Dragonfly

profiel Dragonfly

Naam

Norma Karmelk

Reviews

8

Foto's & tips

2653

Blogs

27

Lid sinds

01 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Cuba

Fav. stad

LELYSTAD

Over mij

Ik zie zowel fotografie als bewerken als een uiting van kunstzinnigheid en zijn beiden mijn hobby.
Ik ben een gepassioneerd mens en ik werk graag aan mijn idealen bij ons burgerinitiatief stichting ‘t LAPP. Ik teken, schilder, fotografeer/bewerk en zing ik in de band Fleetwood Back een tributeband van Fleetwood Mac.
Op vakanties reizen Ben en ik het liefst met het openbaar vervoer en een lonely planet. Helaas door meerdere hernia’s is dat geen optie meer. Duiken gelukkig nog wel e dat vinden we beiden een geweldige bezigheid. Een van mijn hobby's daarbij is onderwater fotografie. We maken graag contact met de lokale bevolking en dat gaat eigenlijk altijd gemakkelijk als je een camera bij je hebt.

Mijn Motto

'Ben en ik houden beiden enorm van het avontuur van ontdekken. Zowel boven als onder water. We hopen dit nog lang samen te kunnen doen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

7100D

Overige

Olympus Though 6

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (2653)

'421160' door Dragonfly '421160' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Manta's

Dragonfly

Op Bali hadden wij het genoegen met 6 manta's te mogen zwemmen. Op een zogenaamd cleaning station. Een plek waar manta's soms naar toe komen als ze schoongemaakt willen worden door een speciaal soort visje die zich met hun toestemming aan hun vast zuigt. De ervaring was er voor ons een om nooit meer te vergeten. De manta's kwamen heel dichtbij en maakte echt oogcontact. Toen dat gedaan was en wij goedgekeurd konden we met ze mee zwemmen. Hier is er een van onderaf gefotografeerd.

'402657' door Dragonfly '402657' door Dragonfly

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Etna

Dragonfly

De Etna beklimmen is een hele kunst. Het is een nog werkende vulkaan en je kunt met een lift naar boven; al is dat erg prijzig. Beneden aan de voet van de vulkaan zijn ook kleine kraters. Dit is het landschap onderaan de berg.

'417170' door Dragonfly '417170' door Dragonfly

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Zeeslang

Dragonfly

Zeeslangen hebben gespecialiseerde neusopeningen, die bovenop de kop liggen en met een klepje afsluitbaar zijn. En dat is maar goed ook, want zeeslangen duiken bij gevaar vaak naar veilige diepten waar zij een uur blijven zitten alvorens ze weer naar boven kunnen om adem te halen. Zeeslangen zijn totaal niet agressief, maar wel levensgevaarlijk. Alle 50 soorten zeeslangen die we kennen zijn giftig en het gif van deze bijter is meestal een stuk sterker dan dat van de gemiddelde landslang. Zo is de vaag-gestreepte zeeslang de meest giftige slang ter wereld. Zijn gif is honderd maal sterker dan het gif van de giftigste landslang.

Laatste blogs (27)

Manta’s en meer.. De laatste week in Labuan Bajo. Afgelopen week hebben we nog twee scuba duikdagen gedaan.  We zijn in een soort van ‘centrifuge‘ geweest met heel veel stroming, ook wel ‘th... Lees meer

Omdat we zaterdag naar Komodo, Labuan Bajo vliegen, besluiten we vast wat extra geld te halen. Onze bankpassen werkten tot nog toe niet, we zijn daarom aangewezen op onze creditkaart. Het is al donker... Lees meer

Tanah Lot of niet?   We vertrekken vroeg vandaag op onze wandeltocht naar de tempel van Tanah Lot. Onze wekker staat om 5:30 uur. We eten een ontbijtje en gaan op pad.  Halverwege onde... Lees meer

Mijn fans (32)

Ik ben fan van (17)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (566)

'1131694' door Ciska van Geer '1131694' door Ciska van Geer

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Natuurlijk...Schiermo

Ciska van Geer

Ineens valt je oog erop. Nooit eerder zo'n spin gezien. Onwillekeurig slaat de fantasie op hol. De fauna van een eiland is vaak uniek, daarom. Schiermonnikoog is bijzonder, niet die spin met zijn felle kleuren. Best groot is hij,. De macro opname doet hem nog eens extra groot lijken. En waarom dat opvallende patroon. Het lijkt wel een wesp. Nu slaat de schrik toe. Zou het dier kunnen steken? Nog een keer goed kijken. Hij doet ook wel wat denken aan een tijger. Dan bijt hij vast. Voorzichtig sluip ik naderbij, met de camera dan. Blij met de foto keer ik weerom en ga op zoek. Wat lees ik. Die opvallende spin komt oorspronkelijk alleen voor rond de Middellandse zee, maar heeft zijn werkgebied inmiddels uitgebreid naar het noorden. Je kunt hem blijkbaar op veel plekken in Nederland tegenkomen. Dat ik dat niet eerder zag. Ik lees verder. Het dier is zelfs de Noordzee al over en heeft Engeland veroverd. Op een eiland voelt hij zich blijkbaar toch thuis. Hij is trouwens een zij. Het mannetje van de soort valt in het niet bij de vrouwtjes. Hij wordt vaak direct na de paring haar prooi. Lekker, zo'n snack. Een beetje bedreigend zijn deze echte spinnen dus wel, al is het niet voor mij. Ze kan bijten, maar daar was geen kans toe. Ik benaderde haar voorzichtig met mijn camera. Ze staat er gekleurd op.

'1131670' door Travelbag '1131670' door Travelbag

MaliDogonland

MaliDogonland

Op de daken van huize

Travelbag

Ook al is covid straks op zijn retour ook dan zal het nog niet mogelijk zijn om richting Mali te reizen. Erg jammer want het is een top bestemming. Hier leer je het echte Afrika nog kennen. Mocht het weer kunnen dan is het een aanrader om een Dogontrek in je reis te plannen van enkele dagen. Het is soms even afzien vanwege de hitte, het stof en de primitieve omstandigheden, maar de ervaring zul je niet vergeten. Slapen gebeurde met een binnen tent op de daken van de huisjes.

'1131605' door MirandaNoomen '1131605' door MirandaNoomen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Puffin de bouwer

MirandaNoomen

Eind juni/begin juli is het druk op het eiland Runde. Niet met mensen, maar de hoge ruige kliffen aan de westzijde van het eiland worden bevolkt door duizenden Jan van Genten, papegaaiduikers, meeuwen, alken en op de velden zijn ook veel stormvogels te vinden die daar broeden. Op advies van de campingeigenaar gingen we 's avonds om 19:00 uur naar de top van de kliffen.....rond 20:00 uur vliegen hier namelijk de papegaaiduikers na een lange dag vissen op zee terug naar de nesten die ze in de kliffen hebben gebouwd....en waarachtig rond 20:00 kwamen de eerste vogels invliegen. Nog geen half uur later was het een drukte van jewelste.... Papegaaiduikers graven nestgangen van wel 1 tot 2 meter lang. Ook broeden ze soms in rotsspleten en op hellingen met losse stenen. Daar waar veel papegaaiduikers hun nestje al op orde hadden, was deze vogel zijn kraamkamertje nog aan het bouwen.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik