DeOpschepper

profiel DeOpschepper

Naam

Floortje

Reviews

0

Foto's & tips

9

Blogs

0

Lid sinds

29 October 2020

Over mij

Hi Wereldontdekkers,

Mijn naam is Floortje en als stewardess heb ik het privilege de hele wereld rond te reizen en er nog geld mee te verdienen ook.
In mijn vakanties zoek ik naar reizen wat meer van het begaande pad af. Hotels en geregeld vervoer ruil ik liever in voor een slaapzak onder de sterrenhemel en de lokale tuktuk.

Een reis loopt altijd anders dan je had gepland. Als het volledig loopt zoals je gepland had ben je niet op reis, dan volg je een schema. Reizen is op avontuur gaan, dingen ontdekken, oplossingen zoeken en ervan genieten. Reizen is het het aangename in het onaangename vinden en de pracht in de lelijkheid zien. De weg naar de bestemming toe bevredigt vaak je verlangens beter dan de vooraf gekozen eindbestemming zelf.

Ik plaats graag mijn mooiste foto's met daarbij een kort begeleidend reisverhaal. Want iedere foto en ieder persoon vertelt een verhaal en het zijn vaak verhalen die gehoord mogen worden. Iedereen verdient een podium.

Mijn Motto

'Geniet van alles wat je niet gepland had'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (9)

'1121803' door DeOpschepper '1121803' door DeOpschepper

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Ontdek echt India in.

DeOpschepper

In Varanasi aan de kade van de Ganges ook wel ghat genoemd, vind je veel van deze Sadhu Baba's oftewel heiligen. Ze worden door Hindoes gezien als de vertegenwoordigers van een god en soms zelfs aanbeden als een god zelf. Men respecteert hen om hun heiligheid en gevreesd om hun vervloekingen. Ook andere Hindoestaanse rituelen spelen zich in Varanasi op straat voor je neus af. Je wordt hier ondergedompeld in de magie van India.

'1121806' door DeOpschepper '1121806' door DeOpschepper

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Aan de voet van de...

DeOpschepper

Aan de voet van een tempel in Udaipur zat deze vrouw te wachten. Udaipur wordt ook wel de city of lakes genoemd en is een van de meest romantische steden die ik me kan voorstellen. Uiteindelijk maken de vele rooftop bars en drijvende paleizen het decort van de romantiek, maar de mensen die er wonen, laten het tot leven komen. Net als deze vrouw die zat te wachten op haar man en vervolgens samen hand in hand weglopen met haar hoofd op zijn schouder.

'1121851' door DeOpschepper '1121851' door DeOpschepper

TanzaniaDar es Salaam

TanzaniaDar es Salaam

Lokaal Dar es Salaam

DeOpschepper

Het leven in Dar es Salaam is niet gemakkelijk. Mensen komen van het platteland naar de stad in de illusie dat werk en een beter leven hen in de schoot geworpen wordt. Met kleine bedrijfjes proberen mensen geld te verzamelen. Veel mensen hebben zelfs meerdere banen tegelijkertijd. Deze vrouw op de foto verkoopt chapati's op de veranda van haar huis. De veranda is de belangrijkste plek van het huis. Het is een sociale plek, want buurtgenoten lopen langs en blijven staan voor een praatje of om wat te eten te kopen. Bij de vrouw in de foto kwamen meerdere mensen langs om chapati's te kopen en bij de overbuurvrouw haalden ze gefrituurde cassave. Overdag zijn de meeste mannen op pad om te werken en door het verkopen van voedsel verdienen de vrouwen thuis ook een zakcentje terwijl ze tegelijkertijd zorgen dat er eten op tafel staat. Het groepsgevoel in Dar es Salaam is groot. Tevens werken deze communities als sociaal vangnet. De mensen helpen elkaar en proberen er iedere dag weer een gelukkige dag van te maken.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (6)

'1121681' door Travelbag '1121681' door Travelbag

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Thee plukken

Travelbag

Darjeerling, het theegebied. Om de theevelden kun je niet heen. Overal fris groen. De Darjeerling thee is zwarte thee. Een exclusieve kweek bezorgt deze thee een kenmerkend aroma. Op enkele theeplantages mag je rondkijken en kun je het proces van de thee aanschouwen. Op de plantages wordt niet altijd gewerkt, maar als dat zo is, is het leuk om even een kijkje te nemen. De dames doen zwaar werk en een beetje waardering hiervoor van onze kant kan geen kwaad.

'1121639' door Ellen69 '1121639' door Ellen69

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Datoga portret

Ellen69

Lake Eyasi is een zoutwatermeer in het noorden van Tanzania, ten zuidoosten van de Serengeti. In de buurt van het meer leven verschillende traditionele stammen, waaronder de Datoga. Dit is een semi-nomadische veehoudende stam; de Datoga leven in traditionele hutten gebouwd van takken en grassoorten. Wij bivakkeerden met onze auto met daktent op een camping in de buurt van het meer (waar we vrijwel de enigen waren), en bezochten met een local een Datoga stam. We kregen een inkijkje in hun onderkomen en hun manier van leven. De vrouwen van de stam (de mannen waren jagen) maakten wat timide maar ook ontwapenend contact. De vrouwen zagen er prachtig uit; ze hebben de culturele infiltraties van andere stammen goed weten te doorstaan en dragen nog steeds geitenhuiden gewaden en versieren hun gezicht en lichaam met litteken-tatoeages.

'1120438' door Corriedewinter '1120438' door Corriedewinter

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Visjes uit Marokko

Corriedewinter

Zo'n 25 jaar geleden maakten wij een reis met de auto door Marokko langs de verschillende koningssteden zoals Marrakech, Fes, Meknes, Rabat en Casablanca. In de steden was het nog lang niet zo druk en foto's maken viel niet op, werd soms zelfs gewaardeerd, behalve op het beroemde plein van Marrakech, het Djemaa el Fna. Als je maar in de richting van een slangenbezweerder of iemand met een aapje op zijn schouder keek, werd er al boos teruggekeken. Deze foto maakte ik ergens in Casablanca, het vishandeltje is klein, maar de vis is vers en wordt zorgvuldig gesorteerd door deze keurige visboer.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier