DVreede

'568383' door DVreede '568383' door DVreede

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

''King of the world''

DVreede

Sorobon is DE plek om naar toe te gaan als jij je echt als een koning of koningin wilt voelen. om er te komen volg je de broden naar het Sorobon resort en surfschool. Wanneer je bij het strand aankomt, loop je net zo lang door totdat jij jou eigen privé plekje gevonden hebt. Overal waar je kijkt doet de omgeving je denken aan een paradijs. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van zon, zee, strand, snorkelen en allerlei watersporten. 'S avonds worden er soms feestjes gehouden bij de Sorobon beachclub. Een Caribisch feestje met zee, strand en swingende muziek is de perfecte combi! Jong en oud geniet. De sfeer is te gek. Let er wel op dat je genoeg water drinkt met de warmte. Gelukkig schijnt de zon vanaf 18uur niet meer, want dan is het namelijk al donker. Neem een voorbeeld aan de hagedis en voel je de koning of koningin te rijk!

'568332' door DVreede '568332' door DVreede

ChinaHongkong

ChinaHongkong

''Stanley bay''

DVreede

Stanley is een kustplaats in Hong Kong waar voor elk wat wils is! Je hebt een prachtig uitzicht over de zee en de bergen, je kunt wat winkelen langs de boulevard en een drankje doen tussen de locals en de expats. In de zomer kun je 's avonds groepen zien die aan het trainen zijn in een zogeheten dragonboat. Een drakenboot is een open kano van ongeveer 12,5 meter lang, waarin maximaal 20 peddelaars om en om links en rechts plaatsnemen en tegelijkertijd peddelen. Het bootje op de foto is overigens geen dragonboat. In het weekend zijn er dragonboat races. Onder het genot van een hapje en een drankje aan het strand, kijk je uit over de prachtige zee waar de sporters keihard aan het werk zijn om de snelste te zijn. Er hangt een gezellige sfeer....Wie zal er winnen?

'568321' door DVreede '568321' door DVreede

ChinaHongkong

ChinaHongkong

'' Zij aan zij''

DVreede

Cheung Chau is een eiland van Hong Kong. Het eiland staat bekend om de vele vissersdorpjes. Dit zie je meteen wanneer je met de ferry aankomt. Overal bootjes, vissers en kraampjes waar ze zowel levende als gedroogde vissen verkopen. Deze garnalen zijn vers gevangen. Ze worden gepeld en zij aan zij te drogen gelegd in de zon. Nadat ze zijn gedroogd worden ze verkocht. Geloof me, Wat een lucht!

'568084' door DVreede '568084' door DVreede

IndiaAgra

IndiaAgra

''Family picture''

DVreede

Voordat je bij de Taj mahal komt, loop je door een park heen. Hier zagen we mannen op het heetst van de dag hard aan het werk aan de straten. Het lijkt erop dat deze familie de straatstenen met eigen leven bewaakt!

'568082' door DVreede '568082' door DVreede

Kroatië

Kroatië

''De prachtige...Plit

DVreede

Wanneer je naar Kroatië gaat dan zijn de Plitvicemeren echt een aanrader! Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de bergen, watervallen en het prachtige blauwe meer. Wij zaten in Medulin en moesten 3uur reizen, maar zo zie je wel wat van het land! Het was het reizen waard.

'567969' door DVreede '567969' door DVreede

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

''Taxi driver''

DVreede

Wat is London zonder de gele taxi's. Deze taxi kwam net voorbij rijden toen ik een foto aan het maken was. Normaal gesproken ben ik niet blij als er iemand door mijn beeld rijd, maar dit keer vond ik het wel grappig!

'565548' door DVreede '565548' door DVreede

ChinaHongkong

ChinaHongkong

''Little Birdy''

DVreede

Een van de bekende bezienswaardigheden in Hongkong is de Victoria Peak. Met de peaktram (4,90eu retourticket) ga je stijl omhoog, de berg op, en eindig je bovenop de berg. Hier zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld waar ook de locals massaal gebruik van maken. Er zijn verschillende punten dat een goed uitzicht biedt over het centrale deel van Hongkong, de haven en de omliggende eilanden. Ook zijn er twee winkel- en vrijetijdscentra waar je kan shoppen onder het genot van een hapje en een drankje. Tip: Ga zo vroeg mogelijk. Dan zijn er weinig mensen en kun je in alle rust genieten. Deze ochtend was het ontzettend mistig waardoor ik de eerste 1,5 uur niks anders zag dan wolken, maar onder het genot van een kopje koffie en een taartje heb ik toch deze mooie foto kunnen schieten. Ik heb me goed vermaakt!

'565545' door DVreede '565545' door DVreede

ChinaHongkong

ChinaHongkong

''Alle hens aan dek''

DVreede

Voor rust en natuur in HongKong kun je op het eiland Cheung Chau terecht. Je kunt overal een taxi pakken, maar let op! Wel op je beurt wachten. Ze nemen je niet mee als je bent voor gekropen. Je kan in het Engels aangeven dat je naar de bekende ferry pier wilt gaan. Vanaf hier vertrekken alle ferry's richting de eilanden. Je neemt de ferry naar, Cheung Chau, op pier 5. Deze gaan om de 20minuten. Je hebt de keuze uit de ''ordinary ferry'' en de''fast ferry''. De ordinary ferry doet er 55-60 min. over en de fast ferry 35-40min. Van zeeziekte zul niet snel last hebben, omdat de ferry best snel vaart. Een retourticket voor volwassenen is omgerekend 1,48eu en voor een kind 0.74eu. Voor de fast ferry is een ticket voor volwassenen 2,30eu en voor een kind 1,16eu. Op de zondag zijn de tickets ong. 0.70euro duurder. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten! Eenmaal op het eiland aangekomen wordt je verwelkomt door vrolijke gekleurde vissersbootjes met op de achtergrond de mooie bergen. Het eiland staat bekend om de leuke vissersdorpjes en de prachtige natuur. Om deze dorpjes te bekijken zijn er verschillende wandeltochten voor zowel beginners als voor gevorderden. Alle tochten leiden je door de bergen en langs de mooie natuur, de vissersdorpjes en andere bezienswaardigheden zoals grotten en tempels. Als je van vis houdt is het echt een aanrader om je dag af te sluiten met het eten, van een vers gevangen visje, tussen de locals.

'564569' door DVreede '564569' door DVreede

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

''Cloud army''

DVreede

Richting Palmitos park (dierentuin), op Gran Canaria, kom je langs mooie gebieden waar je natuurlijk even stopt om een foto te maken. Net op het moment dat we weg wilden rijden kwam dit wolkenleger over de bergtoppen tevoorschijn. Zag er prachtig uit!

'564566' door DVreede '564566' door DVreede

ArubaPalm Beach

ArubaPalm Beach

''Papillon''

DVreede

Op Aruba zijn prachtige vlinders te zien zoals deze. De naam is mij helaas ontschoten. Wil je veel vlinders bij elkaar zien? Dan moet je naar de vlinderboerderij. Je kan hier heel veel soorten vlinders van over de hele wereld bewonderen. Tijdens een rondleiding over de boerderij kom je meer te weten over deze bijzondere en mooie insecten. Op de boerderij worden vlinders gekweekt van ei tot rups en van pop tot vlinder. Dit hele proces kun je volgen terwijl de vlinders letterlijk om je oren vliegen!

'564198' door DVreede '564198' door DVreede

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

''Onder moeders...par

DVreede

Aan de rand van het Vroesenpark is een tennispark. Langs de buitenkant van de hekken staan wat struiken en daar vond ik ook deze schattige paddenstoelen. TIP: Voorkom dat de tennissers denken dat je een foto van de korte rokjes maakt! haha ;)

'550991' door DVreede '550991' door DVreede

MaltaValetta

MaltaValetta

''Niets is wat het...

DVreede

Aan de grond is veel te zien, maar ga ook vooral de hoogte in. Bovenop het bastion, van St. Paul en St. Peter te Malta, liggen de ''Upper Barrakka gardens''. Deze 60m hoog gelegen tuinen geven een prachtig uitzicht over de stad Valetta en over de ''grand harbour''. Bij mooi weer kun je zelfs helemaal aan de overkant van de haven de ''3 steden'' Vittoriosa, Senglea en Cospicua zien. Deze steden waren erg belangrijk in de geschiedenis van Malta. In de tijd van de ridders telde de stad, Valetta, in totaal 8 tuinen. Elke tuin was voor een groep ridders die een andere taal spraken dan ''maltees''. Deze upper gardens waren voor de italiaanse ridders. Kun je geloven dat deze tuinen toen de functie hadden als sportzaal!? Tjah toen moesten ze natuurlijk ook een goede conditie hebben voor alle gevechten!

'550423' door DVreede '550423' door DVreede

MaltaHet Blauwe Raam

MaltaHet Blauwe Raam

''Gluren bij de...bur

DVreede

Als je naar Malta gaat dan kan je het eiland Gozo niet laten liggen. Op het eiland zijn verschillende bezienswaardigheden waar je middels de hop-on hop-of bus makkelijk kan komen. Het mooiste plekje van Gozo is toch wel de uitkijk plek met de azure window! Deze plek kun je bekijken vanaf de prachtige rotsen, maar ook via een bootje vanaf de zee. Beide erg indrukwekkend. We zijn er 4uur gebleven!

'550416' door DVreede '550416' door DVreede

Malta

Malta

''Mien lutje...lantee

DVreede

Op Malta rijden er verschillende bussen van de ene grote stad naar de andere. S'ochtends kwamen wij met de bus langs deze prachtige baai genaamd; ''Spinola bay''. S'avonds, op onze weg terug, zijn we hier uitgestapt om vervolgens mooie foto's te maken en lopend verder naar ons hotel te gaan. Tip: Stap ook eens een aantal haltes eerder uit om te kijken wat voor moois je onderweg tegen kan komen!

'550117' door DVreede '550117' door DVreede

MaltaMarsaxlokk

MaltaMarsaxlokk

''Wave after wave''

DVreede

Een perfecte plek waar cultuur en natuur samen komen is de Marsaxlokk harbour. Deze haven ligt in het zuid-oosten van Malta en wordt gezien als het belangrijkste vissersdorp van Malta. In het dorp heb je een kerk, winkeltjes en restaurants met uitzicht op de haven en de zee. De haven wordt opgevrolijkt door de ''luzzu''. Dit zijn kleine gekleurde vissersbootjes. Elke zondag is er de bekende ''sunday fish market''. Vissers verkopen, samen met de familie, verse vis van 6 s'ochtends tot +/- 12uur s'middags. Voor je neus wordt de vangst schoongemaakt en bereid. Verser kan niet! Ook al zit het weer niet mee, zoals bij ons, deze plek is echt een aanrader!

'549013' door DVreede '549013' door DVreede

ThailandBangkok

ThailandBangkok

''Jong en oud''

DVreede

Jong en oud wisselen elkaar of op de boten van de floating market. In elk bootje verkopen ze een ander gerecht. Opmerkelijk meer vrouwen dan mannen.

'549011' door DVreede '549011' door DVreede

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

''De glimlach van een

DVreede

Deze kids bleven gewoon lekker door badderen bij opa toen er een groep mensen, met camera in de aanslag, langs kwamen lopen. Er verscheen een prachtige glimlach op de gezichtjes.

'549008' door DVreede '549008' door DVreede

ThailandBangkok

ThailandBangkok

''Buiging''

DVreede

Op weg naar ''the floating market'' werden we begroet door deze palmbomen die sierlijk voor ons buigen. Vanuit de longtail boot keken we vermakelijk toe.

'549005' door DVreede '549005' door DVreede

ThailandBangkok

ThailandBangkok

''De moeite waard''

DVreede

Een paarse lotus. Een zeldzame kleur die voor het grote denken en voelen staat. De hoogste staat van bewustzijn bereiken. Dé ultieme ervaring van hét geluk. Het stimuleert blijdschap (met niets), vrijgevigheid en onthechting. Los van dat deze lotus een bijzondere betekenis heeft, was hij ook op een bijzondere plek te vinden. Ergens in een achteraf straatje van Bangkok tussen het afval en de modder liet deze bloem haar van haar mooiste kant zien.

'549004' door DVreede '549004' door DVreede

ThailandBangkok

ThailandBangkok

''Er geen doekjes om.

DVreede

Deze oeroude boom wordt in Thailand als heilig gezien. Door er (letterlijk hihi) doekjes om te winden geloven ze dat de slechte geesten weg blijven.

'549002' door DVreede '549002' door DVreede

ThailandBangkok

ThailandBangkok

''Old school''

DVreede

Op de fiets door alle smalle kleine straatjes van Bangkok heen en dan kom je deze oude rakker tegen. Hoe die daar ooit terecht is gekomen..geen idee..

'549001' door DVreede '549001' door DVreede

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

''Genieten geblazen!'

DVreede

In het Ranthambore National Park hebben we helaas geen tijger gezien, maar wel dit geweldige uitzicht mogen meemaken. Aan de mist kun je zien dat we in het regenseizoen zaten en dat het erg vroeg in de ochtend was. Het was het allemaal waard!

'549000' door DVreede '549000' door DVreede

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

''Achter gelaten''

DVreede

Richting het Ranthambore National Park kom je door een dorp. Overal armoede en viezigheid. Je zou denken dat, wanneer je niks hebt, dit mooie doek zou worden mee genomen, maar nee. Dit doek lag er al een hele tijd en blijft er nog wel een tijd liggen denk ik.. Op de achtergrond prachtige natuur. Dat hebben ze dan weer wel.. Wat is nou eigenlijk armoede hea....?!

'548980' door DVreede '548980' door DVreede

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

''Naar wie zou ze...k

DVreede

Tegen het begin van de avond rond gelopen in een dorpje. Het nieuws gaat snel rond dat een blanke buiten rond loopt. Mensen komen uit de huizen om je te kunnen bewonderen. Zij zijn bijzonder voor mij, maar ik ben nog meer bijzonder voor hen. Vrouwen dragen prachtige gekleurde kledij, maar welk prachtig persoon zit eronder? Het maakt me nog steeds nieuwsgierig van wie ik nou de foto heb gemaakt...

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier