Dvanweert

profiel Dvanweert

Naam

Danielle van Weert

Reviews

3

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

13 April 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Namibië

Fav. stad

Hong Kong

Over mij

Sinds ik op mijn 19e voor het eerst een verre reis maakte naar Curaçao, ben ik niet meer gestopt met reizen. In het begin vooral low budget en met alleen een ticket en de backpack mee naar Azië, om daar voor een paar euro per nacht in dubieuze hostels te overnachten. Later ook meer comfortabel en naar andere continenten, waarbij een selfdrive met een 4x4 in Namibie toch wel een van de gaafste ervaringen was. Slapen op het dak van je auto en bij het opendoen van je daktent gewoon het wild zien grazen in de verte!
Nog een van mijn indrukwekkendste reizen was de TransMongolië Express van Moskou, door Mongolië naar Beijing. Met aansluitend nog twee weken rondtrekken in China. Wat een aaneenschakeling van culturen en landschappen! En dan het leven in de trein, je overgeven aan het ritme, afgesloten zijn van alle verbindingen met de buitenwereld, je maaltijden bij elkaar sprokkelen op de perrons....
Maar ook dichterbij huis geniet ik van alles wat maar met reizen te maken heeft: de mooie plekken van Europa (Andalusië, Italië, de Mediterranee), zelfs binnen Nederland ga ik graag met mijn camera op pad om nieuwe plekjes te ontdekken!

Mijn Motto

'Travel: it leaves you speakless and then turns you into a storyteller'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'555896' door Dvanweert '555896' door Dvanweert

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Oog voor klein wild

Dvanweert

Op safari zijn we vaak gericht op de Big Five. Na enkele uren rijden, hebben we al zoveel zebra's en bokjes voorbij zien komen dat het ons niet eens meer opvalt. Weer zebra of een kudu... waar blijven nou die leeuwen? Toch vind ik dit persoonlijk jammer. Ook het kleine wild kan prachtig zijn om te zien en juist door de grote getalen in de kuddes heel fotogeniek zijn. Deze foto geeft dat prachtig weer: rond het middaguur, als de zon op zijn heetst staat te branden, zoeken deze bokjes de schaduw op onder een van de weinige bomen in Etosha National Park. Ik hou van het kleurenspel in hun vacht. Op de achtergrond zie je goed hoe droog het landschap is in Etosha als gevolg van de zengende hitte. Gelukkig zaten wij er ook koel bij in onze 4x4!

'557215' door Dvanweert '557215' door Dvanweert

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Santa Martha Baai,...

Dvanweert

Wil je meer van de natuur zien op Curacao? Verlaat dan eens het gebied rond Willemstad en maak een trip naar Westpunt. Onderweg kom je langs de mooiste stranden, kun je het Christoffelberg Park bezoeken en zie je nog oude landhuizen en traditionele kunuku huisjes. Deze foto is genomen op het hoogste punt van Curacao. Je hebt hier uitzicht over de Santa Martha Baai en in de verte zie je de Christoffelberg. Je bereikt dit punt door bij het dorpje Soto de weg naar Santa Martha in te slaan en te blijven volgen. Vooral tegen zonsondergang heb je hier prachtig licht om in te fotograferen.

'557693' door Dvanweert '557693' door Dvanweert

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Sicilie/Favignana

Dvanweert

Als je Italië minder toeristisch wilt ontdekken dan de gemiddelde vakantieganger, zou ik zeker aanraden om Sicilië te bezoeken! Rauw, authentiek, prachtige natuur, tempels, Italiaans eten en nauwelijks toeristisme. En als je dan nog meer van de verlaten paden af wilt, neem dan de veerboot naar Favignana, een mini eilandje voor de westkust van Sicilië. Wij hebben er een scooter gehuurd en hebben hiermee de mooiste baaitjes ontdekt met prachtig turkoise blauw water. Een heerlijk dagje uitwaaien, zwemmen en picknicken!

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik