Corinnevloet

'1092897' door Corinnevloet '1092897' door Corinnevloet

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Sossusvlei, a piece o

Corinnevloet

Omvergeblazen door de natuur in Namibië. Wat een surrealistische landschappen hier! Elk beeld, elk frame, biedt je een soort kunstwerkje van Moeder Natuur. Sterke lijnen, grote contrasten, steeds veranderde kleuren door het licht. Komt er ook nog een gemsbokje voorbij., om het plaatje compleet te maken. Ik denk, dat elke fotograaf in Namibië helemaal uit z'n dak gaat, toch?

'959089' door Corinnevloet '959089' door Corinnevloet

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

De hoogste berg van..

Corinnevloet

Ik was dus helemaal verbaasd. Wisten jullie dat de Aconcagua met haar 6962m de hoogste berg van het Amerikaanse continent is? Sterker nog, ik had er nog nooit van gehoord. Vreemd, dat deze prachtige berg helemaal niet zo bekend is. Hij ligt in het Andesgebergte in de mooie regio van Mendoza, Argentinië. Om er te komen, rijd je door de geweldig mooie vallei van Uspallata. Leuk weetje, de film Seven Years in Tibet is hier (deels) opgenomen. De omgeving van Mendoza heeft me sowieso enorm positief verrast. Interesse? Lees dan ook even mijn blog hier op Columbus.

'955426' door Corinnevloet '955426' door Corinnevloet

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Leguaan op de...Galap

Corinnevloet

Wist je dat je de Galapagos Eilanden best op een redelijk budget kunt bezoeken en er veel activiteiten goedkoop of gratis zijn? Zo huurden wij op Isabela Island een mountainbike voor $15,- per dag en fietsen zo het eiland rond. Onderweg stopten we bij een strandje, waar op de rotsen ontelbaar veel leguanen lagen te zonnen. Wat een prachtbeesten zijn het toch! Geluksmomentje hier.

'561188' door Corinnevloet '561188' door Corinnevloet

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Trotseer de hoge rode

Corinnevloet

Zet je wekker, want je zult 's ochtends vroeg voor dag en dauw je nestje uit moeten, om dit stukje bijzondere natuur op z'n best mee te maken. Zorg dat je vóór zonsopgang onderweg bent en helemaal naar het einde van de Sossusvlei rijdt. Om bij de Deadvlei te komen, moet je een enorme duin trotseren. En dat is pittig, kan ik je zeggen. Drie stappen omhoog en je zakt er weer twee terug. Maar als je dan die enorme berg rode zand over bent, de zon verschijnt langzaam aan de horizon, de duinen kleuren dieprood en je ziet het surreële landschap van Deadvlei, wauw. Geluksmomentje!

'555444' door Corinnevloet '555444' door Corinnevloet

BangladeshDhaka

BangladeshDhaka

400.000 Fietsriksja's

Corinnevloet

In het drukke Dhaka rijden dagelijks 400.000 fietsriksja's rond. De een nog mooier dan de ander geschilderd, versierd en opgetuigd. Dat geeft een prachtig, kleurrijk stadsbeeld. In de hoofdstad van Bangladesh staan de hele dag door lange files. De fietsriksja is dan dé ideale manier om rond te reizen. Ze kunnen vaak net tussen de auto's doorsneaken. Het is een belevenis op zich om je zo door de stad te laten vervoeren. Doe het zeker een keer, wanneer je in Dhaka bent. Bovendien is het spotgoedkoop. Per kilometer betaal je slechts €0,10. Dat maakt een budgetreiziger gelukkig!

'554997' door Corinnevloet '554997' door Corinnevloet

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Lake Toba in Sumatra

Corinnevloet

Ooit was Lake Toba in Sumatra een populaire bestemming, voornamelijk bij de hippies. Echter, door verschillende natuurrampen en het moeilijke rondreizen hebben de toeristen het de laatste jaren af laten weten. Helaas. Want het is er prachtig! Je kunt heerlijk in het meer zwemmen en er lekker met een scooter omheen rijden, door bergen en langs watervallen. Onderweg maak je kennis met de Batak mensen en zie je hun mooie zadeldakwoningen. Echt een aanrader.

'554403' door Corinnevloet '554403' door Corinnevloet

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Olifanten met hoog...

Corinnevloet

Grote billen, kleine billen, je ziet het allemaal in Addo Elephant Park! Het wemelt er werkelijk van de olifanten. Maar deze moeder & dochter vond ik toch wel bijzonder. Lijkt wel of ze daar staan te genieten van het mooie uitzicht. En hoe schattig is die kleine niet? Onvergetelijk moment voor ons!

'528880' door Corinnevloet '528880' door Corinnevloet

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Jij, een kangoeroe, d

Corinnevloet

Ken je dat gevoel van ultieme vrijheid? Dat geluksmomentje als je je "on top of the world" voelt? Dat gevoel hadden wij, toen we hier boven op de berg vanuit ons campertje naar dit uitzicht staarden. Dit is The Outback, dit is Flinders Ranges. Een oeroud landschap van donkerrode bergen, die voortdurend van kleur veranderen door de stand van de zon. Je komt er hoogstens een kangoeroe tegen. De weidsheid, de stilte, die overvalt je hier. Je wordt er zelf stil van. Je kunt er dagenlang rondwandelen en midden in de natuur kamperen. Of je pakt je auto en rijdt de meest prachtige routes. Voor sommige wegen heb je een 4WD nodig. Maar op welke manier je dit schitterende natuurgebied ook verkend, het zal indruk maken. Het landschap van Flinders Ranges is ruim 540 miljoen jaar geleden gevormd en ligt in de staat South Australia. Startpunt om de Flinders Ranges te verkennen, is Wilpena Pound. Daar vind je ook een ruim opgezette camping met zwembad, een prima basis voor deze trip naar The Outback.

'444086' door Corinnevloet '444086' door Corinnevloet

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Lovebirds

Corinnevloet

Deze roze vogel is de Galah. Ze komen erg veel voor in (in ieder geval) Zuidelijk Australië. Qua afmeting zijn ze ietsje groter dan een merel. Het zijn meer grote parkieten. Ze kwetteren in ieder geval wel zo! Deze vond ik wel erg lief, the lovebirds!

'443979' door Corinnevloet '443979' door Corinnevloet

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Galah in actie

Corinnevloet

's Avonds tegen zonsondergang verzamelen de roze Galah's zich bij de rivier. Het is een komen en gaan van roze veren. We staan aan een mooie camping aan de Murray River, als het enorme gekwetter losbarst. Na tig pogingen, kreeg ik er eindelijk eentje in "actie" op de foto. Tjee, wat zijn ze snel!

'482388' door Corinnevloet '482388' door Corinnevloet

NicaraguaLeon

NicaraguaLeon

ViaVia Reiscafés,...o

Corinnevloet

Een prachtconcept; een ontmoetingsplaats voor wereldreizigers en de lokale bevolking. Een mondiaal buurtcafé. Daar voelen wij ons als RR toch allemaal thuis? Gedurende onze rondreis door Nicaragua, kwamen we in Léon in het ViaVia reiscafé terecht. Direct sprak ons het hele concept aan. De lokale bevolking en de reizigers bij elkaar brengen, waar tips en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Maar het ViaVia café is nog zoveel meer dan dat; het biedt lokale muzikanten de mogelijkheid om op te treden, er worden cursussen gegeven, dagtrips georganiseerd,regelmatig wordt er kunst geëxposeerd en ga zo maar door. Bovendien runt deze ViaVia vestiging ook nog een budgethotel. Gesitueerd in een prachtig koloniaal gebouw met voorin het gezellige café/restaurant. Achterin, rondom een tropische binnentuin, waar de vlinders rondfladderen en een aantal schildpadden (!) rondkuieren, liggen een aantal mooie, ruime kamers. En nog betaalbaar ook! Het concept werkt ook echt goed! Onder het genot van menig biertje, hebben we veel tips van de lokalen gekregen. Zij waren op hun beurt weer erg geïnteresseerd in onze verhalen. En met medereizigers ervaringen uitwisselen tot laat in de avond. Ja, daar worden wij wel blij van! Over de wereld verspreid zijn er meerdere ViaVia reiscafés te vinden,o.a. in Tanzania, China en Peru. De oorsprong van dit concept ligt op Belgische bodem, jawel! Dus ook dichterbij, in Antwerpen en Mechelen, zijn vestigingen te vinden. Kijk eens op de site www.viaviacafe.comt Mocht je in de buurt zijn van een ViaVia café, ga er zeker een kijkje nemen!

'443847' door Corinnevloet '443847' door Corinnevloet

Colombia

Colombia

Bijziende Bolide

Corinnevloet

Deze bolide trok wel de aandacht op het pleintje van het mooie kleurrijke dorp Salento. Maar dat was ook de bedoeling, gezien de reclame. Missie geslaagd!

'443843' door Corinnevloet '443843' door Corinnevloet

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Kangaroo knuffel

Corinnevloet

We staan op een prachtige free camp in Halls Gap, als we 's ochtends vroeg de deur van ons campertje opendoen. En daar staan deze moeder en kleine in een schattige omhelzing! Nou, dan begint je dag al goed!

'443511' door Corinnevloet '443511' door Corinnevloet

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Lachvogel

Corinnevloet

Bijna elke dag bij zonsopgang en zonsondergang hoorden we deze prachtige ijsvogelsoort, de kookaburra ofwel de lachvogel. Hij werkt ook echt op je lachspieren! Zijn roep kun je bijna niet onderscheiden met het hysterisch gelach van een vrouw! Dat is nog eens prettig wakker worden.

'443463' door Corinnevloet '443463' door Corinnevloet

BirmaShan

BirmaShan

Motorkap? Hoezo?

Corinnevloet

In het berggebied rond Kalaw kom je tijdens een trekking door diverse "primitieve" dorpjes. Het vervoer bestaat meestal uit paard en wagen. Of ezel en wagen... In dit dorp hebben ze weliswaar een truck, maar waar is de motorkap? De cabine lijkt van een normale vrachtwagen, maar de motor lijkt er apart voorop gemonteerd. Later zagen we, dat dit blijkbaar heel normaal is in Birma. Tja, waarom ook toch? Zo'n motorkap?

'443342' door Corinnevloet '443342' door Corinnevloet

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Traditionele Dans

Corinnevloet

Het mooie van Bali zijn de eeuwenoude tradities. Hier kom je dagelijks mee in aanraking in Ubud. Zo moet je bijvoorbeeld voortdurend uitkijken, waar je loopt. De Balinezen leggen dagelijks overal kleine offertjes voor de goden neer. Dus niet alleen bij een tempeltje, maar ook gewoon op de stoeprand of midden op de straat! Als je rondwandelt zie je vast een keer een uitbundig gevierde bruiloft, waarbij de gasten allemaal traditionele kleding dragen. Het is dan ook een must om 's avonds eens een traditionele dans te gaan bekijken. De Kecak dans of Gamelan. Deze worden om de paar dagen op diverse plaatsen gegeven, maar de beste optredens zijn wel in het Ubud Palace.

'443308' door Corinnevloet '443308' door Corinnevloet

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Galah's in actie

Corinnevloet

Een roze wolk, die dichterbij komt. Gekrijs en gekwetter. Gefladder en gefluit. Als ik ga kijken, wie er zo genadeloos de rust komt verstoren, ben ik verbaasd. Ik had er al heel wat mogen zien, gedurende deze reis door Australië, maar zoveel bij elkaar had ik er nog niet gezien! Werkelijk honderden Galah's bij elkaar! (en evenzoveel foto's gemaakt).

'439695' door Corinnevloet '439695' door Corinnevloet

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Kakatoe poseert

Corinnevloet

Wie in Australië is geweest, heeft er vast honderden of misschien wel duizenden gezien; de kakatoe! In grote zwermen komen ze met een oorverdovend gekrijs regelmatig voorbij gevlogen. Of ze landen op je ontbijttafel, dat kan ook! Schitterende vogels, zeker als ze hun gele kuif spreiden. Wauw!

'439692' door Corinnevloet '439692' door Corinnevloet

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Kangaroo moeder en...

Corinnevloet

Wat is het leven toch mooi, als je 's ochtends vroeg je deurtje van de camper opendoet en in de ogen kijkt van deze twee schattige kangaroos. Bovendien zijn we getuigen van een stukje opvoeding; al stoeiend leert moeder haar kind hoe ze zich moet weren tegen de grote kangaroos. Het blijven toch bijzondere beesten!

'421357' door Corinnevloet '421357' door Corinnevloet

Colombia

Colombia

Terracotta huis

Corinnevloet

In het buitengebied van het prachtige dorp Ville de Leyva staat dit onvoorstelbare bouwwerk, ontworpen door architect Octavio Mendoza Morales. Het is blijkbaar het grootse "stuk" aardewerk in de wereld, het terracotta huis!. Heel apart, in een stijl, die doet denken aan Gaudi. En helemaal gemaakt van natuurlijke materialen.

'419548' door Corinnevloet '419548' door Corinnevloet

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Boa Constrictor

Corinnevloet

In een klein bootje gingen we over de rivier richting de grens van Nicaragua. Tijdens zo'n tochtje ben je natuurlijk voortdurend wildlife aan het spotten. Onze gids was daar erg bedreven in en wees ons op deze boa constrictor. Erg spannend om deze in het wild te zien.

'419500' door Corinnevloet '419500' door Corinnevloet

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Koren van het kaf

Corinnevloet

In de bergen rond Kalaw kun je prachtige trekkings maken. Veel toeristen maken de trekking van Kalaw naar het Inle Lake, maar het is ook zeker de moeite waard om in deze prachtige omgeving een trekking te maken. Er zijn nog weinig toeristen en de lokale bevolking vind het nog prachtig als je komt kijken. Deze dame is het koren van het kaf aan het scheiden (letterlijk). Hier had ze me nog niet door. Daarna heb ik haar bij haar werk geholpen, wat erg leuk was.

'417241' door Corinnevloet '417241' door Corinnevloet

KameroenCentraal Kameroen

KameroenCentraal Kameroen

Sultan onthaal

Corinnevloet

Elke vrijdag wordt de sultan van Foumban door de mannen van zijn koninkrijkje opgehaald bij zijn paleis en onder begeleiding van veel muziek en zang naar de plaatselijke moskee gebracht. Als hij via de markt loopt, klappen alle vrouwen hun parasolletje in en gaan al zingend op de grond zitten. Heel bijzonder ritueel om mee te maken.

'416962' door Corinnevloet '416962' door Corinnevloet

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Luiaard moeder & kind

Corinnevloet

Tijdens een mooie wandeling over 1 van de eilandjes van Bocas del Toro, werden we aangenaam verrast door deze luiaard. Sowieso al heel bijzonder om een luiaard op de grond te zien en niet hoog in de boom. Gemiddeld komen ze maar 1x per week de boom uit om hun behoeftes te doen. Maar dit was wel heel speciaal, want ze was niet alleen. Als je goed kijkt, zie je haar kleintje aan haar hangen! Wauw, een geluksmomentje!

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik