door Elisleem

JapanOkinawa

JapanOkinawa

Mangrove langsheen de

Elisleem

Dit mangrove bos bevindt zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan. De oostelijke zijde van Iriomote, waar de meeste ferry's van buureiland Ishigaki aankomen, wordt door slechts 1 weg verbonden met de westelijke zijde van het eiland. Deze weg volgt de noordelijke route en loopt over verschillende riviermondingen. In zo goed als elke riviermonding bevindt zich een mangrove bos. Deze bossen groeien op plaatsen waar het zoete en het zoute water met elkaar worden vermengd. Dit wordt ook wel brak water genoemd. De foto hierboven is getrokken vanaf de brug over de Urauchi rivier, de grootste rivier op Iriomote. Aan de voet van de brug is het tevens mogelijk een kano te huren waarmee je het water op kan. Stroomopwaarts het ruige, tropisch regenwoud in, stroomafwaarts de oceaan tegemoet. Hou zeker rekening met de getijden want bij laagtij komen sommige stukken afgesloten te liggen van de rivier!

'1101586' door Elisleem '1101586' door Elisleem

JapanOkinawa

JapanOkinawa

Geheim strand op...Ir

Elisleem

Dit 'geheime' strand bevindt zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan. In de haven van Shirahama kan je de ferry nemen naar Funauki, een dorpje met slechts een handvol inwoners dat alleen met de boot bereikbaar is (+/- 10 min varen). Vanaf het kleine haventje is het zo'n 10 minuten stappen naar Idanohama Beach, één van Iriomote's mooiste stranden. Door zijn afgelegen ligging op een al afgelegen eiland zijn hier meestal slechts een handvol mensen. Het strand zelf doet echt paradijselijk aan: goudgeel zand begrensd door azuurblauw water aan de ene kant en tropisch regenwoud aan de andere kant. Aan de noordoostelijke zijde van Idanohama Beach kan je bij laag water de klif voorbij lopen en kom je op dit verscholen strand terecht. Zorg wel dat je voor hoogtij terug bent, anders wordt het zwemmen ;)!

'1101575' door Elisleem '1101575' door Elisleem

JapanOkinawa

JapanOkinawa

Upper Geta Falls op..

Elisleem

De Geta Falls bevinden zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan. Ondanks de prachtige natuur, denk aan tropisch regenwoud, watervallen en koraalriffen, is het toerisme hier heel beperkt. Bijkomende moeilijkheid is dat de mooie plekjes echt in 'the middle of nowhere' liggen. Nergens zal je een bordje vinden dat het startpunt van een wandelpad aangeeft, nergens zal je aangelegde paden vinden en parkeren doe je gewoon langs de kant van de baan! Op onze wandeling naar de Geta Falls zoeken we ons een weg doorheen het regenwoud. Her en der hangen roze lintjes, maar veelal is het gewoon stappen op intuïtie. Na een 45-tal minuten komen we uit aan de Lower Geta Falls. Vanaf hier klimmen we nog wat verder de rotsen op en komen we aan de Upper Geta Falls. Wat een prachtig zicht! Vlak voor ons een dubbel getrapte waterval en achter ons in de diepte de oceaan omgeven door mangrovebossen! En het beste is dat we hier helemaal alleen kunnen genieten.

'1097213' door Elisleem '1097213' door Elisleem

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Visser in Halong Bay

Elisleem

Halong Bay is één van de drukst bezochte plekken van Vietnam. Als alternatief hiervoor kozen we het eiland Cat Ba als uitvalsbasis om Lan Ha Bay en Halong Bay te bezoeken. Dit eiland herbergt tevens een heel mooi nationaal park en is een pak rustiger dan Halong City. Voor een boottocht op Lan Ha en Halong Bay heb je de keuze uit verschillende aanbieders. Wij kozen voor een private tour, die niet zo heel veel duurder was, waardoor we een uur voor de andere boten het anker lichtten. Aangezien de meeste boten allemaal dezelfde plekken afvinken, vertrokken we telkens op elke plek wanneer de andere boten net toekwamen. Daarnaast kan je ook zelf aangeven wat je wel of niet wil bezoeken. Het is de (kleine) meerprijs zeker en vast waard! Onderweg naar Halong Bay kwamen we deze visser tegen die vroeg in de ochtend zijn vangst aan het binnenhalen was. De dreigende lucht en prachtige karstbergen op de achtergrond geven de foto een apart sfeertje.

'1096619' door Elisleem '1096619' door Elisleem

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Streetlife in Hanoi

Elisleem

Hanoi wordt jaarlijks bezocht door een massa toeristen. Toen wij er tijdens een weekend in april waren, werden de straten rond het centrale Hoan Kiem Meer 's avonds afgesloten voor verkeer. Er waren optredens aan de gang, kinderen speelden spelletjes op straat en terwijl je er rondwandelde kwam het water je in de mond door de geur van de vele eetstandjes! Er ging een echte 'stadsfestivalsfeer'. Langs de kant van de weg kwamen we die dag ook enkele ouderen tegen die op een krukje in de schaduw een lokaal bordspel aan het spelen waren. Ondanks het feit dat ze geen Engels konden, probeerden ze me het uit te leggen. Veel heb ik er niet van begrepen, maar het gaf me wel de mogelijkheid enkele sfeerfoto's te nemen.

'1089751' door Elisleem '1089751' door Elisleem

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Nachtelijke reflectie

Elisleem

De 'Ciutat de les Arts i les Ciències', oftewel de stad van kunst en wetenschap, is wellicht één van de bekendste buurten van Valencia. Deze futuristische gebouwen bevinden zich in de bedding van de drooggelegde Turia rivier, tegenwoordig omgedoopt tot het Jardín del Turia. Overdag is het hier een drukte van jewelste. Vele toeristen vergapen zich aan de futuristische gebouwen en zoeken verkoeling aan het water. 's Avonds, wanneer de meeste toeristen gaan dineren, wordt het hier relatief rustig. Wanneer het dan nog eens zo goed als windstil is, leent het water zich ideaal voor het maken van reflectie-foto's. De abstracte gebouwen zijn het perfecte object om te spelen met licht en reflectie.

'1000347' door Elisleem '1000347' door Elisleem

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Deadvlei tijdens een.

Elisleem

Deadvlei is wellicht het meest gefotografeerde deel van Sossusvlei. Zijn ligging in het Namib-Nauklult National Park trekt dan ook heel wat mensen aan. Wanneer je overnacht op de Sesriem campsite heb je de mogelijk om reeds 1u voor zonsopgang Sossusvlei binnen te rijden. Voor de toeristen die er buiten slapen, is het dan nog een uurtje wachten tot de zon opkomt. Toen wij er afgelopen zomer waren stak er rond 4u 's nachts een heuse zandstorm op. We probeerden nog wat te slapen in onze daktent maar besloten rond 6u dat het welletjes was geweest. Slapen lukte toch niet meer door de rukwinden buiten. Rond 6u45 gingen de poorten open en reden we het park binnen. Na zo'n 60 km, waarvan de laatste 5 km in diep zand, kwamen we aan de parking voor Deadvlei. Na een relatief korte wandeling van zo'n 20 min bereikten we de vlakte. Deze was nog volledig verlaten en samen met een handjevol fotografen konden we ons uitleven in deze vlakte. De zandstorm stak er zo nu en dan wel een stokje voor maar leverde anderzijds ook wel enkele prachtige foto's op.

'995871' door Elisleem '995871' door Elisleem

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Eenzame boom in...Sos

Elisleem

Sossusvlei is één van de bekendste plaatsen van Namibië én helemaal terecht. De duinen zijn hier om ter hoogst... Veel mensen brengen een bezoek aan 'Dune 45' als ze het park voor de eerste keer bezoeken. Deze duin is zo genoemd omdat ze op 45 km van de ingang van het park is gelegen. Wat wij persoonlijk een veel mooiere duin vonden is deze die ter hoogte van kilometerpaal 40 is gesitueerd. Het boompje aan de voet van de duin en de prachtige welving net voor de top maken dat wij deze nog mooier vonden dan zijn bekendere broertje. Kom hier bij voorkeur een uurtje voor zonsondergang. Je bent er helemaal alleen (alle andere zitten nog op Dune 45) en de ondergaande zon geeft de duin een donkerrode gloed. Genieten!

'980682' door Elisleem '980682' door Elisleem

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Sundowner in het...Ka

Elisleem

Onderweg van Lüderitz naar Sossuvlei besloten we enkele dagen te verblijven in en rond het Namib Naukluft National Park. Deze desolate omgeving verbaasde ons meer dan eens... Onze eerst nacht brachten we door in het Kanaan N/a`an ku sê Desert Retreat. We hadden hier één van de prachtige kampeerplekjes gereserveerd met een prachtig uitzicht op de weide grasvlakte. Rond 16u kwam de enige gids ons oppikken voor een sundowner doorheen het beschermde gebied. Onderweg kwamen we stokstaartjes tegen, oryx en verschillende kokerbomen. Doordat je in dit gebied niet zelf mag rondrijden ligt alles er vredig bij. De weinige zandwegen slingeren prachtig doorheen het weidse landschap. In de gloed van de zonsondergang kleurt alles mooi goud. Met een lekkere wijn in de hand is de avond compleet!

'976665' door Elisleem '976665' door Elisleem

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Dode boom nabij het..

Elisleem

Onderweg van Lüderitz naar Sossuvlei besloten we enkele dagen te verblijven in en rond het Namib Naukluft National Park. Deze desolate omgeving verbaasde ons meer dan eens... Onze eerst nacht brachten we door in het Kanaan N/a`an ku sê Desert Retreat. We hadden hier één van de prachtige kampeerplekjes gereserveerd met een prachtig uitzicht op de weide grasvlakte. Om 16u kwam de enige gids ons oppikken voor een sundowner doorheen het beschermde gebied. We eindigden onze rit aan de vlakte die vol staat met dode bomen, tevens het symbool van het Kanaan N/a`an ku sê Desert Retreat. De bomen staken prachtig af tegen de kleurrijke lucht en leverden heel wat mooie plaatjes op! We genoten met volle teugen van dit magnifieke zicht!

'965549' door Elisleem '965549' door Elisleem

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Zonsondergang nabij..

Elisleem

Klein Aus Vista is een klein gehucht in het zuiden van Namibië. De meeste mensen rijden dit dorpje voorbij onderweg van Fish River Canyon naar Lüderitz. Ze weten echter niet dat hier een heel mooie camping is gelegen, aan de voet van een prachtig rotslandschap. De 10 campingplaatsen liggen op het domein van de lodge. Het omliggende landschap is prachtig en vormt de overgang tussen het rotsige oosten en het zandigere westen. Na een beklimming van ongeveer 30 min kwamen we boven op de rotsen aan dit fantastische uitzichtpunt. We bleven er enkele uren wachten op de zonsondergang en werden hiervoor rijkelijk beloond! De pastelkleuren gaven het landschap een prachtige tint!

'965435' door Elisleem '965435' door Elisleem

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Fish River Canyon

Elisleem

Toen we aan de canyonrand van Fish River Canyon aankwam hadden we een déjà vu met enkele jaren geleden toen we Canyonlands NP in Utah bezochten. Ook hier heeft de Fish River een diepe canyon uitgesneden. Het grootste verschil met zijn Amerikaanse tegenhanger is het aantal bezoekers. Op enkele uren tijd kwamen we hier slechts een 10-tal mensen tegen. De meeste mensen die Namibië bezoeken beperken zich tot het centrale en noordelijke deel van Namibië., terwijl ook in het zuiden heel wat te zien is. De zonsondergang rond 19u beleefden we dan ook helemaal alleen. Nadien was het nog een 10-min rijden naar de heel nette camping in Hobas.

'947794' door Elisleem '947794' door Elisleem

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Melkweg boven het...k

Elisleem

Op zo'n 5u rijden ten zuiden van Windhoek tref je nabij Keetmanshoop het Quiver Tree forest aan. DIt bos staat vol met kokerbomen, de bekendste bomen van Namibië. Naast dit bos ligt Quiver Tree camping, de ideale uitvalsbasis om het bos te bezoeken. Aangezien er hier bijna geen lichtvervuiling is, kan je de melkweg spotten met het blote oog. Het kokerboomwoud zorgt voor een ideale voorgrond voor een foto van de melkweg! Dit zuidelijke deel van Namibië wordt door veel mensen overgeslagen. Nochtans zijn hier met het kokerboomwoud, Fish River Canyon en Kolmanskop verschillende plaatsen die zeker en vast de moeite zijn te bezoeken.

'849229' door Elisleem '849229' door Elisleem

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Onderweg

Elisleem

We startten onze reis door Sri Lanka in Kandy, waar we na een treinrit van een kleine 3 uur aankwamen en waar we meteen werden ondergedompeld in de hectische drukte van de stad! Die kwam even hard aan want we waren toen al om en bij de 30 uur wakker. Maar toch schoten de zintuigen terug op scherp wanneer we door de straten wandelden... De lekkere geurtjes van de oosterse keuken schieten in je neus, maar ook de uitlaatgassen van de trompende autobussen en de massa's snorrende tuktuks dringen binnen. Getoeter en geroep alom. Even stilstaan op de hoek van de straat en de drukte in je opnemen terwijl je het probeert vast te leggen op foto, dat is voor ons reisfotografie. Dit gezin stapte, na het doen van de dagelijkse inkopen, de tuktuk in, wellicht op weg naar huis om een heerlijke Sri Lankaanse curry te maken!

'849181' door Elisleem '849181' door Elisleem

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Pidurangala Rock

Elisleem

Een bezoek aan Sigiriya kan niet zonder het beklimmen van één van de boven het landschap uitstekende rotsen. We zetten onze wekker per ongeluk een uur te laat en merken dit wanneer we ons aan het aankleden zijn... We zijn meteen klaarwakker en schieten in een versnelling hoger! In een hoog tempo scooteren we naar de ingang van de Pidurangala Rock. We zetten er stevig de pas in en zijn nog nèt op tijd boven om te genieten van de prachtige zonsopgang. We genieten volop van het prachtige uitzicht op de vlakte van Sigiriya en Lion's Rock. Bij het beklimmen van een rots in Sigiriya heb je de keuze tussen Lion's Rock en Pidurangala Rock. Wij kozen voor Pidurangala rock...de toegangsprijs is een pak lager (3$ vs 30$) en het uitzicht minstens even mooi omdat je hier ook zicht hebt op Lion's rock.

'842825' door Elisleem '842825' door Elisleem

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Zoeken naar...verkoel

Elisleem

We houden ervan om de lokale cultuur op te snuiven en logeren dan ook maar al te graag in kleinschalige homestays bij de lokale bevolking. Wanneer we in Sigiriya aankwamen, was het bloedheet en viel de tropische vochtigheid op ons... We sloegen een praatje met de gastheer die ons verzekerde dat de verkoeling, in de vorm van een onweer, niet lang meer op zich zou laten wachten. In de tuin was hun zoontje alvast op zoek naar verfrissing...en plezierig dat het was! We genoten er 's avonds van de rust en stilte terwijl we wachtten op het onweer dat stilletjes aan dichterbij kwam.

'842822' door Elisleem '842822' door Elisleem

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Zonsopgang vanaf...Pi

Elisleem

Een bezoek aan Sigiriya kan niet zonder het beklimmen van één van de boven het landschap uitstekende rotsen. We zetten onze wekker per ongeluk een uur te laat en merken dit wanneer we ons aan het aankleden zijn... We zijn meteen klaarwakker en schieten in een versnelling hoger! In een hoog tempo scooteren we naar de ingang van de Pidurangala Rock. We zetten er stevig de pas in en zijn nog nèt op tijd boven om te genieten van de prachtige zonsopgang. De vlakte beneden was volledig gehuld in de mist. De zonnestralen zorgden voor een warme gloed boven de jungle. De palmbomen piepten her en der boven de nevel uit... Een zonsopgang om nooit meer te vergeten! Je hebt de keuze tussen Lion's Rock en Pidurangala Rock. Wij kozen voor Pidurangala rock...de toegangsprijs is een pak lager (3$ vs 30$) en het uitzicht minstens even mooi omdat je hier ook zicht hebt op Lion's rock.

'834525' door Elisleem '834525' door Elisleem

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Genieten van de...zon

Elisleem

Tijdens een citytrip naar Marrakesh besloten we om 2 dagen de drukte achter ons te laten en de bus te nemen naar Essaouira, een klein stadje aan de Atlantische Oceaan op zo'n 3u rijden van Marrakesh. Via de bussen van Supratours kan je goedkoop (<10 euro) een ticket naar Essaouira regelen. Essaouira is gekend voor zijn ideale surfcondities. De golven beuken er dan ook constant op de omwalling, welke trouwens één van de vele filmlocaties uit Game of Thrones is. In vergelijking met het drukke Marrakesh is Essaouira een pak rustiger. De winkeliers roepen je niet na, er rijden geen brommers in de medina, kortom het leven verloopt hier gewoon een stukje rustiger. De locals zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van de visvangst. Een bezoekje in de vroege ochtend aan de haven kan niet ontbreken bij een bezoek aan Essaouira. De zonsondergang aan zee was ronduit spectaculair! Verschillende kleuren oranje verlichtten de horizon! De vele locals gingen erbij zitten en genoten samen van de laatste zonnestralen.

'572333' door Elisleem '572333' door Elisleem

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Elgol

Elisleem

Elgol is een klein gehucht op Isle of Skye. Je kan het bereiken door vanaf Broadford de B8083 te nemen. Na een klein halfuurtje rijden door heuvels, langs fjorden en door kuddes Highlandkoeien kom je plots op het uiterste puntje van het schiereiland Strathaird in Elgol terecht, precies het einde van de wereld... Elgol is vooral gekend omwille van zijn kleine haven vanwaar je een machtig uitzicht hebt op de omliggende zee en bergen. Vanaf het rotsige strand heb je een prachtig zicht op de Cuillin Hills die aan de andere zijde van de zee als donkere toppen uit zee oprijzen. De vele wolken zorgen voor een mysterieus sfeertje waardoor het een ideaal plaatje was om in zwart-wit om te zetten. Dit geeft de foto nog een extra mysterieuze toets!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier