Khao Sam Roi Yot image

Khao Sam Roi Yot


Reisgids

Khao Sam Roi Yot
Thailand
NeneSana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Khao Sam Roi Yot betekent "De berg met driehonderd pieken" en is een verwijzing naar de reeks heuvels langs de Golf van Thailand. De belangrijkste bezienswaardigheden van het nationaal park zijn de Phraya Nakhon grot, de Kaeo grot en het zoetwatermoeras Thung Sam Roi Yot. Het park is een ideale broed- en overwinteringsplaats voor veel soorten vogels. Khao Sam Roi Yot is gelegen in het centrale deel van Thailand.

Reisinspiratie

Van onze community

Grot bezoek
Grot bezoek
Khao Sam Roi Yot
Wisseschout
Khao Kalok Temple.
Khao Kalok Temple.
Khao Sam Roi Yot
Ciske
Er zit een vlieg op je neus !
Er zit een vlieg op je neus !
Khao Sam Roi Yot
Ciske

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Khao Sam Roi Yot – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Khao Sam Roi Yot, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Khao Sam Roi Yot gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type AStekker type C