Dragonfly

profiel Dragonfly

Naam

Norma Karmelk

Reviews

14

Foto's & tips

2943

Blogs

27

Lid sinds

01 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Cuba

Fav. stad

LELYSTAD

Over mij

Ik zie zowel fotografie als bewerken als een uiting van kunstzinnigheid en zijn beiden mijn hobby. Momenteel ben ik druk met het nog beter leren van Adobe Photoshop.
Ik werk aan mijn idealen bij ons burgerinitiatief stichting ‘t LAPP. www.hetlapp.nl is een platform voor creatieve startende ondernemers en kunstenaars in allerlei vormen. Tekenen, schilderen, fotografeer/bewerken van foto's naast schrijven van teksten zijn bezigheden. Ik zing ook ik in de band Fleetwood Back een tributeband van Fleetwood Mac en vooral dat laatste vind ik geweldig leuk om te doen!
Op vakanties reizen Ben en ik het liefst met het openbaar vervoer en zelfstandig. Duiken vinden we beiden een geweldige bezigheid. Een van mijn hobby's daarbij is onderwater fotografie. We maken graag contact met de lokale bevolking en dat gaat eigenlijk altijd gemakkelijk als je een camera bij je hebt.

Mijn Motto

'Ben en ik houden beiden enorm van het avontuur van ontdekken. Zowel boven als onder water. We hopen dit nog lang samen te kunnen doen.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Sony

Model

Alpha 7 iii

Overige

Olympus Though 6 en Nikon 7100

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (2943)

'421160' door Dragonfly '421160' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Manta's

Dragonfly

Op Bali hadden wij het genoegen met 6 manta's te mogen zwemmen. Op een zogenaamd cleaning station. Een plek waar manta's soms naar toe komen als ze schoongemaakt willen worden door een speciaal soort visje die zich met hun toestemming aan hun vast zuigt. De ervaring was er voor ons een om nooit meer te vergeten. De manta's kwamen heel dichtbij en maakte echt oogcontact. Toen dat gedaan was en wij goedgekeurd konden we met ze mee zwemmen. Hier is er een van onderaf gefotografeerd.

'402657' door Dragonfly '402657' door Dragonfly

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Etna

Dragonfly

De Etna beklimmen is een hele kunst. Het is een nog werkende vulkaan en je kunt met een lift naar boven; al is dat erg prijzig. Beneden aan de voet van de vulkaan zijn ook kleine kraters. Dit is het landschap onderaan de berg.

'417170' door Dragonfly '417170' door Dragonfly

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Zeeslang

Dragonfly

Zeeslangen hebben gespecialiseerde neusopeningen, die bovenop de kop liggen en met een klepje afsluitbaar zijn. En dat is maar goed ook, want zeeslangen duiken bij gevaar vaak naar veilige diepten waar zij een uur blijven zitten alvorens ze weer naar boven kunnen om adem te halen. Zeeslangen zijn totaal niet agressief, maar wel levensgevaarlijk. Alle 50 soorten zeeslangen die we kennen zijn giftig en het gif van deze bijter is meestal een stuk sterker dan dat van de gemiddelde landslang. Zo is de vaag-gestreepte zeeslang de meest giftige slang ter wereld. Zijn gif is honderd maal sterker dan het gif van de giftigste landslang.

Laatste blogs (27)

Manta’s en meer.. De laatste week in Labuan Bajo. Afgelopen week hebben we nog twee scuba duikdagen gedaan.  We zijn in een soort van ‘centrifuge‘ geweest met heel veel stroming, ook wel ‘th... Lees meer

Omdat we zaterdag naar Komodo, Labuan Bajo vliegen, besluiten we vast wat extra geld te halen. Onze bankpassen werkten tot nog toe niet, we zijn daarom aangewezen op onze creditkaart. Het is al donker... Lees meer

Tanah Lot of niet?   We vertrekken vroeg vandaag op onze wandeltocht naar de tempel van Tanah Lot. Onze wekker staat om 5:30 uur. We eten een ontbijtje en gaan op pad.  Halverwege onde... Lees meer

Mijn fans (32)

Ik ben fan van (15)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (661)

'1138840' door Dreamer666 '1138840' door Dreamer666

Thailand

Thailand

Genieten op het Tab..

Dreamer666

Zelf geniet ik meer van een leuk boutique hotelletje, dan te verblijven in de grote hotelketens. In Krabi hadden we gekozen voor een hotelletje aan Tab Kaek Beach. Een zonsondergang, zalig weertje, lekkere zitzakken en een cocktail in de hand... wat wil een mens meer?

'1138744' door MarcoPhotoWorld '1138744' door MarcoPhotoWorld

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Indiase kijkdoos

MarcoPhotoWorld

Ik heb een fascinatie voor lokale versmarkten. Sommige zijn uitdagender dan andere, en de New Market in Calcutta is er daar een van. In een oude donkere hal van het grote complex, met hoge plafonds en betonnen pilaren, worden 's morgens vroeg op de ouderwetse (bijna middeleeuwse) manier levende dieren geslacht en verhandeld. Sommigen gaan trots voor je op de foto, anderen zijn wat bescheidener. Dit kleurrijke hoekje waar gehandeld en tegelijkertijd gekookt werd, gaf mij de indruk van een kijkdoos of poppenhuis. Ze waren niet heel happig op een foto, dus ik moest hem snel maken, en in heel slechte lichtomstandigheden, dus met veel ruis. Ik was de volgende dag terug in de hoop de foto opnieuw (en beter/scherper) te maken, maar toen waren de luiken dicht.

'1138528' door MirandaNoomen '1138528' door MirandaNoomen

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

De wereld ontdekken

MirandaNoomen

Dat je in Nederland ook een mooie wildlife-beleving kan ervaren bleek maar weer eens een paar maanden geleden op een mooie vrijdag. Ik was samen op pad met reisreporter Anita toen we na een tip van een andere fotograaf bij een vossenburcht belandden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. We dachten toen nog dat er 3 kleine vosjes zaten. Maar toen we zondag erna teruggingen, bleek er sprake te zijn van een nest van 5. Die bewuste zondag hebben we bijna de hele dag in de buurt van de burcht doorgebracht. De kleintjes waren lekker met elkaar aan het ravotten en tussentijds kwam moeder vos wat eten brengen. En na het spelen was het natuurlijk ook tijd voor een slaapje hier en daar. Zoooooo leuk!!!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier