Dragonfly

profiel Dragonfly

Naam

Norma Karmelk

Reviews

12

Foto's & tips

2803

Blogs

27

Lid sinds

01 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Cuba

Fav. stad

LELYSTAD

Over mij

Ik zie zowel fotografie als bewerken als een uiting van kunstzinnigheid en zijn beiden mijn hobby. Momenteel ben ik druk met het nog beter leren van Adobe Photoshop.
Ik ben een gepassioneerd mens en social worker en opbouwwerker. Nu dat niet meer betaald kan werk ik graag aan mijn idealen bij ons burgerinitiatief stichting ‘t LAPP. www.hetlapp.nl is een platform voor creatieve startende ondernemers en kunstenaars in allerlei vormen. Helaas door meerdere hernia's en littekenweefsel ben ik arbeidsongeschikt, maar ik heb door mijn vele interesses genoeg zinvolle dagbesteding.
Ik teken, schilder, fotografeer/bewerk foto's , schrijf teksten voor muziek en zing ik in de band Fleetwood Back een tributeband van Fleetwood Mac en vooral dat laatste vind ik geweldig!
Op vakanties reizen Ben en ik het liefst met het openbaar vervoer en zelfstandig. Duiken kan gelukkig nog wel en dat vinden we beiden een geweldige bezigheid. Een van mijn hobby's daarbij is onderwater fotografie. We maken graag contact met de lokale bevolking en dat gaat eigenlijk altijd gemakkelijk als je een camera bij je hebt.

Mijn Motto

'Ben en ik houden beiden enorm van het avontuur van ontdekken. Zowel boven als onder water. We hopen dit nog lang samen te kunnen doen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

7100D

Overige

Olympus Though 6

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (2803)

'421160' door Dragonfly '421160' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Manta's

Dragonfly

Op Bali hadden wij het genoegen met 6 manta's te mogen zwemmen. Op een zogenaamd cleaning station. Een plek waar manta's soms naar toe komen als ze schoongemaakt willen worden door een speciaal soort visje die zich met hun toestemming aan hun vast zuigt. De ervaring was er voor ons een om nooit meer te vergeten. De manta's kwamen heel dichtbij en maakte echt oogcontact. Toen dat gedaan was en wij goedgekeurd konden we met ze mee zwemmen. Hier is er een van onderaf gefotografeerd.

'402657' door Dragonfly '402657' door Dragonfly

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Etna

Dragonfly

De Etna beklimmen is een hele kunst. Het is een nog werkende vulkaan en je kunt met een lift naar boven; al is dat erg prijzig. Beneden aan de voet van de vulkaan zijn ook kleine kraters. Dit is het landschap onderaan de berg.

'417170' door Dragonfly '417170' door Dragonfly

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Zeeslang

Dragonfly

Zeeslangen hebben gespecialiseerde neusopeningen, die bovenop de kop liggen en met een klepje afsluitbaar zijn. En dat is maar goed ook, want zeeslangen duiken bij gevaar vaak naar veilige diepten waar zij een uur blijven zitten alvorens ze weer naar boven kunnen om adem te halen. Zeeslangen zijn totaal niet agressief, maar wel levensgevaarlijk. Alle 50 soorten zeeslangen die we kennen zijn giftig en het gif van deze bijter is meestal een stuk sterker dan dat van de gemiddelde landslang. Zo is de vaag-gestreepte zeeslang de meest giftige slang ter wereld. Zijn gif is honderd maal sterker dan het gif van de giftigste landslang.

Laatste blogs (27)

Manta’s en meer.. De laatste week in Labuan Bajo. Afgelopen week hebben we nog twee scuba duikdagen gedaan.  We zijn in een soort van ‘centrifuge‘ geweest met heel veel stroming, ook wel ‘th... Lees meer

Omdat we zaterdag naar Komodo, Labuan Bajo vliegen, besluiten we vast wat extra geld te halen. Onze bankpassen werkten tot nog toe niet, we zijn daarom aangewezen op onze creditkaart. Het is al donker... Lees meer

Tanah Lot of niet?   We vertrekken vroeg vandaag op onze wandeltocht naar de tempel van Tanah Lot. Onze wekker staat om 5:30 uur. We eten een ontbijtje en gaan op pad.  Halverwege onde... Lees meer

Mijn fans (32)

Ik ben fan van (17)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (617)

'1134847' door Agrotewal '1134847' door Agrotewal

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Schuren

Agrotewal

Een wrattenzwijn staat volgens mij in de top vijf van lelijke dieren in Afrika. Maar ik vind ze eigenlijk alleen maar koddig. Dit zwijn zat vol overgave zijn billen te schuren op een boomstam. Na een modderbadje is dat wel een vorm van ultiem genot voor het zwijn. De foto heb ik genomen in het Marlothpark een park wat grenst aan het Krugerpark en waar de dieren vrij door de omgeving en tuinen scharrelen. Zo stuitte ik bij het ophangen van de was op een nieuwsgierig giraffe.

'1134709' door Travelbag '1134709' door Travelbag

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Lokaal overnachten

Travelbag

Ontdek een stukje van het noorden van het land al wandelend middels een meerdaagse trekking. De overnachtingen vinden plaats bij de lokale bevolking in traditionele houten huisjes op palen. Overdag loop je een aantal uren door een mooie omgeving en ervaar je het leefgebied. Verwacht geen luxe want wij sliepen op een dun matje op de vloer, net als de bewoners zelf van het huis.

'1134694' door Dianadm '1134694' door Dianadm

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Sunset @ Bromo

Dianadm

Bij het Bromo Tengermassief waan je je op een andere planeet. In alle vroegte je bed uit om de zon te zien opkomen boven het vulkaanlandschap om vervolgens in een oude jeep door een maanlandschap naar de Bromo-vulkaan te rijden. Na een korte wandeling over de sea of sands, klim je in een kwartier naar de kraterrand. Daar hoor je de vulkaan rommelen en zie je vulkanisch as omhoog komen met de enorme rookpluim. Een energieke vulkaan in een onaards landschap, een fantastische ervaring. Veel dichterbij het midden van de aarde ga je niet komen. De zonsopgang is al een hele beleving. Een ware kleurenexplosie, van donkerblauw naar roze en oranje om ten slotte te eindigen in een bruin gouden gloed voordat het lichtblauwe ochtendlicht zijn intrede doet. Magisch! De morgenstond heeft goud in de mond, dat was zeker hier van toepassing. Voor ons was dit één van de mooiste bestemmingen tijdens onze reis door Indonesië.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik