DaphneLange

9
Botswana Savuti
DaphneLange was hier 30 Sep 2016
Savuti is in een woord adembenemend. De rust, de natuur, de prachtige uitzichten en dan de wilde beesten. Een dierentuin zonder hek noem ik het. Omdat we zelf met een auto reden kwamen we op de meest mooie en afgelegen plekjes waar de gewone bus met toeristen niet kon komen. Een goede 4 x 4 is hier zeker niet onbelangrijk! Anders moet je dit niet eens willen. Het kan uren duren voordat je een andere auto tegenkomt. Dus een beetje lef is wel noodzakelijk. Het is een hele tocht om er te komen, 5 uur rijden over los zand is behoorlijk pittig maar als er dan ineens een groep olifanten of een giraffe in the middle of nowhere staat maakt dit heel veel goed. Een erg leuke plek om te verblijven is midden in de bush bush bij Hyena pan tented bush camp, een verborgen pareltje. Ontbijten, lunchen en dineren met voor je een kudde olifanten is fantastisch. En wil je een goede gids, informeer dan naar Stan/Stanley, hij is opgegroeid in de bush bush en is serieus de beste gids die we ooit gehad hebben. Hij is geduldig, weet echt alles van de beesten maar ook van de natuur en je mag hem 1000 vragen stellen. Dit mooie stukje aarde mag je zeker niet overslaan als je Botswana gaat bezoeken. Het hoort er echt bij. En het valt bij mij ook onder het "echte" Afrika, maar dat is mijn beleving. Voor jou is dat misschien weer iets anders, maar des te leuker is het hoe iedereen het ervaart. Geniet van dit prachtige land. Je krijgt zeker geen spijt.
Stad
  • De rust
  • De adembenemende landschappen
  • Wildlife
  • Onze gids waar we mee op pad gingen
  • Duidelijk een buiten de gebaande paden
  • Eigenlijk niets, sorry
Review geplaatst op 2016-12-05 Door DaphneLange
9
Botswana
DaphneLange was hier 30 Sep 2016
Savuti is in een woord adembenemend. De rust, de natuur, de prachtige uitzichten en dan de wilde beesten. Een dierentuin zonder hek noem ik het. Omdat we zelf met een auto reden kwamen we op de meest mooie en afgelegen plekjes waar de gewone bus met toeristen niet kon komen. Een goede 4 x 4 is hier zeker niet onbelangrijk! Anders moet je dit niet eens willen. Het kan uren duren voordat je een andere auto tegenkomt. Dus een beetje lef is wel noodzakelijk. Het is een hele tocht om er te komen, 5 uur rijden over los zand is behoorlijk pittig maar als er dan ineens een groep olifanten of een giraffe in the middle of nowhere staat maakt dit heel veel goed. Een erg leuke plek om te verblijven is midden in de bush bush bij Hyena pan tented bush camp, een verborgen pareltje. Ontbijten, lunchen en dineren met voor je een kudde olifanten is fantastisch. En wil je een goede gids, informeer dan naar Stan/Stanley, hij is opgegroeid in de bush bush en is serieus de beste gids die we ooit gehad hebben. Hij is geduldig, weet echt alles van de beesten maar ook van de natuur en je mag hem 1000 vragen stellen. Dit mooie stukje aarde mag je zeker niet overslaan als je Botswana gaat bezoeken. Het hoort er echt bij. En het valt bij mij ook onder het "echte" Afrika, maar dat is mijn beleving. Voor jou is dat misschien weer iets anders, maar des te leuker is het hoe iedereen het ervaart. Geniet van dit prachtige land. Je krijgt zeker geen spijt.
Land
  • De rust
  • De adembenemende landschappen
  • Wildlife
  • Onze gids waar we mee op pad gingen
  • Duidelijk een buiten de gebaande paden
  • Eigenlijk niets, sorry
Review geplaatst op 2016-12-05 Door DaphneLange
10
Anguilla Shoal Bay
DaphneLange was hier 31 Oct 2012
Eigenlijk hoef ik hier niet heel veel woorden aan te spenderen! Maar Anguilla is echt een paradijs op aarde! Shoal Bay is fantastisch, het witte zand doet pijn aan je ogen, de blauwer dan blauwe zee die nog lekker warm is is een feestje om in te zwemmen en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de groene palmbomen! Een verdwaalde kokosnoot op het strand maakte het plaatje compleet. Er was verder niemand op het strand te bekennen, dat snap je toch niet? Vanaf Sint Maarten ligt het op een steenworp afstand varen, dus ga je daar binnenkort op vakantie, luister dan naar mij en neem de boot naar dit prachtige eiland, je zult er zekers te weten geen spijt van krijgen. Mijn mond is regelmatig opengevallen van verbazing, zo mooi! De mensen zijn ontzetten vriendelijk en heel erg relaxed. Vrolijke kleuren, lekker eten en in je autootje of op je scooter heb je de fijnste uitzichten. Ik waande me constant in de Fa reclame van lang geleden .... Sorry, het zijn toch nog veel woorden geworden! Dat dus. Pak die boot ...
Regio
  • Paradijs
  • Witte stranden, blauwe zee en palmbomen
  • Relaxte mensen en een ontzettend fijne sfeer
  • Ga het zelf ontdekken, het is prachtig
  • Sorry, die zijn er echt niet!
Review geplaatst op 2016-12-01 Door DaphneLange
9
Dominica
DaphneLange was hier 31 Oct 2012
Tijdens onze eilandhop trip in het Caribische Gebied hadden we alleen de begin en eindbestemming vast staan. Zo vlogen we op Sint Maarten en zouden dan via allemaal kleinere en wat onbekendere eilanden naar Curaçao hoppen. Niet heel erg vervelend om hele dagen omringd te zijn door groene natuur en de blauwste wateren. Zo besloten we ook Dominica mee te pikken. Hier hadden we wel al eens over gehoord en gelezen maar heel erg op de hoogte waren we niet. En dan is de verrassing des te groter! Na een niet geheel prettige vlucht in een wat krakkemikkig Caribisch mini vliegtuig kregen we vanaf boven het mooiste uitzicht op het eiland. Groen, groener, groenst, omringd door prachtig blauw water. Na onze landing, de baan liep dwars door de jungle, begonnen we aan onze taxi rit! Omdat we naar Roseau moesten en we aan de andere kant van het eiland waren geland hadden we een 2 uur durende trip over het eiland. Maar dit is echt de mooiste route die we ooit gereden hebben. Alles was zo groen en we slingerden echt over de wegen door de natuur (de hoofdweg waren ze net aan het asfalteren). Zo kregen we al meteen een goede indruk. Het eiland heeft veel te bieden, van walvissen en dolfijnen spotten tot trekkings in de jungle, maar ook de kleurrijke markten en met de locals op een bankje zitten kletsen hoort bij het reizen. Dan krijg je een nog betere indruk hoe ze daar leven. Wij willen hier zeker een keer terug en dan nemen we wat langer de tijd. Het is een pracht eiland.
Land
  • Je wordt omgeven door groen
  • Kleurrijk geklede vriendelijke mensen
  • Nog niet ontzettend toeristisch
  • Ik wil er zekers te weten terug
  • Het Caribische vliegtuig om er te komen
Review geplaatst op 2016-11-29 Door DaphneLange
9
Vietnam Centraal Vietnam
DaphneLange was hier 30 Sep 2011
Easy Riders Op het moment van schrijven bestaan ze 10 jaar en is het een populair fenomeen in Vietnam. Het begon met een paar trotse Vietnamezen die een motor hadden. Ze namen uit enthousiasme toeristen mee achterop hun motor om zo hun land te laten zien. Deze toeristen vonden het geweldig en zo is het idee ontstaan en zijn ze al jaren succesvol, ze hebben nu zo’n 30 “riders” beschikbaar. Het “hoofdkantoor” bevind zich in Dalat, je kunt je tour vooraf boeken maar de motorrijders lopen ook rond waardoor je ze vanzelf tegenkomt op straat. Ze spreken je aan maar doen ze dit niet dan roep je ze en ze komen meteen met enthousiaste verhalen. In eerste instantie twijfelde we of we het wel zo op straat moesten boeken omdat we het niet helemaal vertrouwde, maar bij nader inzien was dat erg slecht van ons. Ze zijn wel degelijk betrouwbaar maar proberen op deze manier klanten te vinden. Wat erg goed is natuurlijk. Ze hebben verschillende opties, zo kunnen ze je in een paar uur de omgeving van Dalat laten zien, hebben ze dagtochten naar bepaalde plaatsen maar ook zijn er meerdaagse tours te boeken. Je kunt ook zelf aangeven hoeveel dagen je wilt en wat jouw verwachtingen zijn. Samen stippel je dan met de gids je route uit. Ze zijn enorm flexibel want de klant is in hun ogen echt koning. En ze zijn er enorm trots op dat ze hun land op deze manier kunnen laten zien. Voor ons was het een fantastische ervaring die ik zo weer over zou doen, alleen dan een paar dagen langer.
Regio
  • De vele landschappen
  • Op een andere manier reizen
  • Het binnenland van Vietnam zien
  • En hoe de locals hier leven
  • Hoe trots de riders zijn op hun land
  • Je onderweg weinig mensen tegenkomt
  • Heel soms krijg je een harde kont :)
Review geplaatst op 2016-11-25 Door DaphneLange
9
Vietnam Centraal Vietnam
DaphneLange was hier 30 Sep 2011
Dalat Deze stad is niet te vergelijken met andere steden in het land. Het heeft door zijn Franse bouwstijl ook wel iets weg van Europa. In het hart van de stad bevind zich het Ho Xuan Huong meer. Een fijne afwisseling als je even de drukte wilt ontvluchten. Huur een bootje en vaar lekker rond en bekijk de stad vanaf het water. Doordat deze stad hoger ligt (1500 meter boven zeeniveau) heeft het een eigen klimaat en is het er goed toeven, het is er niet zo warm als in andere delen van het land. De route naar Dalat, wat in de bergen ligt, is adembenemend mooi, vanaf je stoeltje in de bus passeer je de mooiste landschappen, het groen steekt prachtig af tegen de blauwe lucht. Ware schilderijtjes. Watervallen, valleien, oerwouden, bossen, rijstvelden en bergtoppen, je komt het allemaal tegen. Hou je fotocamera dus bij de hand. Ook in de stad zelf hoef je je niet te vervelend. Het is er levendig, er is veel te doen en zien en ‘s avonds kun je je goed vermaken in de vele restaurants of barretjes. Struin lekker rond, probeer wat gerechtjes van de locals die ze op straat klaar aan het maken zijn, drink een drankje met uitzicht op het meer en geniet. Slag ook de markt niet over, hier kom je ogen te kort. En je hoeft je er geen seconde te vervelen. Er is van alles te doen.
Regio
  • Totaal anders dan de kust
  • Prachtige landschappen
  • Fantastische en kleurrijke huizen
  • De markt
  • Veel reizigers hebben dit al ontdekt
Review geplaatst op 2016-11-25 Door DaphneLange
9
Botswana
DaphneLange was hier 30 Sep 2016
We sliepen in een tented camp, Savuti under Canvas, om er te komen was het al een avontuur op zich, duidelijk een "van de gebaande paden" maar fantastisch. Met onze 4 x 4 reden we 5 uur door het zachte en mulle zand zonder ook maar iemand anders tegen te komen, behoorlijk spannend maar saai was het zeker niet. Onderweg kwamen we olifanten, giraffen en zebra's tegen en de glimlach bleef, ondanks de heftige route, op onze gezichten staan. Wat een fantastische ervaring. Uiteindelijk bereikten we Savuti, we melden ons bij de gate en een half uur later werden we opgehaald door onze gids omdat het tented camp elke week op een andere plek stond midden in de bush bush. We arriveerden na 20 minuten in ons kamp van 9 tenten. Jeetje dit was adembenemend. We kregen een welkoms cocktail en onze spullen werden naar onze enorm luxe tent gebracht (incl boxspring en douche) en de lunch werd voorbereid. Daar zaten we dan, midden tussen alle wildlife! Ik vond het spannend maar ook ontzettend bijzonder om mee te maken! Dat dit zomaar kon. Tijdens het ontbijt, de lunch en het diner zaten we onder de bomen, we konden de leeuwen horen brullen. We deden 3 safaris op een dag en de gids was een kenner. Luipaarden, leeuwen, olifanten, zebra's, we zagen ze allemaal. En een safari verveeld nooit. 's nachts in onze tent hoorden we de beesten in de bush, zo dichtbij, zo spannend, maar een avontuur om nooit te vergeten. Dus heb je de kans, slaap zeker in een tented camp en deze is echt geweldig.
Land
  • Middenin de bush bush
  • Een ervaring om nooit te vergeten
  • Luxe tent
  • Spinnen in de tent
Review geplaatst op 2016-11-21 Door DaphneLange
9
Singapore
DaphneLange was hier 30 Apr 2016
Singapore, het stond al lang op mijn lijstje en nu mijn vriendinnetje er 4 jaar geleden naartoe is verhuisd was het een nog kleinere stap om te gaan. Als verrassing gingen we met 5 meiden die kant op. Eenmaal boven Singapore kregen we al een spectaculair uitzicht cadeau, grote vrachtschepen die in de zee lagen en die vanaf boven erg klein leken. De hoge gebouwen en vele lichtjes maakten me nieuwsgierig naar deze bruisende stad. En bruisend was het zeker. Wat een energie hangt er in deze schone stad vol regels. Er is ontzettend veel te doen en te zien, van de lang uitgerekte winkelstraten tot de vele steriele malls vol airco, van de hoge kantoorgebouwen tot de kleurrijke huisjes in Little India en China town. Waan je even in Arabische sferen in Arabic Street of voel je een zangtalent in de vele karaoke bars, om de dag erna bij te komen op een van de stranden bij Sentosa. Ook voor lekkere gerechten ben je hier aan het juiste adres. Geniet van dumplings bij Din Tai Fung of kies een van de lekkere gerechten bij een food court, waar de locals, expats en toeristen zitten. Voor weinig geld eet je hier het aller beste! Vergeet ook niet om net voor zonsondergang boven op Marina Bay Sands te staan voor een magische zonsondergang en een geweldig uitzicht over de Bay of Gardens en de skyline. Adembenemend mooi. Deze stad is ook een aanrader om tijdens een tussenstop van een paar dagen te bezoeken. Het is ontzettend de moeite waard en voor ieder wat wils.
Land
  • Veel bezienswaardigheden
  • Voor iedereen wat wils
  • De stad heeft zoveel diversiteit
  • Heerlijke gerechten
  • De vele regels
Review geplaatst op 2016-11-21 Door DaphneLange
9
Namibië Oshikoto Region
DaphneLange was hier 30 Sep 2016
Het was er echt fantastisch! Je rijdt echt door een super groot gebied, net zo groot als heel Brabant, in het begin vond ik het wel spannend want wat als we pech zouden krijgen, maar die angst heb ik snel van me afgezet, totaal overbodig. Dat je aan het rijden bent en er uit het niets een kudde olifanten voor je auto oversteekt, je uit het raam kijkt en giraffen het laatste blaadje van de boom ziet knabbelen, of dat er een kudde zebra's aan het drinken zijn! Maar ook die neushoorn die een kijkje komt nemen! Het is echt adembenemend om hier te zijn!
Regio
  • De overweldigende natuur
  • Al die fantastische dieren
  • De droogte in oktober alles is stoffig
Review geplaatst op 2016-11-07 Door DaphneLange
8
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
DaphneLange was hier 31 Oct 2008
Ben je op het Noordereiland dan is het zeker de moeite waard om de Tongariro Crossing te gaan lopen. Tongariro staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een dagtocht door het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland, met als kers op de welverdiende taart het uitzicht als je bovenop Tongariro staat! Jeetje, dit is echt adembenemend. Je kijkt zo in het turqoise blauwe kratermeer Emerald Lakes. Ga hier zitten, eet je boterhammetjes op en geniet optimaal. In het park heb je constant het uitzicht op de drie, nog actieve, vulkanen: Mount Tongariro, Mount Ruapehu en Mount Ngauruhoe Tijdens je tocht vul je je flesjes met vers water uit de bergen, adem je de frisse lucht in en om je heen zie je de mooiste landschappen aan je voorbij trekken. Neem altijd een dikke trui mee, ook al is het enorm warm als je begint met de tocht. Het weer kan zomaar ineens omslaan. Geef ook door aan je accommodatie dat je de tocht gaan lopen, dit kan namelijk makkelijk zonder begeleiding, maar het is wel goed dat iemand weet dat je hier bent, stel dat. De tocht is goed te doen, alleen het laatste gedeelte, de vulkaan op, is behoorlijk pittig. Wel enorm de moeite waard. Maar trek je dit niet dan blijf je lekker beneden, daar is het ook mooi. Het is hier adembenemend mooi! Je kijkt je ogen echt uit tijdens deze dagtocht en het is elke seconden optimaal genieten. Tenminste, dat vonden wij! Wij waren er in november, de lente, alles stond mooi in bloei. Veel plezier alvast.
Regio
  • Prachtige natuur
  • Rustgevend
  • Heerlijk wandelen
  • Er zijn geen toiletten :) dus je moet in het openbaar!
Review geplaatst op 2016-09-13 Door DaphneLange
8
India
DaphneLange was hier 30 Sep 2011
Geen idee wat ik van deze stad kon verwachten want ik hoorde vooraf zoveel wisselende verhalen. Maar mijn mening, je kunt pas oordelen als je er zelf bent geweest! Een fiets riksha wilde ons wegbrengen naar de ghats en dus stapten we in. De man fietste zichzelf helemaal de rambam en ik kon dit niet aanzien, zo sneu en we voelden ons niet lekker. We zijn uitgestapt, hebben de man zijn geld en wat fooi gegeven en zijn in een tuktuk gaan zitten. Wat een drukte, hectiek en stoffige bedoeling was het in de stad. Bizar maar ook prachtig tegelijk. Nadat we aangekomen waren op de bestemming werden we "los gelaten" in de wildernis, want zo voelde het echt. We dwaalden door de smalle steegjes waar het vuilnis op de straatjes lag en de koeien rond liepen. Geweldig. Daarna kwamen we uit bij een van de ghats en keken we over de Ganges! Jeetje, adembenemend. We hebben de hele dag onze ogen uitgekeken, rond gelopen en vooral ook gezeten op de trappen om alle rituelen te aanschouwen! Wat gebeurde er veel op een dag. We hebben ceremonies bijgewoond en zijn bij een crematie geweest. Ook hebben we met mensen gepraat over het geloof en de dood! Veel mensen liggen in deze stad letterlijk te wachten tot ze gaan. Het was adembenemend, indrukwekkend en spiritueel (terwijl ik daar niets mee heb). Je krijgt nog meer inzicht in hun cultuur. Wat een mooie mensen lopen hier rond in felgekleurde kleding. Prachtig om te zien.Een aanrader en de volgende keer wil ik hier zeker langer doorbrengen
Land
  • Kleurrijk
  • Indrukwekkend
  • Diversiteit
  • Spiritueel
  • Je krijgt een andere kijk op het geloof wat ze hier hebben
  • Je moet tegen de drukte kunnen
  • Je moet tegen de dood kunnen, want dat zie je hier letterlijk
Review geplaatst op 2016-09-13 Door DaphneLange

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik