ClaudiaN

profiel ClaudiaN

Naam

Claudia Nelissen

Reviews

1

Foto's & tips

174

Blogs

2

Lid sinds

09 September 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Dat zijn er vele..

Over mij

Claudia Nelissen geboren te Echt, Nederland in 1973. Op zeer jonge leeftijd speelde ze al met de analoge Canon spiegelreflexcamera van haar vader, hier begon haar interesse in fotografie. Niet veel later op 12 jarige leeftijd kreeg ze van haar ouders een eigen fotocamera cadeau. Tijdens haar studie als grafisch vormgever kreeg ze tevens lessen in fotografie. Dit maakte haar interesse in fotografie alleen maar sterker. Ze is altijd gefascineerd geweest door verschillende culturen, prachtige landschappen, natuurgebieden en dieren in het wild. Na verschillende vakanties in Europa werd het tijd om haar eerste verre reis te maken.
Hiermee is een nieuwe passie geboren. Reizen en fotograferen blijkt voor haar de meest ideale combinatie te zijn. Ze vindt het een uitdaging om de puurheid van de mens en dieren in hun natuurlijke leefomgeving te fotograferen. Tegenwoordig maakt ze reisverslagen van bestemmingen over de hele wereld.

Website: www.claudianelissen.eu
Insta: claudia_nelissen

Mijn Motto

'The world is a book and those who do not travel read only one page!!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

6D

Overige

– Canon EF 70-200mm F/2.8 L iS II USM – Canon EF 100mm F/2.8 L USM iS macro – Canon EF 24-70mm F/4.0 L iS USM – Canon EF 2.0x III, extender (teleconverter) – Canon Speedlite 600EX-RT

 

20 reactie(s) bij "ClaudiaN"

 • profile image comment

  Ik heb ze eens bekeken Claudia. Schitterend om te zien. Ik heb ook 1 foto waar er eentje acrobatische toeren uithaalt, maar die is helaas niet scherp genoeg om te plaatsen. Ik heb die van het kikkertje en veel foto's van jou gemist zie ik. Ben ook niet meer zo actief de laatste 2 jaar. Is helaas vanwege lichamelijke klachten niet meer mogelijk (voorlopig hoop ik) om intensieve verre reizen te ondernemen, dus moet me helaas beperken tot foto's uit ons eigen land. Ben inmiddels ook al de 70 gepasseerd, dus het wordt allemaal wat moeilijker.

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2020-04-28 22:56:08
 • profile image comment

  leuk dat te horen Claudia. Ik kom uit Weert, dus de afstand is voor mij goed te doen. Jij kunt er zelfs te voet naar toe zie ik. Als je vanaf Echt komt ga dan tot aan de de beek en ga dan bij het hek links het gebied in. Je vindt ze mogelijk bij de plas achter het gebouwtje. Ze blijven vaak langere tijd op dezelfde plek, dus ...... Daar zaten er vandaag liefst 5 bij elkaar. Veel succes. Het weer wordt minder, dus de kans dat je ze vindt, wordt kleiner Gerard

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2020-04-27 19:13:41
 • profile image comment

  In het Mursi dorp dat wij bezocht hebben, waren er zelfs al vrouwen die een operatie hadden ondergaan om hun lip terug normaal te krijgen. Heel begrijpelijk. De zelfverminking (meestal op hun armen) vond ik wel verschrikkelijk om te zien. Bij sommige was dit heel extreem.

  Door dreamer666 • geplaatst op 2020-04-26 22:01:21
 • profile image comment

  Hoi Claudia, ja was zeker even leuk je gesproken te hebben, en ja je moest nog stukje rijden maar wie komen we elkaar nog eens tegen.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2020-02-21 20:49:33
 • profile image comment

  Claudia van harte gefeliciteerd met je eervolle vermelding als reisfoto van het jaar.

  Door E.J. • geplaatst op 2020-02-21 12:54:46
 • profile image comment

  Dankjewel Claudia! Ik was heel erg zenuwachtig haha maar totaal niet verwacht! Zeker een leuke avond gehad, mag vaker gebeuren :-)

  Door cunodebruin • geplaatst op 2020-02-20 14:04:23
 • profile image comment

  Hoi Claudia ik vond het ook leuk om jou te ontmoeten en even wat vakantie ervaringen te delen. jij hebt ook geweldige foto's gemaakt waar andere community leden van kunnen genieten en uiteraard mooie blogs geschreven. Graag wil ik je tav verdere ontwikkelingen op de hoogte houden.

  Door ameerakker • geplaatst op 2020-02-20 10:23:09
 • profile image comment

  Dank je wel Claudia! Dat waardeer ik! Jammer dat jouw prachtige foto niet in de prijzen is gevallen. Ik besefte ook te laat dat ik je niet gesproken heb. Spijt! Hopelijk een volgende keer. Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2020-02-19 20:34:34
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je nominatie Claudia, Grt Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2020-01-21 22:55:00
 • profile image comment

  Hallo Claudia, Gefeliciteerd met je nominatie,.

  Door Moraimavdf • geplaatst op 2020-01-21 18:53:00
 • profile image comment

  Claudia van harte gefeliciteerd met je nominatie categorie cultuur. Geweldig

  Door Willemien • geplaatst op 2020-01-19 22:29:55
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Claudia met je nominatie. Geniet ervan alvast. Tot in Amsterdam

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2020-01-19 18:20:10
 • profile image comment

  Hoi Claudia, bedankt voor je felicitatie! Jij ook gefeliciteerd met de nominatie, bijzondere foto! Tot in Amsterdam :)

  Door Patty Mudde • geplaatst op 2020-01-19 12:08:09
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je nominatie Claudia! Blijft een indrukwekkende foto! gr Christella

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-01-19 09:31:12
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je nominatie Claudia, geweldig! Groetjes, Saskia

  Door saskiahamminga • geplaatst op 2020-01-19 08:44:46
 • profile image comment

  Claudia van harte gefeliciteerd met je nominatie categorie cultuur ! Top.

  Door E.J. • geplaatst op 2020-01-18 18:07:59
 • profile image comment

  Hallo Claudia, van harte gefeliciteerd met je nominatie!

  Door Esthers • geplaatst op 2020-01-18 14:50:28
 • profile image comment

  Hoi Claudia, Dank je wel en jij ook van harte gefeliciteerd met jouw nominatie! Ik hoop er in Amsterdam bij te kunnen zijn. Groetjes en fijn weekend, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2020-01-18 08:20:04
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je nominatie Claudia! Spannend!

  Door martinhectors • geplaatst op 2020-01-18 07:42:31
 • profile image comment

  Hoi Claudia Geleliciteerd met de nominatie en tot in Amsterdam. Spannend is het zeker.

  Door ameerakker • geplaatst op 2020-01-18 07:39:58

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (174)

'421420' door ClaudiaN '421420' door ClaudiaN

Zuid-AfrikaJohannesburg

Zuid-AfrikaJohannesburg

Koeltorens van Soweto

ClaudiaN

De prachtig beschilderde koeltorens van Soweto geven nog enigzins een beetje kleur aan de sobere krottenwijken die er omheen liggen. Soweto - South Western Townships - is eigenlijk een samentrekking van 38 verschillende townships en is de meest bekende krottenwijk van Zuid-Afrika. In 1904 kwamen de eerste mensen wonen in het gebied ten zuidwesten van Johannesburg. De echte groei vond echter plaats in de jaren vijftig en zestig. De Zuid-Afrikaanse apartheidsregering besloot destijds dat in Johannesburg alleen nog maar blanken mochten wonen. Zwarten, kleurlingen en Aziaten dienden te verhuizen naar de voor hun 'ras' bestemde townships. Deze wijken smolten in de volgende decennia samen tot de huidige stad Soweto met ruim vier miljoen inwoners en een oppervlakte van 135 km2. In Soweto worden alle elf officiële talen van Zuid- Afrika gesproken. Vandaag de dag is de township een levendige mix van oude krottenwijken, nieuwe gerenoveerde straten met muziek en restaurants en Afrikaans straatleven.

'421434' door ClaudiaN '421434' door ClaudiaN

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zulu dans

ClaudiaN

Grote expressiviteit, kracht en uitbundigheid zijn kenmerken van dansen uit Zuid-Afrika. Karakteristiek bij Zuid-Afrikaanse Zulu dans is het ritmisch benen en voeten werk en soepele heupbewegingen. Zulu is een Zuid-Afrikaanse stam, een van de grootste etnische groepen daar. Met hun traditionele dansen vieren ze, zoals trouwens in vele andere culturen- bruiloften, de inhuldiging van een nieuwe koning, het kiezen van een bruid, contact met de voorouders, overgangsriten naar volwassenheid, het zoeken van een partner enz. Bij een typische Zulu dans worden grote, hoge stappen en sprongen gemaakt, en hard op de grond gestampt in het ritme. De dansers staan op een lijn. Handen worden hoog opgestoken, vaak met versierde wapens en schilden. Soms is de dans ingetogen en bij andere gelegenheden schoppen de dansers soms tot boven hun hoofd om daarna op de grond te vallen en weer op te veren met high kicks.

'459497' door ClaudiaN '459497' door ClaudiaN

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Ijsvogeltje

ClaudiaN

Het ijsvogeltje, een van de meest mooie vogeltjes om te fotograferen. Je ziet ze veel bij beekjes of water. Ook deze foto heb ik bij een beekje genomen, in een dorpje in de buurt van Kandy. De ijsvogeltjes zijn veel opzoek naar visjes, dus de meeste kans ze te zien is bij water.

Laatste blogs (2)

Al jaren stond Ethiopië op mijn bucketlist, iedereen verklaarde me voor gek, wat had ik in Ethiopië te zoeken. Honger, armoede en droogte, dat is het beeld dat de meeste mensen hebben die ik sprak. En... Lees meer

Mijn fans (3)

Ik ben fan van (5)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (17)

'1107589' door agrotewal '1107589' door agrotewal

MarokkoErg Chebbi

MarokkoErg Chebbi

Een trektocht

agrotewal

Langzaam verwijdert de karavan zich uit beeld, zo wil ik ook uit beeld verdwijnen. De komende tijd zal ik niet in de gelegenheid zijn foto's te plaatsen of te beoordelen. Daarvoor is het internet in Marokko niet echt geschikt. Wordt even afkicken voor mij. Ik zal jullie missen, de prachtige foto's en de mooie reacties. De laatste spullen gepakt en dan op pad. Voor iedereen die net als ik op reis gaat, een hele fijne tijd en a.u.b. terugkomen met verhalen en foto's. Voor de anderen hoop ik op een mooie winter, met wat sneeuw en veel zon. Erg Chebbi is vast en zeker een mooie bestemming voor mensen met kinderen, dus mocht je nog twijfelen, geloof me het is genieten daar.

'1105608' door Menno Schaefer '1105608' door Menno Schaefer

PolenWarschau omgeving

PolenWarschau omgeving

Europese zeearend

Menno Schaefer

Zoals eerder al laten zien zijn deze foto's gemaakt in Polen vanuit een schuilhut. Deze schuilhut heeft ook openingen aan de onderzijde zodat je ook met een laag standpunt de enorme zeearenden kunt fotograferen. De 3 dagen dat ik er was hadden we alle dagen verschillend weer types, droog, mist, sneeuw het kwam allemaal langs. Deze maakte ik de eerste dag beetje nevel in de achtergrond maar oh wat is dit gaaf als deze joekels langs je hut scheren.

'1105563' door deerik '1105563' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Eye to Eye

deerik

Tot zo'n 30 jaar geleden waren de enige jaguar foto's die we kenden, van dieren uit gevangenschap of via cameravallen. Vandaag de dag kun je deze dieren in hun natuurlijke omgeving vastleggen in de Pantanal. Deze zomer hadden we 18 ontmoetingen in 3 dagen, soms een glimp, soms zwemmend langs onze boot, en soms wandelend over de oever. Deze indrukwekkende man, kwam net uit het water en liep over een zandbank, recht op ons af. Die blik, die kracht.... het zijn mega indrukwekkende katten!

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik