DLemmen

'1106810' door DLemmen '1106810' door DLemmen

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Durmitor NP van...bov

DLemmen

Wandel je graag? Ga je graag een uitdaging aan? Loop dan vanuit het dorp Zabljak een mooie route door het Durmitor NP. Ga richting Jablan Jezero en volg het pad de berg op. Hoe hoger je komt, hoe smaller het pad. Maar eenmaal boven krijg je een adembenemend uitzicht op dit prachtige park. Let wel op: de tocht naar beneden is niet makkelijk en kost veel tijd. Wij waren van het begin van de ochtend tot het eind van de middag bezig met de gehele wandeling. Het is echter wel een enerverende wandeling als je van een uitdaging houdt!

'1106808' door DLemmen '1106808' door DLemmen

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

Het Alcatraz van...Mo

DLemmen

In het Skadar Lake (dicht bij Virpazar) ligt een klein eiland met de oude gevangenis Grmozur. Dit wordt gekscherend ook wel eens het Alcatraz van Montenegro genoemd, omdat het onmogelijk zou zijn om uit deze gevangenis te ontsnappen. De mensen in Montengro konden vroeger niet zwemmen en aangezien de gevangenis op een behoorlijke afstand van het vasteland lag, konden de gevangenen volgens de koning niet ontsnappen. Totdat het wel gebeurde... De gevangenis werd gesloten en is ondertussen overgenomen door verschillende vogels. Deze hebben er hun broedplaats van gemaakt en wordt nu beschermd. Een prachtig beeld in een prachtige omgeving!

'1106807' door DLemmen '1106807' door DLemmen

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

Lunch bij plaatselijk

DLemmen

Als je in Virpazar bent, maak je 100% zeker een trip over Skadar Lake. Kies voor de 5-uurs durende excursie en geniet tussendoor van een geweldige lunch van de plaatselijke vissers. Ze staan je al vriendelijk op te wachten en zorgen er voor dat je zonder honger (lees: overvol) terug naar Virpazar gaat. Gelukkig mag je tussendoor nog even zwemmen in het meer ;)

'1106806' door DLemmen '1106806' door DLemmen

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

Skadar Lake, Virpazar

DLemmen

Vanuit het dorpje Virpazar kun je eigenlijk maar één ding doen: genieten van een boottocht over Skadar Lake. Het is geweldig om de natuur rondom dit prachtige meer in je op te nemen.

'1106805' door DLemmen '1106805' door DLemmen

Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina

Stari Grad Ostrovica

DLemmen

Vanuit het dorpje Kulen Vakuf in Una National Park kun je alle belangrijke bezienswaardigheden in een kort tijdsbestek bezoeken. Een ideale uitvalsbasis dus. Volg de aanwijzingen van Google Maps om bij Stari Grad Ostrovica te komen en parkeer je auto op een gegeven moment in het gras. Je kunt niet makkelijk verder rijden, maar wel verder lopen. Na 20-30 minuten omhoog lopen, kom je bij de restanten van de oude vesting aan. Loop om de muur heen en geniet van de omgeving! Gewoon doen!

'1106804' door DLemmen '1106804' door DLemmen

Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina

Stari Grad Orasac

DLemmen

Una National Park, een park waar je verschillende richtingen op kunt gaan. Ga in de buurt van het kleine dorp Kulen Vakuf naar de parkeerplaats naast de grote weg vóór de waterval Strbacki buk. Loop hier over een straatje / zandpaadje tussen de woningen en boerderijen om vervolgens het bordje naar Stari Grad Orasac te volgen. Op de top van de berg kom je in een ander dorpje en sla je linksaf richting de moskee. Ga door het poortje en geniet van het prachtige uitzicht op het dorp en de omgeving. Vergeet niet de restanten van een oude vestiging te bekijken, deze zijn ook echt de moeite waard en vormen tezamen met de omgeving een fantastisch beeld!

'1106803' door DLemmen '1106803' door DLemmen

Colombia

Colombia

Waxpalmen in Valle de

DLemmen

Valle del Cocora bezoek je waarschijnlijk vanwege de waxpalmen. Vergeet echter niet te genieten van de rest van de wandeling, want deze is fantastisch. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat het niet vanzelfsprekend is dat deze lange bomen hier nog staan. Door de houtkap (vanwege de wax) en de harde wind daalt de populatie. Daarnaast is dit ook nog eens een sneeuwbaleffect: minder bomen = minder bescherming = nog minder bomen... Tip voor de wandeling: begin op het platteland en loop via het bos naar de top van de berg om vervolgens naar de vallei af te dalen. Nu kun je bij elke bocht echt genieten van de vallei met de waxpalmen!

'1106799' door DLemmen '1106799' door DLemmen

Colombia

Colombia

Ochtendglorie in de..

DLemmen

Valle del Cocora is een prachtige vallei. De uitzichten op de waxpalmen zijn verbluffend mooi, maar vergeet ook het begin van de trip niet te genieten van de wandeling door het landschap. Je loopt tussen de koeien naar de bossen en de bergen. Met een lekker ochtendzonnetje is dit in één woord: Genieten!

'1106797' door DLemmen '1106797' door DLemmen

ColombiaPacifische kust

ColombiaPacifische kust

Walvissen in Nuquí

DLemmen

Nuquí, een armoedige plek maar rijk aan wildlife. Elk jaar komen de walvissen hier hun kinderen groot brengen. Vlak bij de kust kun je al genieten van deze magnifieke beesten!

'1106796' door DLemmen '1106796' door DLemmen

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Voetbal in de armoede

DLemmen

Het 'Project Straatkinderen Medellín' is een geweldig initiatief van een Nederlandse man die vond dat de kinderen in Medellín geholpen moesten worden. Zijn stichting biedt de kinderen in een arme wijk in deze massale stad overdags een opvang, maar belangrijk nog geeft de stichting de kinderen structuur en houvast. Door het stellen van regels weten de kinderen waar ze aan toe zijn. Wanneer de cijfers op school niet goed zijn, mogen ze niet meer meespelen in het voetbalteam. En dat wil niemand! Het is een mooie stok achter de deur, waardoor de kinderen een iets betere kans op een mooie toekomst krijgen. Het is prachtig om te zien hoe fanatiek en vol overgave de kinderen spelen. Tegen, maar ook met elkaar!

'1106794' door DLemmen '1106794' door DLemmen

ColombiaBarichara

ColombiaBarichara

Chicamocha Canyon in.

DLemmen

Chicamocha Canyon, de grootste canyon van Zuid-Amerika. Je kunt hem vanaf veel punten bekijken, maar als je met een local meegaat en over het Colombiaanse platteland rijdt, kom je op de allerbeste plek uit. In de tuin van een 70-jarige ligt de canyon in al zijn pracht te wachten... Het is werkelijk adembenemend!

'1106792' door DLemmen '1106792' door DLemmen

ColombiaBarichara

ColombiaBarichara

Zicht van bovenaf op.

DLemmen

Vanuit Barichara loop je via de Camino Real naar Guané. Als je een iets andere route neemt, over een andere camino, kom je aan de 'bovenkant' van het dorp uit en heb je een prachtig zicht over dit kleine dorpje met de geweldige bergkammen op de achtergrond. Gewoon genieten en vervolgens het rustige, kleine dorp binnenwandelen...

'1106791' door DLemmen '1106791' door DLemmen

ColombiaBarichara

ColombiaBarichara

Barichara in rust aan

DLemmen

Barichara, een dorp met karakter. Nog niet echt ontdekt door toeristen, wat onterecht is maar wel begrijpelijk. De reis vanuit Bogotá is best lang, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Het dorp zelf met haar enthousiaste en lieve inwoners, maar vooral ook een schitterende omgeving met kleine dorpjes in de buurt en een overweldigende Chicamocha Canyon. Deze moet je te voet bezoeken met een local om een adembenemende ervaring op te doen!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier