Corinnevloet

8
Kameroen
Corinnevloet was hier 30 Nov 2011
Het vergt wat van je avontuurlijke instelling, maar als je er eenmaal bent, kan ik je verzekeren, dat je verrast zult zijn. Kameroen is, zoals ze zeggen, Afrika in het klein. Dat vat het goed samen. Kameroen is enorm veelzijdig. Van diepe jungles en vulkanen in het zuiden tot aan de grens van de Sahel in het noorden. De bevolking is net zo uiteenlopend. Sultans, die heerser zijn van hun koninkrijkje en er een harem op na houden. Maar ook de kleine pygmeeën, die in het Campo Ma'an NP wonen.Qua wildlife kom je er ook niets te kort. In Waza NP zijn zelfs de Big Five te spotten. Heb je tijd genoeg? Dan kun je diep de jungle intrekken bij Lobéké om op zoek te gaan naar de gorillas. Om bij te komen van dit hele avontuur, kun je het mooie strand van Kribi opzoeken. Het is niet makkelijk om rond te reizen, zeg ik eerlijk. En je moet voortdurend op je hoede zijn, maar je krijgt er veel voor terug. Dit is nog altijd een heel puur stukje Afrika.
Land
  • veelzijdig
  • prachtige natuur
  • ze kennen amper het woord "tourist"
  • je komt bijna geen toeristen tegen
  • heel authentiek
  • moeilijk rondreizen
  • veel roadblocks
  • nauwelijks op toeristen ingesteld
Review geplaatst op 2017-03-21
10
Zuid-Afrika
Corinnevloet was hier 31 Oct 2016
Addo Elephant Park is echt een aanrader! Het wemelt er van de wilde dieren. Niet alleen olifanten, maar alle leden van de Big Five zijn er te vinden. Bij de drinking holes is het geen uitzondering als je kuddes van wel 70 olifanten bij elkaar ziet. Addo NP is een populaire bestemming, maar het park is groot, dus je kunt er prima paden vinden, waar je geen mens tegenkomt. Het is meer waarschijnlijk, dat je tegenligger een olifant is!
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • veel wildlife
  • mooie natuur
  • kan ik niet bedenken
Review geplaatst op 2017-03-21

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik