Daisy11

'492391' door Daisy11 '492391' door Daisy11

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Bootje varen

Daisy11

We zijn net terug van onze vakantie in Dubai. Wat een gave stad is dat! Deze foto is genomen aan de Dubai Fontain. Overdag steekt het water af tegen de mooie gebouwen, terwijl er 's avonds een mooi sfeertje wordt neergezet door de vele lichtjes en de prachtige fontein show. Bootjes varen op en af, zo ook dit verlichte bootje. We hadden geluk met de volle maan op de achtergrond.

'490969' door Daisy11 '490969' door Daisy11

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Athabasca gletsjer

Daisy11

De Athabasca-ijstong is zo’n 6 km lang en tussen de 90 en 300 meter breed. De Athabasca is al vanaf de weg (Icefields Parkway) te zien, maar zoals te verwachten zijn we ook on tour gegaan. Nadat de speciale bus ons op de gletsjer had gebracht, hadden we genoeg tijd om eens een "stukje" op verkenning te gaan en uiteraard wat beeldmateriaal vast te leggen..

'490821' door Daisy11 '490821' door Daisy11

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Kasteel Heeswijk

Daisy11

Schotland is een land dat mij aanspreekt vanwege de prachtige natuur en de vele kastelen die er te bezichtigen zijn. Een reisje Schotland zit er even niet in, dus moest ik het dichter bij huis zoeken. Wat blijkt? In ons landje liggen tal van mooie kastelen. Sterker nog; sommigen liggen op een steenworp afstand! In Heeswijk (Noord-Brabant) schittert dit mooie kasteel. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite.

'490378' door Daisy11 '490378' door Daisy11

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Hoge Atlas

Daisy11

In Marokko hebben we een gave wandeltocht gemaakt door het Hoge Atlasgebergte. Allereerst loop je richting de watervallen van Setti Fatma. Na een paar stops en heerlijk pootje baden, zet je de tocht voort door het gebied. Het is even klimmen en klauteren, maar zodra je op hoogte bent kun je genieten van het prachtige landschap!

'490029' door Daisy11 '490029' door Daisy11

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Maligne Lake

Daisy11

Over dit schitterende meer heb ik samen met mijn vriend een kanotocht gemaakt. We waren één van de weinigen (heel anders dan bij bijv. Lake Louise). Wat een rust valt er dan over je heen, geweldig! De route naar het meer staat ook wel bekend als de berenroute. Wij hebben er ook beren gespot, zelfs van twee meter afstand! We liepen een stukje uit de auto en hadden niet door dat er een beer direct achter de struik lag waar wij voor stonden. Terwijl ik mijn kans greep om een foto te maken, stond de beer op en liep weg. Gelukkig van ons weg...

'489932' door Daisy11 '489932' door Daisy11

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Sfeervol Brabant

Daisy11

Deze avond een heerlijke wandeling in de Loonse en Drunense duinen gemaakt en op de terugweg een mooi plekje opgezocht om te genieten van deze mooie zonsondergang.

'489473' door Daisy11 '489473' door Daisy11

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Toerako

Daisy11

Misschien niet het beestje waar je direct voor naar het Krugerpark snelt, maar als je m toch ziet, is het wel een mooi exemplaar. Schijnt alleen wel een luidruchtig en vals vogeltje te zijn. De blik in zijn ogen in combinatie met zijn snavelvorm bevestigt dat ook wel een beetje, toch ;-)

'489081' door Daisy11 '489081' door Daisy11

PortugalEstremadura en Ribatejo

PortugalEstremadura en Ribatejo

Almourol

Daisy11

Tijdens onze roadtrip door Portugal hebben we ook deze plaats aangedaan: het kasteel van Almourol. In 1171 bouwde Gualdim Pais een burcht op een eilandje in de Taag, de rivier die toen de grens tussen Christenen en Moren vormde. Het kasteel was dan ook vrij goed beschermd tegen aanvallen, dankzij deze natuurlijke slotgracht. Een rondje om het kasteel is zeer de moeite waard. En vanuit het nabij gelegen "café", waar je met 4 personen voor € 5.5 twee rondjes kunt doen, heb je bovendien een mooi uitzicht op de gehele locatie.

'488957' door Daisy11 '488957' door Daisy11

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Blauwe hagedis

Daisy11

Dit mooie blauwe exemplaar hadden we al een aantal keer in diverse boekjes zien staan, maar nog niet in levende lijve. In Petra stonden we er bijna op. Een heel fascinerend beestje om te zien. Gelukkig bleef hij heel even staan....

'488817' door Daisy11 '488817' door Daisy11

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Longmen grotten

Daisy11

De Longmen grotten liggen 12 km ten zuiden van Luoyang. Je wandelt langs de Yi-rivier en ziet duizenden grotten, pagodes en meer dan 100.000 boeddhistische beelden en beeldjes. Ze vormen de grootste verzameling van Chinese kunst uit de late Noordelijke Wei-dynastie en de Tang-dynastie. Op deze foto zie je het meest imposante gedeelte, namelijk een 17 meter hoge Boeddha met begeleiders.

'488611' door Daisy11 '488611' door Daisy11

ChinaHunan

ChinaHunan

Pagodes

Daisy11

In het plaatsje Zhengzhou ligt de wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese vechtsport. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. Wanneer je een stukje verder loopt, kom je tientallen pagodes tegen. Pagoden worden gebouwd om relikwieën van Boeddha en godsdienstige documenten te bewaren, als wachttoren en om belangrijke gebeurtenissen te herdenken. Hoe meer lagen de pagode bevat, hoe belangrijker de inhoud. Oorspronkelijk waren ze van hout, maar omdat ze vaak in brand vlogen of snel werden aangetast, werden de pagoden later van steen, ijzer of brons gemaakt. Opvallend is ook dat de nieuwere pagodes veel modernere muurtekeningen bevatten.

'488514' door Daisy11 '488514' door Daisy11

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Times Square

Daisy11

Wat een drukte op Times Square in New York! Ik heb me er uren kunnen vermaken, al die toeterende taxi's, mensen en figuranten. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen.

'488356' door Daisy11 '488356' door Daisy11

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Knapperd?!

Daisy11

Yangshuo is een perfect stadje wat op het eerste gezicht erg toeristisch aandoet, maar als je het dorp uit rijdt, zoals wij per fiets, dan kom je werkelijk in een fantastische omgeving waar je geweldige mensen kunt ontmoeten. Deze dame stond wat Chinese armbandjes te verkopen. Terwijl we samen in 'onderhandeling' waren, kon ik deze foto van haar schieten. Hopelijk verdient ze genoeg om eens een bezoekje aan de tandarts te brengen ;-)

'488271' door Daisy11 '488271' door Daisy11

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Bommel Beer

Daisy11

We wilden vanuit Banff richting Jasper rijden, toen we een paar auto's aan de kant zagen staan. We waren net een paar dagen in Canada en dachten lekker naïef dat er een ongeluk gebeurd was. Niets was minder waar.. Deze prachtige beer stond op enkele meters afstand langs de weg naar de toeristen te staren. Als je goed kijkt zie je dat hij zijn tong uitsteekt. Groot gelijk heeft ie!

'487886' door Daisy11 '487886' door Daisy11

JordaniëDode Zee

JordaniëDode Zee

Bergroute

Daisy11

Na een dagje dobberen in de Dode Zee, werd het tijd om onze reis voort te zetten naar Madaba. Ons navigatiesysteem gaf een andere route aan dan de wegenkaart (via autowegen) en die was een heel stuk korter. Achteraf bleek het een route dwars door de bergen te zijn, met de ene haarspeldbocht naar de andere. Af en toe kwam er een schaapsherder met zijn kudde voorbij. Het ene uitzicht was werkelijk nog mooier dan het ander. Mijn vriend, die de auto bestuurde, heeft er iets minder van kunnen genieten. Met dik 40 graden allerlei steile hellingen op en af en een vriendin die met haar camera uit het raam hing en op elke onmogelijke plek wilde stoppen... :-)

'487748' door Daisy11 '487748' door Daisy11

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Mount Revelstoke...Na

Daisy11

Mount Revelstoke National Park ligt bij de plaats Revelstoke in British Columbia in Canada. Het is niet een enorm groot park, maar genoeg te zien. De toegang naar het park ligt op Mount Revelstoke, waardoor je lekker enige tijd berg op gaat en de uitzichten alleen maar mooier worden. Eenmaal boven aangekomen kun je verschillende wandelingen maken. Vooral de "aparte" en enorme hoeveelheid aan bomen zijn typerend voor dit park in plaats van de doorgaans strak blauwe wateren uit de andere parken.

'487511' door Daisy11 '487511' door Daisy11

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Rotsformatie Wadi Rum

Daisy11

Tijdens de diverse tours door de Wadi Rum woestijn, kom je naast de (natuurlijke) bruggen, het mooie rode zand, de uitgestrekte vlaktes, ook enorm veel "losse" mooie rotsformaties tegen. Vergelijk het met Praiha da Marinha in Portugal, maar dan in de woestijn ;-)

'487379' door Daisy11 '487379' door Daisy11

MarokkoNoordwest Marokko

MarokkoNoordwest Marokko

Volubilis

Daisy11

Volubilis, wat vroeger een Romeinse nederzetting was, ligt op 28 kilometer van de stad Meknes. Een verrassende tussenstop wanneer je richting Fes rijdt. De ruïnes staan op een plateau tussen graanvelden, cactussen en olijfboomgaarden. Ze zijn het domein van de ooievaars die op de eeuwenoude zuilen hun nesten hebben gebouwd. Op deze foto zie je één van de overblijfselen met op de achtergrond het mooie landschap.

'487230' door Daisy11 '487230' door Daisy11

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Koedoe stier

Daisy11

Dit mannetje lag heerlijk te genieten van het zonnetje in Addo NP. Je kunt aan de schroefvormig gedraaide hoorns zien dat het om de koedoe stier gaat. Prachtig beest!

'487126' door Daisy11 '487126' door Daisy11

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

Daisy11

De Wadi Rum is en blijft schitterend om te aanschouwen. Wij deden een volle dagtour door dit gebied. Daarbij inbegrepen was een heerlijke lunch (in iets minder schone pannetjes) met onze lokale chauffeur/gids. De stop was in ieder geval op een zeer fraaie locatie. Iets of wat in de schaduw met dit uitzicht..

'487024' door Daisy11 '487024' door Daisy11

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Nationaal Park...Koot

Daisy11

Nationaal Park Kootenay is een prachtig park om aan te doen als je de westkant van Canada bezoekt. Het park is zeer overzichtelijk opgebouwd, te weten één lange hoofdweg, waarbij de bezienswaardigheden niet ver van de hoofdweg afliggen. Je kan er vele wandelingen maken door het natuurschoon (o.a. ook de wandeling richting de Paint Pots, zie een eerdere foto), maar ook een stop langs de weg is zeker de moeite waard, getuige deze foto....

'486915' door Daisy11 '486915' door Daisy11

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai

Daisy11

In Thailand bezochten we de plaats Sukhothai. Er ligt een prachtig historisch park (Si Satchanalai), waar je een fietstocht doorheen kunt maken. Tal van oude tempels, paleizen en boeddhabeelden zijn er te bekijken. Tijdens ons tochtje begon het een beetje te regenen. We hadden er niet op gerekend. Een Thai had hier een creatieve oplossing voor bedacht. Hij maakte van de grote bladeren van de bomen een soort hoedje. Deze hebben we opgezet en zo hadden we toch een soort parapluutje!

'486701' door Daisy11 '486701' door Daisy11

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Tweety

Daisy11

Tijdens een gamedrive door Addo NP zagen we naast de imposante olifanten ook dit kleine, gele vogeltje. Ik ben geen vogelkenner, dus heb hem maar Tweety genoemd.. ;-)

'486289' door Daisy11 '486289' door Daisy11

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Giraffe

Daisy11

Tijdens onze safari's door Zuid Afrika hadden we geluk met overstekend wild. Zo zagen we al een olifant en een zebra oversteken, maar ook apen, neushoorns en deze giraffe. Ik vind het gaaf dat ik hem precies op het midden van de weg heb kunnen vastleggen!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik