Dragonfly

'1119736' door Dragonfly '1119736' door Dragonfly

Sri Lanka

Sri Lanka

Bollywood

Dragonfly

Oude foto's helaas want de corona crisis heeft hard toegeslagen in onze familie. Geen vakantie dus en om toch wat te plaatsen ben ik begonnen met oude foto's in een nieuw jasje te steken. Hier een foto uit Sri Lanka. een heftige vakantie met een nationale ramp destijds en daardoor met heel veel water overlast. We zagen hele volksverhuizingen en zelf hielden we het deze reis ook niet droog. Haast een slechte film zou je kunnen zeggen. Een waar we ook de afgelopen maanden in hebben gezeten. Oude foto's nieuw leven in blazen is een leuke bezigheid. Toen ik de foto's van Marc van Kessel zag op Facebook en wat hij er mee deed, raakte ik geïnspireerd. Ik vroeg hem hoe hij dat deed. Dodge en burn was zijn antwoord. Leuk! Hier dan dus de eerste van de nieuwe oude serie. Ik hoop dat een ieder hier het goed maakt!

'1114868' door Dragonfly '1114868' door Dragonfly

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Kuala Lumpur

Dragonfly

Een van mijn favoriete steden op Havana na is Kuala Lumpur. Gezien het feit dat we niet op vakantie gaan dit jaar, blader ik door veel oude foto's heen en kom zo hier en daar nog wat mooie exemplaren tegen. Gezien mijn nieuwe programma's voor bewerking, schep ik veel genoegen in het opklaren van oudere foto's. Deze is uit 2009. Kuala Lumpur is een stad om in rond te dwalen. Zeker voor fotografie heel veelzijdig. Dit zijn de twin towers.

'1114859' door Dragonfly '1114859' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Bomen praten

Dragonfly

Helaas is er iets met mijn foto's op deze site. Ik heb al een mail gestuurd, maar tot op heden blijven mijn foto's flets, pas wanneer je ze opent zie je wat ik zie op mijn pc. 2 jaar geleden gingen we voor het eerst naar het eiland Bohol op de Filipijnen. Een prachtige plek, die we als het mag na de pandemie, zeker nog eens willen bezoeken. Het eiland reden we zoals altijd met een scooter of een motor in de rondte om alles te kunnen zien. Zowel Ben als ik houden niet van de hele dag aan het strand liggen; dus met de camera op de rug gaan we op zoek naar mooie plekken. In die zomer luisterde ik naar het boek...Het verborgen leven van bomen. Peter Wohlleben (1964) studeerde bosbouw en werkte meer dan 20 jaar bij bosbeheer in het Rijnland. In 2006 nam hij ontslag om zijn ideeën over ecologie in de praktijk te kunnen brengen, en werd boswachter van een gebied van 1200 hectare in de Eifel. Hij schreef inmiddels meerdere boeken over het bos, dieren en natuurbehoud. Dit leidde er toe dat mijn facinatie voor deze alleenstaande boom ineens heel groot werd ;-)

'1114800' door Dragonfly '1114800' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Malapascua

Dragonfly

Malapascua is een duikparadijs als je iets bijzonders wilt zien. Het is de enige plek in de wereld waar je een voshaai kunt zien. De haai heeft een enorme staart en is, maar het is zeker ook een bounty paradijs. voor ons absoluut niet gevaarlijk. Om die reden waren wij naar dit bewuste eiland gegaan.

'1114790' door Dragonfly '1114790' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Malapascua

Dragonfly

AUB openen dan komt hij veel mooier tot zijn recht! Een absoluut prachtig eiland is het eiland Malapascua. Veelzijdig op alle fronten en nog behoorlijk ongerept. Wij waren er twee jaar geleden en wandelden het hele eiland over te voet. Dat is prima te doen en onderweg maak je contact met de locals. wat prachtig is, is het grote verschil tussen eb en vloed, waardoor in dit geval in de avond als de zon ondergaat er nog een enorme bedrijvigheid tevoorschijn komt van de bewoners. Die massaal hun boten gaan leeghalen of schoonmaken. Daarnaast komt er zeewier bloot te liggen, dat allerlei kleine schaaldieren laat zien. Het levert schitterende beelden op en de zonsondergang doet de rest.

'1114534' door Dragonfly '1114534' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

De hurkende man op de

Dragonfly

Wanneer je langs De Batvia rijdt in Lelystad Haven Batavia stad prijkt op de dijk er tegenover ook het kunstwerk van de Hurkende man. Als de zon onder gaat en dat is tegenwoordig dagelijks mooi te fotograferen ga ik naar mijn favoriete plek op de dijk om in de haven foto's te maken. Windje erbij even heerlijk uitwaaien en wegdromen van deze bizarre wereld.

'1114408' door Dragonfly '1114408' door Dragonfly

NederlandLelystad

NederlandLelystad

De Batavia in Lelysta

Dragonfly

Mijn stad, waar ik op de middelbare school zat/ Stad van pioniers die nieuw ontgonnen land bewoonden; 7 meter onder de waterspiegel. De eerste middenschool, alwaar we de juffen en meesters bij de voornaam mochten noemen, stad waar de Batavia gebouwd werd door mensen die nog nooit een boot gebouwd hadden. Werkeloze mensen, die een nieuw vak leerden op deze manier. Begeleid door het Werkbedrijf Lelystad. Batavia, met haar werf, haar centrum met leuke winkels, het prachtige Oostvaardersplassen met wilde paarden, vossen, heel veel watervogels en roofvogels en waar ooit een natuurdocumentaire van gemaakt werd. Kortom Lelystad een prachtige stad met een nog mooier uitzicht.

'1114312' door Dragonfly '1114312' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Op weg naar Batu...Ce

Dragonfly

Op zoek naar de haven vanwaar je naar de prachtige aquamarijne grot kunt varen, rijden we met de scooter de kust langs. De wegen zijn goed, maar dan ineens belanden we op een zandpad. de scooter glibbert overal heen en een local achtervolgt ons en vraagt wat we zoeken? We vertellen op zoek te zijn naar een plek om bij de grotten te komen. Follow me... zegt hij. We draaien om en rijden achter hem aan een andere asfaltweg op. Hij brengt ons naar een klein dorpje vanwaar de kleine bootjes de toeristen naar de grot verderop brengen. De Batu Cermin Cave. Onderweg maken we deze foto. Het is nog vroeg in de ochtend omdat we de zon willen zien schijnen in de grot. Alleen dan kan je de kleuren zien.

'1114226' door Dragonfly '1114226' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Flores sundown

Dragonfly

De haven van de Labuhanbajo is niet mooi. Het stinkt er naar uitlaatgassen van de grote hoeveelheid scooters. Toch is het de moeite helemaal langs de kade naar links te lopen, daar waar het arme gedeelte begint. Momenteel verandert de stad heel snel door het opkomende grote toerisme. Grote gebouwen worden uit de grond gestampt en de kleine winkeltjes van de locals worden overschaduwd door de multinationals van de grotere merken. De haven is vooral als de zon onder gaat erg mooi aan die kant.

'1114125' door Dragonfly '1114125' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Boefjes in de...hoofd

Dragonfly

Deze kleine meisjes spelen tegen het vallen van de avond aan het water langs de haven van de hoofdstad van Flores. Ze rennen achter ons aan en trekken onze aandacht. Moeder staat langs de kant eten te maken voor haar golfplaten huisje. We zijn voorbij de toeristische hotels en restaurants. Hier wonen de mensen die vooralsnog niet hebben kunnen meekomen met het toerisme. Ik maak een foto van de meiden en geef ze een paar roepia. Ze waaien ons uit. See you tomorrow, roept de meest linkse van het stel. “ maybe” zeg ik...

'1113996' door Dragonfly '1113996' door Dragonfly

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Manta's in Mekassar..

Dragonfly

Makassar Reef heet vandaag Manta Point. Het is een kilometerslange duikplaats in de nauwe zeestraat tussen Komodo en Tatawa. Van een rif is nauwelijks sprake. Het getij perst het water zo hard tussen de eilanden door dat alle koraal hier met de grond gelijk is gemaakt. Het is een driftduik en de manta's staan haast stil in het water, terwijl wij ons moeten vasthouden met een haak in de grond. Maar, dan heb je wel wat. Hiervoor moeten we wel onderwater in de stroom zwemmen en die is enorm krachtig. Wanneer we vastgeklonken zitten te wachten op de bodem zien we er wel 5 tijdens deze duik. Adembenemend mooi vind ik ze.

'1113861' door Dragonfly '1113861' door Dragonfly

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Vier op een rij

Dragonfly

Vier haaien telde ik er hier. Het was een lastig plekje, maar ik houd er van om tussen spleten en onder rotsen te kijken, omdat je daar vaak allerlei vissen vindt, die soms slapen zoals deze, uit goed ingelichte bronnen, white tip reef haaien ;-). Op zijn kop om er bij te kunnen en een beetje een redelijke foto te maken, om daarna mijn duikmaatje Ben erbij te halen. Een beetje eng is het toch wel; het blijven haaien en in mijn hoofd altijd weer een beetje griezelig. haaien jagen vaak 's nachts . Het grootste deel van de dag zijn ze inactief en rusten zij in groepen van maximaal 40 dieren. Ze liggen dan voornamelijk in richels of spleten van grotere riffen. Ze lijken ook individueel een voorkeur te hebben voor bepaalde rustlocaties, waar ze dagelijks naar terugkeren, na de nachtelijke jacht. ’s Nachts leven de haaien grotendeels solitair. Ze besteden dan het grootste deel van hun tijd met het zoeken naar voedsel in de bodem. bron wiki

'1113790' door Dragonfly '1113790' door Dragonfly

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Aanval van een...trig

Dragonfly

Een vis die je overal tegen komt en er op het oog onschuldig uit ziet is de triggerfish. Waarom hij zo heet zou je in kunnen vullen en dat doe ik dan ook met een eigen interpretatie. De triggervis is een aggressieve vis die een vrij groot trechtervormig territorium heeft vanaf de bodem omhoog. Op het moment dat jij over dit gebied zwemt valt hij aan. Aangezien hij flinke tanden heeft kan dit behoorlijk aankomen. Wanneer je duikt is het altijd belangrijk om deze roofvis in de gaten te houden, om eventuele plotselinge aanvallen op tijd af te slaan. Het is mij meerdere keren gebeurd, dat ik gebeten ben door deze venijnige en snel getriggerde vis. Hij is ongeveer 50 tot 70 cm groot.

'1113748' door Dragonfly '1113748' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Schildpadden in...all

Dragonfly

Komodo is dé plek voor tropische duiken. De liveaboard duiker ontdekt er rustige en kleurrijke ondiepe riffen met honderden rifvissen en vol met ongewervelde dieren tot stroming en diep, koud water met onderwaterbergen, muren en pinakels. Duizenden soorten vis, waaronder zo’n 260 soorten rifbouwende koraalsoorten en 70 soorten sponzen, wonen in deze leefgebieden. Van zonnevis, manta’s, dolfijnen en adelaarsroggen te pygmee zeepaardjes, sierlijke spookfluitvissen, clown frogfish, naaktslakken tot de blauw-geringde octopus, ze hebben allemaal een plekje gevonden tussen de spectaculaire reeks van kleurrijke sponzen, zakpijpen, manteldieren en koralen; Komodo is de hemel op aarde voor macro liefhebbers. Dugong, haaien, manta’s, minimaal 14 soorten walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden beschouwen Komodo National Park ook als hun thuis. bron: komodo duiken

'1113718' door Dragonfly '1113718' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Langs de kust bij...T

Dragonfly

OPEN DEZE FOTO! DE KLEUREN ZIJN DAN ECHT VEEL BETER! Wandelend naar de tempel langs de kust, die een groot verschil kent van eb en vloed komen we langs deze stenen wal. Er komt slecht weer aan en we stoppen maar even om indien nodig naar de bewoonde wereld terug te kunnen. We zijn er nu nog redelijk dichtbij. 15 km lopen langs het strand is pittig en eenmaal onderweg zonder wegen en regen of onweer kan best gevaarlijk zijn. Gelukkig na het eten van een meegenomen bakpao klaart de lucht weer op en valt de regen in het binnenland.

'1113659' door Dragonfly '1113659' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Komodo en Rinca...res

Dragonfly

Komodo en Rinca island zijn nog ongerept en het is gelukkig een beschermd reservaat, waar je ook voor betaalt. Vanaf de drukke hoofdstad kan je een boot nemen naar de eilanden in de vorm van een dagtrip. Je gaat dan alle mooie plekken langs end at is zeker de moeite. Veel mensen komen naar de hoofdstad om deze trip te maken, of om te gaan duiken. Het duiken is geweldig! Er zijn veel grote zeedieren te zien en het onderwaterlandschap heeft nog prachtige koralen en sponzen. Het landschap is ook schitterend, zo ook de omgeving van de hoofdstad. Wanneer je rond rijdt zie je continu adembenemende vergezichten over de prachtige kleine eilandjes.

'1113633' door Dragonfly '1113633' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Soto

Dragonfly

In heel Indonesië wordt sotto gemaakt. Sotto of soto is vaak gemaakt van kippenvlees in een bouillon van gemberwortel, citroengras/blaadjes, lago's wortel, koriander en zout met veel groenten. Het is een soep, die gemaakt wordt op straat en die heel betaalbaar is. Alle restjes groenten en ei kunnen er in verwerkt worden en elk eiland maakt het net weer even anders. Deze meneer op straat verkoopt ook zijn soto. Wij zijn liefhebbers, dus bestellen graag een kom bij hem. Een foto maken mag dan ook.

'1113610' door Dragonfly '1113610' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offer in zee

Dragonfly

We liepen langs de zee naar de tempel van Tanaloth, toen we deze mensen zagen. Een hele familie. Ze maakten een offer van mandjes met bloemen in de zee. Een bijzonder tafereel.

'1113603' door Dragonfly '1113603' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De Boer in zijn veld.

Dragonfly

De boer in het veld is druk in de weer met zijn gewas. Als wij ook het gewas in willen lopen, waarschuwt hij ons. Watch out Snakes! Niet te ver er in gaan. ik weet en ken ze, jullie niet. Dit waterlandschap zit vol met giftige slangen en jullie komen hier niet vandaan het is echt heel gevaarlijk. We maakten dit eerder mee in Borneo alwaar we ook werden gewaarschuwd voor slangen. Mensen met hoge laarzen aan lopend door het hoge gewas waar onze lodge gevestigd was en waar wij met onze slippertjes rondliepen. Het zet je aan het denken. Het gaat altijd goed, toch? Deze keer maar niet te dichtbij...

'1113548' door Dragonfly '1113548' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Een klein juweeltje

Dragonfly

Al wandelend door de rijstvelden op Bali zagen we in een klein riviertje deze watertempel staan. Omringt met vele dragonflies bleven we daar een uurtje zitten om wat foto's van insecten te schieten. Een juweel van een verscholen plekje. Helaas bleek ik de verkeerde lens bij te hebben, dus bleef het beperkt tot foto's van het landschap en wat boeren.

'1113541' door Dragonfly '1113541' door Dragonfly

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Wie ben jij?

Dragonfly

Recht op me af kwam ze, totdat ze zag dat ik toch wel erg dichtbij kwam. Super nieuwsgierig, maar dat ben ik ook. Komodo heeft heel veel prachtige onderwatergebieden waar het prachtig duiken is. Dit was een flinke vis, maar we zagen ook haaien en manta's. De kleuren zijn geweldig!

'1113525' door Dragonfly '1113525' door Dragonfly

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam achter het.

Dragonfly

Betere tijden toen de terrassen nog vol zaten. Niettemin een mooie plek om foto's te maken, zeker nu het zo rustig is. Ik ken de plek op mijn duimpje, woonde er vlakbij als kind. Amsterdam is prachtig, zeker als het niet zo druk is. Goeie kans, dat dat nu wel gaat lukken. Ik ga er graag heen, nog steeds en neem altijd mijn camera mee.

'1113503' door Dragonfly '1113503' door Dragonfly

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Sundown op Flores

Dragonfly

We hadden een huis gehuurd via airbnb en twee scooters tot ons beschikking, waarmee we vaak , zeker tegen de avond ritjes over het eiland maakten. De omgeving van de hoofdstad is heel fotogeniek, met prachtige heuvels en baaien. Voor de stranden moet je daar niet zijn. Maar de uitzichten zijn fenomenaal.

'1113473' door Dragonfly '1113473' door Dragonfly

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Een wandeling op het.

Dragonfly

Bali blijft een prachtig eiland. Ondanks dat het eiland inmiddels bol overspoeld wordt door toerisme, onze pinpas gestolen werd, het eiland vol zit met oplichters en er voor alles geld gevraagd wordt. Ga in de binnenlanden eens een stuk wandelen en je komt na de regen spectaculaire en vooral ook fotogenieke stukjes landschap tegen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik