Oostkust Thailand image

Oostkust Thailand


Reisgids

Oostkust Thailand
Thailand
Zwaans

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Aan de westkust van Thailand vind je de meest bekende stranden en eilanden: Phuket, Ko Phi Phi en Krabi bijvoorbeeld. Maar ook de oostkust kent talloze pareltjes. Ko Chang is daar een van. Dit eiland bestaat uit dichte jungle en er zijn verschillende trekkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld naar een aantal mooie watervallen. Minder bekend is het nabijgelegen Koh Kood. Hier ga je heen als je weg wilt van de bewoonde wereld. De natuur is alles wat je hier vindt. Verreweg de populairste eilanden aan de oostkust van Thailand zijn Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan.

Reisinspiratie

Van onze community

Vader/moeder en zoon/dochter doopvontschelp
Vader/moeder en zoon/dochter doopvontschelp
Oostkust Thailand
RobHoekstra
Sunset
Sunset
Oostkust Thailand
Gorke
Phraya Nakhon !
Phraya Nakhon !
Oostkust Thailand
Ciske

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Oostkust Thailand – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Oostkust Thailand, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Oostkust Thailand gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type AStekker type C