Dalix

9
Zuid-Afrika Stellenbosch
Dalix was hier 30 Sep 2015
Een aanrader is om in Zuid-Afrika naast de wildparken ook de wijnstreek te bezoeken. Dit land staat immers bekend om haar uitstekende wijnen. Wij deden dit in Stellenbosch, waar we op een prachtig en uiterst gastvrij wijnlandgoed verbleven. L’Avenir ligt op een schitterende plek tussen de wijnvelden en maakt haar eigen wijn. Daar waar je in zo’n beetje heel Zuid-Afrika een mierzoet glaasje limonade als welkomsdrankje aangeboden krijgt, is het daar een heerlijk glas wijn naar keuze. Uiteraard zelf geproduceerd. L’Avenir heeft verder een zeer goed restaurant, een mooi zwembad, prachtige kamers en is niet duur. In Stellenbosch zelf is het leuk om een bezoek aan ‘Oom Samie’ te brengen, een knus winkeltje dat gestart is in 1904 en er nog steeds zo uit ziet. Gegarandeerd dat je hier een leuk souveniertje voor thuis vindt. Tijdens ons verblijf huurden we fietsen en deden een tour door de omringende wijnvelden. Bij verschillende wijnboeren mochten we de plaatselijke wijnen proeven. De mensen waren erg vriendelijk en we kregen een uitgebreide uitleg over het productieproces. En na een dag fietsen door het glooiende landschap trakteerden we onszelf uiteraard op een glas koude Sauvignon Blanc bij het zwembad en genoten van de ondergaande zon. L'Avenir is absoluut een bezoek waard!
Regio
  • Prachtige fietstochten
  • Vriendelijke mensen
  • Mooie omgeving
  • Heerlijke wijnen
  • Niet duur
  • Geen
Review geplaatst op 2019-09-12
8
België Antwerpen
Dalix was hier 31 May 2019
Anders Antwerpen Antwerpen kent vele bezienswaardigheden, die de meeste mensen wel kennen. Laat ik je meenemen naar een paar mooie plekjes, juweeltjes in deze prachtige stad. Als de portemonnee het toelaat kan je in het centrum fantastisch lunchen in ‘Het Gebaar’ (Leopoldstraat 24). Chef kok Roger van Damme is beroemd om zijn toetjes, prachtige creaties waarbij jij niet de enige zult zijn die er een foto van maakt! Een ‘Bolleke’ drinken in het oudste café van Antwerpen, ‘Den Engel’, gebouwd rond 1400 op de Grote Markt, mag niet ontbreken. Hier zat de bekende Antwerpenaar Fonske tot zijn 101ste elke dag op dezelfde plek zijn biertje te drinken. Vele foto’s herinneren je aan deze vriendelijke man. Of ga terug naar de Middeleeuwen en drink een biertje in de ‘Pelgrom’ (Pelgrimstraat 15), een kelder uit 1425. Ik beloof je dat je je even in een serie van Floris en Sindala waant. Eten kan je overal in Antwerpen. Vooral de ‘kaaien’ zijn een aanrader, waar ze in het seizoen heerlijke mosselen serveren. Voor en overnachting is hotel ‘Banks’ (Steenhouwersvest 55, net achter de Groenplaats) een goede optie. Zij bieden van maar liefst halfvijf tot acht uur gratis tapas en wijn! De volgende ochtend is een bezoekje aan de Voetgangerstunnel een aanrader. Deze tunnel die onder de Schelde loopt, werd gebouwd in 1933 en is bekend om zijn prachtige houten roltrappen. De tunnel zelf doet surrealistisch aan en is zeer fotogeniek. Veel plezier!
Stad
  • Alle bezienswaardigheden zijn goed te bewandelen
  • Makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-08-23
9
Argentinië Bariloche
Dalix was hier 31 Oct 2018
Dit mag je in Patagonië zeker niet missen: De sendero Llao Llao bij Bariloche! Bariloche in Argentijns Patagonië ligt aan het prachtige Nahuel Huapi meer en is omgeven door de besneeuwde bergen van de Andes. Geen betere plek om de omgeving eens goed te verkennen! En dat doe je het beste in het Llao Llao park, dat waarschijnlijk de mooiste uitzichten van noordelijk Patagonië biedt. De route betreft ongeveer 15 kilometer en is goed te doen. Je hebt er 3 tot 4 uur voor nodig, maar als je lange stops maakt bij de vele uitzichtpunten zou ik er een volle dag voor uittrekken. Je begint zo’n 25 kilometer ten westen van Bariloche, bij Puerto Pañuelo. Volg het pad ‘Sendero de los Arrayes’ (3 kilometer) langs het Moreno meer om bij een prachtig strandje (Playa Moreno) aan te komen. Na een half uur kom je bij de ‘Mirador Lago Moreno’, een perfect plekje voor je meegebrachte lunch. Na 500 meter bereik je ‘Lago Escondido’ en het ‘Villa Tacul’ strand. Dan zie je het bordje ‘Cerro Lao Llao’, het doel van deze wandeling. Na een klim van ongeveer 25 minuten bereik je de top. En daar word je beloond met een van de meest spectaculaire uitzichten van Patagonië! Hier zie je het Nahuel Huapi meer, het Moreno meer en besneeuwde bergen zover het oog rijkt! Een paar belangrijke tips. Zorg dat je op een dag gaat dat het mooi weer is, zodat je op de top van al het moois kan genieten. Neem ook voldoende water mee en bedek je hoofd tegen de felle zon. Voor de rest zou ik zeggen, genieten maar!
Highlight
  • Een van de mooiste wandelingen in Patagonië
  • Weinig toeristen
  • Geen
Review geplaatst op 2019-07-21
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 31 Oct 2018
De ‘drie gletsjers tour’ op het Argentinomeer, in het zuiden van Argentijns Patagonië is wellicht een van de mooiste dingen die je in dit gebied kan doen. Vanuit het leuke plaatsje El Calefate word je opgehaald door een busje en naar het haventje gebracht vanwaar de snelle, moderne boot vertrekt. Op weg naar de eerste gletsjer, de overweldigende Spegazzini, word je omringd door een prachtige natuur van besneeuwde bergen. Al gauw komen de eerste ijsschotsen tevoorschijn, enorme blauwe sculpturen in de meest vreemde vormen. De kapitein vaart heel zacht en behendig om deze kunstwerken heen, zodat je het ijs bijna kan aanraken. Een magische ervaring. En er volgen er steeds meer, de een nog mooier dan de ander. En dan bereik je de Spegazzini gletsjer die als een prachtige ijstaart van de bergen lijkt te glijden. De ‘ohhh’s’ en ‘ahhh’s’ zijn overal hoorbaar. De volgende gletsjer is de Upsala, een enorme ijsmassa die elk jaar snel kleiner wordt door de opwarming van de aarde. De indrukwekkendste van allemaal is de Perito Moreno, volgens velen de mooiste gletsjer ter wereld. Je ziet hem al in de verte liggen, als één dun streepje wit ijs. Hoe dichterbij je komt des te stiller je wordt. De muur van ijs lijkt naar jou toe te komen. Een hoogtepunt van deze dag. Vervolgens krijg je nog ruim de tijd om de gletsjer op land te verkennen. En pas dan zie je hoe enorm groot die is. Een dag om nooit te vergeten en een absolute aanrader als je in de buurt van El Calefate bent!
Stad
  • Prachtige gletsjers gezien vanaf het water
  • Een volle dag avontuur
  • Heel goed georganiseerd
  • Dicht bij het ijs
  • Geen
Review geplaatst op 2019-07-12
9
Tanzania Serengeti
Dalix was hier 30 Sep 2015
Wat dacht je er van om de beroemde Serengeti in Tanzania eens vanuit de lucht te zien? Pak de luchtballon! Het is zeker niet goedkoop, maar het is een onvergetelijke ervaring! Het is nog donker als je met de jeep naar de vertrekplaats wordt gebracht. Onderweg kun je dan al allerlei dieren spotten. Langzaam wordt het steeds wat lichter en dan rijden we ineens langs een groep leeuwen. Vervolgens lopen we naar de plek waar vandaan de gigantische ballonnen vertrekken. Na de briefing stap je in de mand en ga je de lucht in! Wat een kippenvel moment als je boven de Serengeti vliegt en de zon op ziet komen! Gedurende de vlucht zie je allerlei dieren van boven. Hoe bijzonder is het om een leeuw naar boven te zien kijken. Verder zien we onder andere groepen giraffen, olifanten, een rivier vol nijlpaarden en zelfs een serval. De bemanning is uiterst ervaren. Zij hebben een intensieve opleiding in Canada gevolgd en weten de ballon tot slechts enkele meters boven de grond te manoeuvreren om vervolgens weer de lucht in te gaan. Wow, savanne zover je kijken kunt. Je voelt de wind en hoort de geluiden van het dierenrijk beneden je. Je waant je in een documentaire van David Attenborough. Na terugkomst staat er een uitgebreid ontbijt met champagne voor je klaar. Het wordt geserveerd onder een enorme acacia boom. In ons geval was dat niet ver van de eerder gespotte groep leeuwen vandaan. Al met al is dit een wildlife tour om nooit te vergeten!
Highlight
  • Een onvergetelijke ervaring
  • Een andere kijk op fauna
  • De Serengeti vanuit de lucht
  • Behoorlijk prijzig
Review geplaatst op 2019-06-29
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 31 Oct 2018
Eenmaal in het Argentijnse Patagonië mag een aantal dagen naar El Chaltèn niet ontbreken! Dit prachtig gelegen dorpje met slechts 300 inwoners is een geweldige uitvalsbasis om zeer indrukwekkende wandeltochten te maken. De, naar mijn mening, mooiste wandeling is die naar Laguna de los Tres, volgens velen een van de mooiste meren van Patagonië. Het is raadzaam om 's nachts te vertrekken, omdat je dan een zonsopkomst ziet die je niet snel zal vergeten. Deze wandeling begint met een pittig steil stuk en na een paar uur kom je bij de Mirador del Fitzroy. De paden zijn zeer goed aangegeven en elke kilometer staat er een bordje dat het aantal afgelegde kilometers aangeeft. Een aantal uur later bereik je de prachtige laguna. Als de zon de imposante granieten pieken van Fitzroy beschijnt, met een perfecte weerspiegeling in het water van het meer, weet je waarom je zo vroeg opgestaan bent. Ik beloof je dat dit een spectaculair moment is! Op de terugweg kom je prachtige uitzichtpunten tegen, die je eerder niet kon zien, omdat de zon nog niet op was. Eentje daarvan is de Mirador del Fitzroy, die een enorme ‘wowfactor’ heeft! Geweldig hoe de zon de granieten pieken van dit bergmassief beschijnt. De totale wandeling zal zo’n 8 à 9 uur zijn, uiteraard afhankelijk van je tempo en de vele fotomomenten die er zijn. Maar je wordt zo vaak met schitterende uitzichten beloond, dat je dat er achteraf zeker voor over hebt gehad!
Stad
  • Overweldigende natuur
  • Bij vroeg vertrek nauwelijks andere wandelaars
  • Heel veel fotomomenten
  • Prachtige uitzichten
  • Een redelijke conditie is noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-06-23
9
Spanje Valencia
Dalix was hier 30 Nov 2018
De Spanjaarden noemen Valencia ‘de huiskamer van Spanje’. En niet voor niets. Het is een zeer gezellige stad, waarbij je, als je de hoogtepunten bezoekt, niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Het oude centrum is prachtig met leuke pleintjes, oude kobbelstraatjes en mooie kerken. Hier vind je ook de grootste overdekte markt van Europa. Wat een genot om daar een paar uur rond te lopen. Vergaap je aan de heerlijkste hammen, vissen die je nog nooit gezien hebt, noten, kazen, maar ook werkelijk elk deel van een koe of kip. In de oude haven El Cabanyal kom je schattige gekleurde huisjes tegen. Hier heb je vele heerlijke plekjes om te lunchen. Bovendien loop je zo het strand op. In het oude centrum kan je op zeer veel plekken voor weinig geld een fiets huren en kan je deze visserswijk makkelijk bezoeken. Ook fiets je in zo’n twintig minuten via een droge rivier naar 'Ciudad de las Artes y Ciencias' (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit enorme complex omvat vele gebouwen in prachtige architectuur. Op een zonnige dag weerspiegelen de futuristische hoogstandjes schitterend in de kunstmatig aangelegde waterplaatsen. Zo'n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het natuurpark ‘Parc Natural de l’Albufera’. Dit park is vooral bekend om z’n vele rijstvelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier ’s werelds beste paella vandaan komt. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje El Palmar en geniet daar van een fantastische paella in een van de vele restaurants!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Uitstekend klimaat
  • Geen
Review geplaatst op 2019-06-16
9
Indonesië Munduk
Dalix was hier 31 Aug 2014
Munduk, dé uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten Bali is bekend om haar mooie stranden en prachtige plaatsen als Ubud. Kuta is wereldberoemd bij zonaanbidders en surfers. Toch zijn er nog prachtige plekken te ontdekken die een stuk minder toeristisch zijn. Eentje daarvan is het bergdorpje Munduk. Dit gemoedelijke plaatsje ligt prachtig, omgeven door rijstvelden, watervallen, bergen en meren. Het is een ideale uitvalsbasis om schitterende wandelingen te maken. Je kunt je hier rustig zo’n drie à vier dagen vermaken. Ga bijvoorbeeld naar de Munduk waterval of de Banyumala Twin waterval. Sterker nog, er bestaat zelfs de ‘Bali waterval route’, waarbij je er meerdere kunt aanschouwen. Het Twin Lake is door bergen omringd en hier vind je meerdere plekken om iets te eten en te drinken, altijd met een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. Of bezoek de prachtige Pura Ulun Danu Bratan tempel, mooi gelegen in het Beratan meer. Een andere aanrader is het maken van wandelingen door de rijstvelden, die je op eigen houtje of met een gids kunt maken. Hier maak je kennis met het leven op het platteland. Als laatste is dit ook het gebied van de koffieplantages. Op verschillende plekken kan je de lekkerste koffie van het eiland proeven! Wij verbleven deze dagen in Puri Lumbung Cottages, prachtige authentieke huisjes in de rijstvelden met onvergetelijke uitzichten.
Stad
  • Wandelgebied bij uitstek
  • Veel te doen in de omgeving
  • Prachtig gelegen
  • Weinig toeristen
  • Voor sommige bezoeken moet je een auto met privéchauffeur regelen
Review geplaatst op 2019-06-04
8
Zweden Stockholm
Dalix was hier 30 Sep 2018
Stockholm, het Venetië van het noorden Stockholm is zo veelzijdig dat het voor iedereen wel iets te bieden heeft. De stad is gebouwd op 14 eilanden, verbonden met 14 bruggen. Het bekendste eiland is Gamla Stan ('De oude stad'). Hier kun je verdwalen in een wirwar van straatjes waar je leuke winkeltjes, musea en restaurants vindt. Dit historische deel van Stockholm dateert uit de 13e eeuw en dat is te zien aan de prachtige gebouwen. Een ander hoogtepunt vond ik het fotografie museum. Hier worden tentoonstellingen gegeven van hedendaagse fotografen. Een zeer welkom extraatje is het fenomenale uitzicht dat je hier bij een drankje en hapje in het restaurant over de stad hebt. Het gebouw zelf is ook prachtig. En dan de metrostations! In 1955 heeft de gemeenteraad besloten om er kunstwerken te plaatsen, zodat het metronetwerk één ondergronds museum werd. Van de 100 stations zijn er maar liefst 90 met kunst versierd. Het ene station is nog mooier dan het andere. Het netwerk heeft 3 lijnen: de rode, de blauwe en de groene. De blauwe heeft de meest in het oog springende kunst, vind ik. Koop een dagkaart en vergaap je aan al het moois! Voor de dropliefhebber is een bezoek aan Lakritsroten een absolute must. De variaties zijn enorm, de ene drop nog bijzonderder dan de andere. Mijn voorkeur is drop met chocola! Het lijkt mij onmogelijk om de winkel te verlaten zonder iets te kopen. Een echte aanrader! In Stockholm is ongelofelijk veel te beleven!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Goed georganiseerd
  • Veelzijdige stad
  • Relatief duur
Review geplaatst op 2019-05-19
9
China Dehang
Dalix was hier 31 Aug 2013
Reizigers die de Hunan provincie in China bezoeken gaan vaak naar Zhangjiajie en Fenghuang. Maar er is ook een uiterst authentiek dorpje dat Dehang heet. Hier komen weinig toeristen (en vaak alleen maar Chinese toeristen). Wow! Het is een pittoresk dorpje omgeven door het prachtige Karstgebergte. Het Chinese leven daar is zo authentiek dat je je op een filmset van de beroemde Chinese filmregisseur Zhang Yimou waant. In het hart van dit dorpje vind je een prachtige kleine stenen boogbrug waarover je de plaatselijke Miao bevolking ziet lopen met zakken rijst, een varkentje en allerlei koopwaar. Het leven speelt zich met name af op en rond het marktplein en op de straatjes langs de rivier. Je vindt er kleine eetstalletjes, vrouwen die de was doen, kinderen die met een lekke bal spelen en oude mensjes die gemoedelijk langs het water lopen. Het is allemaal erg kleinschalig en geweldig om te zien. Vanuit dit dorpje kan je ook prachtige wandelingen maken naar andere kleine dorpjes in de bergen, watervallen en bossen. Wij hadden het geluk hier tijdens de rijstoogst te zijn. Overal op het platteland zag je de mensen de rijst binnenhalen om het later op de daken van hun huizen en het marktplein te drogen te leggen. Als je eens een echt typisch Chinees dorpje wilt bezoeken, weg van alle toeristische attracties, dan ben je in Dehang op het juiste adres!
Stad
  • Ook een prachtig wandelgebied
  • Weinig tot geen toeristen
  • Authentiek
  • Erg basic met weinig faciliteiten
Review geplaatst op 2019-04-20
9
Ierland Doolin
Dalix was hier 31 Mar 2017
Doolin, een dorpje vol muziek! Als je in Ierland bent en de prachtige streek ‘The Burren’ bezoekt, of je je vergaapt aan de indrukwekkende ‘Cliffs of Moher’, ben je zo dicht bij Doolin, dat je dit authentieke dorpje eigenlijk niet mag overslaan. Het dorpje is een pareltje! Het is eigenlijk nauwelijks een dorp te noemen want het bestaat voornamelijk uit kleine groepjes huizen en er wonen nog geen 300 mensen. Er is geen supermarkt, geen pinautomaat, maar er zijn wel drie pubs die elke avond helemaal vol zijn (het schijnt dat er inmiddels een vierde is). Hier wordt traditionele Ierse muziek gemaakt. We beginnen in O'Connors, de oudste van de drie en bestellen een pint Guinness. Dit warme en gezellige café zit vol vrolijke mensen die genieten van een praatje, een biertje en natuurlijk de muziek. Al snel raken we in gesprek met de andere pub gangers. We praten over muziek, de Ierse gewoonten en het leven op het Ierse platteland. Er volgen nog meer pints, er wordt veel gelachen en de live band blijft, aangemoedigd door de gasten, de ene folk song na de andere spelen. Vervolgens bezoeken we de andere twee pubs en ook daar is de sfeer fantastisch. Eigenlijk willen we hier niet meer weg, maar om twee uur ’s nachts zoeken we ons tentje op dat een boer speciaal voor ons op zijn land opgezet heeft en vallen in slaap met op de achtergrond de muziek van een fluit, violen en banjo’s. Doolin is een absolute aanrader voor wie het typische Ierse leven op het platteland wil beleven!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Goedkoop
  • Zeer traditioneel
  • Er gaan weinig bussen heen, dus een auto is handig, maar liften is zeer makkelijk in Ierland
Review geplaatst op 2019-03-26
9
Guatemala Todos-santos
Dalix was hier 31 Oct 2016
Guatemala is bij toeristen onder andere bekend om de Maya-tempels van Tikal, prachtige dorpjes en markten vol kleurrijke Maya-indianen, de mooie jungle en de indrukwekkende oude koloniale hoofdstad Antigua. Maar dan is er ook Todos Santos, een heel bijzonder plaatsje in de hooglanden van Guatemala. Het wordt nog steeds niet veel bezocht door toeristen. Als je hier naartoe gaat, doe dat dan absoluut begin november. Op 1 november viert men hier Todos Santos (Allerheiligen). Op die dag is er een indrukwekkende paardenrace, waarbij de in klederdracht gestoken mannen (in rood en wit gestreepte broeken, kleine strooihoedjes en in allerlei kleuren gestreepte jasjes) na een volle nacht van drinken en dansen, zo snel mogelijk de eindstreep moeten halen. Velen van hen vallen voortijdig van hun paard. De dag erna wordt op het kerkhof doorgebracht (Allerzielen). Families nemen lekkernijen en alcohol mee om samen met de overledenen deze dag te vieren en te herdenken. Het is heel bijzonder om deze twee dagen vol traditie in Todos Santos te mogen ervaren. Een aanrader!
Stad
  • Goed te doen als onderdeel van een bezoek aan Guatemala
  • Rustig
  • Zeer authentiek
  • Zoek tijdig een slaapplaats. Er is niet veel aanbod en er komen veel Guatemalteken
Review geplaatst op 2019-03-15
8
Italië Procida
Dalix was hier 31 Oct 2018
Italië op zijn mooist. Een prachtig stukje Italië vind je op het eiland Procida, een half uurtje varen vanuit Napels. Dit eilandje is een stuk minder bekend dan grote broer Capri, dat overspoeld wordt door toeristen. Hier vind je het authentieke Italië. De haven Marina Corricella is werkelijk prachtig. Gezellige restaurantjes worden omringd door huisjes in allerlei pasteltinten. Hier ga je lunchen! De visgerechten zijn legio. Wandel naar het hoogste punt van het eiland en trakteer jezelf op een adembenemend uitzicht over dit schattige haventje en de zee. Procida is ook toneel voor enkele films. Matt Damon, Sophia Loren, Philippe Noiret en Massimo Troisi waren er, de laatste twee hoofdrolspelers in Il Postino, een prachtige film die deels op het eiland werd gedraaid. Massimo is helaas tijdens de opnames van de film overleden. In dit haventje vind je ook het café waar de postbode het hart van zijn toekomstige vrouw veroverde met uitspraken die hij kreeg van zijn enige klant, de Chileense dichter Pablo Neruda. Neem een bus die je naar het andere deel van het eiland brengt. Hier kom je het echte Italiaanse leven tegen! De straatjes zijn zo smal dat de spiegels van de bus de stenen muurtjes en huisjes langs de weg net niet raken. Indrukwekkend! Een bezoek aan Procida is een geweldig dagtripje vanuit Napels. Een absolute aanrader.
Eiland Highlight
  • Heerlijk eten
  • Rustig en niet toeristisch
  • Authentiek Italiaans
Review geplaatst op 2019-02-18
8
Italië Napels
Dalix was hier 31 Oct 2017
Napels, parel van Italië! Napels is best een onderbelichte stad in Italië. De meeste mensen gaan naar Rome, Milaan, Pisa of Florence. Maar Napels is prachtig. Natuurlijk, een bezoek aan Pompei is een must, maar ik zou graag een paar andere bijzondere plekken met jullie willen delen. 1) Sla het toeristische eiland Capri over en maak een dagtripje naar het wonderschone eilandje Procida. Authentieker krijg je het niet. Je kan heerlijk lunchen in het haventje 'Marina della Corricella' dat vol staat met mooie gekleurde huisjes. Neem een busje naar de andere kant van het eiland en rij door het typische Italiaanse leven. Op Procida is de prachtige film 'Il Postino' opgenomen. Niet voor niets! 2) Waag je in het ondergrondse gangenstelsel 'Napoli Sotterranea'. Met een gids en kaars loop je door nauwe en donkere gangen uit de Griekse en Romeinse tijd. Best spannend! De ingang bevindt zich op Piazza Gaetano 68 in Centro Storico (het oude centrum). 3) Bezoek het Castel dell' Ovo, een vijftiende eeuws kasteel op een klein eilandje in de stad. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de beroemde Vesuvius. Daarnaast is Napels een heerlijke stad om in rond te dolen. Het kent leuke kleine straatjes, pleintjes, markten en vele restaurantjes. Als je van Italiaans eten houdt, zit je hier goed. Veel gerechten kennen hun oorsprong in Napels, zoals pizza, lasagna en spaghetti. En als toetje is het moeilijk kiezen tussen al die heerlijke soorten ijs!
Stad
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Typisch Italiaans
  • Heerlijk eten
  • Veel verkeer in de stad
Review geplaatst op 2019-02-08
8
Spanje La-gomera
Dalix was hier 31 May 2018
Wandelen op La Gomera De meeste mensen denken bij de Canarische eilanden aan zee en strand. Maar er zijn ook eilanden die wat minder bezocht worden en bij uitstek geschikt zijn om te wandelen. La Gomera is er een van. Je bereikt dit prachtige eiland met de boot vanuit Tenerife en komt aan in de leuke haven van San Sebastián. In het midden van het eiland ligt het Parque Nacional de Garajonay. In dit park, dat een groot deel van het eiland beslaat, kan je schitterende wandelingen maken. En niet alleen hier, op nog veel meer plekken zijn er makkelijke en pittige hikes, in totaal zo’n vijftig stuks. Het eiland is slechts zo’n 400 vierkante kilometer groot, dus vanuit waar je ook verblijft is het Parque Nacional de Garajonay binnen een uurtje met de auto te bereiken. Alle wandelingen zijn goed aangegeven. Je loopt door sprookjesachtige laurierbossen, langs rotsachtige kusten en door adembenemende landschappen. Een absolute aanrader is om naar ‘El pajarito’ (het ‘vogeltje’) te rijden. Vanaf deze rotonde kan je twee prachtige wandelingen maken. Wandeling nummer 16 leidt je langs zeeën van bloemen door indrukwekkend landschap met vele uitkijkpunten en na een wandeling naar de top van ‘El Alto’, het hoogste punt van het eiland, word je beloond met een schitterend uitzicht op de omringende eilanden Tenerife, El Hierro en La Palma.
Regio
  • Uitstekend klimaat
  • Prachtig wandeleiland
  • Weinig toeristen
  • Je hebt een auto nodig
Review geplaatst op 2019-01-27

Community updates

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
22-10-2020 Morgen (vrijdag) valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 41 | Community toppers

IJsvogel in de vlucht Foto: Antwan

1. Topreview: Bayuda Volcanic-field, Soedan door Dianadm
2. Topfoto & tip: IJsvogel in de vlucht door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Hestermaasdam
5. Nieuwkomer: Reisdromen

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik