DvanderWelle

profiel DvanderWelle

Naam

D van der Welle

Reviews

1

Foto's & tips

50

Blogs

0

Lid sinds

12 March 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Botswana

Fav. stad

Kaapstad

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS600D

Overige

Canon D5 Mark II

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (50)

'546115' door DvanderWelle '546115' door DvanderWelle

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Pinguins kijken op...

DvanderWelle

Simon's Town, op ongeveer een half uurtje rijden van Kaapstad, is het thuis van een kolonie Afrikaanse Pinguïns. Tussen de rotsen van Boulders Beach wonen zo een 3000 van deze beschermde vogels. Met de pinguïns zwemmen op Boulders Beach lukt niet want het is een beschermd strand en je kan alleen vanaf een promenade naar deze leuke pinguïns kijken. Wel kun je een van de strandjes ernaast proberen om lekker even te zonnen of te zwemmen. Daar zijn vaak ook nog enkele pinguïns om je te vergezellen...

'552519' door DvanderWelle '552519' door DvanderWelle

Zuid-AfrikaHermanus

Zuid-AfrikaHermanus

Witte haaien hoofdsta

DvanderWelle

Haaienboottochten vanuit Gansbaai en Kleinbaai gaan richting Dyer Island. Op dit rotseilandje en buureiland Geyser leven talloze pinguïns en zeehonden. Beide vormen voor de haaien een goede prooi. Deze twee eilanden worden van elkaar gescheiden door het smalle kanaal met de verbeeldingsvolle naam Shark Alley. Deze naam wordt zeker eer aangedaan door de vele witte haaien die je hier kunt zien wanneer je jezelf in een kooi de oceaan in laat zakken. De eilanden worden beheerd door het Cape Nature Reserve en er worden geen bezoekers op de eilanden toegelaten. De boottochten komen wel erg dicht bij de kust van beide eilanden.

'569379' door DvanderWelle '569379' door DvanderWelle

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

Buffels in de...ochte

DvanderWelle

Op de grens van Namibië met Botswana zagen we in de vroege morgen een kudde van honderden buffels. Met de opkomende zon was dit een prachtig beeld wat ons voor altijd zal bijblijven... De Caprivi Strip wordt niet altijd meegenomen in een rondreis door Namibië en Botswana. De mooie natuur en herstellende wildpopulatie zijn absoluut een bezoekje waard!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'572886' door DvanderWelle '572886' door DvanderWelle

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Chobe late middag

DvanderWelle

Vraag aan je gids of jullie met het kleinschalige bootje tot zonsondergang op de rivier mogen blijven. De meeste boten gaan dan al richting Kasane maar missen de prachtige zonsondergang.

'499253' door Deerik '499253' door Deerik

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

Watertrappelen

Deerik

De leeuwen bij Duba Plains hebben geen keuze, ze moeten bijna dagelijks door water heen in hun zoektocht naar eten; buffels. Ook de koning zelf moet hier doorheen. Hij kijkt er niet echt gelukkig bij....

'273566' door Antwan '273566' door Antwan

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Garnalenvisser

Antwan

In de lagune bij het Mexicaanse Celestun zie je veel garnalenvissers. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn ze in hun bootje op pad. Ze stoppen ergens, hangen hun netten buitenboord en afwachten maar.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier