Ciske

'834805' door Ciske '834805' door Ciske

GhanaBusua Beach

GhanaBusua Beach

De kleine visser.

Ciske

Tussen Takoradi en Busua ligt het kleine plaatsje Asemkow. Hier heeft de tijd stil gestaan en is alles zo basic, ze leven in hutjes doen hun sanitaire behoeftes op het strand en een stukje verderop lopen kinderen met een netje de zee in op zoek naar vis. Hoe simpel kan het zijn ??

'834651' door Ciske '834651' door Ciske

GhanaBusua Beach

GhanaBusua Beach

Griezelige witte...me

Ciske

Als we het [piep] kleine kustplaatsje Asemkow binnenlopen dan zijn er sommige mensen die op de foto willen en sommige mensen die het gelijk op een schelden zetten als ze de camera zien. Dit ventje wilde perse op de foto met z'n broertje maar die was er niet zo van gediend en zette het enorm op een schreeuwen.

'834528' door Ciske '834528' door Ciske

GhanaCape Coast

GhanaCape Coast

Ghanese trouwerij.

Ciske

We verbleven 'n paar nachten op Ko Sa Beach en de tweede dag kwam er een bruidspaar om foto's te maken , terwijl de fotograaf aan het werk ging mocht ik ook een paar foto's maken van het mooie stel met bruidsmeisjes.

'834479' door Ciske '834479' door Ciske

GhanaCape Coast

GhanaCape Coast

De gekleurde haven va

Ciske

Op weg naar het slavenfort van Elmina komen we over een brug waar we een mooi uitzicht hebben op de haven. Wat een drukte en kleuren, dus even stil staan en foto's maken.

'572037' door Ciske '572037' door Ciske

ThailandKhao Sam Roi Yot

ThailandKhao Sam Roi Yot

Khao Kalok Temple.

Ciske

Op een scooter is het Sam Roi Yot N.P. gemakkelijk te verkennen, vanaf ons hotel doen we dat in een paar dagen. Je komt op de mooiste plekken en zo komen we ook langs deze tempel waar we natuurlijk even van de scooter af moeten.

'571915' door Ciske '571915' door Ciske

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Je kunt de ....... kr

Ciske

Onderweg naar de grotten van Chiang Dao bezoeken we een minderheden dorpje. Als we daar rondlopen probeer ik wat foto's te maken, deze kinderen vinden het prima maar op het moment dat ik afdruk geeft hij me de middelvinger.

'571871' door Ciske '571871' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Mooie pandjes.

Ciske

We waren 11 jaar eerder al in Luang Prabang, het is drukker geworden qua toeristen maar het is nog steeds een prachtig stadje. Je kunt er uren rondslenteren en genieten van de prachtige tempels, de uitzichten op de Mekong, de monniken en de prachtige koloniale huizen die overal in de stad staan.

'571802' door Ciske '571802' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Op weg naar ???

Ciske

Luang Prabang is een heerlijk stadje, heerlijk rond slenteren of van het uitzicht op de Mekong genieten vanaf een terrasje. Je ziet van alles voorbij komen zoals deze monniken in een bootje.

'570984' door Ciske '570984' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Overal monikken.

Ciske

Luang Prabang is een heerlijk stadje om rond te struinen. Bijna alles kan lopend gedaan worden, de mensen zijn vriendelijk en overal kom je monikken tegen.

'570935' door Ciske '570935' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Kiekeboe.

Ciske

In een klein minderheden dorpje in de buurt van Chiang Dao waar we belanden lopen we rond en aanschouwen het dagelijkse leven. Opeens komt dit snoetje boven een hangmatje uit.

'570883' door Ciske '570883' door Ciske

ThailandKhao Sam Roi Yot

ThailandKhao Sam Roi Yot

Er zit een vlieg op j

Ciske

Tijdens onze scootertocht door het Sam Roi Yot N.P. belanden we op een lokaal marktje, altijd leuk om daar rond te lopen je ziet altijd de leukste dingen.....!!!

'570715' door Ciske '570715' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Een ommetje maken.

Ciske

In de buurt van Chiang Dao bezoeken we een minderheden dorpje. De tijd heeft hier stil gedaan en alles gaat z'n gangetje , deze mevrouw maakt een ommetje door het dorpje.

'570470' door Ciske '570470' door Ciske

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Alles op de handkar.

Ciske

Als we 's morgens de stad uit fietsen begint iedereen te leven en de straatstalletjes worden opgebouwd, Alles wordt vervoerd op de handkar en zo gaat het 's avonds ook weer naar huis.

'570325' door Ciske '570325' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Souvenirs te koop.

Ciske

In de buurt van Chiang Dao bezochten we een Karen dorpje waar ook veel long neck vrouwen wonen. Het was eigenlijk meer om de verkoop van souvenirs te doen maar ach ja ze moeten ook ergens van leven. Deze oude vrouw zat voor haar kraampje haar dag uit te zitten.

'570273' door Ciske '570273' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Lekker kokerellen.

Ciske

In de buurt van Chiang Dao bezochten we een minderheden dorpje. Mensen wonen hier nog in rieten huisjes en de tijd is hier stil blijven staan. Dit kijkje in de keuken geeft aan dat je ook met minder kunt kokerellen al weet ik niet of mij dat zou lukken.

'570076' door Ciske '570076' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Kuang Si watervallen!

Ciske

30 km. buiten Luang Prabang vind je de kuang si watervallen, een bezoek is zeker de moeite waard. Het zijn verschillende terrassen met een adembenemend uitzicht.

'570058' door Ciske '570058' door Ciske

ThailandKhao Sam Roi Yot

ThailandKhao Sam Roi Yot

Schelpjes zoeken.

Ciske

Het Sam Roi Yot N.P. is zeer de moeite waard om er een aantal dagen te verblijven. Wij zijn er voor de tweede keer een week geweest en met een scootertje kun je het hele park verkennen in een paar dagen. We hadden een hotelletje aan het strand er is niet veel te beleven op een paar restaurantjes en barretjes na, dus écht voor de rust zoekers. Het strand heb je ook bijna voor je alleen dus ook heerlijk om daar te lopen.

'569969' door Ciske '569969' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Buurtpraatjes !

Ciske

Op de fiets zie je altijd de leukste plekjes, zoals hier als we ten oosten van Chang Mai fietsen komen we door kleine dorpjes en zien we deze mannen zitten. Heerlijk relaxed zitten ze bij te kletsen en het lijkt wel of de rechtse een joint tussen z'n vingers heeft.

'569800' door Ciske '569800' door Ciske

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Lekker badderen.

Ciske

De Amphawa floating market is een stuk kleiner als de Damnoen Saduak in de buurt van Bangkok. Het voordeel is dat het er lang niet zo toeristisch is dus het normale leven van de Thai speelt zich voornamelijk op straat af zoals bij deze man die ongegeneerd zijn badje neemt.

'558130' door Ciske '558130' door Ciske

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Handel op het spoor.

Ciske

Maeklong station is zeker de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen. De handel wordt er bedreven aan [maar dan ook letterlijk aan] het spoor, als de trein dan komt wordt de hele handel naar achteren geschoven. De trein rijd voorbij en de handel wordt weer terug gezet .

'556954' door Ciske '556954' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Dieren op de markt.

Ciske

Op dezelfde markt als waar ik mijn vorige foto van plaatste zagen we ook dit. Tussen de groenten, fruit en bloemen stond een mand met twee diertjes erin, het waren geen ratten en volgens mij ook geen mollen want ze hadden een rond kopje.

'556931' door Ciske '556931' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Bananenbladeren te...

Ciske

Als we in de vroege ochtend rond 7 uur op onze fietsjes door Luang Prabang fietsen zien we in een steegje een ochtend markt. Natuurlijk moeten we er even over lopen want het blijft leuk.

'556889' door Ciske '556889' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

In gedachten...verzon

Ciske

In de buurt van Chiang Dao bezochten we een minderheden dorpje. Het leven gaat daar z'n gangetje mensen leven in bamboe hutten met rieten daken, alleen zandwegen. Dit vrouwtje zat in gedachten verzonken voor haar huisje.

'556828' door Ciske '556828' door Ciske

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Aan de wandel.

Ciske

In het kader van koningsdag ook maar een een oranjetintje. De straten van Luang Prabang worden gekleurd door de monniken die je door de hele stad ziet lopen en het geeft altijd wel weer een mooi beeld.

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik