Dianadm

profiel Dianadm

Homepage

Naam

Diana de Munk

Positie

11

Score

34224

Reviews

13

Foto's & tips

598

Blogs

3

Lid sinds

16 februari 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Fav. stad

Istanbul

Over mij

Op mijn 18de maakte ik mijn eerste reis en sindsdien ben ik besmet met het reisvirus. Reizen is voor mij het Grote Genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft. Foto's zijn daarbij een mooi hulpmiddel, ze houden de herinnering levend. Op fotografiegebied ben ik slechts een amateur, maar ik probeer mezelf wel te verbeteren. Dit doe ik onder andere door naar de foto's op deze site te kijken.

Mijn Motto

'Reizen maakt rijk!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D50/D3100/ D5100

Overige

Nikkor 18-105 mm, Tamron 70-300 mm, GoPro

 

20 reactie(s) bij "Dianadm"

 • profile image comment

  Hi Diana, dank voor je felicitaties! Ben blij met de sterrenregen inderdaad : )

  Door krijnvandergiessen • geplaatst op 2018-05-25 05:03:27
 • profile image comment

  Hoi Diana, dank voor je felicitatie, leuk!

  Door JoshuaX • geplaatst op 2018-05-24 22:48:14
 • profile image comment

  Bedankt Diana, ik ben er enorm blij mee!

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-05-24 19:01:31
 • profile image comment

  Thanks voor de intro en informatie Diana!

  Door GlennHuizinga • geplaatst op 2018-05-24 08:25:11
 • profile image comment

  Hoi Diana, jij bent dus ook in tarangire geweest? Wij waren er jammer genoeg maar 1 nacht, ik zou er graag wat langer zijn gebleven.

  Door karinm • geplaatst op 2018-05-22 20:48:05
 • profile image comment

  Hi Diana, wat gaaf dat je met je zoon naar Le Reunion gaat. Absoluut iets om naar uit te kijken. Wij willen zelf ook zeker nog eens terug, met name naar het binnenland. En leuk te horen dat onze foto's wat hebben bijgedragen aan de inspiratie :). Doet ons goed. Mocht je nog extra tips of info willen t.z.t. dan horen we het graag!

  Door NLreizen • geplaatst op 2018-05-18 13:20:37
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie! Saoedie Arabie is een bijzonder land. We wonen er nu al 5 jaar.

  Door Hollandsmeiske • geplaatst op 2018-05-17 21:54:17
 • profile image comment

  Hoi Diana, het zou zo maar het kleine broertje kunnen zijn. Het zou anders wel erg toevallig zijn dat ze allebei de zelfde naam dragen! Groet, Sander

  Door sgtravel • geplaatst op 2018-05-16 20:08:56
 • profile image comment

  Hoi Diana, wij zijn 2 weken geleden terug gekomen van een rondreis door Peru een prachtig land.

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-05-15 21:37:20
 • profile image comment

  Dag Diana Ik ging niet in pubs maar als ik laat van een bedrijfsmeeting kwam en op een taxi moest wachten werd ik wel eens lastig gevallen. Een kleine Maya vrouw lijkt wel een makkelijke prooi. Groetjes Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2018-05-14 21:51:56
 • profile image comment

  Hey Diana, hartelijk dank! Ik ga mijn best doen. Ik heb er zin.

  Door marcvankessel • geplaatst op 2018-05-07 08:26:10
 • profile image comment

  Dag Diana bedankt voor je reacties, morgen is het een jaar dat ik moeder mocht worden, ik ga onze dochter en die van Christina en Hannah lief hebben als was het onze laatste dag. Het weten om de zwangere vrouwen waar de ongeboren baby's .... disculpa.

  Door geo • geplaatst op 2018-05-01 21:44:08
 • profile image comment

  Dag Diana In naam al onze zusters en broeders 1000 x dank voor je steun. Frayba, Maria-D. en Geo

  Door geo • geplaatst op 2018-04-30 20:48:35
 • profile image comment

  Hey Diana, ja klopt ik zit al langer op de site. Maar sinds de problemen met de site zijn gestart ben ik er vanaf gegooid en alles is gereset. Dus alle gegevens en dergelijke weg. Ik hoop dat wanneer ze de tijd hebben om ook de persoonlijke gegevens weer te herstellen. Maar eerst moet de site natuurlijk werken naar behoren.

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-04-30 19:05:43
 • profile image comment

  Vind het geen verbetering dat de tekst automatisch, aan elkaar word gelijmd een adres ziet er zo chaotisch en onoverzichtelijk uit. Solidaire groetjes Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2018-04-27 13:28:14
 • profile image comment

  Dag Diana heel lief dat jij je wil inzetten voor onze mensen hier. Als het lukt iemand van de pers te interesseren kunnen die best contact nemen met de schrijvers van de artikels. Ik kreeg toestemming van Frayba om artikels te vertalen en op de site te publiceren. Contact/ El Centro de Derechos Humanos Fray Bartolomé de Las Casas, A.C., (Frayba) Centrum voor de rechten van de mens. Fray Bartolomè de Las Casas, Centraal America (Frayba) (Fray) Priester Bartolomè de Las Casas was de eerste die zich inzette voor de rechten van de Indigena tijdens de Spaanse verovering. Dirección Adres Calle Brasil 14 Barrio Méxicanos 29240 San Cristóbal de Las Casas Chiapas, México email: solidaridad@frayba.org.mx

  Door geo • geplaatst op 2018-04-27 13:22:40
 • profile image comment

  Dag Diana Dank voor je trouwe reacties bij het gezicht en warzone. Tot je vraag Frayba mensenrechtsactivisten in San Cristobal de Las Casas zijn de enigen die het aandurven deze mensenrechtsschendingen publiek te maken en de verantwoordelijken tot actie op te roepen. Zij worden regelmatig bedreigt en aangevallen, kort geleden werden weer twee leiders vermoord. Jetty schreef dat zij probeerde een actualiteiten programma te interesseren maar kreeg geen antwoord, idem dito een familie lid van Geo in België. Ik vertaal regelmatig artikels van Frayba die ik met hun toestemming een tijdje op het profiel publiceer. Groetjes Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2018-04-26 19:30:47
 • profile image comment

  Jep, ben weer op Hollandse bodem. We hebben het zeer goed naar ons zin gehad. De Algarve is wel te toeristisch naar mijn zin (en we zaten echt in de periode dat er het heel rustig was). Maar het gebied daarboven, Alentejo, is echt prachtig en ideaal voor een roadtripje.

  Door aticketto • geplaatst op 2018-04-22 09:34:20
 • profile image comment

  Hoi Diana, Het kasteel wordt niet meer bewoond, maar het is wel te bezoeken in combinatie met het park er om heen. Tevens is er ook een uitspanning gevestigd, waar je wat kunt nuttigen. groet, Sietse

  Door blauwvinger • geplaatst op 2018-04-16 19:42:59
 • profile image comment

  Grappig, het lijkt wel een metalen band

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-04-15 15:11:46

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (598)

'552888' door Dianadm '552888' door Dianadm

EthiopiëTisoha waterval

EthiopiëTisoha waterval

Tegenliggers

Dianadm

De Blauwe Nijl-watervallen liggen ongeveer 30 kilometer buiten Bahir Dar bij het plaatsje Tis Abai. Vanaf dit dorp kun je een wandeling van ongeveer twee uur maken door een prachtig gebied, waarbij je de waterval van alle kanten kunt bewonderen. Hierbij moet je wel een stroompje oversteken en tot een paar jaar geleden moest je hier door het water waden of je door locals naar de overkant laten dragen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Er is een hangbrug gekomen waardoor het niet alleen voor de wandelaar maar vooral voor de lokale bevolking en hun dieren een stuk eenvoudiger is geworden om de oversteek te maken.

'524245' door Dianadm '524245' door Dianadm

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Arun

Dianadm

De boeddhistische tempelcomplex Wat Arun of Tempel van de Dageraad is niet te missen in Bangkok. De 79 meter hoge pagode van het complex is al van verre te zien. Wat Arun heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. De enorme pagode is trapsgewijs gebouwd in Khmer-stijl. Er zijn meerdere uitsparingen waarin beelden staan en rondom de pagode staan vier kleinere torens die net zo rijk versierd zijn. De witgroene pagode is volledig versierd met bloemenmozaïeken die gemaakt zijn van kleurrijk, oud en gebroken Chinees porselein. Het verhaal gaat dat er vroeger veel Chinese schepen aanmeerden in de haven van Bangkok en onderweg scheepsvrachten vol overtollig porselein dumpten. Het porselein is gebruikt om tempels mee te versieren. Je kunt de pagode tot halverwege beklimmen, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de Chao Phraya Rivier met z'n drukke 'botenverkeer' en over het tempelcomplex. Wat Arun is makkelijk bereikbaar per boot van pier N13 en N8.

'529747' door Dianadm '529747' door Dianadm

KroatiëZadar

KroatiëZadar

Het zee-orgel in Zada

Dianadm

De verwaarloosde kade van Zadar was toe aan een make-over. De architect Nikola Basic kreeg de opdracht om er iets bijzonders van te maken en dat is gelukt! Naast het kunstwerk 'de groet aan de zee' liet hij een zee-orgel maken, een marmeren trap die geluiden voortbrengt, zodat het lijkt of de zee muziek maakt. Bij de constructie van de 70 meter lange trap aan de kade zijn grote plastic buizen aangebracht van verschillende afmetingen. Door de openingen in de trap komt hier het zeewater binnen en het water drukt, afhankelijk van de golfslag, verschillende hoeveelheden lucht door de buizen. Dit is te horen als een soort klaaglijke tonen. De muzikale trap is een grote attractie en trekt zowel overdag als 's avonds veel publiek. Niet alleen om naar de geluiden te luisteren, maar ook om te dansen, naar de zonsondergang te kijken of om in het heerlijke blauwe water te duiken.

Laatste blogs (3)

Iedere 2 jaar ga ik met een vriendin kamperen. Gewoon op de bonnefooi, we regelen alleen een vliegticket en een auto en nemen zelf een puptentje mee. Heel leuk om te doen en even helemaal back to basi... Lees meer

Het Zagros gebergte is een omvangrijke bergketen in het Noordwesten van Iran. Het gebergte is zo’n 1500 km lang en qua hoogte en omvang te vergelijken met de Alpen, maar hier houdt gelijk iedere verge... Lees meer

IJsland is één van de beste bestemmingen ter wereld om walvissen te zien en de beste plaats om dat te doen is Húsavík. Deze stad in Noord-IJsland heeft de bijnaam ‘walvishoofdstad van het Noorden‘ omd... Lees meer

Mijn fans (10)

Ik ben fan van (8)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (63)

'845332' door NLreizen '845332' door NLreizen

Frans-PolynesiëSociety Eilanden

Frans-PolynesiëSociety Eilanden

50 tinten blauw

NLreizen

Deze foto is een vervolg op de vorige foto "360 graden uitzicht". Vanaf het hoogste punt vanaf het eiland Maupiti, word je getrakteerd op een adembenemend mooi beeld op de lagune rondom het eiland. Wij hadden nog nooit zo'n diversiteit in kleuren blauw gezien. En vanuit dit perspectief krijg je ook een goed beeld van de koraalstructuren. Tijdens het " walvisseizoen" (juli-oktober) heb je vanaf dit punt ook grote kans dat je een bultrugwalvis spot. Wij hebben ze vanaf hier net niet gezien, maar tijdens onze tocht omhoog kwamen we wel laaiend enthousiaste mensen tegen die ze wel hadden gespot. Het pad omhoog start schuin tegenover restaurant Tarona aan de overkant van de weg. Maar nogmaals, het eiland is zo klein, iedereen wijst je de weg.

'845281' door Obiwan '845281' door Obiwan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zondag markt van...Ba

Obiwan

Babao town, Guanngnan county in Wenshan. De eerste serieuze markt die we bezochten tijdens de reis door Yunnan was meteen prijsschieten. Een onvoorstelbaar kleur pallet van de diverse verschillende minderheid groeperingen.

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

Je hebt nog geen favoriete blogs