Dirk-Jan

profiel Dirk-Jan

Naam

Dirk-Jan Maasland

Reviews

0

Foto's & tips

330

Blogs

0

Lid sinds

01 August 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Italië

Fav. stad

London, New York, Singapore

Over mij

Ieder jaar probeer ik een aantal keer een (verre) reis en/of citytrip te maken. Vooral oude culturen fascineren mij enorm. Ook het verkennen van bekende en minder bekende steden vind ik heel erg leuk. Inmiddels gaan meestal onze kleine wereldburgers mee, wat het reizen een hele nieuwe dimensie geeft.

Mijn Motto

'Reizen is ontdekken, opdoen van inspiratie en vooral genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

a700

Overige

Sigma 10-20 mm. F/4-5.6 EX DC; Sony 18-250 mm. F/3.5-6.3 DT; Minolta AF 50 mm. F1.4; Velbon Ultra LUXi L Mini Tripod; Sony Cybershot DSC-HX60V

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (330)

'444937' door Dirk-Jan '444937' door Dirk-Jan

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

18-armige godin

Dirk-Jan

Het belangrijkste beeld van de Wat Plai Laem, een kleurrijke tempel in het noordoosten van Koh Samui, is niet van Boeddha maar van Guanyin, de Chinese godin van mededogen en barmhartigheid, met haar 18 armen.

'360032' door Dirk-Jan '360032' door Dirk-Jan

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Yabi di Libertad

Dirk-Jan

De onverwachte ontmoetingen zijn vaak de leukste herinneringen van een reis. Toen wij Landhuis Papaya langs de Weg naar Westpunt bezochten, werden wij aangesproken door een man die vrijblijvend een rondleiding gaf. Hij vertelde dat het landhuis tegenwoordig wordt gebruikt als rehabilitatiekliniek voor drugs- en alcoholverslaafden. De naam van de kliniek is Yabi di Libertad ofwel Sleutel tot Vrijheid. Met recht een plaats van hoop, waar een bijzonder positieve sfeer hangt.

'358469' door Dirk-Jan '358469' door Dirk-Jan

TunesiëEl Djem

TunesiëEl Djem

Colosseum van Thysdru

Dirk-Jan

Het amfitheater van El Djem, ook bekend als het Colosseum van Thysdrus, is naar grootte het derde Romeinse amfitheater ter wereld na het Colosseum in Rome en het amfitheater van Capua. Er konden ongeveer 35.000 (!) bezoekers plaatsnemen. Via luiken in de vloer konden de wilde dieren met liften de arena ingebracht worden om daar te vechten met de gladiatoren.

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (30)

'474931' door LWesterik '474931' door LWesterik

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Zonder lange rijen he

LWesterik

Zeker op de 1e zondag van de maand, als veel musea gratis zijn, kan de wachtrij voor de grote piramide van het Louvre enorm lang zijn. Als je toch een beetje uit wilt slapen en dus niet als eerste in de rij wilt staan, ga dan naar de `zij-ingang`. Deze zit naast de kleine Arc de Triomph en valt nauwelijks op. Je gaat namelijk een trap af naar beneden en komt in een ondergronds winkelcentrum terecht. De rij om het Louvre in te komen is hier heel erg kort en je loopt zo naar de hoofdentree (waar boven je nog heel veel mensen staan te wachten).

'472196' door Riennavaplus '472196' door Riennavaplus

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Passie voor de...Herm

Riennavaplus

'Passie voor de Hermitage' is vijf-delige documentaire-serie en gaat over de medewerkers van het immense en wereldberoemde Hermitage museum. Ze worden 'Hermitazjniks' genoemd, een liefkozende naam die doelt op hun aan obsessie grenzende toewijding aan het museum. [url="http://cultuurgids.avro.nl/front/detailkunst.html?item=7da48d0ff9b8ce315c2102e7ef2733fd" target="_blank"]website[/url] Uitzendingen online: Over het verzamelen van kunst in al zijn facetten. Tsarina Catharina de Grote is nog steeds alomtegenwoordig in haar eigen museum. Haar megalomane, gulzige aankopen staan in schril contrast met de aankopen van de hermitage nu. [url="http://player.omroep.nl/?aflID=9653540" target="_blank"]http://player.omroep.nl/?aflID=9653540[/url] Kwetsbare kunst in tijden van dictatuur. In de jaren dertig heeft Stalin de topstukken van de collectie in de uitverkoop gedaan. Met pijn in hun hart denken de Hermitazjniks terug aan die zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het museum. Als de werken al niet werden verkocht, werden ze wel weggestopt, verborgen in de depots. Zo geschiedde met de geweldige schilderijen van Monet en Matisse. Stalin en kornuiten vonden het maar 'kapitalistische, verdorven kunst'. [url="http://player.omroep.nl/?aflID=9617173" target="_blank"]http://player.omroep.nl/?aflID=9617173[/url] Kunst als redding. Olga (76 jaar), hoofd sjouw- en schoonmaakafdeling, is een van de oudste Hermitazjniks. Deze officieuze Tsarina van de Hermitage, die haar afdeling met ferme hand leidt, is getekend door de Tweede Wereldoorlog. De Hermitazjniks van toen hebben de kunst gered van de vergankelijkheid, maar de kunst was ook hun redding in tijden van honger en kou, getuige het mysterie van de sprekende lijsten, de in stukken gezaagde icoon en het grote feest van de Overwinning. [url="http://player.omroep.nl/?aflID=9594015" target="_blank"]http://player.omroep.nl/?aflID=9594015[/url] Gewonde kunst. Aleksandra (82 jaar), conservator iconen, heeft haar hele leven lang iconen van de ondergang gered en heeft in haar eentje een enorme collectie opgebouwd. Zoals de iconen voor Aleksandra leven, zo levend is ook de Danaë van Rembrandt voor andere Hermitazjniks. Dit schilderij van 'onwereldse schoonheid' is zwaar vernield door een gek. [url="http://player.omroep.nl/?aflID=9561006" target="_blank"]http://player.omroep.nl/?aflID=9561006[/url] Kunst als troost. Voor de meesten is kunst een verfraaiing van het leven, maar kunst kan ook een onontbeerlijk tegenwicht zijn voor de zwarte kant van het bestaan. In Rusland, dat de afgelopen eeuw veel catastrofes heeft meegemaakt, is dat geen overbodige luxe. De Hermitazjniks werken niet voor het geld (want slecht betaald), maar voor 'dat andere'. Sjouwer Vadim, suppoost Valentina en conservator Juna over de band met hun allerliefste kunstwerk en de essentie van het zo gekoesterde begrip Hermitazjnik. [url="http://player.omroep.nl/?aflID=9542853" target="_blank"]http://player.omroep.nl/?aflID=9542853[/url]

'469585' door Jelle51 '469585' door Jelle51

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Living Desert Tour

Jelle51

Swakopmund is een stadje waar veel Namibiereizigers een tussenstop maen. Het stadje op zich is niet leuk, mar er zijn wel veel actviteten te doen. Zoals Skydiving en Quadbiking. Wij hebben gekozen voor de Living Desert Tour. Een aanrader voor degenen die niet van grote hoogte willen springen of met laawaerige motoren de woestijn in wil gaan. Deze tour geeft je een indruk van wat er leeft in dewoestijn en dan vooral onder het zand. Zo zagen we de sidewinder snake, White lady Spiders, dancing Lizards en natuurlijk de prachtige verkleurmannetjes. Ook de duinen zijn prachtig en als klap op de vuurpijl ga je met een 4 wheel aangedreven jeep een 80 meter hoge duin af SPECTACULAIR. We hebben dit geboekt bij Desert Explorers CC96/407 P.O box 2428 Swakopmund Namibié. Info@namibiadesertexplorers.com. Gewoon doen, het is prachtig.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik