Dianadm

9
Indonesië kawah-ijen
Dianadm was hier 01 jul 2018
De Ijen vulkaan op het Indonesische eiland Java is een natuurspektakel van formaat. Uniek door zijn metershoge blauwe vlammen (komt slechts op 2 plaatsen in wereld voor), het zuurste kratermeer ter wereld en de zwaveldragers die het zwavel aftappen en twee keer per dag 80 kilo zwavel omhoog brengen in rieten manden die ze aan een stok op de schouder dragen. De beklimming van de Kawah Ijen is pittig vanwege de hoogte (2250m) en de steilheid van de paden en het nachtelijk uur. De vulkaan is bereiken vanuit de omliggende dorpjes en het eerste deel gaat door een tropisch bos. Daarna begint de klim naar de kraterrand, ongeveer een kilometer steil omhoog en in het pikkedonker daal je af in de krater. Geen pad, dus puur op gevoel gaan ga je steen voor steen naar beneden. De gasmaskers die hier verplicht zijn, zijn geen overbodige luxe, evenals een gids die op de juiste momenten met zijn zaklantaarn bij schijnt. Ruim een uur later sta je ín de krater, middenin het meest onaardse schouwspel dat je ooit gezien hebt. Onderin de krater wordt het blauwe vuur zichtbaar dat alleen ’s nachts te zien is, een betoverend gezicht omdat de vlammen lijken te dansen. Een uur later, nog in het donker, klim je weer omhoog en zittend op de kraterrand zie je het langzaam licht worden en kun je genieten van een weergaloze zonsopgang. Ik vond dit echt één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Java en de inspanning voor de volle 100% waard. Een aanrader voor wie van avontuur houdt.
Activiteit Excursie Natuurgebied Highlight
  • avontuurlijke hike
  • natuurspektakel, uniek in de wereld
  • adembenemende zonsopkomst
  • nog niet overspoeld door toeristen
  • zwaveldampen, gasmasker verplicht
  • pittig, niet voor iedereen weggelegd
Review geplaatst op 2020-01-05
9
Cuba las-terrazas
Dianadm was hier 01 okt 2019
In de heuvels van de Sierra de Rosana ligt het kunstenaarsdorpje Las Terrazas. Het dorp wordt omringd door een enorm natuurreservaat met dezelfde naam (UNESCO) en is vooral bekend om zijn terrasvormige heuvels vol pijnbomen. Het is hier groen, groener, groenst en eco-toerisme is al jaren de belangrijkste bron van inkomsten. De omgeving vraagt om ontdekt te worden. Dat kan op een actieve manier door te hiken, mountainbiken, paardrijden en/of kanoën, maar er zijn ook eenvoudige wandelingen in de omgeving van het dorp uitgezet. Geen zin in iets actiefs? Kom dan tot rust in de natuurlijke baden van Baños del San Juan. Het dorp heeft één hotel (hotel Moka) dat een prima uitvalsbasis is en waar je gerust enkele dagen kunt doorbrengen. Omdat Las Terrazas op de route van Havana naar Viñales ligt, kun je hier ook alleen een tussenstop maken. Bezoek dan vooral de Casa del Campesino, waar je samen met de Cubanen de beste koffie van heel Cuba kunt drinken.
Activiteit Wandelroute Natuurgebied Dorp Highlight
  • nauwelijks andere toeristen
  • makkelijk bereikbaar
  • eco bestemming
Review geplaatst op 2019-12-09
8
Turkije Cappadocië
Dianadm was hier 01 jul 2017
De Ihlaravallei ligt ten zuiden van de stad Aksaray en is de groene uitzondering in het droge landschap van Cappadocië. De vallei ligt in een kloof, die in de loop van eeuwen uitgesleten is door de Melendir rivier en is omringt door hoge, loodrechte rotswanden, waarin meer dan 60 kerken en rotskapellen verscholen liggen. De kerken met de mooiste fresco’s zijn te vinden tussen Ihlara en Belisirama. Het is soms wel een klim om bij een kerk te komen, maar zeker de moeite waard. Het begin van de wandeling is in Selime, de afdaling naar beneden gaat eerst over een stoffig paadje en daarna over gevallen rotsblokken, maar hierna is er een goed begaanbaar pad (met af en toe een groot rotsblok waar je overheen moet). Aan het begin van de tocht zijn kleine, maar prachtige watervallen te zien, hierna volg je de rivier, verdwalen is onmogelijk. Soms is er een brug over de rivier, zodat je afwisselend in de zon en in de schaduw kunt lopen. Onderweg is het genieten van een oase van rust. Je hoort alleen de wind in de bomen en het ruisen van het water. De afstand die afgelegd wordt, is ongeveer 15 km, dit kan je in drie tot vier uur lopen (is afhankelijk van de hoeveelheid kerken je onderweg wilt zien). De vallei staat weliswaar in de Lonely Planet maar wordt amper bezocht, wij hebben er uren alleen gelopen. Dit komt waarschijnlijk door de bereikbaarheid. Je kunt er wel komen, maar je moet er wel moeite voor doen. Tip: neem voldoende water mee. Er zijn geen voorzieningen.
Highlight
  • prachtige hike door een prachtig gebied
  • avontuurlijk
  • weinig bezoekers, zelfs midden in de zomer
  • mooie kerkjes en fresco's
  • rustig
  • niet voor mensen die slecht ter been zijn
  • geen voorzieningen
  • kan er heet zijn
  • lastig om te bereiken
Review geplaatst op 2019-08-14
9
IJsland borgarfjordur-eystri
Dianadm was hier 01 jul 2016
Borgarfjördur Eystri is een afgelegen dorpje dat aan de Oostfjorden ligt. Het dorp wordt omringd door hoge bergkammen, waar zelfs 's zomers nog sneeuw op ligt. De weg ernaartoe is niet eenvoudig. Via de onverharde 946 is het zo'n 70 km hobbelen over grind, bulten en kuilen en door smeltwaterstromen. Bergopwaarts heb je kans om hele stukken in de wolken te rijden, maar de rit is meer dan de moeite waard. Als je het laatste stuk naar beneden rijdt, zie je het dorp al in de diepte liggen. De pittoreske rode huisjes staan gegroepeerd rond een baai en ook de omgeving van het dorp is prachtig. Je kunt hier wandelen en verschillende trekkings doen in het nabijgelegen natuurgebied Alfaborg. Overnachten kan in een hotel (de enige) of op de camping, heel druk qua toerisme is het hier nooit. De grootste attractie van het dorp is de papegaaiduikerkolonie, die één van de grootste van IJsland is en zeker niet onderdoet voor Latrabjarg in de Westfjorden. Op 5 minuten rijden van het dorp ligt Hafnarholmi, een piepklein schiereiland, waar de papegaaiduikers in grote getale voorkomen. Dit is dé plek om ze van dichtbij te zien. Je wandelt hier letterlijk tussen de nesten omdat deze op nog geen halve meter van het wandelpad liggen. Overdag zijn de vogels op zee, maar tegen de avond zitten veel papegaaiduikers voor hun holletje. De visvangst is binnen en het is tijd om uit te rusten en te socializen op de rotsen.
Dorp Attractie Natuurgebied Wandelroute Highlight
  • mooi wandelgebied
  • leuk pittoresk dorpje
  • je kunt heel dichtbij de vogels komen
  • rustig, vrijwel geen andere toeristen
  • lastig om te bereiken
  • het weer, altijd laaghangende bewolking en sneeuw
Review geplaatst op 2019-06-10
8
Spanje Barcelona
Dianadm was hier 01 apr 2019
In Barcelona wemelt het van de streetart. Sinds het begin van deze eeuw trekt de Catalaanse hoofdstad graffiteros aan van over de hele wereld. Hierdoor is het straatbeeld verfraaid en zijn de lelijke elementen in de stad weggewerkt. In tegenstelling tot veel andere steden zijn hier geen grote murals, maar kleine, subtiele kunstwerkjes. En juist omdat de werken klein en minder prominent aanwezig zijn, zijn ze moeilijk te vinden. De oplossing hiervoor is een streetart-tour waarbij je samen met een local op zoek gaat naar de mooiste werken. Dat is dubbel leuk, want je komt op plekken die je zelf niet zou vinden en leert tegelijkertijd meer over de stad. Samen met Mike van Barcelona Street Style Tour verkennen we de wijken El Borne en Barri Gòtic, Je moet hier goed om je heen kijken om alle kunstwerkjes te ontdekken, dit varieert van kleine mozaïeken tot beeldjes en mooi beschilderde deuren. Achter ieder kunstwerk schuilt wel een verhaal of een boodschap. Barcelona Street Style Tour organiseert iedere dag twee tours. Meedoen is gratis, maar het is wel gebruikelijk om achteraf een fooi te geven.
Stad
  • het 'andere' Barcelona
  • 'ontdekkingstocht' - leuk om te doen
  • leerzaam
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-14
8
Bulgarije Zuidwest Bulgarije
Dianadm was hier 01 aug 2015
Wil je op een relaxte manier kennismaken met Bulgarije, neem dan de trein. Het land heeft een uitgebreid spoornetwerk en één van mooiste treinroutes is het traject Septemvri – Dobrinisjte waar de trein dwars door het Rhodopengebergte gaat. Je rijdt langs bergen, bossen, bergweiden en rotsformaties. In de dorpjes die voorbij glijden, zie je het boerenleven dat in het moderne westen allang verdwenen is en hoe hoger de trein stijgt, hoe ruiger het landschap wordt. De rit gaat per slowtrain en dat betekent ook echt langzaam. Over 125 km spoorlijn doe je al gauw 5 uur en omdat hier alleen maar oude treinen rijden, is het ook niet echt comfortabel. Maar het is het waard. De uitzichten zijn soms zo spectaculair dat het lijkt of deze smalspoorroute speciaal voor het toerisme is aangelegd, maar niets is minder waar. Voor veel bewoners van het gebied is dit het enige vervoersmiddel en dé manier om bijvoorbeeld met hun waren naar de markt te gaan. Je moet daarom niet gek opkijken als er onderweg boeren instappen met kippen of grote emmers pruimen. Septemvri ligt op ongeveer een uur treinen vanaf Sofia (de lijn richting Plovdiv). Voor de prijs hoef je het niet te laten, een enkeltje kost niet meer dan 3.50 euro (2019).
Regio
  • mooie treinroute
  • prachtige uitzichten onderweg
  • duurzaam
  • relaxed
  • grote kans op ontmoetingen met lokale bevolking
  • goedkoop
  • je moet geen haast hebben
  • trein rijdt vaak niet op tijd
  • niet echt comfortabel
Review geplaatst op 2019-04-16
8
India camel-research-center-bikaner
Dianadm was hier 01 jan 2017
Het Camel Research Center of Camel Farm in Bikaner is uniek in de wereld. Op de boerderij wordt onderzoek gedaan naar kamelen/dromedarissen en hun belang voor het ecosysteem van de woestijn. Er worden honderden dieren gehouden van 3 verschillende rassen. Een ideale plek om kinderen kennis te laten maken met kamelen, zonder dat je meteen een kamelensafari hoeft te doen. Je kunt hier de dieren aaien, kamelenmelk drinken (zoutig) of kamelenijs eten en zelfs voor een klein bedrag (50 Rs) een ritje maken. Een leuk uitje voor een uur of 2. Omdat de Camel Farm naast onderzoekcentrum ook een fokkerij is, is de kans groot dat je ook geboorte meemaakt. Wij hebben dat geluk en zien een baby geboren worden. Na een vrije val van 2.5 meter staat de kleine binnen een paar minuten al (wankel) op zijn poten. Op dat moment kan hij ook kennismaken met zijn 'tantes', die vol ongeduld bij de omheining staan te wachten, een kennismaking die bijzonder en warm is. Echt heel leuk om mee te maken. De Camel Farm ligt ongeveer 8 km buiten de stad en is vrij eenvoudig te bereiken per taxi of tuktuk, het entree is 100 Rs. Zeker een bezoek waard, ook voor grote mensen.
Activiteit Excursie Highlight
  • Uniek in de wereld
  • Kans om een geboorte mee te maken
  • Leerzaam, interessant museum
  • Leuk voor kinderen en volwassenen
  • Kan er warm zijn
  • Kan druk zijn in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-03-24
9
Costa Rica el-bosque-eterno-de-los-ninos
Dianadm was hier 01 feb 2018
El Bosque Eterno de los Niños, vertaald 'Het Eeuwige Woud der Kinderen', is het grootste privéreservaat van CR, gekocht door kinderen uit meer dan 40 landen. Een initiatief dat gestart is in 1986 met als doel het tropisch regenwoud en de bijbehorende fauna te behouden, en dat is gelukt. Het reservaat is in ruim 30 jaar gegroeid van 6000 naar 20.000 ha. Het gebied ligt tussen twee bekende trekpleisters in, het vulkaanpark Arenal en Monteverde-nevelwoud en omdat deze plaatsen steeds drukker worden, zijn veel dieren naar El Bosque Eterno de los Niños getrokken. Je vindt hier 50% van alle voorkomende diersoorten van CR, waaronder jaguars, tapirs en 700 verschillende vlindersoorten. Het reservaat is minder bekend en minder toegankelijk en hierdoor komen er veel minder bezoekers.Het telt 3 biologische stations waar je kunt overnachten in één van de zes kamers en een heerlijke Costa Ricaanse maaltijd geserveerd krijgt. Er is ook een onderwijscentrum voor kinderen, waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt. Er zijn vogel-, dag- en nachtwandelingen, die elk 2 uur duren en waarbij je goed het verschil kunt zien tussen het bos overdag en ’s nachts. Een unieke ervaring, die je zeker niet wilt missen. Het minpunt is dat het slecht bereikbaar is. De laatste 6 km gaan dwars door de jungle over een nogal extreme weg, een 4 WD is daarom een must. De coördinaten van het San Gerardo station waar wij hebben overnacht zijn 10 ° 21'34.77 "N, 84 ° 47'27.57" W
Natuurgebied Excursie Highlight
  • eco-bestemming
  • prachtige natuur
  • hoge dierdichtheid
  • rustig, weinig andere bezoekers
  • wandelingen zijn een unieke ervaring
  • educatief
  • weinig overnachtingsplaten - reserveren moet
  • moeilijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-03-10
8
Armenië karahunj
Dianadm was hier 01 okt 2018
Karahunj is een groot megalithisch complex dat in een prachtige bergachtige omgeving in de provincie Sisian ligt. Het monument is 3500 jaar ouder en vooral ook ruwer dan zijn equivalent Stonehenge en behoort tot de oudste stenen bouwwerken ter wereld. Het bestaat uit 204 verticaal geplaatste puntige stenen die in het midden een cirkel vormen. Hiervan hebben er 84 een rond gat hebben en lang was het onduidelijk waar deze voor dienden. Maar nu is ontdekt dat het een observatorium was, waarmee de bewegingen van de zon, maan en sterren bekeken konden worden. De gaten dienden als telescopische gereedschappen en zijn met zo’n precisie in de stenen aangebracht dat ze zelfs nu nog gebruikt kunnen worden. Om dit te bewijzen, organiseert het plaatselijke museum eens per week een ‘sterrenwacht-avond’ (als het niet bewolkt is). En omdat deze plek ver van de bewoonde wereld ligt, is het hier ’s avonds pikdonker en zie je duizenden sterren en als het meezit ook nog de melkweg. Het is wel handig om vooraf te informeren of de avond doorgaat (bij de VVV in Sisan). Karahunj ligt aan de M12 en wordt goed aangegeven. Na een klein klimmetje loop je zo op de stenen af.
Activiteit Natuurgebied Highlight
  • leuke activiteit
  • unieke sterrenwacht
  • prachtige ligging
  • weinig andere toeristen
  • gratis
  • ligt afgelegen
  • kan er koud zijn
Review geplaatst op 2019-02-13
8
Armenië khndzoresk
Dianadm was hier 01 okt 2018
Cappadocië staat bekend om zijn grotwoningen, maar ook in Armenië vind je een soortgelijke locatie. In het dorp Khndzoresk in de zuidelijke regio Syunik, ligt een grote grottenstad die van de 13de eeuw tot de jaren ’60 van de vorige eeuw bewoond is geweest. Je ziet hier zowel natuurlijke, als uitgehakte grotten, die tegen de steile hellingen van de Khor Dzor-kloof liggen. Op het hoogtepunt woonden er zo’n 15.000 mensen in de klifwoningen en waren er voorzieningen als kerken, winkels en scholen. Veel grotten liggen bovenop elkaar en een complex systeem van touwen en ladders was nodig om elkaar te kunnen bereiken. De westkant van de kloof is behoorlijk overwoekerd, maar aan de andere kant is een groot deel van de stad nog steeds zichtbaar en toegankelijk. Een steengoede ervaring om te bekijken en een walhalla voor klimliefhebbers. Om er te komen is al een avontuur op zich. Vanaf de stad Goris zijn de eerste twee kilometer nog geasfalteerd. Vanaf de afslag (Stepanakert Rd) wordt het een behoorlijk ruig traject en je moet echt een goede auto hebben, anders is het niet te doen. Parkeren kan bij een kleine winkel en vanaf daar kun je een trap van 400 treden afdalen voordat je een hangbrug bereikt. De 160 meter lange brug ligt er sinds 2012 en vormt de verbinding tussen het nieuwe dorp en de oude grottenstad, een overbrugging tussen het heden en verleden en het bijzondere aan deze brug is dat hij eigenhandig gebouwd is, zonder moderne machines.
Activiteit Dorp Cultuur Gebergte Highlight
  • gratis
  • prachtige ligging
  • unieke locatie
  • onontdekt, geen andere toeristen
Review geplaatst op 2018-12-12
9
Verenigde Staten Bisti-Badlands
Dianadm was hier 01 sep 2013
In het noordwesten van New Mexico vind je het fascinerende landschap van de Bisti Badlands, één van de minder bekende pareltjes in het zuiden van de VS. Voor liefhebbers van bijzondere rotsformaties en fotografen is dit een waar paradijs. Er zijn prachtig gekleurde heuvels, kleine kloven, bizar gevormde hoodoos, versteend hout, fossielen en cracked eggs. Fantastische creaties van moeder natuur. Je moet wel avontuurlijk ingesteld zijn. Er is geen bewegwijzering, je zult zelf op zoek moeten gaan naar de mooiste plekken. Een soort ontdekkingstocht dus in een stenen wildernis, een GPS is hierbij wel een must. Het terrein is op sommige plekken ruig en lastig begaanbaar, trek daarom goede wandelschoenen aan en neem voldoende water mee (het kan er warm zijn, zeker in de zomer) want er zijn geen voorzieningen. De Bisti Badlands liggen op ongeveer een uur rijden vanaf de stad Farmington (highway 371 in zuidelijke richting) en door de afgelegen ligging zul je maar weinig mensen tegenkomen. Volkomen onterecht wat mij betreft, want het is een prachtig gebied. De toegang is gratis, er is geen permit nodig, wel moet je een register tekenen zodat men weet dat je in het gebied bent.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • prachtig en bijzonder natuurgebied
  • vrij onontdekt, weinig toerisme
  • avontuurlijke trekking
  • gratis en geen permit nodig
  • moeilijk begaanbaar, niet voor iedereen weggelegd
  • geen voorzieningen
  • kan warm zijn
Review geplaatst op 2018-08-19
9
Costa Rica talamanca
Dianadm was hier 01 feb 2018
In het uiterste zuidoosten van Costa Rica ligt het Talamanca-gebied, het leefgebied van de Bribri-indianen. Je vindt hier een prachtig ongerept regenwoud, dat vanwege de afgelegen ligging tot op heden vrij onontdekt is. In Yorkin, dat diep in de jungle ligt, hebben de Bri Bri-indianen hun dorp opengesteld voor (eco)toerisme en hierbij snijdt het mes aan twee kanten. Je kunt op deze manier zien en meemaken hoe de indianen leven en zij hebben wat extra inkomsten. Echt massaal is het niet, er kunnen hooguit 20 bezoekers tegelijk aanwezig zijn vanwege het gebrek aan overnachtingsplekken, maar dat maakt het wel uniek. De indianen leven volgens oude tradities en leven in harmonie met de natuur. Ze hebben hun eigen taal, geloof en gebruiken. Tijdens je bezoek krijg je ‘kruidenles’ van de sjamaan en leer je chocola maken van cacaobonen. Helaas zijn er wel wat westerse invloeden, authentieke kleding zie je hier helaas niet meer. Tijdens je verblijf trek je een aantal keer de jungle, waarbij je uitleg krijgt over planten en bomen. De natuur is prachtig en ongerept en onderweg zie je diverse dieren. Voor een verfrissende duik wordt er gestopt bij een waterval en bij de rivier. Yorkin is alleen te bereiken over het water. De tocht met een gemotoriseerde kano duurt ongeveer 1.5 uur en gaat langs diverse stroomversnellingen. Best spectaculair. Je bezoek aan de Bri Bri kun je niet zelf regelen maar gaat via eco-organisatie ATEC (https://www.ateccr.org).
Regio
  • mooie mix van natuur en cultuur
  • inkijkje in leven Bri Bri
  • actief
  • weinig andere toeristen
  • prachtige natuur
  • iets verwesterd
  • alleen te regelen via ATEC
  • primitief
Review geplaatst op 2018-07-26
9
India Jodhpur
Dianadm was hier 01 jan 2017
Jodhpur is een prachtige stad en mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je door Rajasthan reist. Een leuke manier om de stad te bekijken is met een zipline. Vanuit het Mehrangarh Fort organiseert de organisatie ‘Flying Fox’ tours, waarbij je via 6 ziplines (variërend van 70 tot 300 meter) over de blauwe stad, twee woestijnmeren, het Rao Jodha eco-park en het grote Fort ‘zweeft’. Geweldig om te doen en onderweg heb je een fantastisch ‘birds eye view’ over de hele omgeving. De hele tour duurt ongeveer 2 uur en dat is inclusief 20 minuten veiligheidinstructies. Veiligheid is een belangrijk issue bij de organisatie want naast de uitgebreide instructies krijg je ook een begeleider mee (bij ons Nischal) die op ieder platform je harnas checkt. Je kunt de tour starten tussen half 10 ’s ochtends en half 5 ’s middags. Vergeet niet ergens een flesje water weg te stoppen, want het is vrij warm en je kunt onderweg geen water kopen. Trek dichte schoenen aan (slippers verlies je) en een t-shirt (dat zit met je harnas veel prettiger). Voor Indiase begrippen is dit een dure excursie, de tour kost zo’n 20 euro pp, maar het is echt elke roepie waard. Ik heb van elke minuut genoten en voor mijn twee pubers was dit letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van onze India-reis.
Stad
  • Originele manier om de stad te bekijken
  • Spectaculair om te doen
  • Prachtige uitzichten
  • Veiligheid
  • Leuk voor kinderen
  • Voor Indiase begrippen duur
  • Je kunt onderweg niet stoppen
Review geplaatst op 2017-09-27
8
Kroatië Zadar
Dianadm was hier 01 mei 2016
De stad Zadar heeft me dit voorjaar in meerde opzichten positief verrast. Deze gezellige studentenstad heeft veel te bieden, een historisch centrum, leuke straatjes, tal van restaurantjes, een prima sfeer en een prachtige ligging aan de Adriatische kust. Tegen de avond komt de stad tot leven. Zowel locals als toeristen gaan naar de boulevard Riva Nova om te genieten van de zonsondergang waar de stad beroemd om is. Op de boulevard bevinden zich ook het Zeeorgel (maakt geluid op het ritme van de branding) en het kunstwerk de Zonnegroet, die in het donker voor een waar lichtspektakel zorgt. Omdat de stad vrij centraal gelegen is, is het een goede uitvalsbasis om andere delen van Kroatië te verkennen, zoals Krka, Plivitche, Split en de eilanden voor de kust. Wij hebben deze stad aangedaan tijdens een rondreis, maar Zadar is als stedentrip ook goed te doen. De stad heeft een vliegveld waar je vanuit Nederland al voor 35 euro buiten het seizoen naartoe vliegt. Een minpunt is er ook, tijdens het hoogseizoen is het hier erg druk.
Stad
  • Afwisselde stad
  • Autovrij centrum
  • Prima uitvalbasis
  • Leuke sfeer
  • Druk in het hoogseizoen
  • Geen winkelstad
Review geplaatst op 2016-09-18
8
Kenia
Dianadm was hier 01 jul 2014
Hell's Gate NP is een wildpark waar je per fiets, met de auto of lopend op safari kunt gaan. Het NP zelf is al de moeite waard, maar de mooiste plek in het gebied is zonder twijfel de Njorwa Gorge, die op ongeveer 7 km vanaf de ingang ligt. De kloof is een diepe kronkelende, uitgesleten spleet in de rotsen, die op sommige plaatsen maar een meter breed is. Je kunt hier een hike doen, waarbij je in ongeveer 3 uur door de kloof wandelt. Hierbij loop je door een half opgedroogde rivierbedding, die op sommige plekken erg glibberig is. Langs de rotswanden stroomt water in kleine watervallen naar beneden en dit water is door vulkanische activiteit warm. Hoewel de kloof in een safaripark ligt, zie je hier geen wild (misschien maar beter ook). Wel werden we vanaf het eerste moment begeleid door 2 geiten, die hun naam 'klimgeiten' meer dan waar maakten. Bereid je voor op een pittige tocht, niet alleen omdat het soms glad is maar vooral omdat er ook geklommen moet worden. Maar de beloning is groot, het landschap is bijzonder en mooi. Niet voor niets is deze kloof uitgekozen als decor voor de films Tombraider en de Lion King. Het is wel belangrijk om een gids in te huren, hij weet precies waar je wel en niet kunt lopen.
Land
  • Prachtige kloof
  • Mooie combi met de natuur van Hell's Gate
  • Actief zijn in een wildpark
  • Goedkoop
  • Weinig toeristen
  • Pittige hike
Review geplaatst op 2017-12-26