DylanAlleijn

profiel DylanAlleijn

Naam

Dylan Alleijn

Reviews

2

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

26 October 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Auckland

Over mij

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als cameraman en tekstschrijver in de televisiewereld en journalistiek, besluit Dylan Alleijn van het ene op het andere moment om Nederland voor lange tijd achter zich te laten en op reis te gaan. Op de dag van zijn 27e verjaardag sluit hij zich op in zijn kamer en boekt hij spontaan vliegtickets naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na een zware periode in Nederland wil hij zo snel mogelijk -en het liefst voor lange tijd- weg uit de Zeeuwse klei.

Het resulteerde uiteindelijk -naast bijzondere contacten overal over de wereld en een verrassende nieuwe relatie met een Argentijnse schone- in een ruim 300-pagina’s tellend informatief reis(dag)boek. Uitgeverij Boekscout was razend enthousiast en besloot om het zo snel mogelijk uit te brengen.

Het boek ’Kangoeroes & Kiwi’s’ is intussen alweer een tijdje te koop: een boek voor zowel de reislustige lezer die hiermee inspiratie op kan doen voor een volgende reis, als voor iedereen die het liefst lekker (veilig) thuis blijft, graag geniet van mooie (reis)verhalen en op die manier zijn fantasie de vrije loop laat gaan…

Kangoeroes & Kiwi's is onder andere te koop via bol.com:
https://www.bol.com/nl/p/kangoeroes-kiwi-s/9200000079256845/

Mijn Motto

'Travelling. It leaves you speechless, then turns you into a storyteller.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

 

1 reactie(s) bij "DylanAlleijn"

  • profile image comment

    Ha Dylan, welkom op de site. Je bent al lekker enthousiast aan het posten, het is gebruikelijk om max 3 foto's per dag te plaatsen, dan krijgen je foto's de aandacht die ze verdienen. En als je wilt reageren op een post van iemand, kun je op diens naam klikken, dan kom je op de pagina van diegene, waar je een reactie kunt achterlaten. Anders wordt je reactie meestal niet meer gezien. Veel plezier op de site!

    Door karinm • geplaatst op 2018-11-18 21:11:22

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'1063514' door DylanAlleijn '1063514' door DylanAlleijn

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Mount Ngauruhoe

DylanAlleijn

De Tongariro (Alpine) Crossing is een dagwandeling van zo'n 7 tot 8 uur dat over vulkanisch gebied gaat. De bergpas tussen Mount Tongariro (1967 meter) en Mount Ngaruhoe (2287 meter) is ongeveer 20 kilometer lang. Mount Ngaruhoe is -bij Lord of the Rings fans- ook wel bekend als Mount Doom. De vulkaan en het omliggende gebied waren mede het decor van de Lord of the Rings films. Met name in de climax van de derde en laatste film is Mount Doom een belangrijke plaats in het verhaal. Het is trouwens de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland. Sinds het jaar 1839 zijn er in totaal al meer dan 70 uitbarstingen geweest. Na een paar uur lopen, merkte ik dan ook aan bijna helemaal niets meer dat ik in het groene Nieuw-Zeeland was. De dorre, woestijnachtige vlakte zag er buitenaards uit. Ik liep in een maanachtig gebied. Wie goed kijkt, ziet een pad lopen, die linksonder op de foto in beeld komt. Daar zijn ook twee personen te zien, wat meteen duidelijk maakt hoe groot het gebied en de vulkaan is. Het pad loopt vervolgens door tot vlak langs de rode krater. Een spannend, maar prachtig weggetje om eens bewandeld te hebben.

'1063528' door DylanAlleijn '1063528' door DylanAlleijn

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Een nieuwsgierige...R

DylanAlleijn

Ik had geleden dat de Bondi-to-Coogee Walk een toffe wandelroute moest zijn, dus besloot ik die te lopen. Omdat het hostel waar ik verbleef in Coogee zat, begon ik de weg in tegengestelde richting. Als eerst belandde ik in South Cougee, waar ik perplex stond van de vele schitterende huizen die hier stonden. Op Ibiza en in Dubai had ik al veel vette villa's gezien maar dit sloeg werkelijk alles. Op de kliffen stonden gigantische huizen met een fantastisch uitzicht op de zee. De een nog mooier en groter dan de ander. Het was nog maar het begin van de 6 kilometer lange route. De rest van de weg langs de kust ging langs stranden, parken, kliffen, baaien en verschillende 'rock pools'. Na South Cougee kwam ik aan bij Dunningham Reserve, waar ik een hoop kabaal uit een boom hoorde komen. Het bleken een paar Regenbooglori's te zijn. Nadat ik zelf een beetje geluidmaakte (om een reactie uit te lokken), verscheen een van de prachtige vogels nieuwsgierig met zijn kop tevoorschijn. Ik schoot dit plaatje precies op het juiste moment.

'1063532' door DylanAlleijn '1063532' door DylanAlleijn

Nieuw-ZeelandKaikoura

Nieuw-ZeelandKaikoura

Zeehond heeft een...p

DylanAlleijn

Het plaatsje Kaikoura op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland is vooral bekend vanwege de geschikte ligging. Het blijkt een perfect gelegen plek te zijn om walvissen en dolfijnen te spotten. Dat was echter niet het 'wildlife' dat op mijn pad kwam. Tijdens mijn wandeling op het schiereilandje richting Point Kean Viewpoint kwam ik onderweg een bankje tegen dat me een prima plek leek voor een lunchje. Ik had boterhammetjes meegenomen, wat ik bijna iedere dag deed als ik niet wist waar ik wanneer precies uit zou komen. In een heerlijk zonnetje én met zicht op de besneeuwde bergtoppen en de grote oceaan daarvoor zat ik rustig te eten. Totdat er opeens een enorme zeehond aankwam gehupt, die op zo'n twee meter voor me besloot om een tukje te doen! Zonder van mijn plekje op te moeten staan, maakte ik dit plaatje.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik