Dianadm

8
Armenië Karahunj
Dianadm was hier 30 Sep 2018
Karahunj is een groot megalithisch complex dat in een prachtige bergachtige omgeving in de provincie Sisian ligt. Het monument is 3500 jaar ouder en vooral ook ruwer dan zijn equivalent Stonehenge en behoort tot de oudste stenen bouwwerken ter wereld. Het bestaat uit 204 verticaal geplaatste puntige stenen die in het midden een cirkel vormen. Hiervan hebben er 84 een rond gat hebben en lang was het onduidelijk waar deze voor dienden. Maar nu is ontdekt dat het een observatorium was, waarmee de bewegingen van de zon, maan en sterren bekeken konden worden. De gaten dienden als telescopische gereedschappen en zijn met zo’n precisie in de stenen aangebracht dat ze zelfs nu nog gebruikt kunnen worden. Om dit te bewijzen, organiseert het plaatselijke museum eens per week een ‘sterrenwacht-avond’ (als het niet bewolkt is). En omdat deze plek ver van de bewoonde wereld ligt, is het hier ’s avonds pikdonker en zie je duizenden sterren en als het meezit ook nog de melkweg. Het is wel handig om vooraf te informeren of de avond doorgaat (bij de VVV in Sisan). Karahunj ligt aan de M12 en wordt goed aangegeven. Na een klein klimmetje loop je zo op de stenen af.
Activiteit Natuurgebied Highlight
  • leuke activiteit
  • unieke sterrenwacht
  • prachtige ligging
  • weinig andere toeristen
  • gratis
  • ligt afgelegen
  • kan er koud zijn
Review geplaatst op 2019-02-13
8
Armenië Khndzoresk
Dianadm was hier 30 Sep 2018
Cappadocië staat bekend om zijn grotwoningen, maar ook in Armenië vind je een soortgelijke locatie. In het dorp Khndzoresk in de zuidelijke regio Syunik, ligt een grote grottenstad die van de 13de eeuw tot de jaren ’60 van de vorige eeuw bewoond is geweest. Je ziet hier zowel natuurlijke, als uitgehakte grotten, die tegen de steile hellingen van de Khor Dzor-kloof liggen. Op het hoogtepunt woonden er zo’n 15.000 mensen in de klifwoningen en waren er voorzieningen als kerken, winkels en scholen. Veel grotten liggen bovenop elkaar en een complex systeem van touwen en ladders was nodig om elkaar te kunnen bereiken. De westkant van de kloof is behoorlijk overwoekerd, maar aan de andere kant is een groot deel van de stad nog steeds zichtbaar en toegankelijk. Een steengoede ervaring om te bekijken en een walhalla voor klimliefhebbers. Om er te komen is al een avontuur op zich. Vanaf de stad Goris zijn de eerste twee kilometer nog geasfalteerd. Vanaf de afslag (Stepanakert Rd) wordt het een behoorlijk ruig traject en je moet echt een goede auto hebben, anders is het niet te doen. Parkeren kan bij een kleine winkel en vanaf daar kun je een trap van 400 treden afdalen voordat je een hangbrug bereikt. De 160 meter lange brug ligt er sinds 2012 en vormt de verbinding tussen het nieuwe dorp en de oude grottenstad, een overbrugging tussen het heden en verleden en het bijzondere aan deze brug is dat hij eigenhandig gebouwd is, zonder moderne machines.
Activiteit Dorp Cultuur Gebergte Highlight
  • gratis
  • prachtige ligging
  • unieke locatie
  • onontdekt, geen andere toeristen
Review geplaatst op 2018-12-12
9
Verenigde Staten Bisti-Badlands
Dianadm was hier 31 Aug 2013
In het noordwesten van New Mexico vind je het fascinerende landschap van de Bisti Badlands, één van de minder bekende pareltjes in het zuiden van de VS. Voor liefhebbers van bijzondere rotsformaties en fotografen is dit een waar paradijs. Er zijn prachtig gekleurde heuvels, kleine kloven, bizar gevormde hoodoos, versteend hout, fossielen en cracked eggs. Fantastische creaties van moeder natuur. Je moet wel avontuurlijk ingesteld zijn. Er is geen bewegwijzering, je zult zelf op zoek moeten gaan naar de mooiste plekken. Een soort ontdekkingstocht dus in een stenen wildernis, een GPS is hierbij wel een must. Het terrein is op sommige plekken ruig en lastig begaanbaar, trek daarom goede wandelschoenen aan en neem voldoende water mee (het kan er warm zijn, zeker in de zomer) want er zijn geen voorzieningen. De Bisti Badlands liggen op ongeveer een uur rijden vanaf de stad Farmington (highway 371 in zuidelijke richting) en door de afgelegen ligging zul je maar weinig mensen tegenkomen. Volkomen onterecht wat mij betreft, want het is een prachtig gebied. De toegang is gratis, er is geen permit nodig, wel moet je een register tekenen zodat men weet dat je in het gebied bent.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • prachtig en bijzonder natuurgebied
  • vrij onontdekt, weinig toerisme
  • avontuurlijke trekking
  • gratis en geen permit nodig
  • moeilijk begaanbaar, niet voor iedereen weggelegd
  • geen voorzieningen
  • kan warm zijn
Review geplaatst op 2018-08-19
9
Costa Rica Talamanca
Dianadm was hier 31 Jan 2018
In het uiterste zuidoosten van Costa Rica ligt het Talamanca-gebied, het leefgebied van de Bribri-indianen. Je vindt hier een prachtig ongerept regenwoud, dat vanwege de afgelegen ligging tot op heden vrij onontdekt is. In Yorkin, dat diep in de jungle ligt, hebben de Bri Bri-indianen hun dorp opengesteld voor (eco)toerisme en hierbij snijdt het mes aan twee kanten. Je kunt op deze manier zien en meemaken hoe de indianen leven en zij hebben wat extra inkomsten. Echt massaal is het niet, er kunnen hooguit 20 bezoekers tegelijk aanwezig zijn vanwege het gebrek aan overnachtingsplekken, maar dat maakt het wel uniek. De indianen leven volgens oude tradities en leven in harmonie met de natuur. Ze hebben hun eigen taal, geloof en gebruiken. Tijdens je bezoek krijg je ‘kruidenles’ van de sjamaan en leer je chocola maken van cacaobonen. Helaas zijn er wel wat westerse invloeden, authentieke kleding zie je hier helaas niet meer. Tijdens je verblijf trek je een aantal keer de jungle, waarbij je uitleg krijgt over planten en bomen. De natuur is prachtig en ongerept en onderweg zie je diverse dieren. Voor een verfrissende duik wordt er gestopt bij een waterval en bij de rivier. Yorkin is alleen te bereiken over het water. De tocht met een gemotoriseerde kano duurt ongeveer 1.5 uur en gaat langs diverse stroomversnellingen. Best spectaculair. Je bezoek aan de Bri Bri kun je niet zelf regelen maar gaat via eco-organisatie ATEC (https://www.ateccr.org).
Regio
  • mooie mix van natuur en cultuur
  • inkijkje in leven Bri Bri
  • actief
  • weinig andere toeristen
  • prachtige natuur
  • iets verwesterd
  • alleen te regelen via ATEC
  • primitief
Review geplaatst op 2018-07-26
9
India Jodhpur
Dianadm was hier 31 Dec 2016
Jodhpur is een prachtige stad en mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je door Rajasthan reist. Een leuke manier om de stad te bekijken is met een zipline. Vanuit het Mehrangarh Fort organiseert de organisatie ‘Flying Fox’ tours, waarbij je via 6 ziplines (variërend van 70 tot 300 meter) over de blauwe stad, twee woestijnmeren, het Rao Jodha eco-park en het grote Fort ‘zweeft’. Geweldig om te doen en onderweg heb je een fantastisch ‘birds eye view’ over de hele omgeving. De hele tour duurt ongeveer 2 uur en dat is inclusief 20 minuten veiligheidinstructies. Veiligheid is een belangrijk issue bij de organisatie want naast de uitgebreide instructies krijg je ook een begeleider mee (bij ons Nischal) die op ieder platform je harnas checkt. Je kunt de tour starten tussen half 10 ’s ochtends en half 5 ’s middags. Vergeet niet ergens een flesje water weg te stoppen, want het is vrij warm en je kunt onderweg geen water kopen. Trek dichte schoenen aan (slippers verlies je) en een t-shirt (dat zit met je harnas veel prettiger). Voor Indiase begrippen is dit een dure excursie, de tour kost zo’n 20 euro pp, maar het is echt elke roepie waard. Ik heb van elke minuut genoten en voor mijn twee pubers was dit letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van onze India-reis.
Stad
  • Originele manier om de stad te bekijken
  • Spectaculair om te doen
  • Prachtige uitzichten
  • Veiligheid
  • Leuk voor kinderen
  • Voor Indiase begrippen duur
  • Je kunt onderweg niet stoppen
Review geplaatst op 2017-09-27
8
Kroatië Zadar
Dianadm was hier 30 Apr 2016
De stad Zadar heeft me dit voorjaar in meerde opzichten positief verrast. Deze gezellige studentenstad heeft veel te bieden, een historisch centrum, leuke straatjes, tal van restaurantjes, een prima sfeer en een prachtige ligging aan de Adriatische kust. Tegen de avond komt de stad tot leven. Zowel locals als toeristen gaan naar de boulevard Riva Nova om te genieten van de zonsondergang waar de stad beroemd om is. Op de boulevard bevinden zich ook het Zeeorgel (maakt geluid op het ritme van de branding) en het kunstwerk de Zonnegroet, die in het donker voor een waar lichtspektakel zorgt. Omdat de stad vrij centraal gelegen is, is het een goede uitvalsbasis om andere delen van Kroatië te verkennen, zoals Krka, Plivitche, Split en de eilanden voor de kust. Wij hebben deze stad aangedaan tijdens een rondreis, maar Zadar is als stedentrip ook goed te doen. De stad heeft een vliegveld waar je vanuit Nederland al voor 35 euro buiten het seizoen naartoe vliegt. Een minpunt is er ook, tijdens het hoogseizoen is het hier erg druk.
Stad
  • Afwisselde stad
  • Autovrij centrum
  • Prima uitvalbasis
  • Leuke sfeer
  • Druk in het hoogseizoen
  • Geen winkelstad
Review geplaatst op 2016-09-18
8
Kenia
Dianadm was hier 30 Jun 2014
Hell's Gate NP is een wildpark waar je per fiets, met de auto of lopend op safari kunt gaan. Het NP zelf is al de moeite waard, maar de mooiste plek in het gebied is zonder twijfel de Njorwa Gorge, die op ongeveer 7 km vanaf de ingang ligt. De kloof is een diepe kronkelende, uitgesleten spleet in de rotsen, die op sommige plaatsen maar een meter breed is. Je kunt hier een hike doen, waarbij je in ongeveer 3 uur door de kloof wandelt. Hierbij loop je door een half opgedroogde rivierbedding, die op sommige plekken erg glibberig is. Langs de rotswanden stroomt water in kleine watervallen naar beneden en dit water is door vulkanische activiteit warm. Hoewel de kloof in een safaripark ligt, zie je hier geen wild (misschien maar beter ook). Wel werden we vanaf het eerste moment begeleid door 2 geiten, die hun naam 'klimgeiten' meer dan waar maakten. Bereid je voor op een pittige tocht, niet alleen omdat het soms glad is maar vooral omdat er ook geklommen moet worden. Maar de beloning is groot, het landschap is bijzonder en mooi. Niet voor niets is deze kloof uitgekozen als decor voor de films Tombraider en de Lion King. Het is wel belangrijk om een gids in te huren, hij weet precies waar je wel en niet kunt lopen.
Land
  • Prachtige kloof
  • Mooie combi met de natuur van Hell's Gate
  • Actief zijn in een wildpark
  • Goedkoop
  • Weinig toeristen
  • Pittige hike
Review geplaatst op 2017-12-26
9
India
Dianadm was hier 31 Dec 2016
Jodhpur is een prachtige stad en mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je door Rajasthan reist. Een leuke manier om de stad te bekijken is met een zipline. Vanuit het Mehrangarh Fort organiseert de organisatie ‘Flying Fox’ tours, waarbij je via 6 ziplines (variërend van 70 tot 300 meter) over de blauwe stad, twee woestijnmeren, het Rao Jodha eco-park en het grote Fort ‘zweeft’. Geweldig om te doen en onderweg heb je een fantastisch ‘birds eye view’ over de hele omgeving. De hele tour duurt ongeveer 2 uur en dat is inclusief 20 minuten veiligheidinstructies. Veiligheid is een belangrijk issue bij de organisatie want naast de uitgebreide instructies krijg je ook een begeleider mee (bij ons Nischal) die op ieder platform je harnas checkt. Je kunt de tour starten tussen half 10 ’s ochtends en half 5 ’s middags. Vergeet niet ergens een flesje water weg te stoppen, want het is vrij warm en je kunt onderweg geen water kopen. Trek dichte schoenen aan (slippers verlies je) en een t-shirt (dat zit met je harnas veel prettiger). Voor Indiase begrippen is dit een dure excursie, de tour kost zo’n 20 euro pp, maar het is echt elke roepie waard. Ik heb van elke minuut genoten en voor mijn twee pubers was dit letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van onze India-reis.
Land
  • Originele manier om de stad te bekijken
  • Spectaculair om te doen
  • Prachtige uitzichten
  • Veiligheid
  • Leuk voor kinderen
  • Voor Indiase begrippen duur
  • Je kunt onderweg niet stoppen
Review geplaatst op 2017-09-27
9
Indonesië
Dianadm was hier 30 Jun 2015
Op ongeveer 25 minuten varen vanaf Pemuteran ligt Menjangan, de mooiste duik- en snorkelspot van Bali. Je vindt hier een prachtige koraalmuur die loodrecht de diepte in duikt, een rif en een grote diversiteit aan vissen. Echt een onderwaterparadijs. Omdat er geen stroming is, is het water kraakhelder en heb je overal een geweldig zicht. Tours zijn te boeken bij iedere duikschool in Pemutaran, maar nog leuker is het om zelf een bootje te huren. De kapitein/gids snorkelt dan met je mee. Een aanrader! De boottocht erheen, met uitzicht op een prachtige vulkaankegel op Java zorgt ervoor dat je trip al niet meer stuk kan. Het noordwesten van Bali is (nog) vrij rustig qua toerisme en het gebied is vrij uitgestrekt. Je hebt dit paradijsje op sommige plaatsen nog echt voor jezelf.
Land
  • grote diversiteit aan vissen
  • koraal in zeer goede staat
  • (nog) redelijk rustig, weinig toeristen
  • eenvoudig te regelen
  • makkelijk te bereiken
  • eiland waar geluncht wordt
Review geplaatst op 2017-07-08
9
Vietnam
Dianadm was hier 31 Jul 2014
Het Cat Tien NP ligt tussen Ho Chi Minh Stad en Dalat en is één van de grootste Nationale Parken van Vietnam. Toch is het er totaal niet toeristisch, integendeel. Er komen hier amper toeristen en dat is geheel onterecht want het park heeft een enorme biodiversiteit en een uitzonderlijk mooie natuur. Je vindt hier landschappen van laagland tot tropisch regenwoud. Het NP staat onder auspiciën van het WNF die verschillende activiteiten aanbieden zoals mountainbiken en jungle-trekkings (ook 's avonds). Grote diersoorten vind je hier niet, maar wel een heel arsenaal aan kleine dieren zoals sikaherten, gibbons en reptielen. Voor vogel- en vlinderliefhebbers is het NP een waar paradijs. Overnachten doe je in eco-lodges, basic, maar goed passend in de omgeving, het gaat hier ten slotte om de beleving. Cat Tien is te bereiken vanaf de bovengenoemde steden, waar je de bus kunt nemen naar het dorp Ma Da Gui (een rit van 4.5 uur). Daar ga je per taxi of brommer naar de rivier, waar de pont ligt die je naar het NP brengt.
Land
  • Prachtige natuur
  • (Nog) onontdekt
  • Mooie afwisseling op de cultuur van Vietnam
  • Rustig
  • Uniek gebied
  • Weinig overnachtingsplaatsen
Review geplaatst op 2017-06-07
9
Indonesië
Dianadm was hier 30 Jun 2015
Het Meru Betiri NP ligt aan de zuidkust van Oost-Java. Naast mangrovebossen en stranden, vind je hier het laatste laagland-regenwouden van Java. Het gebied is bekend om de schildpadden die op de stranden bij Sukamade hun eieren leggen. Onder begeleiding van rangers kun je dit magische moment meemaken. In diepe trance legt de schildpad haar eieren en op het moment dat zij in de zee verdwijnt, worden de eieren opgegraven en herbegraven in een afgeschermd gebied. Het wemelt hier namelijk van de varanen die het voorzien hebben op de eieren en op deze manier worden er veel schildpadjes gered. Het hele jaar door worden hier eieren gelegd, dus zijn er altijd wel baby-schildpadjes die uitgezet mogen worden. Dit doe je ’s ochtends vroeg samen met een ranger. De schildpadjes hebben een enorme drive om naar de zee te gaan, werkelijk fantastisch om te zien. Naast schildpadden heeft het NP nog meer te bieden. Je kunt hier prachtig wandelen, er lopen een aantal routes door het regenwoud, waarbij je kans hebt om wilde varkens, bantengs, lutung-apenen neushoornvogels te spotten. Sukamade is moeilijk bereikbaar, de weg door de jungle is lang en onbegaanbaar. Eigenlijk alleen te doen met een 4WD en de enige optie om hier te komen is via een tour (meestal vanuit Kalibaru). Ook de overnachtingsplekken zijn beperkt, maar dat is een bewuste keuze. Zo worden de de schildpadden beschermd tegen de toeristenmassa en kan dit unieke natuurgebied uniek blijven.
Land
  • Uniek natuurgebied
  • Schildpadden
  • Mogelijkheid tot jungletrekking
  • Prachtige, onondekte stranden
  • Fantastische ervaring
  • Weinig toeristen
  • Bereikbaarheid / slechte wegen
  • Alleen als tour te doen
  • Primitieve overnachtingsplekken
Review geplaatst op 2017-04-25
9
Duitsland Berlijn
Dianadm was hier 31 Jul 2016
Het vliegveld Tempelhof, handelsmerk van Nazi-Duitsland en luchtbrug tijdens de Koude Oorlog, werd in 2008 gesloten. De luchthaven was voor veel Berlijners het symbool voor een zwarte periode. Door er een nieuwe bestemming aan te geven, is dit negatieve stempel omgebogen in iets positiefs. Het luchthavengebouw is tegenwoordig een geweldige Urbex-locatie, waar al diverse films zijn opgenomen (waaronder de Hungergames). Door het immense gebouw worden dagelijks rondleidingen gegeven. Het vliegveld is omgedoopt tot Tempelhofer Freiheit en is met ruim 300 hectare het grootste stadspark van Europa. Op het gras kun je picknicken, zonnen, vliegeren of een balletje trappen. En hoe leuk is het om op enorme landingsbanen te fietsen, joggen, skaten of te wandelen? Meer info over tours door het luchthavengebouw zie www.tempelhoferfreiheit.de. Het park is van zonsopgang tot zonsondergang geopend (de toegang is gratis).
Stad
  • Combinatie historie en relaxen
  • Urbexlocatie
  • Bijzonder park
  • Alleen locals
  • Goedkoop
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-01-18
8
Bosnië-Herzegovina
Dianadm was hier 30 Apr 2016
Sarajevo is tijdens de Balkanoorlog 3 jaar lang belegerd en mede door de Sarajevski ratni tunnel (ofwel Oorlogstunnel) hebben veel mensen de oorlog overleefd. De tunnel is bijna 800 meter lang en is in 4 maanden gegraven vanaf de belegerde wijk Dobrinja naar het 'vrije' Butmir waar hij uitkwam in de kelder van het huis van de familie Kolar. De tunnel is (gelukkig) nooit ontdekt en is gebruikt om de belegerde stad te bevoorraden en te bewapenen. Ook is hij gebruikt als vluchtroute voor mensen die in de stad gevaar liepen. Het huis en de tunnel is tegenwoordig een museum en zeker een bezoek waard als je in Sarajevo bent. Er is een klein deel van de tunnel open voor publiek en samen met de foto's en de film die je er kunt bekijken, krijg je een goed beeld van de oorlog. Heel indrukwekkend en confronterend om te zien. Het tunnelmuseum ligt iets buiten de stad en is te bereiken met tram 3. De entree is 5 euro.
Land
  • Bijzondere locatie
  • Historisch monument
  • Weinig bezocht
  • Informatief bezoekerscentrum
  • Niet duur
  • Confronterend
Review geplaatst op 2017-01-18
9
Turkije Lycische kust
Dianadm was hier 30 Jun 2013
Tijdens onze rondreis door Turkije verbleven we een aantal dagen in Olympos, van oorsprong een belangrijke Lycische stad. Van de oorspronkelijke stad zelf is weinig over, maar vind je hier nog wel ruïnes van een theater, badhuizen met mozaïeken, een basiliek en een tempelpoort. Deze historische restanten liggen verspreid in een dal waar een rivier doorheen loopt, veel is overwoekerd door groen of nog niet opgegraven. Als je de rivier volgt kom je vanzelf langs alle opgravingen en eindig je tenslotte bij de zee waar de rivier in uitmondt. Vooral de legendes en de resten van verschillende culturen geven een extra waarde aan deze omgeving en dit in combinatie met een mooie groene omgeving en een helderblauwe zee maakt een bezoek aan dit gebied tot een must. Er zijn verschillende hostels waar je kunt overnachten. Deze bestaan uit vrijstaande houten huisjes op palen en een restaurant. De hostels hebben een hoog hippie-gehalte, met jaren 60 muziek, lounge-vlonders en waterpijpen en zijn alleen te bereiken met een dolmus of taxi. In de nabije omgeving zijn geen pinautomaten, dus zorg dat je hier genoeg contant geld bij je hebt. Olympos is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Via het restaurant kun je excursies regelen naar de Chimaera vlammen (het eeuwige vuur) en de baai van Adrasan, wat één van de best bewaarde geheimen van de Turkse Rivièra is.
Regio
  • Buiten de gebaande paden
  • Eco-accomodatie
  • Combinatie cultuur/natuur
  • Sfeer
  • Prima uitvalsbasis
  • Weinig fasciliteiten
Review geplaatst op 2016-09-24
8
Kroatië
Dianadm was hier 30 Apr 2016
De stad Zadar heeft me dit voorjaar in meerde opzichten positief verrast. Deze gezellige studentenstad heeft veel te bieden, een historisch centrum, leuke straatjes, tal van restaurantjes, een prima sfeer en een prachtige ligging aan de Adriatische kust. Tegen de avond komt de stad tot leven. Zowel locals als toeristen gaan naar de boulevard Riva Nova om te genieten van de zonsondergang waar de stad beroemd om is. Op de boulevard bevinden zich ook het Zeeorgel (maakt geluid op het ritme van de branding) en het kunstwerk de Zonnegroet, die in het donker voor een waar lichtspektakel zorgt. Omdat de stad vrij centraal gelegen is, is het een goede uitvalsbasis om andere delen van Kroatië te verkennen, zoals Krka, Plivitche, Split en de eilanden voor de kust. Wij hebben deze stad aangedaan tijdens een rondreis, maar Zadar is als stedentrip ook goed te doen. De stad heeft een vliegveld waar je vanuit Nederland al voor 35 euro buiten het seizoen naartoe vliegt. Een minpunt is er ook, tijdens het hoogseizoen is het hier erg druk.
Land
  • Afwisselde stad
  • Autovrij centrum
  • Prima uitvalbasis
  • Leuke sfeer
  • Druk in het hoogseizoen
  • Geen winkelstad
Review geplaatst op 2016-09-18

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik