Dienke

'355950' door Dienke '355950' door Dienke

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Kleine trofeeën

Dienke

Vol trots dringen de kinderen samen en laten ons hun mooie vangst zien, steeds hoger met hun armpjes in de lucht om de visjes zo goed mogelijk te kunnen laten zien, een mooi gezicht.

'355948' door Dienke '355948' door Dienke

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Vissers

Dienke

Het is een en al bedrijvigheid bij het kleine vissersdorpje naast onze lodge, hele families zijn in touw om de kleine visjes uit het meer goed en wel op het droge te krijgen. Een pittig karwei, maar het resultaat mag er wezen!

'355946' door Dienke '355946' door Dienke

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Malawiaanse vis

Dienke

Aan de idyllische kust van Senga Bay (Lake Malawi) leeft de lokale bevolking grotendeels van de visvangst. De vangst wordt aan het einde van de dag tentoongespreid op een lange rieten 'tafel', onder toeziend oog van vele nieuwsgierige kinderen, die best een visje lusten!

'355944' door Dienke '355944' door Dienke

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Ooievaars

Dienke

Vanaf het dakterras van Kosybar op de Place des Ferblantiers kijk je uit op de paleismuren van Palair el-Badi die gesierd worden door talloze ooievaars, we hebben er wel 15 geteld. Dit stel stond er wel erg lief bij....een voorteken ;)?

'355943' door Dienke '355943' door Dienke

MarokkoFez

MarokkoFez

Aardewerk uit Fez

Dienke

In dit ambachtelijke keramisch bedrijf in een buitenwijk van Fez vind je talloze handgemaakte voorwerpen; vazen, tajines, mozaïekwerken, kruiken enz...Elk van deze mannen heeft zo zijn eigen aandeel in het keramische proces van de aardewerk productie. Bijzonder om te zien hoe ze dagen achtereen op de grond, met grote concentratie, in hun hoekje de meest prachtige voorwerpen produceren...niks lopende band werk!

'355941' door Dienke '355941' door Dienke

MarokkoFez

MarokkoFez

Gesluierde vrouwen

Dienke

Overal in het Marokkaanse straatbeeld kom je vrouwen tegen in de meest prachtig gekleurde gewaden en sluiers, sommigen in burka's gehuld, anderen hebben alleen het haar bedekt en weer anderen dragen dragen niets om het hoofd en lopen in spijkerbroek. Deze vrouwen in gewaad steken mooi af tegen een oude stadsmuur in Fez.

'355741' door Dienke '355741' door Dienke

Marokko

Marokko

Zandduinen

Dienke

Het mooiste aan de uitgestrekte zandduinen in het zuidoosten van Marokko zijn toch wel de vormen en de kleuren van het landschap. Met de zon mee kleuren ze allerlei bruintinten en tenslotte oranje. Prachtige contrasten voor mooie foto's! Foto-technisch niet heel spannend, want gemaakt met de IPhone 4, maar als 'achter de hand camera' voor dit soort momenten wel een handig apparaatje.

'355740' door Dienke '355740' door Dienke

Marokko

Marokko

Zonsopkomst woestijn

Dienke

Zonsopkomst in de Sahara bij Merzouga / Erg Chebbi, met in de voorgrond een aantal poserende kamelen, die ons een paar uurtjes later weer in de bewoonde wereld terug brengen. Nooit geweten dat het zo koud en winderig kon zijn in de woestijn, maar de zandduinen zijn schitterend!

'355736' door Dienke '355736' door Dienke

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Lantaarn

Dienke

De Arabisch-Afrikaanse sfeer wordt in Marokko onder meer gevoeld door de diep roodbruine zandkleur die in vrijwel alle bouwwerken verwerkt is, maar ook door de vele mozaïeken en lantaarns en lampen. In het eerste Riad waar we overnachten in Marrakech hing dit romantische exemplaar boven ons hoofd, de sfeer zat er gelijk goed in ;)

'355734' door Dienke '355734' door Dienke

MarokkoFez

MarokkoFez

Oude medina

Dienke

Vanaf het dak van de oude leerlooierij heb je een fantastisch mooi uitzicht over de oude stad, gesierd door de vele schotels op de daken. Met name de kleuren en de zeer vele kleine straatjes die de stad telt zijn bijzonder. Fez werd in 789 gesticht door Idris I. De oude medina (Fes El-Bali) waar oa. de leerlooierij gevestigd is, schijnt de grootste autovrije zone ter wereld te zijn. Het prachtige oude stadsgedeelte is tot Werelderfgoed verklaard.

'355733' door Dienke '355733' door Dienke

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Straatmuzikant

Dienke

In de prachtig blauw-wit geschilderde kasbah (oude burcht) van Rabat speelde deze straatmuzikant op zijn eveneens prachtige traditionele snaarinstrument. Let ook op het kwastje van zijn hoofddeksel. Tijdens het spelen draaide hij met zijn hoofd ritmisch rondjes op de beat en zwierde het kwastje steeds sneller om zijn hoofd.

'310016' door Dienke '310016' door Dienke

Costa Rica

Costa Rica

Drunken Guide en Twee

Dienke

Op zich een leuke foto maar ook een foto die enige toelichting verdient: Corcovado, Tweede Kerstdag 2011, de bestuurder van de boot had een zware nacht achter de rug want het was groot feest geweest in Costa Rica...de boot waar we mee terug moesten was uit zicht verdwenen, de beste man was in slaap gevallen en de vloed kwam op. Dus waagde onze 'walking guide' zich in het water (waar zich naar eigen zeggen ook hamer haaien en krokodillen begeven) vergezeld door een eveneens erg stoere oude Israelische rabbijn (aldus zn vrienden) in groene onderbroek (helaas niet zichtbaar op de foto...zie hiervoor de twee kleine zwarte puntjes in de verte). Deze twee helden hebben de drunken guide uiteindelijk weten te ontwaken. De 'schipbreukelingen' kijken vanaf de wal voorzichtig toe. Wat een komisch tafereel was dat...!

'310015' door Dienke '310015' door Dienke

Costa Rica

Costa Rica

Bonte Reiger

Dienke

Het lijkt wel of deze Costa Ricaanse bonte reiger (?) in de verf is gevallen, hij kijkt ook niet echt blij maar is wel schilderachtig mooi...

'310014' door Dienke '310014' door Dienke

Costa Rica

Costa Rica

Two Horses

Dienke

Idyllisch plekje in Corcovado om paard te rijden en het blijven mooie imposante beesten. Zullen ze net als wij ook zo van het uitzicht genieten?

'309439' door Dienke '309439' door Dienke

ZambiaLusaka

ZambiaLusaka

Zambia - buitenwijk..

Dienke

Deze twee eigenwijze voetballertjes rusten even op een voor hun veel te grote voetbal. De kleintjes genoten volop van een partijtje voetbal op een klein binnenplaatsje waar we aan het filmen waren, net iets buiten Lusaka.

'309187' door Dienke '309187' door Dienke

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica, Corcovado

Dienke

Tucan's zitten meestal hoog in de bomen en zijn vrij beweegelijk wat het lastig maakt ze te fotograferen, gelukkig laten ze zich wel goed horen met hun krassende geluid. Dit exemplaar zat rustig te poseren op een hoge tak. Misschien leuk voor een nieuw Van der Valk - logo ;)

'309175' door Dienke '309175' door Dienke

ZambiaLuangwa NP Zuid

ZambiaLuangwa NP Zuid

Zambia, South Luanga.

Dienke

De foto wordt vooral bijzonder doordat het diertje een knalrood soort blaadje in zijn bekje heeft wat alle aandacht trekt en dan die mooie poserende houding erbij, just sweet :)

'309161' door Dienke '309161' door Dienke

ZambiaLuangwa NP Zuid

ZambiaLuangwa NP Zuid

Zambia, impala

Dienke

Prachtig rank, slank diertje met een imposant gewei. Ze kleuren mooi bij het Afrikaanse landschap. Leuke houding die het beestje op deze foto aanneemt, even aan zichzelf snuffelen...

'309156' door Dienke '309156' door Dienke

ZambiaLuangwa NP Zuid

ZambiaLuangwa NP Zuid

Giraffe, erg grappig.

Dienke

Giraffes zijn de hoogste dieren ter wereld en kun je dus niet over het hoofd zien in het prachtige Afrikaanse landschap. Bij het fotograferen van wildlife ontkom je bijna niet aan een lange zoom, zo ook hier. Leuk om dieren van zo dichtbij te aanschouwen en een gezichtsuitdrukking waar te nemen, vaak met grappig effect :)

'308161' door Dienke '308161' door Dienke

ZambiaLuangwa NP Zuid

ZambiaLuangwa NP Zuid

Zambia - South Luanga

Dienke

Tijdens een loopsafari een leeuw van zo dichtbij mogen aanschouwen in zijn eigen leefomgeving is een unieke ervaring. Gelukkig waren we in gezelschap van een guide die zijn gedrag (en evt. hongerigheid) goed kon inschatten

'308160' door Dienke '308160' door Dienke

ZambiaLuangwa NP Zuid

ZambiaLuangwa NP Zuid

Zambia - South Luanga

Dienke

Zonsondergang, gezien vanuit National Park South Luanga. We verbleven een aantal dagen in het park en zowel overdag als 's avonds / 's nachts ervaar je een fantastische schoonheid in zowel qua flora als fauna.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik